Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.743 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 8. října 2012 v 19:36 ® zedus reakce na …
-
osprey> Já si kolikrát nastavuju na sonaru jenom rozsah jaký potřebuju, dno mě v podstatě nezajímá. Je to o spoustě najetých km, než člověk dostane záběr a ten většinou stojí za to. Já mám zatím letos smutnou bilanci, ze 3 velkých ryb na prutě, jsem 2 ztratil. Musím podotknout, že ryby do 80cm se nepočítají jako veleké.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 19:13 ® osprey reakce na …
-
zedus> Asi máš pravdu. Pro mě ale není tak důležité nad kolika metry jako v kolika metrech. Na Orlíku poodjedeš kousek od břehu a a jsi prostě nad zónou volné vody. Ale jsou borci, co cíleně loví v libovolné vrstvě – vybrané woby, olova, downriggery a hlavně spousta praxe.
Mám (mimo jiné) podobnou sestavu, jen je to na multíku.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 19:03 ® Shrek
-
rád bych se letos v týdnu od 19. do 25. listopadu kouknul na Orlajs s kajakem. Nepřidal by se někdo, kdo to tam zná a podniknul takovou menší „celodenku“ se mnou?
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 18:56 ® zedus reakce na …
-
osprey> Myslím, že myslel, že pod ním bylo 11m a ne že to táhnul v 11. Do 11m se nedá dostat nic z toho co já zatím znám, bez downrigeru nebo olova. Taky říkám, že jsem měl záběr na 38m, ale nikdo nemusí vědět že sem měl záběr pár metrů pod hladinou na 38m hloubkou.
Jinak moje sestava na trolling. Prut 100–180g, naviják shimano spheros 5000 a vlasec na 18kg lanko na 30kg. Tohle jestli dokáže nějaký ryba zlomit při záběru, tak to bude obluda jakou svět neviděl. Záběr probíká spíš tím způsobem, že se pohne držák na kloubu od ramu. Tím vlascem to není tak velká šlaha právě. Je to jako by člověk najel do vázky, jenom vázka jede chvilku jako když s lodí a pak zapumpuje celý prut.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 17:14 ® osprey reakce na …
-
Tino> Já troluju s vlascem. Mám prd odchytáno i nachytáno, ale pletenka mi pro ten účel nesedí – vem si, jaká je to rána, když na to ta ryba vlítne ze strany a je seknuta setrvačností jedoucího kajaku.
Jak to do těch 11 m dostáváš? Big lopata lure? Přídavná zátěž? Downrigger?
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 1:27 ® hecht reakce na …
-
Osprey, není všem dnům konec …
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 1:26 ® hecht reakce na …
-
Hele vy mudrlanti, jsem obětí dnešního shonu. Jedu, jen když mám čas, věděl jsem že se počasí kazí, ale den před tím jsem venčil rodinu. Dobře mi tak, alespoň jsem si opět připoměl, co je moje nejaktuálnější potřeba pro kaďákochytání. Ani další prut, ani další Caldia( i když ta je na řadě hned potom)ale pořádná bunda.
reagovat - Neděle 7. října 2012 ve 23:47 ® Char reakce na …
-
hecht> dobrej nápad když hlásej změnu počasí a hlavně setrvalý déšť ject na ryby s kadákem, voda zespoda i shora
Věřím že i zapřísáhlí koulaři zůstali doma nebo se choulili v bivaku.
Osprey> máš pravdu náčelníku
reagovat - Neděle 7. října 2012 ve 23:45 ® Tino reakce na …
-
hecht> hehe, měl jsi jet se mnou o den dřív, bylo aspoň nádherně a zapádlil by sis nějakých 9km …
reagovat - Neděle 7. října 2012 ve 23:42 ® Tino reakce na …
-
osprey> měl jsem tam nanofil, brzdu obvykle utaženou tak, abych vlasec rukou povytáhl a při záseku trošku podklouzl. Prostě natvrdo to nemám.
Přemýšlel jsem nad tím jak se to vlastně stalo…
- rychlost lodě byla malá, prostě taková courací
- brzda natvrdo nebyla
- hloubka cca 11m (kousek před špičkou jak se rozděluje Otava a Říčky)
- úhel prutu k ose lodi byl cca 100deg (takže jsem neměl špičku
k přídi Pavle
)
- byl to fakt moment, že jsem ani nevěděl co se děje.
Kdybych chytil věšák (v této hloubce?), tak jsem jel dostatečně pomalu na to, abych stihl zareagovat a loď zbrzdit. Jestli to byl záběr od ryby, tak to musela být nějaká obluda (jako všechny neviděné, že?).
Spíš bych to tipl na záběr (podseknutí?) a vadu materiálu. Ulomilo se to hned za trnem a zlom je relativně neroztřepený.
btw. chvíli před tím jsem projížděl místy, kde se válelo tuna kaprů u hladiny. Byl to docela požitek pozorovat šupináče jak skáčou pár metrů ode mne.
reagovat - Neděle 7. října 2012 ve 22:36 ® osprey reakce na …
-
hecht> Pak se divíš, že s tebou nejezdím. Nepředložená rozhodnutí, záměrné vyhledávání extrémních podmínek bez naděje na úlovek, hazardování se zdravím zúčastněných osob.
Já o víkendu nikde nebyl.
reagovat - Neděle 7. října 2012 ve 22:06 ® hecht
-
Dneska jsem dostal ten nejblbější nápad, jít ráno na kaďák. Potmě zbalit, vyrazit vzhledem k poprchání náhradní věci s sebou a tradá. Příjezd k vodě, déšť houstne, rozhodnutí značně zbabělé, hodím chrupku, ono se to přežene. Osmá hodina, přestalo pršet, připravuju všechno na výjezd, vyrážím. Zelená sračka bohužel ještě v místě vylodění smrdí a hnije, propluvám a pokouším se o lov. Po deváté znovu začíná pršet, nejdřív lehce, to vydržím, bohužel se však dává do nefalšovaného lijáku. Držím, ale bubliny na vodě a hlavně bunda, která má nepromokavost pouze na cedulce mi vyhání k autu. Kdybych se chytil doma nějaké flašky s rodokmenem, udělal bych lépe…
reagovat - Neděle 7. října 2012 v 0:36 ® osprey reakce na …
-
Tino> To bylo po záběru?
Trolluješ s pletenkou? Moc utažená brzda?
reagovat - Neděle 7. října 2012 v 0:02 ® Tino reakce na …
-
hecht> překvapivě ne… myslím, že to by byl na hadry…
No nic… než to vyřeším, tak jdu hledat vláčák 240cm/±30g
Dal jsem si Štědronín – Říčky. Byl jen pár pruhovaných zvědavců. Jo a minimálně metrovka co mi rozštípala prut na hadry…
reagovat - Sobota 6. října 2012 ve 22:26 ® hecht reakce na …
-
Tino> upřímnou soustrast, nezkoušel jsi zase tahat špičkou dopředu ?
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 16:48 ® Tino reakce na …
-
osprey> prdelky si ze mě děláš…
Ne, AVERON Spin 10–30gr a byl na to 16gr wobík. Asi s tím dragonem má něco společného…
uvidím jak se postaví k reklamaci, pokud najdu lísteček…
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 15:31 ® osprey reakce na …
-
Tino> Vážná a naprosto zásadní otázka. Nic netaj a postav se k tomu jako chlap.
BYL TO DRAGON???
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 15:29 ® Tino
-
tak mi při trolingu praskl prut.
reagovatZlom horního dílu přesně za trnem. Ani jsem nevěděl co se děje a to jsem jel docela pomalu.
- Čtvrtek 4. října 2012 ve 21:53 ® Tino reakce na …
-
osprey> prostě abys byl s rybou doma dřív než budou stávat
Něco jako „slušná dívka má být v deset v posteli… aby mohla být do půlnoci doma“, co?
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 17:25 ® osprey reakce na …
-
Tino> Já mám o víkendu doma rodiče, takže pokud něco, bude to sobotní ráno a budu rychlej jako blesk. Nestačí se ani udělat vlny, jak budu rychlej.
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 8:53 ® Tino
-
ještě to s počasím tak tragicky nevypadá…
Tak si mám na víkend objednat beton nebo připravit cajky?
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 1:00 ® hecht reakce na …
-
osprey> lepší je trefit nástrahou rybu
reagovatpočasí se má posr…, vidím to bledě. Jo, to dneska kdo mohl, to byla jiná… Já to nebyl, do tmy jsem po práci makal na baráku
- Středa 3. října 2012 ve 22:53 ® osprey reakce na …
-
Tino> Ano. Od někoho, kdo o tom umí psát. To je ono.
O víkendu tu mám rodiče. Jestli se někde mihnu, to ještě nevím, ale o zásadnější výpravě neuvažuju.
Ale ujistím tě o jednom. Jsou dny, kdy nepotřebuješ umět prakticky nic – stačí trefit nástrahou vodu.
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 22:31 ® Tino reakce na …
-
osprey> aspoň bychom se mohli učit od mistra rybáře
Nebo od někoho, kdo o tom umí psát
ale o víkend bych šel zase. To by bylo, aby ty fišky nezačaly brát… zima se blíží…
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 22:29 ® Tino reakce na …
-
Char> simtě, kvůli mě jsi to otáčet nemusel
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 22:09 ® Pepa R.
-
Ahoj na Orlík dorazím a už se těším.
reagovat - Středa 3. října 2012 v 18:57 ® Char
-
hecht> musel jsem kvůli fotce postavit monitor „hore kokotom“ a teť mám na stole závěj prachu
Příště prosím otáčet, ale jinak pěkný!
reagovat - Středa 3. října 2012 v 15:29 ® osprey reakce na …
-
Tino> Tak to jste se nepřetrhli. Ještě abych tam byl s váma a musel se o tu jednu chuděru dělit!
reagovat - Středa 3. října 2012 v 15:04 ® Tino
-
osprey> všechny ryby co byly uloveny, jsou na fotkách
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 13:43 ® osprey
-
Koukal jsem, že toto bude tisící příspěvek v této otázce a tak jsem neodolal…
Taky jsem byl na přehradě. Ale až v pondělí. Ryb relativně málo a malé.
reagovat