Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.712 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 9. listopadu 2012 v 0:30 ® reakce na …
-
mascha> v čem je „sit in“ konstrukce horší (pokud chápu správně) nebo nebezpečnější? Pokud vezmu v potaz největší riziko – zalití lodě…mám v plánu jak špici tak i záď vyplnit polystyrenem popř. nějakým balonem tak abych z toho udělal nepotopitelnou loď.
kerob> díky za reference.. tak doufam ze letos jeste stihnu rybacku z kanojky
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 23:35 ® osprey reakce na …
-
zedus> Tady je to opačně. Ale v kajaku jsem měl nejvíc nějakou šedesátku – musím říct, že poprask na laguně to byl slušnej.
Ona je otázka, co s ní vlastně člověk chce dělat. Vyháčkovat se to dá často i ve vodě a pokud si ji chceš nechat, tak jje asi nejlepší rovnou ji praštit. Nejhorší je odháčkovávat něco většího, když je nástraha hluboko. Na Alandech jsme se s Prutosem občas s některou prali ve dvou a byli jsme rádi, že jsme v přesile.
Pecky> Já vím, že to není sranda. Nechce se mi okovávat ryby. Ale zase nechci skončit jen u okounů. No a jak jednou na velký vodě zkusíš trolling, tak nikdy nevíš, co ti na to může skočit. Včera jsem viděl video, kde chlápek tahal z kajaku tygřího žraloka kolem 4 m. Po hodině a čtvrt ho uříz.
Rozhodně nemám kajak primárně kvůli sumcovláčce. Ale nechci koukat s hubou otevřenou, až tam ta ryba bude. Přece jen to pak bude chtít chladnou hlavu a mít předem nějaký scénář.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:33 ® zedus
-
osprey> Já bych taky rád trénoval, ale nějak je nedostatek příležitostí. Ono něco jiného je štika, něco jiného candát atd. Tam kde chytám, tak štika skoro nebojuje, boj právě začíná až se ji člověk snaží dát na palubu. Pak vyhází vše co není přikurtovaný do vody.
reagovatPozval jsem si do kajaku 80tku a nedopadlo to nic moc. Trojhák mě prořízl prsačky, naštěstí se nezapíchl, další cca 75 mě škrábla háčkem do prstu a přesmetrovku si fakt na palubu zvát nebudu.
To bylo ještě než jsem měl kleště, od té doby se mě už nic nestalo.
- Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:56 ® Pecky reakce na …
-
osprey> Na velký ryby to bez motoru úplně není, většinou potřebuješ trochu manévrovat nad rybou, aspoň na řece. Měli jsme na gumáku bez motoru dva fakt velký a dělali si snáma co chtěli.O oba jsme přišli a to se pro jednoho kámoš potápěl, aby vymotal šňůru z vázky.K tomu hovadu bych nevlezl ani za zlatý prase, ještě teď mám husí kůži
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:35 ® osprey reakce na …
-
Pecky> Díval jsem se na videa s velkýma rybama. Zdolávačka jde, ale vylovování většinou dělá doprovodné plavidlo nebo se to nějak dovleče ke břehu.
Bude třeba to potrénovat. Doufám, že neudělám skok hned z 80 cm na dvoumetrovku.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 15:56 ® Pecky reakce na …
-
osprey> Já si to moc nedovedu z kajaku představit. Když jsem zdolal stošedesátku na gumáku, tak jsem byl vorvanej jak borůvka a nebyl jsem schopen ho vtáhnot do lodě, respektive se mi ho nechtělo mordovat. Přitáhli jsme si ho motorem ke břehu na fotku, na kánoi nebo kajaku to bude dobrý maso.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 13:17 ® osprey reakce na …
-
mascha> Což o to. Ale vem si, že v noci utahačkuju velkého sumce. Na Orlíku není nějakých 30 – 50 kg problém, když má jeden štěstí.
Sáhl bys mu v noci uprostřed přehrady do huby? Já ne, protože kdybych skončil na jednom z trojháků, zfleku by šlo o život. A ani nevím, jestli by běžné vylovovací kleště tu dolní čelist obemkly.
Protože si většinou promýšlím, co dělám, měl jsem připravené dvě strategie – buď přitáhnout k lodi, pár fotek hlavy ryby a pak kleštěma vytrhnout háčky a nechat rybu odplavat, no a nebo se s ní po zdolání, kdy už moc nebojuje, nějak pomalu doplácat ke břehu. Asi by záleželo na tom, jak moc jsou ty břehy v daném místě vhodné k vylovení ryby.
Nakonec byli fousáči mrňaví, takže pokračování bude za rok.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 11:00 ® mascha
-
Tak rybu přes metr jsem ještě na prutu na kajaku neměl, ale z videí na yt vím, že se dá pomazlit na kajaku i se žralokem či marlinem. Tohle není to, čeho bych se na kajaku bál. Dokonce naopak, když zdolávám rybu, jsem raději od břehu dál. Zvlášť na moři, kde byly vlny, je lepší se nenechat při zdolávání nahnat na břeh, to je o koupačku.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 2:14 ® zedus reakce na …
-
osprey> Já mám normální kovové robinsony s váhou, ale hodně dobré jsou tyto http://www.amazon.com/…p/B005VSXLMK Jenom se mě nechtělo objednávat solo kleště s USA. U nás se to koupit skoro nedá.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 2:04 ® osprey reakce na …
-
zedus> Nezříkám se toho. Rozhodně si dám sakra pozor.
A když jsme u těch kleští – máš nějakou pozitivní zkušenost s konkrétní značkou?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:18 ® zedus reakce na …
-
osprey> Tak ty kleště jsou chyba. Nedokážu si představit mít v ruce trojhák z woblera a na druhém trojháku 10kg štiku. To už je trošku rysk a nějaké poranění ryby kleštěma jde stranou. Kleště nemušíš mít na ruce v té době když jedeš ke břehu. Mě se to ještě nestalo, ale kolegovi si zlámala štika čelist, tím jak ji měl na kleštích, byla do pulky z vody a zabrala ploutví, začla se točit a dělat brajgl. Zdolat štiku, připnout kleště, vytáhnout woba pokud to jde a pustit ji z5 v kleštích na provázku nebo urvaným drátu od sluchátka, to už je fuk a dojet ke břehu.
reagovatJá jsem to zatím řešil tak. Že jsem dojel ke břehu i s unavenou rybou na prutě.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:20 ® osprey reakce na …
-
zedus> Nemám kleště. Asi je to chyba.
Navíc potřebuju ruce na pádlování. Ty tam došlapeš.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:15 ® osprey reakce na …
-
Tino> Já to taky neberu ve zlým.
Pokud jde o neděli, moje okouny můžeš vidět ve Z lovu. Bylo jich víc než 2. Pecky měl pár candátků, jinak každý sem tam něco.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:38 ® zedus reakce na …
-
osprey> Není šance zvát si rybu +1m do kajaku, to by mohlo dopadnout docela zle. Kleště do huby a tradá ke břehu.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:38 ® Tino reakce na …
-
osprey> bál bych se takovoudle obludu pozvat na kajak. Taky bych ji radši dotáhl ke břehu a provedl zúčtování…
a co neděle? Kromě zkoumání Cudy, chytli jste něco zajímavého?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:28 ® Tino reakce na …
-
osprey> nebylo to vážně… to byl největší humorný smajlík co jsem našel, ten to měl vysvětlovat.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 19:18 ® kerob
-
petrikveprik> je to typ Luznice – na klidnou vodu a rybareni neni lepsi laminatova kanoe. Perfektni stabilita (kdyz z toho ale chytame dva a Pecky vzadu stoji, tak se necejtim uplne bezpecne). Stravil jsem na tyhle kanoi na Slapech mladi a nikdy jsem nemel problem
reagovatJinak ja mam typ Vydra (a luznici mam taky)a ta ma co se tyka rybareni par much. Luznici hodlam nechat jak je a vydru hodlam prestavit na slapak
- Středa 7. listopadu 2012 v 19:05 ® osprey reakce na …
-
mascha> Ono záleží na podmínkách. Když budu lovit na Otavě od června do září, za pěkného počasí a za malé vody, tak můžu z té lodi padat třikrát denně.
V zimě uprostřed Lipna to bude nejspíš konečná.
Zajímalo by mě ale taky, jak se to chová, když zdoláváš fakt velkou rybu. Dostal jsem se někam k 80 cm a tam to ještě není sebemenší problém. Ale sumec 180 cm už by být mohl. Přitáhnu k lodi a drapnu za čelist – a pak by mě zajímalo, jestli mě z tý lodě nevystěhuje.
Osobně se budu snažit cokoli rizikového dovléct ke břehu a vylovit tam.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 18:51 ® mascha
-
Věnovat se rybaření z lodě (kajak nebo kanoe) a doufat v suchou nohu je naivní. Vodotěsné obutí i kalhoty jsou základem. Až budu mět slabou chvilku, tak se znemožním vyprávěním, jak jsem si zaparkoval u břehu, vystoupil, povysunul kajdu na břeh, vyčůral a následně nonšalantně skopl loď z břehu do vody, abych vzápětí mocným skokem do vody a rychlostním broděním dohnal rychle se vzdalující loď… Na vodě se můžete dostat do spousty situací, na který musíte být připraveni, jinak jste ten den dochytali (a dej bůh, aby to bylo jen na ten den a ne na věky). Z toho důvodu jsem odpůrcem všech sit in konstrukcí (snad kromě mořské turistické klasiky se šprickou). Kánoe, ultimate, kilroy a podobný srandy jdou mimo mne.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 17:57 ® osprey reakce na …
-
Pecky> Přejel jsem na Vydře Lipno v bouřce, vlny byly několikanásobně větší než nedávno na tom Orlíku. Dojeli jsme v suchu, navíc jsme měli špricdeku. Takže kánoi rozhodně shazovat nechci.
Nabral jsem asi 3× pod jezy. Pak se ta loď řídí fakt blbě.
Na úzké nádrže jako Orlík a Slapy je ta kánoe naprosto v pohodě.
petrikveprik> Na nohách mám na kajaku membránové kalhoty a jsem v pohodě. Kde leží meze toho sit on topu, nevím. Osobně si myslím, že kritická situace by vypadala tak, že bys nějakým způsobem vypadl z lodě a ona ti odplavala (proudem nebo by ji odfoukl vítr).
Ale opravdu to jsou teoretické úvahy. Při normálním chytání nic z tohohle nehrozí.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 17:41 ® MIG-35 reakce na …
-
petrikveprik> No s tim suchem v kajaku… Já měl věčně vocákaný nožky i na ručky mi teklo. Njn sem zvyklej na vesla.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:54 ® reakce na …
-
Pecky> přesně – hodněkrát jsem sjížděl spoustu řek (na vydře) a voda se tam dostala jen při průjezdů hooodně velkých peřejí, nebo když se dělaly ptákoviny.. Na oleji popř. ve vlnách tam ani nešplouchlo. To už musí být jo hodně velký čváchanec nebo vlna aby to tu loď zalilo nebo tam postupně nacákaly 2 kyble..
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:47 ®
-
osprey> jj přesně jak píšeš o vlnách – to jsem měl na mysli. V sit on topu vidím nevýhodu ve stále mokrých a očváchaných nohách. V kanoi bude asi větší sucho, ale v případě „mokra“ jde asi o život..do takových velkých vln, je ale už asi dobré se nevydávat i na sit on topu..
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:47 ® Pecky reakce na …
-
No nechtěl bych vidět ty vlny, aby se ti tam nějaká voda dostala :-/ Na moře to není, ale jinak je super.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:43 ® osprey reakce na …
-
petrikveprik> Jo, cenu. A to, že se v ní můžeš bez bázně vrtat.
Ale rozhodně nemá ani žádné zásadní nevýhody. Rychlost je podobná Coose, stabilita je slušná, místa je uvnitř hafo.
Samozřejmě, není to sit on top, takže ve vlnách s rozmyslem. Pár desítek litrů vody, které ti v lodi lítají sem a tam, ji činí na vlnách téměř neovladatelnou.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:36 ® reakce na …
-
Pecky> jj díky za info. Zkušenosti s kajakfishingem nemám žádné, ale myslím, že ta laminátka má i určité výhody před spec.kajaky.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:29 ® Pecky reakce na …
-
Změřený to nemám, ale dám tam takovou tu klasickou komoušskou zelinářskou přepravku, takže to přes sedmdesát čísel bude mít.Co jsi poslal ten odkaz tak to bude ten jak ten siux plus mínus…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 15:16 ®
-
koubic>
Pecky> Kluci díky, díky. Jestli bych Tě ještě mohl požádat o šířku lodi vprostřed v nejširším místě – byl bych Ti moc zavázan. Uvažuji o tomto a připadá mi stejná jako máš ty:(typ siux) http://www.proplast-hluboka.cz/…ove-lode.htm Jinak to co píšeš je pro mě docela přesvědčivé – mám v plánu si ji v podstatě uplně stejně vytunit.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 14:47 ® osprey reakce na …
-
Tino> Mě není co závidět. A nestojím o to.
Mé konečné rybářské stadium, k němuž nevyhnutelně spěju, je stín ztrácející se v mlze.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 14:35 ® Tino
-
osprey> ty nechceš abysme ti záviděli i úspěchy na kajaku?
reagovat