Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.769 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 14:01 ® kayakfishing.cz
- No co se tyce Maschy tak fotky uz nejake dal na FCB http://www.facebook.com/media/albums/?…
akorat nevim jestli se tam dostanete. Nej kajak: bez diskuze nova Cuda 12
Nebo ten novej Killroy ale z toho sem videl jen jednu fotku. Za par tydnu jedu
na veletrh vybirat veci na 2013 tak poslu report o novinkach. Mozna se ze me
stane reprezentant Jackson Kayak Fishing pro Evropu, tak mi prosim drzte palce.
Jo a prosim piste mi navrhy na sraz, datum konkretni misto. Pocitam asi zase Orlik nekdy ke konci sezony. Treba se zase chyti nejakej obr jak loni. Tak navrhujte ocenim to.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 ve 14:07 ® osprey reakce na …
-
northwolf> Coosa je skladný univerzál s širokými možnostmi. Jako taková mi optimálně vyhovuje – pohyb po menších vodách, častá manipulace, dlouhé přenášení po souši (100 m ji běžně nosím), možnost stát (ze sedu nevidíš dost daleko) a samozřejmě ta sedačka.
Proti větru je tragická, 40 km bych v ní taky pádlovat nemusel (běžně najedu 10 – 12 km a s tím problém není).
Coosu bych neměnil, ale dovedl bych si představit, že bych vlastnil ještě další loď – štíhlejší, rychlejší, ideálně šlapací. Ale to už jsou buržoazní choutky, na který si musím nechat zajít chuť.
reagovat - Středa 22. srpna 2012 ve 13:21 ® northwolf reakce na …
-
kayakfishing.cz> Ahoj, tomu rozumim, o tom že maji Jacksony lepší sedačku asi nemůže být diskuse (tomu věřím i když jsem na ní nikdy neseděl) až bude vhodná příležitost tak zdokumentuju svoje nízké a vysoké sezení v OK – používám „vytuněné“ sezení které zvýšilo poses i komfort. Mascha si Cudu nepochybně užije a z5 do Coosy se mu už podle mě nebude moc chtít (nadšení mnoha lidí z tak malý lodě jsem „chápal“ dokud Cuda nebyla – očekávám že její popularitu předčí) Myslím že Mascha bude z Cudy po návratu nadšen – a to z obojího – jak menšího odporu = větší rychlosti a menší pádlovací námahy, tak z více prostoru na palubě, situacím ve kterých by ocenil ještě užší a delší loď se on podle mě zásadně vyhne ( nutnost pádlovat proti silnému větru, a překonávání vzdáleností 40 Km +) Očekávám od něj nějaké průběžné hlášení, ale vypadá to že asi nemá přístup na net protože ani k sousedům zatím žádná zpráva nedorazila.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 v 10:09 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
northwolf> Cau, s ostatnimi kajaky nemam zadnou praktickou zkusenost, alespon zatim, jen jsem je videl na veletrhu a nezaujaly me. Taky i u me rozhodla kvalita sezeni pri vyberu kajaku, ktere budu prezentovat. Proste si myslim, ze u plnokrevneho rybarskeho kajaku musi proste byt samonosna sedacka s pevnou konstrukci, jako maji Jacksony nebo Native. Dalsi vec je, ze na Jacksonech muzu sedet vysoko, nebo nizko, pode toho jak chci chytat, nebo padlovat. Nevim jestli bych na jine sedacce vydrzel fungovat cely den. A Ocean Kayaks jsou opravdu Ocean kayaks, samozrejme budou na mori lepsi nez treba Cuda, ale jen co se tyce jizdnich vlastnosti. Uvidime s cim se vrati Mascha, ten ted vyrazil do Norska s Cudou. Fugas>jo Prohozeny to je. Skoda ze je webmaster na dovolene.
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 22:44 ® Shrek reakce na …
-
Míro nedorazím ani s kajakem, ani bez něj. Konečně jsem našel zajímavé zaměstnání, jsem tam první měsíc a nejsou prašule. Vyrazíme se Sharkcomem na soukromej kaprodrom kousek od baráku. Příští rok na Jestřabky však dorazíme na 99,99%
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 ve 12:02 ® osprey reakce na …
-
Alivio> Je slušnej, uvažoval jsem i o něm. Rozhodla kvalita sezení.
Jestli s ním dorazíš na sraz, srovnáš ho s Coosou.
reagovat - Neděle 19. srpna 2012 v 10:49 ® Shrek
-
Jaksi mi tam chybí třeba ten „můj“ Prowler – zajímalo by mě srovnání s ostatními kajaky.
reagovat - Sobota 18. srpna 2012 ve 13:48 ® northwolf reakce na …
-
Taky mi v přehledu minimálně jeden model chybí (oba dobře víme které značky), jeho případné přidání by podle mne vyžadovalo velké změny hodnocení v kategorii moře. Dovoluju si totiž tvrdit už jen na základě rozdílu v délce a šířce (Trident 15 je proti Cudě delší o 45 cm a o 2 cm užší) že ten rozdíl na moři při překonávání dlouhých vzdáleností, velkých vln a silného větru by si zasloužil 2 bodíky – tedy známku 12 pro Trident 15. Tak trochu to samé v menším bude platit i pro přehrady a velké sladkovodní plochy. A díky velikému nákladnímu prostoru má u mne tenhle model maximum bodů pro vícedenní výpravy/expedice s překonáváním delších vzdáleností. Honzovi patří díky za čas a energii věnovanou vytvoření přehledu. Asi bych si dovolil navrhnout ať se ničeho nebojí a ceny tam klidně dopíše.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 14:46 ® Fugas reakce na …
-
kayakfishing.cz> akorát v odkazech máš prohozený Ultimaty s Marinerama
reagovat. Jinak to šikovný.
- Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 14:41 ® koubic
-
kayakfishing.cz> nechci se tě nějak dotknout, ale používáš tam silná slova ve shrnutí, jezdil jsi i na kajacích jiných značek?
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 12:15 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Honzo, všechny? Zní to, jakože všechny na trhu, ale to jsou jen všechny, které nabízíš. Uznávám, není toho málo.
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 12:01 ® kayakfishing.cz
-
Se musim pochlubit. Udelal sem tabulku, ktera srovnava vsechny kajaky. http://kayakfishing.cz/…dna-tabulka/
reagovat - Úterý 14. srpna 2012 ve 23:30 ® hecht reakce na …
-
osprey> ozvu se později
reagovat - Úterý 14. srpna 2012 ve 23:14 ® osprey reakce na …
-
hecht> Já nevím, kde budu v pátek přes noc, ani co budu dělat.
reagovat - Úterý 14. srpna 2012 ve 23:07 ® hecht reakce na …
-
osprey> což takhle to napravit v pátek přes noc ??!! Dal jsem si noční lov v sobotu, i bez cílové ryby to byl zážitek. Neskutečně tmavá noc, neskutečně zvedlá hladina a zatopená vegetace, byl to zcela mysteriozní zážitek.
reagovat - Úterý 14. srpna 2012 v 15:42 ® osprey reakce na …
-
mascha> Já se budu těšit. Pořád to zanedbávám.
Ať se daří.
reagovat - Úterý 14. srpna 2012 ve 13:43 ® mascha
-
Dneska v noci tradá s kajdou do Norska. Čeká mne jezero, možná poměrně tekoucí řeka a samozřejmě fjord (jen to úplně volné moře bude asi jen na den). Kamera, foťák a blok s tužtičkou jsou připraveny, určitě se o zážitky podělím.
reagovat - Úterý 7. srpna 2012 ve 12:36 ® kayakfishing.cz
-
K tomu feederovani z kajaku: na fotce Big tuna pri lovu parem na Berounce. Poznatek1: asi to chce do drzaku dat cca 5 az 10 cm polyuretanove peny a zmensit tak jejich hloubku, aby se pri zaseku lepe vyndavaly. Poznatek2: jezy je nesmysl prenaset na koleckach. Proste natvrdo pretahnout pres jez, plast to vydrzi no problemo. Poznatek3: Big tunu lze na strechu hodit v jednom cloveku. Nelze ji vzeprit takze lepe vyhodit jeden konec na zahradku a pote vytlacit. Poznatek4: Chce to kotvu jak na predek tak na zadek, coz neni problem, proste 2× voditko na psa a 2× retez. Honza
reagovat - Pondělí 6. srpna 2012 ve 21:15 ® Tino reakce na …
-
džigit> uznávám, že to není úplně podle pravidel a že policajtům by se to asi 2× nelíbilo, ale pokud jsou na tom naloženy lodě, tak to už tolik nebije do očí. Na STK se jezdí, když je to do 7mi km od kontroly, ne? Navíc policajt tam musí jet s tebou. A nesmí to být v neděli…
reagovat - Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:46 ® džigit
-
Tino> až teď sem se všimnul,že sem tam napsal"a" místo „o“,ale pochopils
reagovat
Ono teho podobně zmajstrovaneho po cestach jezdi dost,ale abys nenarazilJe kontrola a kontrola,ja u te druhe dostal dotaz-odstavíte si vozidlo,nebo pojedeme na STK
Podotykam,že ne svojeho Wolfa
- Pondělí 6. srpna 2012 ve 13:37 ® Tino reakce na …
-
džigit> nic, neptal jsem se jich. Nacvakávám to tam jen když vezu víc lodí a využiju celou šířku nosníku. Nejezdím s prázdným…
reagovat - Neděle 5. srpna 2012 ve 22:50 ® džigit reakce na …
-
Tino> copak Ti na tu úpravu řekli na dapravce?
reagovat - Neděle 5. srpna 2012 ve 22:48 ® Tino reakce na …
-
musíš mít Big Tuna. Podle Honzy se na tom feederovat dá
reagovat - Neděle 5. srpna 2012 v 17:58 ® Shrek
-
Tino> cejni by taky byli, jen se mi tam blbě přidělává feeder
reagovat - Neděle 5. srpna 2012 v 15:10 ® Tino
-
provedl jsem menší tuning zahrádky. Zjistil jsem, že na původní šíři 1m se mi těžko vejde více kajaků. Honza tam sice nacpal všechny tři, co mám v půjčovně, ale nezaznamenal jsem si postup, tak to nejsem schopný zopakovat.
Kdyby někdo byl takový šílenec a vozil více kajaku a chtěl něco podobného dělat…
koupil jsem dva „U“ profil 40×40 tl.2 délky 1,5m (aby to bylo o něco užší než šířka auta). Na zahrádce bylo nutné oříznout plasty, co kryjí nohy zahrádky. Do Úček jsem musel flexou udělat výkusy na nohy zahrádky. Kdyby někdo použil „U“ 40×25, tak nemusí… Díky plastovým koncovkám zahrádky a zářezy na účku není třeba účko přišroubovávat. Ještě to bude chtít dotunit konce úček, abych si o ně nerozbil hlavu až budu vylézat z auta, nějaké úchyty, aby neklouzaly kurty a nějaké koncovky, aby nepadaly kajaky a povrchovou úpravu.
reagovat - Středa 1. srpna 2012 v 19:11 ® mascha
-
hecht> přidělával jsem ram na čůzu samořeznýma vrutama. Nerezový asi neseženeš, tak vem hliníkový.
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 12:41 ® Tino
-
hecht> dal bych tam obyčejné samořezky, podle mě to stačí. Samozřejmě šroubek-podložka-matka je pevnější
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 12:15 ® kayakfishing.cz
-
Fugas> No a s tou Native Coosou aka Slayerem se to ma tak, ze nejspis Jacksonovi pekne vysolili spoustu penez za ten system vysokeho a nizkeho sezeni, neb je to patentovane. Opravdu verna kopie
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 12:10 ® kayakfishing.cz
-
Fugas> no to nevim odkud se mi tam vzalo
reagovatTy vahy u Daytrippera sou dost nadhodnoceny, lod mi prijde lehci. Mam ted i 14kg tezkou rybarsku lod a to je fakt parada na manipulaci.
- Středa 1. srpna 2012 ve 12:08 ® kayakfishing.cz
-
hecht> kdybys chtel suchac tak dej vedet, umim sehnat za velmi dobrou cenu
reagovat