Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.706 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. listopadu 2012 ve 21:12 ® Tino
-
dnešní jedna z hledání kaprů na Coose. Sedačka byla posunuta „zadními nohami“ na pozici předních. Seděl jsem na zadní plošině na náklad na polystyrenu. Na zádi jsme měli hladinu po vylejváky.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:53 ® Tino
-
slušnej servis… tohle jezdit na Orlíku…
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:23 ® HonzaV reakce na …
-
jiris> mno vida, máme tu vítěze!
reagovata kdo v tom přijede na příští kajakosraz, stává se čestným předsedou
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:21 ® MIG-35 reakce na …
-
osprey> To mi povídej! Podzim je opravdovej umělec. Letos mi příde, že se obzvlášť vyřádil. Ty javory ach ty javory ty mi berou. A u nás ta zlatá cesta do vsi krása.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:41 ® osprey
-
Dvě podzimní kajakokýčovky – když mě se ale ty barvy tak líbí…
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:40 ® osprey reakce na …
-
jiris> Stylovej, já myslím, že v tomhle bych byl fakt drsnej
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:37 ® jiris reakce na …
-
HonzaV> neřešil bych to. Co tohle http://www.boatpark.cz/…ny-cas-z691/
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 18:16 ® osprey reakce na …
-
zedus> Říkám, že jse se díval kdysi
reagovatHolt nám to zdražujou jak základní potraviny. Taky to byla cena nejběžnějšího modelu.
- Neděle 11. listopadu 2012 v 16:46 ® HonzaV reakce na …
-
mascha> Revolution je určitě víc sexy, o tom žádná… rychlejší, lehčí, štíhlejší (a to rovnou o 12 čísel) – jenže tím pádem je taky míň stabilní a je na něm míň místa a to neni nic pro mě – víš přece že vozim spoustu krámů, velkou svačinu a chytám velký ryby
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 15:45 ® mascha reakce na …
-
HonzaV> psal jsi o Outbacku, ale co ten Revolution? Ten mi přijde podle parametrů lepší. Takovej Cudóznější
reagovat)
- Neděle 11. listopadu 2012 v 15:42 ® mascha reakce na …
-
budu si to pamatovat a za rok to nadhodim. pro rok 2013 mám ještě ve hře Chorvatsko (Honza zmiňoval jednu zajímavou nabídku) a Pomořany – německý či polský Balt, ale o tom také mám zatím jen dvě zajímavý zmínky z časopisu. Někdy v únoru to začnu poctivějc ladit a srovnávat.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:57 ® zedus reakce na …
-
HonzaV> Vždycky se dá najít co chceš levněji než je normální cena. Stači jenom hledat.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:52 ® HonzaV
-
zedus> a jo, máš pravdu… něco tam je, byť teda dobře schovaný
reagovatno ale standardní ceník to není, to je nějaká kalkulace splátkového prodeje… uvidíme jakou cenovou nabídku dostanu na Rybáři za 14 dní… mimochodem v blízkém zahraničí se dá koupit Outback za bratru 1900 Euro, to je sice víc než Ospreyem zmiňovaných 40 tisíc, ale ne zase tak o moc…
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:38 ® zedus
-
Já tam teda ceny vidím. http://www.adventure-rent.cz/essox.htm
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:35 ® zedus reakce na …
-
osprey> Tak to přitlač.
reagovatZa 40 je tak bazarovka.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:21 ® osprey reakce na …
-
HonzaV> Prosím tě – dneska je zvykem, že při prvním náznaku nesouhlasu má člověk pocit, že oponent mu jde po krku.
Vůbec ne. Neber to ze sliverovy stany jako útok nebo jiný nepřátelský projev. Prostě asi má s firmou pozitivní zkušenosti, tak se jí zastal.
Normálně diskutuj, reaguj. Teď jste si sdělili názory a svět běží dál. Lidi se dohadují běžně, s očním kontaktem je to snazší. Už jsem párkrát viděl lidi, co utekli s diskuze, když jim pár lidí oponovalo. Není důvod.
Jinak cenově je Hobík se šlapacím pohonem někde kolem 40 000 Kč. Přesně to nevím, kdysi jsem se díval.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 13:09 ® HonzaV reakce na …
-
sliver> nechápu reakci… pohoršenej nejsem, jen jsem napsal, jaký pocit ve mně ty stránky vyvolaly, to se smí ne? jinak sice nevidím souvislost ale budiž – stránky výrobce mám pročtený, technické specifikace taky, viděl jsem hafo videorecenzí, četl ještě větší hafo webů a diskuzních fór, cokoliv kde se dalo něco zjistit… o cenách mám základní představu v zahraničí, ceny v ČR jsou nedostupné…
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:23 ® osprey reakce na …
-
mascha> Když ti ten entuziasmus vydrží ještě pár let, rád s tebou na sever pojedu. Příští rok ne.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:22 ® sliver reakce na …
-
HonzaV> Ceny byly v těch PDF u každého kajaku. Teď nejdou zobrazit, tak to třeba předělává, nevím. Ještě si s ním nemluvil , ale už si pohoršenej. Ty o těch cenách nemáš ani základní představu, ani ses nedíval na stránky výrobce ? Ještě sis neporovnával délky, váhy,tvary, nosnosti ?
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:16 ® osprey
-
jiris> S tou skládankou máš pravdu, ale já si radši sháním dílky sám. Řeknou mi něco, dobře. Neřeknou, taky dobře.
Když už by to muselo být, pro mě je důležitější informací hloubka a denní doba. Ale každý to vidíme po svém.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 11:54 ® HonzaV reakce na …
-
sliver> díky za kontakt, zkusím se s nima domluvit… malinko mě teda znervózňuje firma, která na svých stránkách ani nezveřejní cosi jako ceník – ať už půjčení, nebo kupní ceny… to je dost nestandardní a vzbuzuje to ve mě pocit takového toho povýšeneckého přístupu typu „jestli tě zajímá cena, tak pro nás nejsi jako zákazník dost zajímavý“ …
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 11:45 ® HonzaV reakce na …
-
kayakfishing.cz> Však já taky rozhodně netvrdím, že by už měl Hobík předem něco vyhranýho
reagovatJenom že zatím se mi jevil papírově jako mírný favorit. Moje druhá volba je Mariner (ten delší)… Na chytání ze stoje v kajaku zatím nemám názor, nezkoušel jsem to a tam kde jsem z kajaku chytal jsem ani neměl tu potřebu…
- Neděle 11. listopadu 2012 v 10:52 ® mascha reakce na …
-
northwolf> lodě, letadla a takový ty věci mne nezajímají. Samotná cesta norskem po vlastní ose je sama o sobě zážitkem a je nedílnou součástí dovolené. Loď bych si nepronajímal, počítám, že bych měl kajak. A ani mne nazajímají překynuté obecňačky, už jsem psal na mrku, že tahle ryba pro mne nemá absolutně žádné kouzlo (stejně jako kapr). Jde mi jen o teplou postel a občas sprchu, vařit jsem si schopen a ochoten i na vařiči, nic víc nepotřebuju.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 1:33 ® northwolf
-
mascha> PDFko s informacemi a cenami pro 2013 máš v mailu, tomu abych tady prezentoval nějakou cenu by musel předcházet výslech, neb v kalkulaci je hromada proměnných. Jakkoliv se třeba pronájem lodí zdá být extrémně drahý, boss se bije v prsa že jeho nabídka je ve zdejší lokalitě nejlepší, zdaleka neznám ceníky všech lokalit na ostrovech, ale zatím jsem nenarazil na žádnej, kterej by jeho tvrzení vyvracel. Předpokládám však že položka pronájem lodi Tě moc trápit nebude, protože dáš přednost pádlování na svojí. Pokud by to nemuselo být s kayakem, tak chystáme leteckou výpravu na tresky v rekordních hmotnostech – takové to zvěrstvo které tady norové již stovky let praktikují – vraždí tresky před výtěrem. Letos jsem jednu vyjížďku absolvoval v dubnu, bez echa a GPS jsem za pár hodin přivezl cca 80 Kg vykuchaných obecných + 2 polaky. Největší ryba byla přes metr. Ještě mi chybí doladit detaily jako je cena za letištní transporty, ale hrubý odhad je že to v termínu 21. – 28.3. odlet i přílet Praha vyjde na osobu na cca 22.000 CZK + benzín do lodi. Ale je to potřeba samozřejmě objednávat co nejdřív, protože cena letenek s časem roste. Se zavazadlem – bednou na ryby jsem v tom již počítal a ano bez problémů se s bednou s filety lítá.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 0:18 ® northwolf reakce na …
-
mascha> Ono je to gafování ještě taky trochu o rybách, já ho využívám nejčastěji na obecné (ty jsou relativně klidné), méně často polaky a občas na tmavky (četnost použití souvisí s četností ulovení jednotlivých druhů) a právě o to vyblbnutí se jedná, mě se docela často zadaří jim ho moc nedopřát, jak je ryba na hladině a v dosahu tak šup a už se veze na kayaku – jasně ten okamžik kdy ji píchne gaf způsobí divokou reakci, ale když je to správně provedeno tak už visí a nezdrhne (což hlavně tmavky dost rády a úspěšně dělají). S tou citlivostí je to zase o cviku, zvyku a tom co komu vyhovuje, můj gaf měří v rozloženém stavu 63 cm, takže to není o metru a půl, dosáhne se dál o pár desítek cm. K halíkovi – první fáze zdolávání prakticky stejná je jen s tím rozdílem že v kayaku sedíš, na člunu budeš pravděpodobně stát, ale to je nepodstatné. Rozdíl nastává v okamžiku kdy je ryba u lodi, na člunu následuje vylovení a to standartně za pomoci dalších osob, které na kayaku obvykle nemíváme. Důležitý moment Tvé varianty vidím v tom zabití na vodě – dokud visí jen na prutě je jakýkoliv dotyk riziko že při následném výpadu zdrhne, takže zabít na vodě je správná úvaha, která by měla pokračovat otázkou zabít čím ? Požadavky bych definoval asi jako: rychle, spolehlivě, pro mě bezpečně, pro něj pokud možno bezbolestně (souvisí s rychlostí) – takže z toho vyplývá nutnost udělat díru do hlavy, nebo přerušením míchy dosáhnout znehybnění a to nejlépe jedním dotykem, protože víc Ti jich dost pravděpodobně nedovolí – takže harpuna, palná zbraň a teoreticky prak, luk, kuše – pořád mi z toho ta harpuna vychází nejlíp. Pro mě to taky zatím není moc cílová ryba, protože nejsem dostatečně vybaven správnými nástrahami, potapěčský průzkum ještě nepokročil tak daleko abych měl vyhledaná nej místa a v neposlední řadě mám pořád deficit prutohodin zábavy, takže když počasí dovolí tak ten čas trávím s vláčákem v ruce hraním si s treskama. Do halíků lze investovat hodně času a výsledek se dostavit nemusí, ale taky Ti klidně může sežrat 10 cm kopýtko nabízené treskám, pak platí že kdo je připraven, může být i překvapen, ale je vybaven aby to úspěšně zvládnul :o). A tím připraven myslím i takové věci jako dostatek tekutin na pití při několikahodinové přetahované a čelovka v kapse když vyplouvám dopoledne s plánem být 3 hodiny na vodě.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 23:28 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
Presne to je on
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 23:24 ® sliver
-
HonzaV> nevím, odkud jsi, ale když se obrátíš sem http://www.adventure-rent.cz/index5c.htm
tak ti na Vltavu hodí hobíky klidně všechny.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 22:41 ® mascha
-
northwolf> btw, na kolik vyjde týden deset dní u tebe? Další dovču už ve středním norsku asi nedám, chce to nový impulsy. Zvažuju buď švédské brakické vody nebo se posunout v norsku severněji. Ale zcela přízemně bude volba o penězích
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 22:37 ® kayakfishing.cz
-
HonzaV> Presne jak rika mascha, zadnej stres. Proste na jare oboje odzkousej a uvidis, i kdyz uprimne nevim kde ted sehnat Outback. Kdysi sem komunikoval s clovekem co je vozil, tak muzu zkusit vyhrabat kontakt. Treba neco ma.
ja se nebojim ze by to vyhral Hobie
Chces chytat i ze stoje?
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 22:37 ® mascha
-
ad gaf: pokud se snažíš gaf použít tak, aby ses strefil zespoda pod čelist, tak si troufám tvrdit, že čas zdolávání nezkracuješ. Potřebuješ mít rybu stejně na dosah a vyblázněnou. hákem na prodloužený rukojeti máš menší citlivost než rukou, kterou šmátneš pod skřele. Pokud nemáš rybu vyblázněnou, tak akorát při gafování začně řádit. Stabilita u ruky u bortu při „skřelování“ je vyší než stabilita s nataženou rukou pokoušející se trefit metr a půl vzdálenou rybu, a to nemluvím o vlnách. Po zkušenostech s gafem dávám přednost ruce, a pokud bych měl ruku vypustit, tak půjdu do kleští.
ad harpuna a vylovování halíka: narozdíl od předchozího odstavce už jde o akademickou debatu. Nechápu, proč bych měl živýho (i mrtvýho) halibuta rvát na palubu kajaku. Věřím, že s dostatečným nářadím je samotné zdolání tak velké ryby stejné z kajaku jako z normálního člunu. A když je ryba zdolána, pak bych ji zabil ve vodě a ke kajaku vyvázal. Pokud by šlo o rybu z třídy mega, pak bych se nestyděl si zavolat o odvoz. To dělají i menší čluny s motorem. Ale to je hypotetický, pravděpodobněji bych rybu po bezvýsledných desítkách přetahování odřízl, nemluvě o tom, že to pro mne není cílová ryba a tedy na to nemám vybavení a byl by to krátký boj.
reagovat