Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.701 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 17. listopadu 2012 v 18:33 ® džigit
-
http://www.rybashop24.com/…k-3-00m.html
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 14:11 ® osprey reakce na …
-
Tino> Trochu si dělám srandu, ale nepoučit se z cizích zážitků a zkušeností, to je drahý luxus.
Po sérii mých chyb například vznikl rituál kontroly, že v autě jsou všechny nezbytné věci. Bez pádla je to ještě prd, bez sedačky jsem se skoro den nemohl narovnat.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 14:03 ® Tino reakce na …
-
osprey> no ty to máš ale dobře zařízené…
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:14 ® osprey reakce na …
-
sliver> Já mám na zkoušení maschu a další. Ti už na tom zažili tolik věcí, že já si už jen dělám čárky
Každopádně můj kajak se po otočení dnem vzhůru plní vodou v tempu asi 2 – 3 l / min (testoval Pepa Rebroš). Prý plave (viz níže). Lze ho pohánět i pádlováním obyčejnou holí (testováno mnou).
reagovat - Sobota 17. listopadu 2012 v 1:00 ® mascha reakce na …
-
sliver> Coosa plave, blbnul jsem s ní v bazénu. Nevím, jestli plave sama o sobě, nebo za to můžou ty dva pěnový bloky, co jsou vevnitř vražený jako výztuha. Ale dostat to nalitý z vody je řádná šichta. Kánoj člověk tak nějak vyšplouchá, ale z toho skoro uzavřenýho kajaku se tý vodě vůbec nechce.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 ve 20:48 ® sliver
-
já mám radši všechno přivázané. Krabice s uchem nebo okem a přivázat. Je to jednodušší, než dělat všechno plovoucí. Jistě plovoucí mám akorát kajak. Vyzkoušeli jste si při plném zalití, jestli vám plavou kajaky ?
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 v 17:26 ® nnnap
-
jinak teorie a archimedův zákon. Teoreticky rozměry krabky v cm krát, krát, krát- hmotnost nástrah v gr. musí vyjít více jak nula.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 v 17:14 ® MIG-35 reakce na …
-
mascha> Tak údajně je krabka dobře utěsněná a plave i plná nástrah. Až budu vědít výrobce pošlu.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 ve 14:09 ® MIG-35 reakce na …
-
mascha> Tak to opravdu netušim, ale zjistim. Má je kamarád.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 ve 13:57 ® mascha reakce na …
-
MIG-35> víš o nich něco víc? Jak je zajištěno plavání? Jen materiálem? Nebo to má vzduchovou kapsu nebo jinou vychytávku? Moje prázdné krabice taky plavou, ale jakmile je v nich nějaká jigovka, tak je po plavání.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 ve 13:56 ® mascha
-
Dneska jsem shodou okolností koupil v OBI na zkoušku krabku, která má ouško na přivázání. O víkendu asi nebudu celou dobu na rybách a tak možná najdu čas na test mejch stávajících krabic – jak si povedou s nákladem wobů a jak s jigama. Do dřevěný krabice se mi moc nechce, na plasťáku je super, že přes plast vidím, co je vevnitř. Napadly mně dvě opatření – do jedný přihrádky vmáčkout hranolek polystyrenu. A jenu krabici mam takovou, že má zespoda takové prolysy, tak asi zkusim do nich fouknout stavení pěnu. Dám vědět.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 v 7:25 ® MIG-35 reakce na …
-
mascha> Tak plovoucí krabky maji v Písku v Kormoránu. Takže, když navštívíš jejich stránky určo je tam mít budou. Bo jim zavolat.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2012 v 1:17 ® hecht reakce na …
-
mascha> moje krabky které beru do kayaku jsou při vyklopení vznášivé, stačí k tomu cca 50 cm gumicuku a malá karabinka, připevňuji to k očku kterým se poutá sedačka popruhem. Používám takto zatím 4 závěsy, víc krabek pod sedačku nedávám. Tu vznášivost jsem ale ještě bohudíky nevyzkoušel. Náklady na tuto jednu věc jsou okolo 10 Kč
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 23:48 ® MIG-35 reakce na …
-
mascha> Daji se koupit. Kamarád je má. Až s nim budu zjistim víc a pošlu odkaz.
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 23:46 ® mascha
-
A mám téma na diskuzi – plovoucí krabičky na nástrahy. Pepa se loni koupal a krabice šla ke dnu. Letos jsem u něj viděl dřevený pixly. Máte někdo něco k tomuhle tématu? Chtěl bych to nějak ošetřit. Mám plovoucí telefon, plovoucí nůž a chci plovoucí i krabice na nástrahy. Nechat si udělat nebo se dá něco koupit?
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 23:43 ® mascha
-
A ještě k tomu snění a spřádání bláznivých plánů – čím jsem starší, tím mi čas tak nějak rychlejc utíká. Člověk se párkrát potěší myšlenkou na nějaký pěkný výlet, ještě to ani nevezme zodpovědně do ruky a ejhle, rok je fuč a čas na vejlet za humny. Takže si fantazíruju do kapsy o různých místech, kam by se dalo vyrazit a ono se z toho během toho roku dvou něco vyloupne a získá pevnější obrysy.
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 23:39 ® mascha
-
Motivaci jet chytat ven mám dvojí. Jsem trochu hamoun, co se týče životního prostoru, jsem rád na vodě sám mimo dohled cizích rybářů. Při šoulačce malou říčkou se ještě i u nás může člověk vyhnout kontaktům. Na kajaking jsou ale naše vody moc malý, pořád okolo bzučí čluny a po břehu povykujou bobkaři nebo aspoň chataři. No a druh důvod je trochu srabáckej. Ten metrovej candát u nás vyžaduje buď nebetyčnou kliku nebo prostě stovky protohodin. Klikař nejsem a k vodě se dostanu poslední rok velmi velmi málo. Tak tajně doufám, že venku by mohla být kocentrace větších ryb taková, že bych mohl s nějakým záběrem počítat.
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 22:41 ® osprey reakce na …
-
sliver> Stále víc se ujišťuju, že metroví candáti a dvoumetroví sumci mi plavou i kousek za barákem. Ano, není jich moc, ale jsou tam.
Nebudu posílat do ciziny chlapa, co to na velké vodě skoro neumí, protože do loňska chytal ryby na Otavě a na Blanici. Letos jsem v cizině byl, misi splnil (Aland, štiky 105 a 108). K tomu kajak (bylo to výhodné, „musel“ jsem). Nějaký další cajk. Fůra peněz pryč.
Teď bude pauza. Mám auto, kajak, nové možnosti. Rok nebo dva mi bude stačit Orlík. Když to pak bude k tomu, někam se podívám.
To je můj realismus.
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 22:19 ® sliver reakce na …
-
osprey> z mého pohledu to máš teda blbý, žes realista. To já jsem teda snílek. Shromažďuju nástrahy, outdoorovou výbavu, myslím, že bych byl schopen přenocovat na Měsíci,strava na týden se mi vleze do ledvinky, vodu jsem schopen použít i z žumpy, ale co z toho. Dodavatel tě vydrbe, zákazník tě vydrbe a je to hotové. Ale aspoň vím, že přežiju i na Měsíci. Na Ebro bych jel asi jen na sumce a okouny. Ale jel bych, to jo.
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 17:53 ® osprey reakce na …
-
mascha> Já jsem realista. Až o tom začnu mluvit, tak to bude znamenat, že o tom vážně uvažuju.
Mimochodem, chci se časem vrátit na jižní pobřeží Švédska. Příští rok to nebude, ale pokud to bude, budeš jedním z těch, koho bych tam rád viděl s sebou.
Poslední dobou zjišťuju, že věnovat se vodám za humny může být dosti perspektivní. A ta láce…
reagovat - Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 0:41 ® mascha reakce na …
-
osprey> seš kazisvět, abys věděl… taky na to nemám, ale aspoň prstem po mapě si cestovat můžem, ne?
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 ve 21:37 ® osprey reakce na …
-
mascha> Já mám nápadů… Ale kdo za mě bude dělat a kdo to bude platit?
Moje nejbližší cíle jsou veleokoun orlický a megaštika otavská. Hádám, že tak rok si s nimi budu muset vystačit.
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 v 18:57 ® mascha
-
Čtu ten hlavní článek na titulce a hraju si s myšlenkou na Ebro s kajakem a tam se nechat proškolit od sumců a nebo se zajet podívat na ty iberský veleparmy. Nenapadlo to taky někoho?
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 v 15:48 ® MIG-35 reakce na …
-
Tino> Dědky je třeba srát a trápit.
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 ve 14:35 ® Tino reakce na …
-
MIG-35> to by dědkové, co přišli lovit násaďáky nepřežili…
Samozřejmě bych si vzal jen dva kapry, zbytek bych píchnul háčkem s kukuřicí do tlamy a pustil
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 ve 14:25 ® MIG-35 reakce na …
-
Tino> Měls vzít kjaky dva a roztáhnout síť.
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 ve 14:08 ® Tino reakce na …
-
osprey> … a pěšky, plavat netřeba
spíš jsme chtěli projet řeku abych se seznámil s profilem dna a věděl kde jsou jámy a kde se můžou v zimě schovávat kapři, až dojde maso v mrazáku.
Na ryby jsme narazili echem jen jednou. Ani se nedivím, protože je tam tak malá hloubka, že jsme je museli plašit lodí, nebo byli nad minimální hloubkou echa.
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 v 0:11 ® osprey reakce na …
-
sliver> To je řeka, kde když se cvaknou, tak to mají ke břehu tak 5 m. K tomu vzdálenějšímu.
Na pár místech je to trochu rozlité.
Tino> Kapry bych hledal jinak.
reagovat - Středa 14. listopadu 2012 v 0:06 ® Tino reakce na …
-
sliver> voda byla okolo 6ti stupňů a vzduch asi 10.
Cvaknout bych se ale nechtěl…
Byli jsme jen na projížďce s echolotem u nás na Lomnici. Našli jsme tam jen pár jam okolo 1,5m, jinak tam byla obvyklá hloubka do 1m.
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 ve 23:28 ® sliver
-
Tino> nechcu rýpat, ale na tuhle teplotu vody docela ležérní oblečení, obzvlášť ten děda na přídi.
reagovat