Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.753 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 15. září 2012 v 1:02 ® hecht reakce na …
-
kayakfishing.cz> čau, to by mě zajímalo, jaké monstrum tam chce letos vytáhnout kolega Rebroš, pokud chce mít stoupající výkonost ?
reagovatPokud se mu to podaří, to aby se náš mistr Jakub bál o své rekordy…
- Pátek 14. září 2012 ve 21:48 ® reakce na …
-
Tino, osprey> diky mrknu.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 14:37 ® Tino
-
petrikveprik> v brně je půjčovna. Mají tam Coosu, Daytriper a MOken. Odkaz sem dávat nebudu, ale určitě si ho najdeš.
Větší akce by měla být na podzim na Orlíku (odkaz zde ve fóru), tam můžu vzít Coosu, Nomada a Ultimata.
Na Tuňáka jsem zvědavý taky. Vícemístných kajaků je povícero, ale zde vidím jednoznačnou výhodu v sedačce.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 14:34 ® osprey reakce na …
-
northwolf> Coosa je kompaktní, dost široká a vysoká. Vnitřní prostor je velký.
Pro tebe do Norska není, není to loď na velké otevřené plochy, cvičí s ní vítr, má jen průměrnou rychlost. Ale je stabilní, univerzální, pohodlná, prostá zásadních slabin. Taky se v ní nechá bez potíží postavit (ideální, když potřebuješ na malou). Pro moje použití na Otavě, přítokových větvích Orlíku a sem tam na Lipně je zcela OK.
koubic> Coosa je širší než Prowler, z pohledu nakládání je to takový kufr. O Prowleru jsem dlouho uvažoval, vyhrála kvalita sezení na Coose. Mám nic moc záda.
petrikveprik> Vyzkoušení je zcela jistě nezbytné. Půjčovna kajaků by měla být v Brně, najdi si kontakt a zkus se s nimi domluvit. Vyzkoušej hlavně rozdíly mezi sit on top a sit inside a kratkou širokou a dlouhou užší lodí.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 14:22 ® reakce na …
-
kayakfishing.cz> ahoj, rád bych se informoval jestli se plánují i nějaké předváděčky na moravě, popř. pokud je možnost se ohledně toho domluvit – velmi vážně uvažuji právě o zmíněném big tuňákovi (pro 2osoby).. Potřboval bych to vidět na vlastní oči a nejlépe i vyzkoušet.. Ty kajaky jsou parádní všechny – věřím, že bych se po… z úplně každého modelu, protože mylsím, že nemůže být lepší rybačky.. ale ten test je v případě takové investice alespoň u mě nezbytný.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 13:40 ® koubic reakce na …
-
kayakfishing.cz> do Prowleru se ti vejdou do středového prostoru i pruty (jednodíly), do prostorů Coosy jsem měl možnost nahlédnout, nemyslím si, že by se do ní vešlo víc věcí, než do Prowleru. Ale to je jen debata na teoretické úrovni, praxe může být jiná.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 13:38 ® northwolf
-
Zajímavé informace o čůze, začínám chápat že se Vám do určitých podmínek líbí (ale stejně neuvažuju o tom si ji pořídit).
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 13:28 ® cujo
-
osprey> jo jo, určitě to plánuju vyzkoušet, ať nekupuju něco co mi nebude sedět
kayakfishing.cz> o big tuně ani moc neuvažuju, spíš se budu rozhodovat mezi coosou a cudou
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 12:53 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
cujo> Testovani Big Tuny bude asi drobet problem, vsechny jsou prodany
reagovatSnad ale na sraz dorazi jeden z vlastniku, tak doraz na Orlik, tam vse vyzkousis.
- Pátek 14. září 2012 ve 12:51 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
northwolf> No s Coosou se to ma tak, ze se do ni vejde vic nez napriklad do Cudy nebo i do Prowleru (ten sem jenom videl na veletrhu, nemam ciste praktickou zkusenost). Ta kapacita je dana vyskou lodi (proto je Coosa taky treba dost naprd na more nebo obecne tam kde fouka vitr). Dalsi vec je, ze vlezy do vnitrku lode jsou u Coosy fakt veliky, takze se to dobre bali.
Ve zkratce: pokud bych vyrazel na vice dni, beru Coosu. Cuda je asi srovnatelna.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 12:39 ® osprey reakce na …
-
cujo> Poradím ti to, co všem. Sedni si do toho, svez se a zkus toho víc. Většina prodejců to nějakým způsobem umožňuje.
reagovat - Pátek 14. září 2012 ve 12:33 ® cujo reakce na …
-
osprey> tak sem úspěšně překecal, tak teď našetřit cinkadla a na příští zahájení vyjet
reagovat - Pátek 14. září 2012 v 11:01 ® kerob reakce na …
-
northwolf> v cooze jsem mel 4 pruty, spacak, stan, 3 karimatky, skoro celou basu piv, jidlo na 3 dny + varic, nahradni obleceni… a hafo veci na rybarinu a jeste by se tam leccos vlezlo. Cooza fakt neni uplne mala co se nakladu tyka.
reagovat - Pátek 14. září 2012 v 1:22 ® hecht
-
osprey>To přijde, letos se to nějako odbylo. Příští rok tě ale doženu, buď k pláči, nebo alespoň k dvoudenní výpravě s přespáním.
reagovat - Pátek 14. září 2012 v 0:25 ® osprey reakce na …
-
northwolf> Coosa má useklý zadek, takže zas tak malá není. Já v těch koncových prostorách normálně nic nevozím, zatím jezdím na půldenní výpravy, na víc není čas.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 23:55 ® Tino reakce na …
-
northwolf> no dobře, nemyslel jsem skládací chatu s polní kuchyní a saunou, ale prostě věci, co ti stačí na jednodenní výpravy na Orlíku.
reagovatTam když zafouká vítr odkudkoliv, tak tě to do 10ti min zavane k nějakému běhu.
- Čtvrtek 13. září 2012 ve 22:55 ® northwolf reakce na …
-
…možná ? Se neboj, turisti nezvládli vylovit všechny ryby, pořád tu ještě nějaký v moři zbejvaj, tak můžeš i letos :o)
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 21:54 ® northwolf reakce na …
-
Né že bych měl s čůzou nějakou osobní zkušenost, ale když kayak o 80 cm delší mi ještě nepřijde bejt na nákladní prostor úplně OK, tak se mi dost těžko chápe jak je možný že někdo toho do ní naloží dost, nebo dokonce téměř vše :o)
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 21:47 ® northwolf reakce na …
-
Míro to je jednoduchý, to je jeden z důvodů proč říkám že pořádnej kayak by měla být 15ka, na zadku (kde ničemu nepřekáží) klidně 6 trubkových držáků na pruty (pak se jen otočíš a sáhneš po tom co potřebuješ – já i na 13ce – zatím bez držáků – kolikrát vozím 4 pruty, méně než 3 prakticky vůbec, protože vracet se pro prut ke břehu třeba několik km by byla zhovadilost), nějaký to odkládací místo na ulovený ryby, ve předu spacák, karimatka, žďárák nebo stan, náhradní oblečení, polní kuchyně a zbytek z čůzy znáš ;o)
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 20:48 ® Tino reakce na …
-
osprey> do čůzy toho naložíš dost, vozit můžeš téměř vše
Jo, když bolen loví kousek od lodě, tak je to zážitek, i když se na nástrahu nic nepověsí
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 12:01 ® osprey reakce na …
-
northwolf> Prostě jsou ty ryby menší a není jich tolik, ale dá se to. Na přehradě jsem z kajaku občas viděl hejna velkých ryb – tolstolobiky, amury, kapry, vzácněji i větší masu lovících bolenů. Ale nepodařilo se mi padnout na cokoli z toho při příští návštěvě. To pak jeden neví, co by s sebou měl vozit.
Teď pomalu nastává okounů čas. Tak uvidíme.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 10:13 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
northwolf> Jojo Norsko je nadhera… Se tam za tebou pristi rok mozna stavim jestli vsechno dobre dopadne…
reagovat - Středa 12. září 2012 ve 23:35 ® northwolf reakce na …
-
osprey> Diky, jj jsem s tím smířen že kdyby mě snad někdy postihnul ten blbej nápad zkoušet se vracet do CZ, tak že by mě na rybách čekala těžká deprese, sice never say never, ale myslím že to moc nehrozí.
reagovat - Středa 12. září 2012 ve 23:14 ® osprey reakce na …
-
cujo> Může se na tom vozit taky. Svezení je na tom krásné, obsluha jednoduchá. Anebo kup Big Tunu – tam může jezdit jeden nebo dva a můžete rejdit i spolu.
reagovat - Středa 12. září 2012 ve 23:05 ® cujo
-
tož na ty kayky se dívám už dlouho a pomalu začínám šetřit…
reagovatJeště to musím diplomaticky vysvětlit drahý polovičce
- Středa 12. září 2012 ve 21:17 ® osprey reakce na …
-
northwolf> Krásná práce, v těchle dimenzích se tady moc nepohybujeme
reagovat - Středa 12. září 2012 v 19:06 ® northwolf reakce na …
-
osprey> Ahoj, já jsem byl v neděli a pokud pominu že jsem zase cestou z5 schytal podobně šílenej protivítr jako minule, tak to docela šlo. Obvykle nejlepší polačí místo totální výbuch, ale ostatní ověřené fleky v pohodě, velikostně sice žádná hitparáda, ale prioritou akce bylo naplnit ledničku, neboť zela prázdnotou, takže jsem jel víc na jistotu než na velikost. Vejřad byl 2 x treska obecná – cca 65–75 cm a 4× polak 70 – 91 cm.
reagovat - Úterý 11. září 2012 ve 23:28 ® Tino
-
no, JK a NW sedačky ke gauči nemají daleko.
reagovatTo je pro mě ve spojení s velmi mobilním plavidlem revoluce v rybařině.
- Úterý 11. září 2012 ve 21:23 ® osprey
-
kayakfishing.cz> Já se snažím spíš tu věc využívat k lovu ryb. Dnes jsem podnikl velmi podnětnou výpravu. Na úlovky moc bohatá nebyla, ale mám o čem přemýšlet.
Pro mě bylo primární jezdit po vodě. To se podařilo.
reagovat - Úterý 11. září 2012 v 19:22 ® nnnap
-
šeptá se, že Aurora bude volná…
reagovat