Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.756 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. září 2012 v 19:13 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
osprey> No revoluci myslim hlavne ten Kilroy. Prijde mi super ze konecne bude k mani sitinside kajak s vybavenim a la Cuda. A vypada to ze pristi rok bude k JK lodim i nejaky RAM drzaky. To je taky super. Vic budu vedet po Paddle Expo.
No ten gauc fishing mi pripada jako velmi revolucni. asi si zaregistruju couchfishing.com
reagovatNebo vezmu 2 kajaky a pridelam na ne gauc a bude, to bude teprv plavidlo
- Úterý 11. září 2012 v 18:10 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Poslední revoluce v rybaření byly boilieskoule nastražené mimo háček.
I kdyby mi ten můj kajak vyměnili za nějaký vehikl ze Star Wars, tak by to v mojí rybařině revoluci neudělalo.
Co mi ještě chybí, je echolot. Na velké pláni jsem prostě slepej směrem dolů.
reagovat - Úterý 11. září 2012 v 16:44 ® Tino reakce na …
-
kayakfishing.cz> jen aby těch revolucí nebylo moc…
reagovat - Úterý 11. září 2012 v 11:33 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
No uvidis jak s anglictinou, Drew ale mluvi hezky a srozumitelne… ja jedu pristi tyden na veletrh a tam skouknu novinky na trhu. Potom prijde clanek. Zatim sem ty nove lode od Jackson Kayak (Cuda 12 a Kilroy) nevidel ale mam dojem, ze to bude dalsi revoluce v rybareni. Vice napisu az je uvidim na vlastni oci.
reagovat - Úterý 11. září 2012 v 11:30 ® rybozravec reakce na …
-
kayakfishing.cz>Diky zkusim to
reagovat - Úterý 11. září 2012 v 11:28 ® kayakfishing.cz
-
Ahoj, Coosy se zbavuju ve vyprodeji… koukni na Facebook tam sou ceny vyprodejovejch lodi.
rybozravec> Jo a univerzal lod?? Koukni na tohle… http://jacksonkayak.com/…rough-video/
Cuda v mensi velikosti. Takze tak akorat na uplne cokoliv (pokud teda nechces na ryby vozit dalsiho cloveka)
reagovat - Sobota 8. září 2012 v 17:27 ® džigit reakce na …
-
Tino> tož to zas ni
reagovatlehce nabyl lehce pozbyl
co kdyby?
- Sobota 8. září 2012 v 16:07 ® Tino
-
džigit> a zadarmo? Že?
reagovat - Sobota 8. září 2012 ve 14:11 ® osprey reakce na …
-
jepice> Dobrá práce.
Hodím to do videí.
reagovat - Sobota 8. září 2012 ve 13:51 ® jepice-zruseno
- reagovat
- Sobota 8. září 2012 ve 12:33 ® džigit reakce na …
-
kayakfishing.cz> se ji budeš zbavovat? tej čůzy
reagovat - Sobota 8. září 2012 v 11:29 ® kayakfishing.cz
-
Tak vcera prvni test Cudy. Ano Ano Ano, musim souhlasit se zkusenostmi lidi co ji uz maji. Je to super, Coosa se krci v koute
. A nakonec i nejake ryby, i kdyz ne zrovna velke. Jo a Cuda taky vyhrala hlasovani top 10 rybarskych kajaku v USA http://www.yakangler.com/…-kayaks-2012
www.yakangler.com je vubec super stranka.
reagovat - Sobota 8. září 2012 v 11:10 ® Tino
-
nebudete někdo kajakovat v neděli na Orlíku nebo okolí? Samotnému se mi nechce…
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 23:20 ® zedus reakce na …
-
hecht> Já se jenom ptal.
reagovatMě nedělá problém ani 26 magna. To už ale musím víc korygovat směr kormidlem. Co já bych s tím dělal na jezu, když sem si to bral na přehrady a hlavně na troling.
A A A vo tom to je. Každej je na něco jinýho.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 22:33 ® hecht reakce na …
-
zedus> co to s čůzou dělá, no přece ji to brzdí. Spíš mi štvalo to jak prut, který je na boku a tahnoucí něco nad 12 cm blbě koriguju abych jel rovně. Prostě musíme si přiznat, že každý model má klady a zápory. Nebudu nejrychlejší, budou mě zatím bolet packy a ramena, nebudu pro pohodlnost tahat ty největší příšery z mého velkého boxu. Kua, ale stejně si to užiju
reagovatNa druhou stranu by mě zajímal takový dlouhý mořák, jak sjíždí jez a brnká při tom do klád či balvanů.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 21:28 ® Tino reakce na …
-
osprey> při volném driftování mě na coose točila i jednička rotačka.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 16:06 ® northwolf reakce na …
-
Zdravím Míro, zkus to někdy změřit GPSkou, to by mohla být zajímavá čísla. Moje GPS obvykle ukazuje průměr 5,7 Km/h na vzdálenosti 8,4 Km – tam je místo činu kde zastavuju a koupu nástrahy, měřeno vícerokrát s 13kou OK a pádlem 230 cm za větru odhadem do 3 m/s.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 13:12 ® zedus reakce na …
-
nnnap> Moc se mi to rozvadet nechce, ale tohle se da docist na kazdym foru kde se pise o trollingu. pro letni chytani stik je doporucovana vetsi rychlost 5–8 km/h
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 13:04 ® osprey
-
zedus> Woby do 15 cm. Některé z nich se už blbě vláčí při volném driftování – ten odpor vychyluje loď z dráhy.
22 cm je problém – tady se to tolik nevyužije, na Lipně jsem ještě nebyl a co se týče mých zásob, mám dost wobů kolem 18 cm, jednu dvacítku a šlus. Všechny velké ryby mám na nástrahy podstatně menší.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 13:03 ® nnnap
-
zedus> tu 3 nějak nechápu. Můžeš to rozvést?
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:51 ® zedus reakce na …
-
osprey> Hmm tak to ja lode s elektromotorem predjizdim jenom vyletni rychlosti, kdyz jedu vedle kolegy na zodiaku s elektromotorem, tak se furt ptam kdy uz jako pojedem.
reagovatpravda ze jsem nasel 3 duvody k cemu je to dobry, 1 nahla strevni nevolnost uprostred prehrady. 2 utek pred bourkou a 3 letni trolling stik. ten treti by me trapil bez slapaku. Zkousel jsi na cuze nekdy tahat velke woby? jako myslim treba magnum v 22cm a tak? zajima me co to s tim dela.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:31 ® koubic
-
osprey> velký podíl na rychlosti má i správný styl pádlování, chvilku to trvá, než to člověk dovede k určité „spokojenosti“
edit: jinak pádlo dlouhé 260 už asi bude mít na rychlost celkem vliv, co se týče frekvence ponoření listu do vody
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:22 ® osprey reakce na …
-
jiris> To máš z toho, že se necháš kontrolovat z vesmíru
Jinak pokud jde o pohyb na pádla, tak je tam samozřejmě nějaká maximálka, kterou člověk udrží nějakou dobu podle lodě, kondice, podpory větru a podobně. Schválně mám pádlo dlouhé – 260 cm. Je to kvůli výšce posezu (jinak si na Coose v plné rychlosti sem tam dáš přes klouby o sedačku) a kvůli délce záběru. Coosa jako taková je dost široká, klade slušný odpor větru a má šest velkých samovylévacích otvorů, což dělá pod lodí slušné turbulence a fakt cítím, jak mě to brzdí. V sit in kajaku bych byl rychlejší.
Občas z hecu honím lodě s elektromotorem – chvíli se i držím
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:09 ® jiris reakce na …
-
osprey> od te doby co použivam gps, tak se mi zda, ze na te hladine snad stojím
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 11:56 ® osprey reakce na …
-
jiris> Půl kiláku cca za pět minut. Víc jsem se v tom nehrabal.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 11:49 ® jiris reakce na …
-
osprey> těch 6 km/h za požití pádla si odhadoval nebo měřil?
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 11:11 ® osprey reakce na …
-
zedus> Konečně je tu někdo, kdo zná osobně slivera
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 2:22 ® hecht reakce na …
-
zedus> budou volby, je třeba koukat odkud vítr fouká
reagovatHobík bude krása, ale pro můj účel je to mimo mísu. Na příštích několik let mám vybráno a basta. Na vodě nejrychlejší nebudu, ale je otázka zda bych to chtěl… Jinak jsem na srazu prvně pořádně testnul Čůzu s podvozkem, narval jsem na ní stan spacáky a nafukovací karimatky pro dva, všechny hadry a rybařinu. Pohodlně jsem si to pak odtáhnul jednou rukou k místu stanování. musím říct, že kam se na to hrabou kapraři s těma jejich kolcema
- Čtvrtek 6. září 2012 v 1:00 ® Tino reakce na …
-
zedus> nojo, ale jak jsem si všiml v jedné diskuzi fotky sestavy slivera, tak má na kajaku kromě plachty i dva balasty a občas i stan
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 v 0:43 ® zedus
-
Tino> Já znám v mém okolí tři lidi s hobikama a je to tak, nedá se s tím couvat ani brzdit. Kromě té výhody co jsi napsal mají ještě jednu a to když chtějí jet pomalu tak jim stačí dělat jenom krátké pohyby dopředu dozadu, kdežto já to musím poooomaličku protočit celé a to je nuda.
reagovatJinak rychlostně srovnatelné oba dva výrobci, jenom sliver s plachtou je výrazně rychlejší, ale musí foukat správným směrem.