Chytej.cz

Kayakfishing necteno

28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.752 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit

KayakfishingAhoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku. Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 24. září 2012 v 16:59 ® C.I.-5Sirup

Ještě mám v hlavě jednu možná dost hloupou otázku : dalo by se jezdit a chytat z tohoto : http://sport.bazos.cz/…anoi-DAG.php pokud bych měl dlouhé kajak pádlo, ?? celkem by mne bavilo si to vytunit sám – natáhnout gumycuky a našroubovat tam různé vychytávky … jako lano pro posuv kotvy na příď/záď, atd. jasně 50Kg je celkem extrem asi by to bylo pomalé a únavné ale stabilní to je i na stání a pamatuji si že po Lipně jsem s tím jezdil i sám jako zadák i s pádlem do kanoe…

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 16:51 ® C.I.-5Sirup

Díky všem za reakce, mam kolem 100Kg, no nejraději bych ty boční plováky nepoužíval.. myslel jsem že to je fakt do velkých vln, a je to dokoupitelné příslušenství. Asi bych dokoupil držaky prutů a ten na tu sondu ten je celkem vychytanej .. podle obr. Na nějakou tu kayak akci bych se rád přijel kouknout , nebo jsem zvažoval zajet do těch Řevnic nebo kde to sídlej na tý Berounce…jasně že se mi nejvíc páči podle obrázku Coosa nebo Cuda, ale na první kayaksezonu by asi stačil ten Nomad nebo Sharkoon a protože potřebuji ted přez zimu koupit Motorku cena bude hrát velkou roli.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 16:50 ® minatrix

http://www.die-gastangler.de/…d-vom-kajak/

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 14:09 ® Tino
Tino

C.I.-5Sirup> máš zprávu…

jasně… jestli ho pořídíš za desítku, tak je dost věcí co mu promineš. Koukal jsem, že má i pomocné plováky a spoustu dalších kravinek

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 11:53 ® kayakfishing.cz reakce na …
kayakfishing.cz

C.I.-5Sirup> Ten Rhino kajak nevypada nakonec tak zle. Ale myslim podle obrazku, ze se diskvalifikujes z chytani ze stoje. Pro me osobne je chytani ze stoje hlavni zdroj zabavy na kajaku. Vcera ze stoje 59 stika, skvelej pocit. Jednoznacne plus je vaha a obratnost. Jednoznacne minus je rychlost, stabilita,kapacita (kolik vazis? ja bych Sharkoona asi potopil :-) ) a komfort. Urcite doraz na sraz. Termin vypada na 3–4.11 Orlik Podskali.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 0:40 ® C.I.-5Sirup reakce na …

Prodávají se nepromok komlety kalhoty – (v pase guma na nohavicích guma) + bunda s kapucí na knoflíky. Stojí 300,– až 500,–. Díky za vysvětlení, k čemu je to děravý dno. Určitě se svezu než pořídim vlastní.. chtěl jsem se jít podívat na Orvis Cup s nadějí že tam nějaké alespoň uvidim na živo – jenže … No ten Rhino kayak bych mohl mít za mnohem příznivěší cenu takže moc ani o jiných nepřemýšlím, i když se mi líbí mnohem víc snad jakýkoli jiný než Rhino už to že jsou jen červené …

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 23:48 ® Tino
Tino

vylejváky… to mě připomnělo, že je to teď s kalhoty na vodu docela bída. Sháněl jsem nějaké na netu a nikde nic. Koukal jsem zatím po Hiko Quest a Hiko Bounty. Ačkoliv na shopech mají „skladem“ nebo „u dodavatele“, tak mi napíší, že stornují dodávku, že je nemá ani dodavatel.

Nějaké nápady po čem se mám dívat?

Jak jsem viděl fotky z duelu, tak Míra to vyřešil maskáčema a holínkama :-)

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 23:31 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Stačí když blbě trefíš vlny od motorovýho člunu.

Ale jinak je fakt, že chytat do vln se moc lidí nehrne. Já taky ne, dělá se mi z toho houpání šoufl. :-))

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 23:24 ® Tino reakce na …
Tino

C.I.-5Sirup> s vylejváky je to docela diskutabilní. Na Nomadu jsou pod zadkem. Takže i když je klidná hladina, tak jak se vrtíš, tak se pod sedačku dostane voda a navlhne ti řiť. Pokud nemáš vodotěsné gatě, tak s tím může být na podzim problém a dravci jdou převážně na podzim, že ano? Do lodě si trochu nacákáš vždycky. Ale není to žádná tragédie. Přiznávám, že jsem se nedostal na tak divokou vodu, abych byl rád, že vylejváky na Nomadu jsou.

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 23:19 ® osprey reakce na …
osprey

C.I.-5Sirup> Tak tuhle sezónu vydrž a zajeď na nějaký sraz nebo předváděčku. Já po nich jezdil skoro rok, než jsem si byl jistý, co přesně chci. Nebo si kajak půjč na jeden den.

Prostě si do toho sedneš, podíváš se, kolik věcí se kolem tebe vejde, vyzkoušíš si, jak se to chová, jak se na tom sedí a pak budeš vědět, zda to je nebo není ono.

Samovylévací otvory nepotřebuješ, pokud budeš chytat na klidné hladině, jinak se docela hodí.

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 22:38 ® C.I.-5Sirup reakce na …

Myslím , že s tou sedačkou to tak bude..když steče voda z pádla do klína skončí asi v sedačce.. , ale všude jsem četl , že ty kroužky na pádlo celkem pomáhají a taky časem vychytat styl pádlování …já ale na žádném kajaku nikdy nejel jen kanoe, pramice, rafty a čluny, mám z toho kajku celkem respekt, ale ty rybářské by měli být stabilní tak se tím uklidnuji, taky se divím, že nemá ve dně ty odtokové kanálky, zkrátka ty díry do dna. Každopádně cítím že to by mohlo být to na co celý život čekám. Zbožnoval jsem na Lipně na ryb. táborech chytat na tajňačku z těch žlutých banánů – nepotopitelných stabilních kanoí na splávky i na přívlač…

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 21:59 ® kayakfishing.cz reakce na …
kayakfishing.cz

C.I.-5Sirup> ahoj Zda se mi take docela v pohode. Urcite skontroluj jednu vec: Nebude se pod sedadlem akumulovat voda? To se deje i u Nomada. S rybarskymi kajaky se to ma tak, ze temer kazda firma,ktera vyrabi kajaky dela rybarske kajaky. Jenze vetsinou se jedna o pristup: Vezmeme sitontop a narvem tam par zapustnejch drzaku na pruty a voila… casto je vysledkem sice rybarsky kajak ale s matraci bys na tom byl malem lip…

Samozrejme cena je dulezity faktor, ale kajak na ryby kupujes na cely zivot.

Kazdopadne kayakfishing je tak super vec, ze te to chytne i na lecjake levne nahrazce :-)

reagovat
Neděle 23. září 2012 v 16:13 ® C.I.-5Sirup

Díky za rychlou reakci.. s tou stabilitou jsi mne potěšil, toho místa tam není tolik, to je jasný je to 3m kajak, ale zdá se mi že ten úložák hlavně v zádi mohl být větší, připadá mi , že má (zbytečně) široké boky za sedačkou, ale o stavbě lodí nic nevím, třeba to tak musí být.

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 14:17 ® osprey reakce na …
osprey

C.I.-5Sirup> Proti Nomadu o něco větší, širší (od oka i stabilnější) a levnější. Chybí komfort větších kajaků (třeba úložné prostory), ale jinak to nevypadá zle.

Nejsem schopen posoudit kvalitu materiálu.

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 14:08 ® C.I.-5Sirup

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat co si jako ostřílení kayakáři myslíte o kayaku Rhino Sharkoon kayak.Měl jste někdo možnost a zkusili jej na vodě?? Zajímalo by mne srovnání např. s nomadem. Díky

Ještě odkazy : http://www.google.cz/search?…

http://www.team-black-cat.cz/…-kayak-10672

reagovat
Sobota 22. září 2012 ve 3:06 ® northwolf reakce na …

taky 6, a žádnou jsem si neudělal sám :o)

reagovat
Sobota 22. září 2012 ve 3:03 ® northwolf reakce na …

osprey> moooc pěkné, to chtělo skrytého kameramana, počítám že výsledné video by se líbilo nejen mě.

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 16:42 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Výš.

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 16:15 ® Tino
Tino

osprey> ty jsi byl na OTAVA2? :-D

viz moje dřívější zkušenosti s osazenstvem místních břehů…

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 15:40 ® osprey reakce na …
osprey

zedus> Samozřejmě se nestalo nic. Děda řešil, jestli se z toho smí chytat a co se stane, když naberu vodu a taky že mě první velká ryba převrátí.

Tak jsem si beze slova stoupnul, demonstrativně rozpůlil pádlo a vrazil obě půlky do odtokových otvorů.

Pak jsme si i docela rozumně popovídali, ale první reakce byla moc pěkná – po nějaké době, kdy to hlava moc nepobírala, ten pán povídá: „Ty tam máš nějaký zpětný klapky?“

reagovat
Pátek 21. září 2012 ve 14:29 ® nnnap
nnnap

zedus> osprey ti už neodpoví, protože si ucpal odtokáč a nabral. A víš jak to chodí. Renaultem ke dnu.

reagovat
Pátek 21. září 2012 ve 14:02 ® zedus reakce na …
zedus

osprey> Jo já sem to už asi pochopil. :-) Děda nemohl pochopit že to má ve dně díru jako ústa staré ženy a stejně to plave. Tak jsi ho přesvědčil že si rozdělal pádlo a píchl si ho do odtokáče. Takže se prd stalo?

reagovat
Pátek 21. září 2012 ve 13:59 ® zedus reakce na …
zedus

osprey> Nemůžeš to nějak rozvést? Já furt přemýšlím, jak je člověk schopný do kajaku udělat díru při předvádění rozkládání pádla a to ještě tak že ho tam zarazí po list. :-O

reagovat
Pátek 21. září 2012 ve 13:38 ® kayakfishing.cz reakce na …
kayakfishing.cz

northwolf> :-) jasne dokonce 6 der… kolik mas ty v Prowlerovi?

reagovat
Pátek 21. září 2012 ve 12:33 ® northwolf reakce na …

osprey> Cože ? Tys dokázal v coose vyrobit díru ? Vlastním pádlem ? Zní mi to dost šíleně.

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 11:17 ® osprey reakce na …
osprey

kayakfishing.cz> Já jsem teď ofiko kouzelník s děravou lodí. Včera jsem nějakému stařešinovi kmene předváděl, jak rozpůlím pádlo a obě půlky si zapíchnu do dna až po list. Hnusný trik…

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 11:13 ® northwolf

Gratuluju ;o)

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 0:19 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Ahoj, veletrh byl velezajimavy. Blize k novinkam uz brzo v clanku, az se trochu vzpamatuju:) Neco na ochutnani: Cuda 12 bude v nekolika cenovych variantach dle kvality vybaveni.

Nicmene vam s urcitou hrdosti oznamuji, ze jsem ted ofiko reprezentant Jackson Kayak pro Evropu. Jeste se mi tomu trochu blbe veri.

Jo a testovacka na Morave bude (Cuda12, Cuda 14 a Coosa)! Jen to musim domyslet a hodit na web.

Ted du spat nez zkolabuju :-)

reagovat
Sobota 15. září 2012 ve 13:55 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Tady je video k nove Cuda 12 http://jacksonkayak.com/…rough-video/

reagovat
Sobota 15. září 2012 ve 13:53 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

petrikveprik> Ahoj Na morave je moznost testovat v Brnenske pujcovne. Je tam k mani vetsina modelu. Kdyztak napis mail nebo osobku a ja ti tam zaridim testovani. Pokud budes mit cestu do Prahy tak u me ve Vsenorech je do konce roku testovani zdarma. V Brne pouze pokud testovanou lod koupis. Testovaci akci tam zatim neplanuju.

reagovat