Chytej.cz

Kayakfishing necteno

28.4.2011 | kayakfishing.cz | 227.261 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit

KayakfishingAhoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku. Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 29. srpna 2012 v 11:48 ® osprey reakce na …
osprey

kayakfishing.cz> Prvek překvapení?

reagovat
Středa 29. srpna 2012 v 11:08 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Cheche Masha se vratil a je uplne boziii…uz se tesim na video. Jo a firma Hiko ve spojeni se mnou chysta celou serii rybarskeho obleceni pro rok 2013. Suche obleky, bundy, kalhoty, serii botek atd… samozrejme uvitam navrhy co by takove obleceni pro lov z lode melo mit za prvky.

reagovat
Úterý 28. srpna 2012 v 18:07 ® mascha
mascha

čus, jsem zpátky z dovči, v práci rachot jaxviňa, takže není čas ani vybalit věci z auta, takže jen telegraficky: Cuda je boží!!! rychlost, pohodlí, stabilita, prostor a ergonomie vychytávek, prostě boží. Suchý oblek – skvělá věc, supluje vestu a udrží v suchu, mám video, jak se v tom ráchám. Sestříhám a postnu, trpělivost.

reagovat
Úterý 28. srpna 2012 v 15:16 ® kerob reakce na …
kerob

Kazdopadne se mnou a s Peckou muzes pocitat bez ohledu na termin… pokud bude jen trochu slusne :-)

reagovat
Úterý 28. srpna 2012 v 11:52 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Cau takze letosni sraz opet na Orliku v kempu Podskali. Vice info a hlasovani o terminu najdete na blogu http://kayakfishingcz.blogspot.cz/…ru-2012.html

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 ve 23:04 ® Shrek reakce na …
Shrek

zedus> :-D musím, chci a považuji to za povinnost a čest zároveň. :-D

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 ve 21:14 ® zedus reakce na …
zedus

Alivio> Tak u tebe se nedivím, ty musíš povinně chytat na micronástrahy vlacej.cz. :-) Ale osprey chtěl minule věšet 26 magnuma na zeď nad krb. Takové škody :-)

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 19:52 ® Shrek reakce na …
Shrek

osprey> v pohodě, štiku mám já, mrňavou. Takže dohromady jsme nepřekonatelná dvojka :-D

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 11:45 ® osprey reakce na …
osprey

zedus> Gratulace, pěkná štika. Když se tak zamýšlím, mám z kajaku okouna, candáta, bolena, sumce, ale štiku zatím ne. Ani mrňavou.

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 11:18 ® koubic reakce na …

northwolf> mám 13-ku

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 8:29 ® eLDan
eLDan

Zedus: Vidím že ti konečně „spustila motyka“ :-)) Gratulace a ať se daří chlape.

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 ve 2:43 ® hecht reakce na …
hecht

zedus> původně jsem to chtěl zkrátit, aby se dno dotklo toho příčníku, po vyzkoušení v praxi jsem došel k tomu, že se to parádně drží a veze, neí to nikam nakloněné (mám ke dvoum metrum). Jelikož jsou ty gumy do konusu, drží to v dané výšce, víc to nepropadne.

reagovat
Pondělí 27. srpna 2012 v 0:22 ® zedus
zedus

hecht> Proč máš ten kajak tak v luftě? Já sem to dělal tak, že kajak je položený na té příčce a ty špichály dělají aby se to nepřetáčelo nebo neposunovalo. Když ti to ale funguje tak není co řešit. Ještě doladíme nějaké ty poplatky za patent. :-D

Dneska jsem si docela hezky zachytal. :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20913.jpg
Neděle 26. srpna 2012 ve 22:56 ® Tino reakce na …
Tino

hecht> mohl bys zvážit to zvážit :-D

reagovat
Neděle 26. srpna 2012 ve 21:53 ® hecht reakce na …
hecht

Čéče, to nevím, zkusím to zvážit a dám doplňující info.

reagovat
Neděle 26. srpna 2012 ve 21:37 ® Tino reakce na …
Tino

hecht> pěkné, velice pěkné. A co to váží? Myslel jsem podvozek…

reagovat
Neděle 26. srpna 2012 ve 20:09 ® hecht
hecht

Ještě hodím zavěšení na zeď v garáži, stejný výrobce, za pár korun a spolehlivé sundání i nandání kaďáčku. při tom to nepřekáží. Pádla jsem cvaknul do těch držáků na plastové trubky, za pár kaček a nemusím se bát že si je přejedu nebo na ně šlápnu.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20908.jpgfoto/forum/2012/th-img20909.jpgfoto/forum/2012/th-img20910.jpg
Neděle 26. srpna 2012 ve 20:04 ® hecht
hecht

Bohužel došla barva ve spreji, takže to není zcela doladěno po designové stránce :-))

reagovat
foto/forum/2012/th-img20905.jpgfoto/forum/2012/th-img20906.jpgfoto/forum/2012/th-img20907.jpg
Neděle 26. srpna 2012 v 19:57 ® hecht
hecht

Trochu jsem se zdržel, ale konečně mohu představit moje handhomemade rychlá Čůzokola. Průmyslový vzor mám už vyřešen :-)) Soused je šikula, nápady srší a jeho ručičky jsou opravdu ty echt gold. Použitý matroš byl jekl 20×20 a 25×25, kola jsou nafukovačky obyč silonový střed 26 cm rozkládačka je podélně spojena kouskem popruhu. Největší pakec bylo vymyslet a hlavně udělat oválné narážecí kolíky do konických vylejváků v Čůze. Použita byla tekutá guma co s ní lepí autoskla v tubě. Myšlenka odlít přímo ve vylejvacím otvoru se neukázala jako bezproblémová. Te to hrozně velká vrstva a jak se na to nedostane vzduch, tak to tuhne stráááááááášně dlouho. Nakonec sem to v polotuhém stavu vyjmul a dopatlal, pak se to ořezávalo dle potřeb. Vše je to složeno za 30 vteřin, jen se nasunuje kus do kusu. Dnes jsem to testoval na hrbolech, v kamení, i velké kořeny u nás pod kaštany nejsou problém.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20901.jpgfoto/forum/2012/th-img20902.jpgfoto/forum/2012/th-img20903.jpgfoto/forum/2012/th-img20904.jpg
Neděle 26. srpna 2012 v 17:18 ® Tino
Tino

dnes jsme zkusili trošku netradiční využití rybářských kajaků. Můžu k tomu napsat nějaký článek s poznatky…

reagovat
foto/forum/2012/th-img20899.jpgfoto/forum/2012/th-img20900.jpg
Neděle 26. srpna 2012 ve 14:48 ® osprey reakce na …
osprey

northwolf> U moře jsme někde jinde. Dokonce i na Lipně – tam je důležité i stabilní kotvení a je téměř nutné mít na lodi echo.

Já to používám na řece a úzkých korytovitých nádržích s předpokládaným nájezdem do 10 km na vycházku. Pokud se vítr nežene zrovna údolím, tak je to v suchu.

Všechno je to otázka priorit.

reagovat
Neděle 26. srpna 2012 ve 13:35 ® northwolf reakce na …

kayakfishing.cz> Ahoj, nezkoušel jsem tam dávat JK sedačku neb ji nevlastním, ale nemyslím že by bylo nějak snadný ji tam napasovat. Nejni prowler jako prowler, já myslím že rozdíl bude 15ka, neb 13ka je proti Cudě o kousek kratší. Má někdo 15ku Prowler/Trident – délka 4,8m ? Jakou velikost má Koubič ?

reagovat
Neděle 26. srpna 2012 ve 4:12 ® northwolf reakce na …

Já taky nejsem obří postavy, u mně náklonnost k delším modelům pramení z praktičnosti pro moře – (ale na tom zmíněném Lipně ty požadavky nebudou příliš odlišné) – klasický sea kayaky ne nadarmo mívaj přes 5 metrů – čím delší tím menší ponor/odpor a současně větší nákladní prostor (sice na úkor stability, ale s tou já potíže nemám a tahle přímá úměra se mi líbí). Já na kayak potřebuju naložit před vyplutím veškerou výbavu, neb 8 Km od přístavu zjistit že by se mi hodil prut co se zrovna válí v autě by byl docela vopruz, pak taky „potřeba“ nákladního prostoru na úlovky je zde trochu jiná. A v neposlední řadě začínám na základě zkušeností s počasím uvažovat o trvalém vybavení kayaku spacákem+kari­matkou+žďárákem+pit­nou vodou na 2–3 dny+„polní kuchyní“ a nějakou potravou, neb minule jsem vzhledem k síle protivětru dost vážně přemýšlel o tom že na pádlování v takových podmínkách kašlu, zapíchnu to na nejbližším ostrově a počkám až to přejde, škoda že zatím nejsem vybaven tím malým nesmyslem pro měření rychlosti větru – naměřená hodnota by jistě byla zajímavá, úsilí vynaložené k tomu že jsem to nakonec dopádloval bylo značné, zkušenost výborná. ( Pro případné kazatele ohledně bezpečnosti dodávám že varianta zvednout telefon a domluvit si vyzvednutí autem na pobřeží na místě pár Km po větru tu stále byla )

reagovat
Pátek 24. srpna 2012 v 17:50 ® osprey reakce na …
osprey

koubic> Nevím, jestli mohu mluvit za ostatní, ale myslím si, že nejde o úzce zaměřenou firemní akci – naopak, každý je vítán, jde o to srovnat, předat zkušenosti, vyvenčit svého oře a tak dál.

reagovat
Pátek 24. srpna 2012 v 17:27 ® koubic

když by to bylo v rozumný termín, tak bych se přijel možná podívat. Pokud to tedy není sraz jen Jackson kajaků

reagovat
Pátek 24. srpna 2012 v 10:52 ® osprey reakce na …
osprey

kayakfishing.cz> Možná bych ukecal na sraz kamaráda, co má Tarpona od Wilderness.

Kajaků je hodně… :-))

reagovat
Pátek 24. srpna 2012 v 10:41 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

No kolecka sou jasny. Uz mam otestovany ty Sea to summit a fungujou na 100%. A asi by me zajimalo co byste rikali na tu Cudu po vyzkouseni. Zatim mam reakci od kamarada Vitka ktery mival Coosu a ted ma Cudu s kormidlem a nemuze si to vynachvalit. Snad na tom srazu budeme mit moznost porovnat treba Cudu s Prowlerem. Sam bych si v Prowlerovi rad ujel par set metru at vim rozdil. Eventulene vyzkouset jestli tam pasuje JK sedacka

reagovat
Pátek 24. srpna 2012 v 9:27 ® osprey reakce na …
osprey

northwolf> Ono je to dáno podmínkami. Než jsem si ji pořídil, sedl jsem si do všeho, co bylo k dispozici. A páč jsem nevelké postavy, je mi ta loď velká dost. Věřím, že na Lipně bych šilhal jinam.

Je to sice trochu bachratější škopek, ale to mi až tolik neva. Stabilitu užiju, jen co se mi povede větší fousáč než ti, co zatím mám.

Kolečka budou, mám v plánu tak dlouhé přesuny k vodě, že bych to prostě jinak nedal.

reagovat
Pátek 24. srpna 2012 v 0:07 ® northwolf

osprey> Zdravím Míro, já si myslím že to že Ti ta malá loď tak vyhovuje do značné míry souvisí s tím že sis na ni prostě zvyknul. Pohyb po menších vodách i častou manipulaci by jsi s Cu(n)dou jistě zvládnul taky. Na větší prostor a menší námahu při přesunu po vodě se podle mě zvyká velmi dobře. Přenášení 100 m k vodě by Ti přineslo ještě větší požitek – neb něco takového můžou dělat jen lidé kteří mají radost z toho že se můžou nadřít, ostatní po tom co si to jednou zkusí pořídí kolečka :o) To stání je zajímavá myšlenka, minule když nebyly vlny jsem vyzkoušel na OK – vyřešil jsem „Maschův problém“ naprosto bez potíží, ale chytání ve stoje by na něm pro mne asi nebylo, možnost rozhlížet se ve stoje mi na moři nechybí.

reagovat
Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 14:07 ® osprey
osprey

kayakfishing.cz> Termín srazu je mi fuk, pokusím se dojet.

Jukni na osobku.

reagovat