Chytej.cz

Kayakfishing necteno

28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.755 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit

KayakfishingAhoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku. Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 6. září 2012 v 0:35 ® Tino reakce na …
Tino

není to z doslechu, je to pravda. Je to dáno konstrukcí ploutviček. Přední hrana ploutve u průřezu je pevná a zadní gumová. Takže přední mácháš ze shoda dolů a zadní se ti naklání „v proudu“. Je to opravdu jako ploutev na noze, jen je práce pouze kotníky. S ploutvemi na nohou se taky nedá standardně couvat.

Jako výhodu ploutví bych viděl pouze to, že je můžeš připlácnout ke dnu lodi a tím snížit ponor. Vrtuli musíš vytáhnout.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 23:55 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> Hlavně si do toho, co nakonec koupíš, nejdřív sedni.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 23:46 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

osprey> já si všimnul. Rovnám si to v hlavě.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 23:39 ® osprey reakce na …
osprey

zedus> Nebudu odporovat, já to na Googlu nezkoušel.

Ale pořád lze volit mezi šroubem a ploutvičkami. Hobie udává v letácích maximálku 8 – 12 km/h, takže je to srovnatelné. Prý se s tím ale na rozdíl od šroubu nedá couvat – to vím z doslechu, nezkoušel jsem.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 23:32 ® zedus reakce na …
zedus

osprey> S těma šlapákama nevím. Já když sem vybíral tak mě sloužil google a když jsem našel jenom ty dva výrobce tak to musí být pravda. Kdo není na googlu tak neexistuje. Věřím, že existují samodomo protipy. :-)

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 23:03 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> Ta zelená miniatura na tom autě, to je Feel Free Nomad – ten, co jsem o něm psal, že jsem ho nosil jak nákupní tašku.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 22:43 ® Tino
Tino

jinak takhle dopadlo nakládání na auto ve dvou… :-)

Díky nosiči nepovoleným TÜV mám ještě rezervy v počtu lodí

reagovat
foto/forum/2012/th-img20978.jpg
Středa 5. září 2012 ve 22:30 ® Chorchus
Chorchus

Tino, Osprey,Kayakfish> děkuji za moudré rady.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 22:12 ® Tino reakce na …
Tino
kayakfishing.cz> nebo se dá nakládat takhle Jen nechci vidět tu cenu :-) reagovat
Středa 5. září 2012 v 19:27 ® osprey reakce na …
osprey

zedus> Já se v tom nepitvám. Hobie a Native Watercraft jsem viděl na vlastní oči a to i na vodě. K nám se asi nic jiného šlapacího nevozí, ale nechce se mi věřit, že toho není ve světě víc.

reagovat
Středa 5. září 2012 v 17:53 ®  reakce na …

zedus:Pádlovať sa mi nechce,tým pádom to mám vyriešené.Ostávam u spaľováku a člnu…No ale možno neoddolám tej cene a zo srandy ho kúpim:)

reagovat
Středa 5. září 2012 v 17:03 ® zedus reakce na …
zedus

Luban> urcite ne. trident je urceny na padlo. v trupu musi byt pro pohon dira.tady to vidis na mem kajaku.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20971.jpg
Středa 5. září 2012 v 16:02 ® 

osprey,zedus:Toto je zrovna ocean trident 11,určite nechcem žiadne elektrické motory,spaľovák aj elektriku mám na normálnom člne.Existuje k tomuto nejaké šlapadlo?

reagovat
Středa 5. září 2012 v 15:30 ® zedus reakce na …
zedus

osprey> Ty vis o vice firmach co delaji slapaky? ja znam jenom hobie a native watercraft. vim ze na oceany delaji nejake elektromotory.

reagovat
Středa 5. září 2012 v 15:22 ® OBr reakce na …
OBr

osprey> takovej „mini“ chlap ;-) Stejně nakládám kanoi, která má 53kg, v jednom člověku se to taky dá zvládnout. Ale když jsem teď letmo viděl to plavidlo na srazu, čtu jak to má do 30kg..sakra chlapi, to mi nedělejte, musím šetřit na pleny…

reagovat
Středa 5. září 2012 v 15:15 ®  reakce na …

osprey:Známý sa zbavuje kajaku a možno by som do toho šiel,využívať ho ako sekundárne plavidlo.Problém je v tom,že on sa o šlapací pohon vôbec nezaujímal,proste ku kajaku jedine veslo a pedále k vodnému bicyklu.No a mňa tie pedále zaujali.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 14:48 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Ne, nepasuje to všude. Musí tam pro to být vylisován adekvátně tvarovaný otvor.

Ty pohony si jednotlivé firmy patentují a žárlivě si svoje patenty střeží. Třeba Hobie pohání kajak takovými šlapacími ploutvičkami (Mirage Drive), takže jiné firmy sahají po šroubu, který má patentovaný nějaký Josef Ressl, toho času nebožtík:-))

Jsou firmy (většina), které šlapací pohon vůbec nenabízejí. A taky je možnost koupit ke kajaku speciální elektromotor.

Já skončil u pádla. Je levné, nemá se na něm co rozbít a pro moje potřeby stačí.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 14:45 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Ahoj na blogu je nový článek o kotevním systému od vítka. http://kayakfishingcz.blogspot.cz/…rolejka.html

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 14:45 ® kayakfishing.cz reakce na …
kayakfishing.cz

Luban> Ahoj. Slapaci pohon nepasuje jinam nez do lodi na ktere je urceny. Leda bys musel bejt opravdu sikovnej, abys na jine lodi zvladnul vyrobit uchyceni motoru, aby vse fungovalo. Nicmene muzu dat kontakt na cloveka co ode me bral pouze motor, nevim ale co s tim pak delal…

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 14:31 ® 

Spýtam sa ako blbec,ten šlapací pohon je nejaký univerzál a pasuje na každý typ kajaku? Nechce sa mi to zložito vyhľadávať.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 14:15 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> Honza ti ukázal, jak na to jde ženská, já sem dám video, jak by to udělal chlap:-))

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 13:50 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Chorchus> byt tebou tak beru Coosu nebo podobny sitontop s koleckama. Tam nedelas kompromis a cela manipulace s kajakem se scvrkne na nalozeni na strechu. A to se da udelat snadno…

v tomhle videu naklada nejaka dost slaba zena. Nicmene ta technika je jasna a jednoducha. Ja takhle nakladal kajak po operaci slepeho streva.

reagovat
Středa 5. září 2012 v 11:55 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> Je strašně individuální, pro co se kdo nakonec rozhodne. Ta volba bude na tobě, ale snaž se dobře vědět, co a proč kupuješ.

Jinak ti bude doma překážet velký a drahý kus plastu.

reagovat
Středa 5. září 2012 v 1:24 ® Tino reakce na …
Tino

Chorchus> přesně tak… malý obratný kajak pro malé vody, otočí se v podstatě na pětníku. Sice má nosnost 150kg, není moc široký, ale protože v tom sedíš opravdu nízko (cca 5cm nad hladinou – záleží na hmotnosti), tak stabilita není špatná. Jen to chce udělat malý tuning, protože vylejváky jsou pod sedačkou a člověkovi navlhne po chvíli řiť. Ale zaslepení děr nebo vodotěsné gatě to vyřeší. 26.8. jsem dával fotku s šestiletou neteří. :-)

reagovat
Středa 5. září 2012 v 0:22 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

osprey> děkuju, přesně nákupní tašku potřebuji. Idu chrapkať. Dobrou noc.

reagovat
Středa 5. září 2012 v 0:15 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> Bude sraz na Orlíku a v Brně je půjčovna kajaků (kontakt je na těch stránkách kayakfishing.cz).

Další velkodovozce je firma HG Sport, ta, myslím, půjčuje kajaky v Praze Tróji u vodáckého kanálu.

Ten Nomád je maličký. Nosím ho v ruce jako nákupní tašku. Jezdit se v něm dá, stabilita není zlá, ale nevejde se ti tam skoro nic. Proti Coose budí dojem, že je poloviční.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 23:55 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

osprey> mňo,ještě jsem tam našel Nomad (20kg), ale nevím jak to je se stabilitou. A asi rozumná bude ta předváděčka. Kdyby nějáká byla, dej prosím echo.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 23:50 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> Ono to už není kam zkracovat a velkou roli hraje sedačka. Coosa má doslova křeslo. Sedačky jiných kajaků jsou proti tomu dost spartánské.

Já si na základě fotek na síti vůbec neuměl vybrat a tak jsem jel na předváděcí akci. Některé kajaky bych vůbec mít nemohl.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 23:39 ® Chorchus
Chorchus

kayakfishing.cz> děkuji za odkazy. Mi se inside kajaky nějak nelíbí. Hledám kratší a lehčí coosu. Jel jsem na ní a byl to pro mne zážitek. Budu ještě chvilku surfovat. Ještě jednou díky.

reagovat
Úterý 4. září 2012 ve 23:23 ® osprey
osprey

Chorchus> Seděl jsem i v Daytripperovi, ale jak jsem mohl, stěhoval jsem se do Coosy. Je to dost nízko a nesedí mi to. Taky nemám záda úplně OK.

reagovat