Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.761 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. září 2012 ve 23:13 ® kayakfishing.cz
- Hele co sem nasel. Konecne Kilroy video. Sakra dobra lod. reagovat
- Úterý 4. září 2012 ve 23:11 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
Chorchus> Ahoj Pokud ti jde ciste o vahu tak koukni na tohle. http://kayakfishing.cz/…ld-town-pack Ma jen 14 kilo a vejdou se tam treba i 2 lidi. Jeho material je ale trochu krehci nez u jinych modelu a ma nulove vybaveni a sedacku bez zadove operky.
Osobne si hodne slibuji od Jackson Kayak Kilroy. To bude dalsi revoluce v rybarskych plavidlech a hlavne je to opet od Drew Gregoryho, to je zaruka naprosto perfektnich doplnku.
Ale chce to si uvedomit ze lehke sit inside kajaky te diskvalifikuji z lovu na mori (nelze riskovat ze te zaleji vetsi vlny). Precti si take muj clanek http://kayakfishingcz.blogspot.cz/…-inside.html
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:35 ® Chorchus reakce na …
-
osprey> já jsem si též udělal jeden grif a to na poslednim obratli S5
reagovat. Nejlehčí je ten Daytripper 10 (21kg) – na tom si seděl?
- Úterý 4. září 2012 ve 22:27 ® osprey reakce na …
-
Chorchus> Mě z toho taky vyšla Coosa. Krátká, ovladatelná, stabilní a pohodlná. Těch 28 kg zvládnu.
Existuje grif, jak to hodit na auto s relativně malou námahou. Já se ho naučil prostě zvednout nad hlavu a dokonce ho tak i nosím.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 22:16 ® Chorchus reakce na …
-
osprey> děkuju, no my se mysleli, že enem jeden je pro nás a zbytek máš pro druhé (my sme skrovni synci
reagovat). No a jak v tym litam, tak mi pořád vycházi ta chůza, i když bych radši něco kolem 20 kil.
- Úterý 4. září 2012 ve 22:10 ® osprey reakce na …
-
Chorchus> Ahoj. Problém je, že ty lehké nejsou duté a nepotopitelné a taky ten posez není zdaleka takový.
A už víš, proč jsem vám dal ty papíry třikrát?
http://www.kayakfishing.cz/…ckson-kayak/#…
Lehký a relativně levný by byl tenhle:
http://www.kayakfishing.cz/index.php?…
Taky tohle by se dalo. Je to jiná firma, ale taky je tam pár kilo dole.
http://www.hgsport.cz/…-angler/2868
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:42 ® Chorchus reakce na …
-
osprey> Mirku, který byl ten ultralehký pro nás kriply, hledal jsem to na netu a nenašel. A ten prospekt zůstal u Džigitoviče.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:38 ® osprey reakce na …
-
hecht> Já si to risknu. Nebudu červenej.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 20:53 ® hecht reakce na …
-
mascha> pravda to asi určo bude, akorát si fakt nedovedu představit sebe jako červenou Karkulku
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 v 19:00 ® mascha reakce na …
-
hecht> na větší vodě s pohybem motorových lodí (moře, ale i ten Orlas), je výrazný oblečení jen výhodou. Ověřil jsem si, že sto metrů od břehu v půlmetrových vlnách už jsem nebyl z toho břehu vidět, dokud jsem nezamával žlutým pádlem. Motorovej člun má ve větší rychlosti zvedlou špičku a kormidelníka na zádi. Nerad bych ochutnal lodní šroub.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 v 15:11 ® Tino reakce na …
-
hecht> komorníka na sucháč nepotřebuješ, určitě s tebou jezdí kolega abys nebyl na vodě sám, ne?
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 23:41 ® zedus reakce na …
-
hecht> nééé neoprenový, proč se ptáš?
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 23:40 ® hecht reakce na …
-
zedus> trenky máš doufám goretexové
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 23:34 ® zedus reakce na …
-
hecht> V létě jezdím v žabkách a trenkách to mě netrápí.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 23:26 ® hecht
-
kayakfishing.cz> čau, zkoušel jsem ten jejich nejlepší jednodílný sucháč, bohužel se dělá jen v červené barvě, prý díky největším odběratelům (hašiši). Pořešil bych snadnost oblékání, zápasil jsem s tím a potřeboval jsem k tomu osobního komorníka. Určitě bych doporučil látkovou ponožku, ne tu latexovou. Barvu bych volil nějakou méně nápadnou, např. kombinace šedá modrá, či šedá žlutá. Připravil bych na to i nějaké poutka na uchycení potřebných věcí.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 23:15 ® hecht reakce na …
-
zedus> koukal jsem na ně v Hiku, jsou dost dlouhý, myslím že do kolena moc místa nezbyde. Nakonec jsem si vzal obyč tuším RAFTER. V létě by se v tom nedalo moc vydržet.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 22:40 ® zedus reakce na …
-
Tino> jo ty sem už někde viděl, furt krátký.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 22:30 ® Tino reakce na …
-
zedus> Honza na kajak takové nosí… není to tohle? http://www.hiko.cz/wade-plus-1423/
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 21:01 ® zedus reakce na …
-
kayakfishing.cz> Mě by se třeba líbilo, když by hiko dělali neoprenové boty až pod kolena, aby se dalo nastupovat v zimě do kajaku a jezdit jenom v auquashellu místo v prsačkách a nebo v suchým obleku.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 18:41 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Tys tady chtěl, Honzo, nechat nějaké papíry. Ještě máš šanci zítra.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 18:40 ® osprey reakce na …
-
Tino> Byla firma, co ty kapří granule K2 přesypávala z pytlů do kyblíků a přirážela si na tom nějakou stovku procent. Oni to ti kapři docela žerou. Kupuje to spousta rybářů.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 18:24 ® mascha reakce na …
-
kayakfishing.cz> kdy se sejdem? sobota večer? nebo někdy v neděli? Jak jsi na tom s časem?
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 16:58 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
mascha> ukazes mi to ve vsenorech.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 16:29 ® mascha reakce na …
-
Tino> takto je to u jednodílů, dvoudíl, konkrétně ten co jsem měl já, má latex na manžetách rukávů a v pase. U krku je manžeta z něčeho pohobnýho softsheelu a zapínání na sucháč. vadily mi švy, které na tom byly. netlačili uvnitř manžety, ale zezhora – brada je opřená o zapínání zvenku – člověk má většinu času hlavu spíš skloněnou k hladině. Těžko se to popisuje.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 16:06 ® Tino reakce na …
-
mascha> nevím, jak je to řešeno zde, ale suché obleky na potápění mají neoprenovou manžetu okolo krku, která se dává směrem dolů a přitiskne se na holou kůži
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 16:04 ® Tino reakce na …
-
osprey> jj, kapří pelety kupuji v ZZN v Písku.
reagovatNevím tedy o kolik jsou lepší než ovoněný šrot z rybářské prodejny, ale pro ten pocit… (minimálně, že je to levnější)
- Středa 29. srpna 2012 v 16:04 ® mascha
-
kayakfishing.cz> u te suche bundy by to chtělo nejak lip vymyslet krk. Jezdil jsem bez plovaci vesty s tim, ze nafouknuta bunda a kalhoty mne udrzi na vode velmi dlouho. Ale zapinani u krku me drelo, ze jsem obcas na nafouknuti rezignoval a u krku se rozepnul. Po te, co jsem otestoval „vystupovani“ z kajaku za jizdy a zase nastupovani, jsem se prestal koupele bat.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 16:03 ® Tino
-
kayakfishing.cz> zajímavé… hlavně aby tam byly i jiné barvy než khaki. Tuto barvu nemám rád…
Už jsem taky přemýšlel nad barvou věcí na kajak a říkal jsem si, že rybářské kajaky mají obvykle nějaké camo. Z pohledu ryby bych to odhadoval na nějaký kmen či co. Nebylo by špatné modrošedé camo, protože zespodu je vidět obloha a ne nějaká tráva, stromy a tak…
Všichni jsou mají maskáčové spodní prádlo i kapesníky, ale například barvu pádla nikdo neřeší. Prostě je červené nebo žluté. Přitom nejvíc narušuje klid pod hladinou. Jasně, je to pro lepší viditelnost pádla, ale proč tedy nemá reflexní prvky? Ty jsou přeci vidět při osvětlení baterkou.
Reflexní pruhy bych i rád viděl na lodích nad čárou ponoru. Camo kajak v podzimním šeru je pro motoráky při nejlepším kus kmenu na vodě.
A k barvám oblečení… rád bych viděl nějaké typu petrolejová modř, skyblue, steelblue a podobné. Prostě kombinace modré a šedé.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 13:24 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> To je běžná věc – běžná krmiva je lepší kupovat všude jinde než v rybářských potřebách, outdoorové věci rovněž a věřím, že i u vodáckých sportů to bude podobné.
Já zatím oblečení na kajak neřešil. Nejsou peníze a zatím je teplo. Až klesne teplota vody pod nějakých 10 – 12°C, tak začnu silně zvažovat, kam tu loď povezu a co na ní budu vyvádět. Časem se k něčemu dopracuju.
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 13:13 ® kayakfishing.cz
-
osprey> no to rozhodne, me treba prekvapilo jak jsou na rybareni dobre veci na vodni sporty
reagovat