Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.778 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 26. července 2012 ve 21:27 ®
-
neberte jméno magnum nadarmo! co se blízko magnumu ocitne, usne a už nikdy neprocitne!
je otázkou zda bych neměl pak bobkaře vycpaného nad krbem já.
:)
reagovat - Čtvrtek 26. července 2012 ve 20:35 ® osprey reakce na …
-
pepa-č> To ne. Borec čapne magnuma, upálí vajglem vlasec nebo šňůru, sbalí fofrem pruty a ujíždí na babetě k domovu
Taková šestadvacítka nad krbem je lepší jak preparovanej potočák.
Ad obrázek – ano, plná boční salva je mnohem stylovější než jeden pitomej Exocet.
reagovat - Čtvrtek 26. července 2012 v 19:07 ® zedus reakce na …
-
pepa-č> Dobrý postřeh. Na MRS je hlubiná přívlač zakázána pokud není povolena v soupise.
Ty 26 magny je mě tam líto házet, přecejenom je to trošku dražší záležitost, ale prvda je, že ty dvojháky budí posvátnou hrůzu.
reagovat - Čtvrtek 26. července 2012 v 17:52 ®
-
loď nemusí být ukotvena, lov z driftující lodě je ok. a hlubinná přívlač zakázána není.
dřív to bývalo, že je šmahem zakázána a u některých revírů byla povolena. tak to již nějakou dobu není.
kde je lodˇok, mohu tahat za lodí co chci.
§ 16 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
(1) V mimopstruhovém rybářském revíru je povoleným způsobem lovu:
- lov na položenou nebo lov na plavanou,
- lov přívlačí nebo hlubinnou přívlačí v době od 16. června do 31. prosince,
- lov na umělou mušku nebo lov muškařením, nebo
- lov čeřínkováním v době od 16. června do 31. prosince.
Takže milé lidičky, co si myslí, že nám to mohou zákázat, nebo aspon zprotivit jen proto, že je to nové a oni to neznají, třeba odeslat do patřičných mezí.
a pokud přiletí krmítko, tak zpět poletí 26cm magnum a nemám strach, že by pak letělo krmítko druhé.
reagovat - Čtvrtek 26. července 2012 v 17:21 ® osprey reakce na …
-
Tino> Otava 2, kajak a teď? A co je cílem? Projet se, zmapovat břehy, zmapovat dno, otestovat reakce rybářů, zjistit, zda se tam nevyskytne nějaká RS ochotná prodiskutovat níže vypsané body?
O rybách to totiž zas tak moc nebude.
Kdybych učil a měl teď prázdniny, klidně bych s tebou jel. Aktuálně si ale pohodové hovnochytství, byť i v milé společnosti přátel, moc dovolovat nemůžu.
Ono mi stačí i to nepohodové, kdy děláš, co jen můžeš a stejně to nestojí za nic.
reagovat - Čtvrtek 26. července 2012 v 17:05 ® Tino
-
zatím jsem na Otava2 chytal ze zakotveného kajaku.
Budu si muset prostudovat ostatní situace:
- aktivní chytání při driftu
- aktivní chytání při jízdě (asi jen na šlapáku)
- tažení s prutem v držáku při driftu
- tažení při jízdě
Zatím jsem tedy pochopil, že c) a d) je trolling
Nepojede tam někdo o víkend se mnou, ať se nemusím hádat sám?
reagovat - Středa 25. července 2012 ve 23:03 ® hecht reakce na …
-
kayakfishing.cz> pokud jde třeba o Orlas, tak máš hlubinou přívlač povolenou z plavidla poháněného lidskou silou, takže není co řešit.
reagovat - Středa 25. července 2012 ve 22:09 ® osprey reakce na …
-
Tino> Pokud to evidentně táhnu za lodí, tak to neuhádám. A je jedno, že to držím v ruce.
reagovat - Středa 25. července 2012 ve 21:12 ® Tino
-
asi to jsou hypotetické diskuze a i když výklad RŘ může být různý, tak přeci jen trochu zúží možnosti co je dovoleno a co zakázáno. Takže je dobré znát možné pohledy a argumenty a nekoukat na porybného jako vejr, když něco vybalí…
reagovat - Středa 25. července 2012 v 15:40 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Pokud neuvádíš nástrahu do pohybu navijákem, ale pohybem lodi, tak trolluješ.
Jiné by to bylo skákat třeba gumou po dně během driftu.
Osobně si ale myslím, že není třeba se ptát, co si myslím já. Směrodatný bude názor toho porybného, který bude mít chuť s tebou takovou situaci řešit.
reagovat - Středa 25. července 2012 ve 14:19 ® kayakfishing.cz
-
Hele ospreyi… co takhle chytani se slapacim kajakem? Prut mam v ruce ale de facto taham trolling. Je to hlubinna privlac, nebo ne?
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 23:44 ® osprey reakce na …
-
Tino> Já taky. Ale kochání se s nepatrnou nadějí na zajímavý úlovek je luxus, který si můžu dovolit, až nebudu dělat tuhle práci.
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 23:40 ® Tino reakce na …
-
osprey> beru tě jako svého tiskového mluvčího
Na tu Otavu nad Pískem bych rád ještě zajel… až na toho jednoho prudila se mi tam moc líbilo
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 23:37 ® osprey reakce na …
-
Tino> Oni si časem zvyknou na mě. A já dovedu lidem vysvětlit hodně věcí.
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 23:33 ® Libor reakce na …
-
Tino>
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 23:15 ® Tino reakce na …
-
Libor> je pravda, že s obsahem jeho krmítka jsem se seznámit nechtěl
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 22:35 ® Libor
-
Tino> lidi se čehokoliv neznámeho od nepaměti vždycky báli..
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 22:30 ® Tino
-
když už si tady píšu…
jak je to na Otava2 s lovem z lodí. Podle řádu je dovolen. Nikde není specifikováno, jestli loď musí být ukotvena nebo ne… z toho usuzuji, že je možné driftovat a chytat, ne?
Ptám se proto, že jsem měl diskuzi s nějakým rybářem na toto téma… pokřikoval po mě, jestli se takhle bez kotvy chytá v Praze. Tak jsem říkal, že nevím, ale že u nás na vesnici jo a že v řádu o tom nic není.
reagovatJeště měl kecy na kajak, tak jsem řekl, že je z půjčovny a radši odjel mimo dosah jeho krmítka, které letělo nápadně blízko… s rybáři na loďkách jsem kupodivu žádné problémy neměl… příště si asi přibalím něco na kapry, když nebudou brát dravci.
- Úterý 24. července 2012 ve 22:21 ® Tino reakce na …
-
další tuning kajaku
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 22:13 ® Tino
-
kayakfishing.cz> tvůj odkaz jsem nemohl otevřít, ale tohle bude asi ono, ne?
Big Tuna vypadá fakt suprově…
btw: nechce si někdo vyjet na Orlík nebo na Otavu nad Pískem? Lodě mám a půjčím…
reagovat - Úterý 24. července 2012 ve 12:08 ® kayakfishing.cz
- Krasny video… reagovat
- Úterý 17. července 2012 v 15:01 ® Tino
-
dneska jsem byl mokrý seshora i zespoda. Vyrazil jsem na kajakoplavbu na Nomadu po Lomnici. Ale cesta byla pěkná, objevil jsem i pár 2m tůněk, což je na tuhle říčku super.
reagovat - Pondělí 16. července 2012 ve 22:48 ® Tino
-
tak tomu říkám hárdkchór tuning
reagovat - Pátek 13. července 2012 v 15:13 ® Tino
-
no dobrá, jsem proti vám ještě mejdlo
Ruce to přežily, ale večer jsem si narazil záda o šikmý podhled, když jsem dělal doma zásuvky. Takže jsem dneska stejně lazar
reagovat - Pátek 13. července 2012 v 11:18 ® kerob reakce na …
-
Ja loni na Hracholuskach najezdil na cooze podle gps 23km… ne ze bych byl vecer nejak cerstvej, ale prezil jsem to a druhej den jel znova
reagovat - Pátek 13. července 2012 v 11:14 ® kerob
-
Vezl jsem na aute ty kajaky 3 – daytrippera a 2 coozy a neni to vubec zadnej problem. 2 coozy se daj dat krasne na sebe.
reagovat - Pátek 13. července 2012 v 1:00 ® hecht
-
osprey> Čéče, to seš už zocelenej. Proti tomu dravému proudu to teda žádnej med není. Zatím největší vzrúšo jsem ale zažil min týden, když jsem táhnul rozvodněnou řekou Čůzu jezem nahoru. Bylo to o hubu, voda má sílu jako kráva. Spíš uvažuju, že si domluvím odvoz a sjedu si to větší kus dolu …
reagovat - Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:54 ® osprey reakce na …
-
Tino> Rubu to na duralový pádlo a najet 10 km není problém. Čůza je ucházejícoucí. I na řece za povodně proti proudu jsem to vyrval dva kiláky hore. Sranda byla s vodákama – oni jeli dolů, já to hrnul nahoru a různě jsem to komentoval.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2012 ve 22:24 ® Tino reakce na …
-
MIG-35> náhodou berou. Dneska jsem byl na Orlíku rozdávat reklamu a trochu podráždit ryby a na jedničku mepsku se mi pověsilo tohle
A taky je to první ryba co mi utekla vylejvákem v kajaku
Byl jsem na Coose, což je trochu vidět v pozadí… Když mohu porovnávat nesrovnatelné (s Ultimatem), tak se mi zdála čůza méně stabilní ve stoje. Dokonce jsem si říkal, na co šlapací pohon, když to s pádly jde taky v pohodě. Ale na konci plavení, cestou proti větru jsem si docela nadával, že to chtělo šlapáka. Sedačka v nižší poloze mi trochu pomohla. Uvidím jestli mi zítra upadnou netrénované ruce.
reagovatTaky je o něco pomalejší, ale brutálně obratnější. Jsem zvědavý jak by se jezdilo na Cudě…
- Čtvrtek 12. července 2012 ve 3:43 ® MIG-35
-
kayakfishing.cz> Ti to poudam: pořiď pramice a počekej až to bude brát.. a to je ve hvězdáchchchch.
reagovat