Chytej.cz

Kayakfishing necteno

28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.788 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit

KayakfishingAhoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku. Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 28. června 2012 v 1:15 ® Tino reakce na …
Tino

hecht> smršťovačku nebo kobercovou pásku. Nebo prezervativ ;-)

reagovat
Čtvrtek 28. června 2012 v 0:37 ® hecht reakce na …
hecht

kerob> o tom kraválu už mi říkal i osprey, pokusím se mu domluvit nějakou omotávkou…( tomu řetězu)

reagovat
Čtvrtek 28. června 2012 v 0:20 ® kerob reakce na …
kerob

hecht> ja retez zavrhnul. Dela moc kravalu… pouzivam velkej kus olova, cca 7kg a udrzi me to jak nic (laminatova kanoe).

reagovat
Čtvrtek 28. června 2012 v 0:10 ® hecht
hecht

pokročil jsem zatím u přípravy kotvy, koupen kus řetězu na šroťáku + 1 kg závaží a s dodo vychytávkou v podobě karabiny a možností přitvrdit k řetězu. dle toho jak je ten řetěz rezatej, to vypadá že s tím budu i vnadit :-))

reagovat
Čtvrtek 28. června 2012 v 0:05 ® hecht reakce na …
hecht

kayakfishing.cz> bohužel, budu rád, když konečně sundám Čůzu z nového držáku na zdi a namočím jí dno na Otavě :-))

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 12:51 ® osprey reakce na …
osprey

kayakfishing.cz> Já na víkend Slovenský ráj. Pruty doma.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 9:56 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Cus, nekdo na vikend na Slapy??

reagovat
Pondělí 18. června 2012 ve 21:07 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

mascha> Já byl kousek nad soutokem s Labem. Výtěr mají asi na svědomí hlavně labské ryby. A v sobotu byla voda docela přikalená, ale v březích to bylo jak rybí polívka. Boleni a tloušti jezdili kolečka a ládovali se k prasknutí. Zahlíd jsem i jednoho okouna kolem 35cm, ale jak říkám. Na mě házeli bobek.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 17:40 ® mascha reakce na …
mascha

Bigpista> na Jizeře? Já tam byl před dvěma týdny s mušákem a totální průšvih. Voda průzračná jak sklo, skvělá viditelnost, ale nikde ani rybička. Očekával jsem mraky tlouštíků, oukleje, plotice… Jediné, co se občas spletlo, byl nasazenej potočáček. Nikde ani potěr. Byl jsem v okolí Benátek.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 16:53 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

mascha> Já moc srovnání nemám, ale proti loňsku je to nesrovnatelné. Zahajoval jsem na Jizeře a zatímco minulý rok byly rybiček stovky, letos jsou to snad desetitisíce.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 16:26 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Tino> Sem myslel už „orlickou“ Lomnici ;-) Tam se smí jen ne s motourem. :-D

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 16:25 ® mascha reakce na …
mascha

Bigpista> jj, subjektivní pocit mám, že drobných rybek bylo vidět mnohem víc než v předchozích letech (už čtvrtý rok zahajuju na Orlasu, plus mínus v jedné oblasti). Ale loni jsme taky chytli kulový a to nebyl ani potěr, ani zálovy.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 16:19 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

mascha> To nebylo jen na Orlíku. I jinde se dravci cpali potěrem a nástrahám zvesela uhýbali z cesty. Neměli důvod žrát podivně vypadající věci.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 16:11 ® mascha
mascha

Tak já k těm černým reportům o debaklech na Orlasu přidám svůj – ve dvou lidech ani záběr. nakonec jsem podlehl závarům od okounů a nasadil mikronymfu. Výsledek amur 68. Jinak zero. Ale ten rusák na dvanáctku stál za to :-) Ale nebylo to o tom, že by tam ryby nebyly, zálovů i od hodně velkých ryb (a myslím opravdu hodně velkých) jsme viděli několik. Viděli jsme minimálně hodinu lovit boleny ve standardní velikosti a okouni se nám cpali potěrem přímo pod nohama nezřízeně. Čili je to rukama (ačkoli jsem si doteď myslel, že chytit aspoň podmírovou štiku svede každej, když tam ta ryba je)

reagovat
Pondělí 18. června 2012 ve 14:01 ® Tino reakce na …
Tino

osprey> kdybych to myslel vážně, tak to tu neroztrubuju. ;-)

Lomnice v okolí je naštěstí dobře dostupná i ze břehu, takže kajak v této oblasti má spíše dopravní funkci…

reagovat
Pondělí 18. června 2012 ve 13:56 ® Tino reakce na …
Tino

kerob> ano… Dnes vozím druhý (a poslední) pěkně v ruce nebo přikurtovaný k lodi. :-)

Pravda, voda na Orlíku byla v neděli taky příjemně osvěžující.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 ve 13:45 ® kerob reakce na …
kerob

kayakfishing.cz> na Slapech ve trech lidech chyceno 7 (3× stika, 1× candat a 1× bolen 2× okoun) ryb za 2 dny a par okounich dorostencu, ktery nepocitam. Z lode. Ale koupani bylo paradni… :-)

reagovat
Pondělí 18. června 2012 ve 13:41 ® kerob reakce na …
kerob

Tino> Wonderod…kde je porad beres? Ja myslel, zes ho obetoval Slapum uz nekdy v lonskym podzimu? :-D

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 10:55 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> První zásada je, že když dělám, co nemám, tak se s tím nechlubím.

Přesto je na některých vodách kajak i tak super věc – když z něj nesmíš chytat, slouží k dopravě. Chytáš ze břehů nebo ze zabrození, ale můžeš přejíždět ze břehu na břeh, projet špatně průchodná místa a tak.

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 10:44 ® Tino reakce na …
Tino

osprey> tam choděj jen dědkové se srkačkou na kapry ;-) Porybný by taky musel mít loď, aby mě mohl kontrolovat.

ale pšššt ;-)

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 9:57 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> A na Lomnici se s mí z lodi? Já myslel, že jenom, když se nikdo nekouká…

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 0:26 ® Tino reakce na …
Tino

MIG-35> hehe, na Lomnici jsem se chystal. Taky na kajaku ať je sranda. Vzal bych si 3m bič a měl bych to na obě strany až ke břehu :-D

reagovat
Pondělí 18. června 2012 v 0:23 ® Tino
Tino

mě prostě nejvíc potěšil ten kaprař na člunu. :-D Hánkul jsem nějakou šňůru, od výběžku k výběžku nikdo, tak jsem za ní začal tahat. Na jednom konci se objevila šedesátka vlasec a nešla vytáhnout, tak jsem byl zvědav co kdo utrhl. Po chvíli přetahování se skálou něco povolilo a vlasec se mi vesele hromadil v lodi. Na konci bylo 1/4kg olovo a bojlí jak vlašský ořech. Ne jenom barva, ale i velikost. Říkám si – mazec, tohle vezmu sousedovi, ať kouká jak se chytá… Odpojil jsem to ze smyčky a zvědavý tahám za druhý konec, jakože získám šňůru na vyprošťovač nástrah. No a v dáli vidím kohosi na nafukováku, nadávajíce a namotávajíce druhý konec šňůry. Když jsme se potkali, tak jsem mu předal odvázaný návazec a omluvil se. On uznal, že to byla spíš jeho chyba, že se nijak nedalo poznat, že tam má někdo zavezeno a potom jsme cestou zpátky ještě docela dobře pokecali. Sice na začátku prskal, ale nakonec se z něho vyklubal normální člověk. :-)

Na mapách jsem si měřil, jak měli zavezeno a zjistil jsem, že na jednu stranu to měli 200m a na druhou dokonce 250m.

reagovat
Neděle 17. června 2012 ve 23:12 ® hecht reakce na …
hecht

kayakfishing.cz> odchytal jsem to tam stejně, Char měl aspoň jednoho bolena a pár okouňat.

reagovat
Neděle 17. června 2012 ve 23:11 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> no jestli by bylo něco optimističtějšího i pro mne, tak můžeš třeba osobkou :-)) Já jsem se totiž na Orlasu za dva dny neumazal od ryby… určitě to ale bylo tím, že jsem nechytal z kaďáku !

reagovat
Neděle 17. června 2012 v 15:23 ® osprey reakce na …
osprey

pepa-č> Přesně tak. My se tu dneska hádáme, jestli Daiwa nebo Dragon a na místech, kde dříve stála ryba 70+ si drze plave s bídou čtyřicítka.

Optimističtější poznatky ze své mise ti povím do founu.

reagovat
Neděle 17. června 2012 v 15:06 ®  reakce na …

Tino> wonderod! :-) tak to je retro. to je návrat do doby, kdy náčiní stálo za prd a v řekách byly ryby :-)

reagovat
Neděle 17. června 2012 v 15:03 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

kayakfishing.cz> Měls dát Lomnici… ;-)

reagovat
Neděle 17. června 2012 ve 14:31 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Tak orlas… ve dvou dva dny bez zaberu. Podobne na tom byl kazdy koho sme se ptali. Nic moc tedy

reagovat
Sobota 16. června 2012 ve 21:54 ® Tino
Tino

MIG-35> nakonec jsem na orlasu proháněl šlapáka. Ryby jakoby nevěděly, že mají začít žrát… chytil jsem jen jednoho kapraře, okouna a poškádlil pár bolenů

reagovat
foto/forum/2012/th-img20637.jpgfoto/forum/2012/th-img20638.jpg