Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.701 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 20. listopadu 2012 ve 20:53 ® osprey reakce na …
-
jiris> A ještě mi vrtá v hlavě – hraje nějakou roli ten úhel, pod kterým je to tam nalepené? Jakože když to bude nakřivo, tak budu snímat prostor ne pod lodí, ale o kus vedle.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 ve 20:48 ® osprey reakce na …
-
jiris> A jak je to s baterií – takový běžný provoz. Jak dlouho to vydrží běžet, jak dlouho se to nabíjí, kde vozíš baterku (přední zavazadlový prostor?) a takové ty věci.
Pokud jde o tu sondu, jsem vizuální typ. Když si to někde prohlédnu, nebudu s tím mít problém. Ale musím to vidět.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 v 19:28 ® sliver reakce na …
-
kayakfishing.cz> jo, hammar systém je dobrý i když sebou nese určité nevýhody. Selský rozum na vodě nestačí. Jedině pro kopírovače břehu, to většinou jo.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 v 15:43 ® jiris reakce na …
-
petrikveprik> ja zakotvil u low – Elite 4 Dsi, mam malej kajak, proto malé echo.
Ryby to ukazuje „jakžtakž“ je to spíš na vykreslování profilu dna, nevýhody dosah tuším 60 m, a v něčem celkem dost složitý. Ale když si to člověk dá dohromady, tak pozná stromy, rostliny atd.. Dobré jsou i ty nižší řady, jde o to jestli chce člověk vidět ryby nebo profil dna.
a samozrejme na prvnim miste je jako vzdy cena
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 v 15:17 ® reakce na …
-
jiris> Chlapi, když je řeč o echu.. Máte prosím nějaké konkrétní doporučení vhodného (hlavně praxi na kajaku otestovaného) echa? Vím, že osprey někde hlouběji v diskuzi něco zmiňoval, ale potřeboval bych referenci pramenící z konkrétní zkušenosti. Přecejen to není věc za 5kč abych si mohl dovolit zkoušet. Nejde mi o to vidět ryby. Jsem skromný – chci z něj znát jen hloubku a vidět profil dna (popř. stromy..atd) Ryby mám v plánu hledat. Rybačka s tím, že na obrazovce vidím, kde přesně jaké ryby jsou by mě asi časem přestala bavit..
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 ve 13:25 ® jiris reakce na …
-
osprey> z echa neměj strach, taky jsem to moc řešil. Normálně prdneš sondu na dno kajaku a přiděláš ji silikonem.
Z vlastního zájmu sem řešil sondu mimo a vně kajak a vůbec žádný rozdíl.
ps – a to jsem asi nejmíň zručný z tohoto fóra a zvládl jsem to
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 ve 12:34 ® nnnap
-
http://hobby.idnes.cz/…y-dilna.aspx?…
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 v 11:32 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
sliver> Jo presne, stane se to tak jednou za zivot. Myslim ze otazku vlastni bezpecnosti resi jednoduse vesta (ja ted pouzivam nafukovaci se systemem Hammar,tj. bouchne to az po ponoreni 10cm pod vodu).
Dale si myslim, ze to chce proste pouzivat selsky rozum. Na rozvlnene more za vetru bych se napriklad privazal ke kajaku, aby mi neuplaval. No a v noci se osvetlit a na mori mit radarovy reflektor na tyci.
Slysel sem historku, ze nekdo byl na mori na kajaku a jede si na pohodu a narvala to do nej lod, ktera jela na autopilota…
Faktem je, ze momentalne tak akorat pouzivam vestu. Krabice neprivazuji, asi toho budu jednou litovat che…
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 v 8:14 ® sliver reakce na …
-
mascha> no to je jasné. Já ale nemluvím o případech, kdy jsi schopen to mít pod kontrolou. Pokud se bavíme o plavacích schopnostech kajaku, anebo našeho třeba i bezvládného těla, tak se přece bavíme o situaci, která může nastat jedenkrát v životě. Veškerá bezpečnost na kajaku se prakticky vztahuje pouze k nenadálé , jedinečné situaci, která se blbou souhrou náhod, náhlou indispozicí nebo naší pozdě rozpoznanou vlastní blbostí může stát náhle a bez přípravy. Kdo má vyzkoušené pády po hlavě do ledové vody, vylézání na kajak v ledové vodě v hadrech, kdo má přivázané pádlo a záložní malé pádlo ? Kdo si vyzkoušel, kolik uplave v ledové vodě ? Rybář kajakář má nevýhodu, že když leze na kajak, tak je voda klidná a ještě teď bývá teplejší než vzduch. Takže co by se nám mohlo stát.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 ve 2:04 ® mascha reakce na …
-
sliver> jadranský skaliska znám (nez kajaku), ale ještě to se mnou ani jinde nejeblo o břeh tak, že bych se toho bál. Snažim se bejt od břehu vždy dost daleko, aby mne to tam třeba při zdolávání nebo vyprošťování vázky nenaválo a neotloukalo a hlavně nepřevrátilo.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2012 ve 2:01 ® mascha reakce na …
-
osprey> pokud by ses vydal tou cestou krabičky přidělané na dně lodi a do ní nacmrndaný vody, tak to půjde udělat i tak, že bys u tý krabičky vyříznul ve dně díru a pak to nasilikonoval na dno lodi. Udělalo by ti to v kajaku takovej rybníček a signál echa by pak procházel pouze vrstvama voda-kajak-voda, čímž by odpadly vrstvy silikon-krabička.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 ve 22:30 ® Tino
-
dneska jsem si koupil v Písku v Nádražní dvě „telefonní šňůry“ i s karabinkami za 30Kč/ks, min. délka cca 20cm, max. 40–60cm. Už tam mám přidělaný nůž, co mi přišel z DealExtreme.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 ve 21:40 ® osprey reakce na …
-
Kazan> Taky to nijak neřeším. Klidně se budu bavit o technické stránce věci, v níž ostatně zatím nijak nevynikám.
Pasáž rybařiny, pro kterou používám pracovní název „kudy koza de“, tu veřejně pokud možno neřeším.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 v 17:21 ® Kazan reakce na …
-
osprey> já myslím že to zas tak hrozné nebude, vem si Orlas, kolik lidí tam má pramici a kdo se chce více přesunovat má na tom buď spalovák nebo elektromotor. Pramici můžeš nechat na vodě uvázanou, sice taky riskuješ že ti jí někdo šlohne ale nech tam kajak. No a protože kajak je tímto odsouzen k tahání sem a tam je tam problém se skladováním, věřím že spoustu rybářů mrzí že nemají kam v paneláku dát kajak, jinak by do něj šli.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 v 10:23 ® sliver reakce na …
-
mascha> tady máš slušné gatě se zipem.
http://www.boatpark.cz/…inder-z2995/
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 ve 2:04 ® osprey reakce na …
-
Tino> Nepřinese. Neexistuje jediný rozumný důvod koupit tu věc dřív než v dubnu až květnu.
sliver> Myslím, že si počkám, až to u někoho uvidím.
Nemám na to echo přemrštěné nároky, bude mi stačit běžný model za pár tisícovek, jen abych viděl, co mám pod sebou.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 v 0:35 ® Tino reakce na …
-
osprey> stejně jako feeder…
A zase najdeš obor ve kterém budeš průkopník
Zdá se, že ti ježuch přinese pod jedli sonar…
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 v 0:13 ® sliver reakce na …
-
osprey> není, šak je to ultrazvuk. Akorát některé sondy musí být víc zalité než je běžné. Hlavně 3D. A hlavně nesmíš mít ve vrstvě silikonu bubliny. Jinak bys měl ryby všude a furt.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 v 0:11 ® sliver reakce na …
-
mascha> nojo asfalt. A znáš jadranské skaliska ? A ježky
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2012 v 0:06 ® osprey
-
Ještě se zeptám – není tam nějaká ztráta kvality signálu, když jde ten ultrazvuk skrz loď? A je třeba tu sondu nějak speciálně umístit, narovnat či natočit?
reagovat - Neděle 18. listopadu 2012 ve 23:55 ® osprey reakce na …
-
Pepa R.> A toužíš po tom, aby vás tam rejdilo dvacet?
Já se sice zapojuju do propagace lovu z kajaku, ale dost se děsím doby, kdy to bude mít kdekdo.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2012 ve 23:12 ® Pepa R.
-
Ahoj Honzo ještě tady nazaznělo kolik má vůbec rybářů kayak na ryby v ČR je to možné nějak zjistit. Nebo kolik je prodáno kayaků.Protože u nás to snad nikdo nemá? A to máme v Chebu 2 ÚN Skalka a Jesenice + Ohře.
Ahoj Pepa
reagovat - Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:51 ® mascha reakce na …
-
osprey> u Coosy jsem dával sondu do jednoho z otvorů a fixoval powerfix tejpou. Ale je to trochu zdlouhavá montáž. Pokud bych to řešil u svýho kajaku na fix, tak jako Sliver, do silikonu na dno a nebo, jak jsem viděl někde na YT řešení, kdy měl chlapík na dně kajaku nasilikovanou krabičku od ramy nebo čeho, do toho špíchnul deci vody a ponořil sondu.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:48 ® mascha reakce na …
-
sliver> proražení je asi možný, ale musela by to tedy bejt prda. Tinovi jsem shodil kajak ze střechy auta a Honzovi myslim spadla Coosa za jízdy na dálnici. A taky to vydrželo. jinak Jacksony maj ty vylejvací zátky taky, ale je to jen nějaká půlcoulka díra, teče to hodně pomalu. Mimochodem, tohle je jedna z mála nevychytávek Cudy. Tam je ta zátka v hodně hloupym místě a poslední dva tři litry z toho prostě vylejt nejdou, musej se vybrat houbou.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 23:23 ® sliver reakce na …
-
osprey> místo vesty kup ten nafukovací límec. Já to ale taky nenosím, plavu i v ledové vodě a přehrada není moře. Až pořídím ten límec, tak ho budu nosit. Měl jsem jeden darovaný, ale zjistil jsem , že je nefunkční. Sondu mám vlepenou na akvaristický silikon zevnitř kajaku na dno.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 23:09 ® osprey reakce na …
-
sliver> To víš, já se s tím teprve rozjíždím. Ani na tom nedělám žádné úpravy, dokud nebudu mít naprosto jasno.
Velmi nezodpovědně hřeším na to, že se z toho nevyklopím (vím, neměl bych, ale tady vlny víceméně nejsou). Přivázaného nemám nic, vestu nemám, páč mě na těle neskutečně štve.
Kam si, prosím tě, dáváš sondu echolotu?
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 23:00 ® sliver reakce na …
-
osprey> já taky ne, jenom pošťuchuju monitory.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:52 ® osprey reakce na …
-
sliver> Břízou. Ale s Dragonem jsem nikdy problém neměl, nevím, asi mám kliku.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:29 ® sliver
-
osprey> tos pádloval Dragonem, žejo
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:15 ® sliver
-
mascha> já tam mám taky pěnu, je to nějaký nový předpis pro mořské kajaky. Ono jde spíš o proražení než zalití. Mi se tam voda nedostane nijak, ani když je otočený. U nás to asi nehrozí, ale na velké řece nebo na moři to proražení může přijít v úvahu. Já mám vzadu pod kormidlem vylévací zátku, kdyby náhodou. Plný kajak vody bych ven tahat nechtěl.
reagovat