Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.721 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:28 ® osprey reakce na …
-
Pecky> To s tím trollingem je pravda. Naštěstí Coosa se taky trochu mele a já tomu napomáhám tím, že když zrovna nedumám nad nesmrtelností chrousta, tak sem tam zaberu víc.
Ale úspěchy zatím nepublikovatelné
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 14:25 ® Pecky reakce na …
-
Tak ta červená flekatá je moje. Nevím co je to za typ, ale má placatý dno a je poměrně stabilní. I ve dvou lidech chytám vzadu ve stoje a zatím jsem ven nešel
reagovatMám jí osazenou kotenvním systémem jako maj kajaky a držákem na klacek, plus mám sedačku od Ferina s opěrkou zad.Trochu mínus je citlivost na vítr a váha cca 35 kilo. Plus při trolingu je víc záběrů než u kajaku, jak měníš rytmus pádlování..
- Středa 7. listopadu 2012 ve 14:05 ® koubic reakce na …
-
petrikveprik> 30tis. je na kajak bez pedálů dost, počkej si po zimě, většina prodejen bude vyprazdňovat sklady a ceny lodí půjdou dolů. Já takhle koupil kajak o 30% levněji.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 13:09 ®
-
osprey> ahoj kajakfishermani! Měl bych dotaz – o jaký typ kanojky se jednalo na tom srazu – teď mám na mysli tu laminátku.. Je to typ vltava, lužnice nebo siux? Je to stabilní? Kajakfishing mě v hlavě už vrtá hodně dlouho, potřeboval bych vyzkoušet stabilitu…atd. atd. a nechce se mi zrovna investovat třicítka. Chtěl bych si pořídit obyčejnou laminátku, kterou si pak hodlám vytunit, ale akutálně laboruji, jaký typ by byl nejvhodnější. Snažím se najít kompromis hlavně mezi stabilitou a váhou kanoe. Díky moc.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 11:08 ® Fugas reakce na …
-
kayakfishing.cz> Kilroy už mi moc lehkej nepřijde, měl by mít skoro 30kg, to už je jak SOT. Jinak to nevypadá špatně, ale u mě asi zatim virtuálně vede Cuda 12.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 11:04 ® MIG-35 reakce na …
-
kayakfishing.cz> To vyladá jako by se spářila Cuda s Čůzou. Pojedeš ještě letos vymrznout na Orlik? Když tak se ozvy, mohem se projet…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 10:09 ® kayakfishing.cz
-
A co Kilroy chlapi? http://jacksonkayak.com/…2013-kilroy/ ja pristi sezonu stravim pouze na Kilroyovi, az na vejlety na more tam urco Cuda. Proc pro me Kilroy? lehka lod, ideal mix obratnosti a rychlosti, asi nej vybaveni pro muj styl chytani (libi se mi hlavne vysoka paluba kam muzu odkladat pruty a menit je kdyz chytam ze stoje) a kdybych to kupoval tak urcite i cena
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:24 ® kerob reakce na …
-
mascha> me prijde pri otaceni na miste coosa vyrazne lepsi nez cuda. Coosa se otoci okamzite, cudu je potreba premlouvat. Jinak cuda lip drzi smer, lip jede, ale ze stoje se mi zas lip chyta z coozy. Prostor mezi nohama u cudy je naprosto genialni. Prestoze vidim u cudy spoustu pozitiv, koupil bych si stejne radsi coozu
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:59 ® osprey reakce na …
-
mascha> Ano, vítr s Coosou točí nechutně. Ale co se týče toho otáčení, tak bych se hádal. Já tu Coosu otočím tak rychle, že tam ještě vidím předek, ale on už je tam zadek
Na příštím srazu to můžeme zkusit. Snad se sejdem.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:37 ® Tino
-
nnnap> na své první plavbě jsem nepotopil loď nýbrž pouze prut s navijákem
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:36 ® Tino
-
kayakfishing.cz> a nebo jiný SoT. Podle mě i Daytriper by to zvládl lépe. Ale Ultimat je prostě ultimátní na klidnou velkou vodu. A to pohodlí…
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:43 ® mascha
-
Nejsem citlivej, jen mi přijde škoda, že ve vláknu, kde se zápisy víceméně vztahujou k tématu, je třeba najednou přeskakovat bezobsažné „lekrace“. Půjdu ti příkladem a už to nebudu dál komentovat, bo to s loděma nesouvisí. Omlouvám se všem, že jsem si neodpustil hodnocení tvého příspěvku a vyvolal flame.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:35 ® nnnap reakce na …
-
mascha> Hele, ty bys byl dobrej v kuriozity jako měřák na metan.Jseš jakýsik citlivej
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:31 ® nnnap
-
a máme vítěze!
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:31 ® mascha
-
nnnap je zase tajemnej a třeskutě ftipnej…
Souhlasím v celku s hodnocenímm Ospreye při srovnávání Cudy a Coosy. Váha Cudy mi nepřišla o moc větší, ale ta páka byla znát. Rozhodně vede v jízdních vlastnostech. Moc nesouhlasím s hodnocením obratnosti, neměl jsem pocit, že by Cuda zaostávala při šikovných pohybech pádla. Naopak Coosa se hůř chová při driftování – vítr s ní točí sem tam, Cuda nemá takovou tendenci měnit snadno směr jen působěnim větru.
U mne jednoznačně vede Cuda.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:26 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Já teda nevím, ale on ten materiál moc extrovní nebyl.
Ty Andrewsovy necky šly ke dnu hned při první plavbě.
Doporučil bych ti raději nějaký biologicky rozložitelný výrobek z ideové dílny Thora Heyerdahla. Třeba hned ten první. Ten doplul.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:21 ® nnnap reakce na …
-
kayakfishing.cz> hádanka
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:11 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
nnnap>
reagovattakze jezdis na ryby v plechovy vane nebo coze?
- Úterý 6. listopadu 2012 v 18:30 ® nnnap
-
vlny nebrat!
Do vln dávám přednost bezpečnému prostředí z ocelových plátů z poctivého materiálu od společnosti David Colville & Sons z oceláren Dalzell Steel and Iron Works a zpracované Harland & Wolff. Naprosto upřednostňuji řešení pod kterými je podepsán Thomas Andrews.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 15:25 ® kayakfishing.cz
-
No do vln to chce Cudu…
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 15:02 ® Tino reakce na …
-
MIG-35> bobíky jsem měl v sobotu s Ultimatem. To byly vlny tak akorát. Občas nějaká chrstla dovnitř. U Sit Inside trošku problém…
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 9:39 ® MIG-35 reakce na …
-
osprey> I na pohled je čůza hezčí. Jel sem jen na ní takže srovnání nemam. Mě by se kajak líbyl na řeku na velký vodě bych měl bobíky obvzláš´t při velkym větru a vlnách.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 9:25 ® Fugas reakce na …
-
osprey> Díky za srovnání! A co ryby, povedlo se něco?
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 0:24 ® osprey
-
Mohl jsem si udělat malé srovnání Coosy a Cudy.
Cuda je výrazně delší, ale prodlužují ji dlouhé špice vpředu a vzadu, prostor pro rybáře a bagáž není o moc větší (pokud vůbec. Větší je jen odkládací plocha za sedačkou rybáře a prima je úložný prostor mezi jeho nohama. Na spodku lodě je v příďové a záďové oblasti jakýsi kýl, který loď výrazně stabilizuje.
Pokud jde o plavební schopnosti, Cuda je zatraceně rychlá (až mě to překvapilo) a skvěle drží stopu. Snadno prořezává menší vlny a pokud jde o delší přesuny, má jasně navrch. Je ale mnohem méně obratná, otočit ji trvá daleko déle. Coosa se při pohybu vpřed klátí do stran, což ji zpomaluje, ale otočí se daleko rychleji a snáz. Nevýhodou Cudy je horší manipulace – loď je o pár kilo těžší a její délka díky efektu páky klade větší nároky na sílu člověka, který lodí manipuluje ve vzduchu (typicky při nakládání na auto).
Mě Coosa vyhovuje svou univerzálností, kompaktními rozměry a větší obratností.
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:52 ® osprey
-
Tak pár fotek z oné zajisté vydařené akce. V praxi bylo dokázáno, že stejně dobře se dá chytat i z laminátového kajaku nebo kánoe.
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:17 ® osprey reakce na …
-
mascha> Já se omlouvám, že jsem v sobotu nemohl. Ale v neděli jsem to vynahradil.
Informace i fotky budou, jen co to stáhnu. Včera večer byl triumfální návrat. Potmě, proti větru, ve vysokých vlnách. Dřina, ale lodě obstály. Bál jsem se jen o foťáky položené na přídi, ale zbytečně.
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2012 v 11:03 ® koubic reakce na …
-
mascha> já tam jedu tenhle víkend, dva víkendy za sebou na rybách by mi neprošly
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2012 v 10:35 ® mascha reakce na …
-
koubic> to vim, ale takys mohl prijet
reagovatbyla nás slušná flotila
- Pondělí 5. listopadu 2012 v 10:25 ® koubic
-
mascha> víš kde
reagovat - Pátek 2. listopadu 2012 ve 21:39 ® Tino
-
mascha> nojo… aspoň suchá ukázka by mohla být
reagovatKlidně i těch zimních hadrů…