Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.697 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 28. listopadu 2012 ve 13:48 ® jiris reakce na …
-
Tino> rybařina v našich podmínkách stojí za jedno velký h…o
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 13:32 ® Tino reakce na …
-
jiris> to sice jo, ale země je poněkud stabilnější než tohle prkno.
Je fakt, že u JK jsem to viděl jako prototyp http://jacksonkayak.com/…superfishal/ , ale osobně si na tom neumím rybařinu v našich podmínkách moc představit
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 11:14 ® jiris reakce na …
-
Tino> proč ne? Já na rybách taky stojím.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 23:57 ® Tino reakce na …
-
jiris> ty jo… ale být na tom celý den…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 22:52 ® jiris
-
http://www.facebook.com/photo.php?…
na muškaření to musí být super!!
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 18:08 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
Jasny soury. Pisu jak mi hlava mysli, obcas mysli moc rychle
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 15:18 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Honzo, byznys, prosím tě, po osobkách.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:58 ® kayakfishing.cz
-
No vystava uspesna. vola mi docela dost lidi. Treba pristi rok budu mit na vic nez na rohliky a pivko
Rozjizdim ted taky program kajaku pro rybarske krouzky. tak kdybyste nekdo vedel o krouzku co by mel zajem tak se ozvete.
Osprey: Tady jsem do toho mázl. Více následující vstup.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:26 ® osprey reakce na …
-
northwolf> Ahoj.
Pro Honzu byla výstava asi úspěšná, zájem o kajaky byl. Přednášky proběhly, na první bylo asi 10 lidí a udělali jsme chybu, protože k tak malému počtu jsme mluvili bez mikrofonu. Ono pak není slyšet, že přednáška běží a kolemjdoucí přednáškový sál míjejí. Po analýze toho všeho jsme na příští přednášce použili mikrofon, takže jsme to vytáhli asi na 30 lidí. Není z toho ani fotka, natož video.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:14 ® northwolf
-
Tady to vypadá jako že se vůbec žádná výstava nekonala, nebo minimálně se netýkala kayaků. Já jsem však v programu četl že Míra s Honzou mají 2 kayakové přednášky. Viděl je někdo ? Jaký měly úspěch ? Míro, máš to na videu, budeš to třeba někam umisťovat online ?
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 2:51 ® northwolf
-
Pánové děkuju za zajímavé informace, tušil jsem že by to mohl umět Navionics – funguje i v echolotech Humminbird, což je o důvod víc proč ho zkusit. Já primárně jedu na Garminu (GPSmap 78s + G2 Vision), ale po tom CATu koukám z vícero důvodů: 1. nahlížení na aktuální proroctví místních meteověštců přes web – kdykoli a kdekoli v GPS signálu (v baráku na pobřeží kde není net, nebo i na kayaku během lovu na moři – soudruzi mají solidně propracovaný systém s detailní předpovědí na hodiny a prakticky jakékoliv místo v Norsku) 2. záložní navigace pro případ že by primární navigace přestala fungovat (pro mě docela důležitá věc) 3. je to současně telefoun, kterej nepřestane fungovat ani při plavání na hladině bez lodi. I srovnání s Garminem by mohlo být zajímavé, neb jeho poslední generace map sice nádherně vypadá, ale už jsem ověřil že na některých místech si jejich tvůrci cucali data raději ani nechci vědět odkud.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 0:24 ® osprey reakce na …
-
sliver> Já to nespravím, nemám kvalifikaci a oprávnění. Může to být problém serveru nebo nějaká nekompatibilita s tvým prohlížečem.
Mrzí mě to, ale dej to do té Diskuze s adminy. Programátor to pořeší.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 0:20 ® sliver
-
furt to nejde. Jenom jsem chtěl demonstrovat vodotěsné obaly až do velikosti A4. Průhledné a ovladatelné přes folii.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 0:17 ® sliver reakce na …
-
OK
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
sliver> Radim (programátor) teď dělá nějaké úpravy, občas něco blbne. Vytrvalejší potíže popiš do Diskuze s adminy.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 22:37 ® sliver
-
proč mi nejdou vložit zkopírované odkazy ?
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 19:39 ® HonzaV reakce na …
-
mascha> hele tak mi to nedalo, a zkusil jsem srovnat ty mapy Gulesider.no s mapama od Navionics… dal jsem si tu práci a našel jsem na obou zdrojích nám dobře známý úsek v Norsku
reagovatvýsledek srovnání je v přiloženém obrázku – podle mě používají naprosto stejné podklady, rozdíl je jen v grafické prezentaci která je u Navionics ošklivější, ale zase už je tam všechno hotovo a zdigitalizováno, stačí jen stáhnout do telefonu…
- Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:27 ® mascha
-
Jinak ty Evolvácký telefony lze za tři kila doplnit manuální nabíječkou. Prostě vám telefon pípne, že má žížu, vy si minutku potočíte kličkou a tydlifon zase hodinu funguje. Mám tu nabíječku vestavěnou v evolve svítilně a stačí pát otoček pro hodinu solidního svícení.
Vlku, jak jsi se ptal, jestli to umí s mapama, tak to nemohu sloužit, já mám jen tu obyč verzi bez gps a to umí jen telefonovat, esemeskovat, FM rádio, budík, svítilna a jako jedinej telefon na světě to plave na hladině.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:23 ® mascha
-
pokud by chtěl někdo zdroj na námořní mapy pro digitalizaci do nějakýho zařízení, tak já používám na netu tuto mapu: http://kart.gulesider.no/ Jedna z vrstev je právě námořní mapa, čili něco, co google maps nemá (a ty námořní mapy tu fungují i pro větší jezera, takže např. pro výlet na švédská jezera vynikající.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:08 ® HonzaV reakce na …
-
zedus> ty mapy od Navionics pro celou Evropu stojí cca 6 stovek, tak nevím jestli má význam digitalizovat tištěné mapy, ale jak říkám, nemám je osobně vyzkoušený a vycházím jen z referencí na netu (ty jsou ale celkem pozitivní).
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 18:00 ® zedus reakce na …
-
HonzaV> Tydle ty blbiny fungujou na kapacitní obrazovky bez problémů. http://www.aquapac.cz/…cky-tablety/
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 17:58 ® HonzaV reakce na …
-
sliver> pouzdro je určitě levnější řešení, ale taky má své nevýhody – například nemůžeš mít telefon připojený na ten externí napájecí zdroj… navíc bych se trochu bál jak moc dobře to bude fungovat s kapacitními dotykovými displeji, nemáš to vyzkoušený?? a případně s kterým konkrétním pouzdrem to funguje? (kapacitní dotykový dispej má dneska většina těch chytrých telefonů s androidem, takže je to celkem klíčová věc).
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 17:48 ® zedus reakce na …
-
northwolf> Trošku jsem se o to zajímal a dokážu převést do digitální podoby a nakalibrovat jakoukoli mapu i tištěné, nebo mě stačí jenom screenshot z googlu cokoli. Pak už to jenom stačí nahrát do softwaru který preferuješ, je jich na geocaching mrtě. Problém je ovšem výdrž baterie, ta vydrží cca 4h s puštěnou gps. Dá se to připojit na baterku echa. Chtělo by to nějakou vodotěsnou krabičku a zepředu výřez a vněm nalepenou follii, která funguje na kapacitní displeje. Super matroš je použitý na aquapacky, jenom nevím kde ho sehnat. Jo ještě jsem zapoměl, do té krabičky nějak zavést kábl na připojení ke šťávě. Ještě jsem si všimnul jednoho problému a to že když pustím v aquapacku telefon a gps a jenom cca 30m nechám puštěné, tak se to dost brutálně zahřeje. To se ale týká léta, teď by asi problém nebyl.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 17:13 ® sliver
-
podle mých zkušeností je nejekonomičtější a všestranně nejlepší řešení vodotěsné pouzdro na telefon oproti outdoorovým přístrojům. Stojí pár stovek a telefon může klidně plavat nebo se válet v písku a bahně.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 16:18 ® HonzaV reakce na …
-
northwolf> osobně jsem to nezkoušel, ale pokud vím tak jediné dostupné námořní mapy pro Android jsou od Navionics – http://www.navionics.com/…obile-pc-app (kdyby ses rozhodl to otestovat tak se pak prosím poděl o zkušenosti
reagovat) Na ten Caterpillar B10 mám spadeno taky, ale bohužel pořád ještě nikdo nevyrábí outdoorový smartphone, který by měl taky outdoorovou výdrž baterie, byť za cenu pár desítek gramů navíc (jako kdyby na tom u téhle kategorie telefonu záleželo). Ze zkušenosti s jinými androidími telefony ti řeknu, že při intenzivnějším využití GPS a nějakých mapových aplikací tu baterku vyždímeš za pár hodin. Navíc na vodě moc nejde pošetřit vypínáním podsvícení displeje, páč bys nic neviděl. Dá se to sice řešit různými externími záložními zdroji a nabíječkami, ale elegantní řešení to zrovna není… třeba tady – http://www.alza.cz/…18849919.htm#…
- Středa 21. listopadu 2012 ve 23:59 ® northwolf
-
Má tady prosím někdo zkušenosti s navigací na Androidu ? Konkrétně mě zajímá zda lze nacpat námořní mapu do tohoto zázraku: http://www.electroworld.cz/…at-b10-mobil?… a pokud ano, jak moc to leze do peněz ? Diky.
reagovat - Středa 21. listopadu 2012 ve 23:54 ® northwolf
-
mascha> Ten telefoun vypadá jako dost rozumné relativně nízkonákladové řešení, umí pracovat s mapami ? Jsou k dispozici námořní, pokud ano kdo je jejich výrobcem ? Diky.
reagovat - Středa 21. listopadu 2012 ve 21:39 ® osprey
-
Tino> Já nepotřebuju pomoct. Vysvětluju, proč se nepotápím.
zedus> Nevím, jaké je druhé využití, mě jich napadá hned několik. Ale nechme to být. Bavit se o něčem, co nemám, je zbytečné. Příští rok uvidíme.
Teda já uvidím. Protože to, co ze svých úlovků prezentuju, prochází v mém případě přísnou autocenzurou. Je to tak lepší, což víme všichni.
reagovat - Středa 21. listopadu 2012 ve 21:01 ® Tino
-
osprey> mám papíry na potápění, ale už mám jen lehkou výstroj (krátký neoprén, ploutve, masku..), takže jsem nesamostatný. Ale myslím že v Písku je nějaký potápěčský klub, tam by ti mohli pomoc. Já už jsem mimo branži pěkných pár let. Ale můžu se pokusit zeptat…
reagovat - Středa 21. listopadu 2012 v 19:52 ® jiris
-
koubic> tohle taky mám (návod) nicméně o lepení sond do silikonu a jiných tmelů se nepíše nikde ani u jiných značek
(ted kecám tuším hummáč má přímo kajak set na vlepování)
Ten obrázek je jasnej, že musí být sonda prostě rovně. To že by měla být ve vodě nevím, nemám ji tam a neřeším to
Tak určitě…
reagovat