Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 226.059 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 11. února 2012 v 15:26 ® kayakfishing.cz
-
Hojahoj zdravim ze slunecnych Alp. narazil jsem na prima clanek a fotky noveho dvojkajaku Big Tuna od JK. kouknete na to http://jacksonkayak.com/…in-the-keys/
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 12:54 ® jiris reakce na …
-
mascha> díky, je tam dost zajímavých informací.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 12:17 ® mascha reakce na …
-
Gunnar provozuje rybářskou bázi a půjčuje normální lodě i kajaky. Má k dispozici víc typů i značek. Mj. Ocean a další si nepamatuju. má web http://www.pikestrikesweden.com tam budou fotky, co používá.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 1:39 ® jiris reakce na …
-
osprey> jakej používá kajak?
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 0:20 ® osprey
-
Pár informací o přednášce. Docela zajímavé, trošku chudé na obrazový materiál.
Zajímavé je, že pán jezdí v kajaku v broďácích, na řadě míst si prostě vyskočí a odchytá ze stoje (mají tam hodně mělčin).
Při lovu běžně sedí v kajaku naštorc a nohy si ráchá ve vodě. Preferuje mouchu před vláčkou a docela mu to jde.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 0:17 ® osprey reakce na …
-
jiris> Díky. Od oka nepoznám, musel bych do katalogu. Tak jsem si tipnul.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 12:40 ® mascha
-
Byl jsem tady, fantoMas-cha
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 11:30 ® džigit
-
nechci dělat reklamu,ale nejen tady propagované jsou v naší matičce k mání.Tady něco z Brna http://www.vodacke-centrum.cz/…-on-top.html
reagovat
Pro účastníky veletržního večera je to nedaleko občerstvovny… - Sobota 28. ledna 2012 v 11:22 ® jiris reakce na …
-
osprey> neni to outback, je to mirage sport.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 0:41 ® osprey
-
Pro kajakáře – na výstavě je slušná expozice kajaků Hobie (to modré na fotce je, tuším, Outback, ale jistý si tím nejsem).
Kromě toho je tu k vidění i pro mnohé z nás již kultovní „Čůza“ ve velmi atraktivním barevném provedení.
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 ve 22:35 ® osprey reakce na …
-
mascha> Tohle těžko slíbím. Hodinky řeším až když se začne šeřit. Ale v nejhorším se uvidíme na té přednášce.
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 v 15:08 ® mascha
-
Tak tedy sraz v sobotu v půl jedné u čůzy a pak přesun za Gunnarem.
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 v 0:13 ® hecht reakce na …
-
osprey> díky za info, drž mi místo kaďakáři
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 v 0:00 ® osprey
-
Kajakáři – vzkazuje Zdeněk Edelmann, že přednáška švédského kajakáře Gunnara A., která je na Moderním rybáři v sobotu od jedné odpoledne, by měla být hodně zajímavá.
Je v ní prezentována i celá řada lodí s u nás zatím neznámými nebo málo známými vychytávkami.
Tohle není reklama nebo nějaká zištná zpráva, Zdeňkovi, který tu přednášku zřejmě domlouval se to moc líbilo a jak mi to tak líčil, asi na tom něco bude.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:56 ® osprey reakce na …
-
mascha> Coosa je tam už teď a pěkná. A tebe si přijdu ošahat určitě – minimálně dlaň pravé ruky.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:30 ® hecht reakce na …
-
mascha> no, tak tam zařiď nějakej bazén s protiproudem, já si rád zase sjedu
reagovatV sobotu zdarec !
- Čtvrtek 26. ledna 2012 v 15:32 ® mascha
-
Hola, kdo budete v sobotu nebo neděli na výstavě Moderní rybář, můžete se zastavit na stánku CK Pepa, kde bude k ošahání Coosa a moje maličkost (mne neošmatávat).
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 v 15:12 ® hraji reakce na …
-
osprey> moje zkušenost s ledovou vodou je z dob, kdy jsem ještě jezdil na kajku divokou vodu za školní oddíl. Trénovali jsme v létě pod Vírskou přehradou, vody vytékající ze sedumdesátimetrové hloubky měla ty poctivé 4 stupně. Když se někdo cvaknul a nedokázal se okamžitě zvednout sám zpět a vyhnil, okamžitě pro něj šli další lidí, protože už nedokázal nic. Holky, co s náma jezdily se po takové koupeli trvající půl minuty klepaly jak ratlíci hodinu. A to bylo venku tak 25 stupňů.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 14:57 ® koubic
-
k tématu – zajímavý článek o přežití ve studené vodě: http://www.seakayaker.cz/…-studene-vod
reagovat - Středa 25. ledna 2012 v 18:08 ® kayakfishing.cz
-
ahoj zdravim vas z francie z udoli maurienne kde momentalne hibernuju. K tem vestam: vesta na rybarskem kajaku neslouzi k doplavani ke brehu, to je kravina, s vestou se plave hur nez bez ni. Proto se jezdi predevsim se sit-on-topama. Kdyz se clovek uz prevrati tak vesta pomuze pri prevraceni kajaku zpet palubou nahoru a nasledne pri nalezeni zpet. Ke brehu pak dopadlujete. Doporucuju nacvicit v lete
reagovat. Ja to zvladam i bez vesty ale stejne si ji casto beru, automatickou Crewfit. Beru ji protoze casto chytam ze stoje a pri eventuelnim padu z kajaku hrozi uder do hlavy… a helmu na rybareni fakt nenosim:)) ale na divokou vodu nebo na lyze bych bez ni nejel. Uz mi parkrat zachranila zdravi.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 20:33 ® kerob reakce na …
-
pepa-č> da se prezit leccos. Nehlede na to, ze v nasich podminkach to budes mit pravdepodobne ke brehu vzdy bliz, nez onech 500m.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 20:20 ® reakce na …
-
osprey> ten oblek je určo dobrá věc.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 20:12 ® osprey reakce na …
-
pepa-č> Já ti rozumím naprosto přesně. Měl jsem v té dvoustupňové vodě jen nohy a službu vypovídaly fofrem.
Vesta nevesta, dotyčný by natáhl kožu jak Leonardo di Caprio v Titaniku. Taky jsem slyšel historku o chlápkovi, co spadl v prosinci na Lipně z mola. Psal, že kdyby ho nevytáhli, sám by nevylezl.
Proto jsem taky níže Liborovi doporučoval ten oblek. Ten mu podle normy dává hodinu.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 20:05 ® reakce na …
-
osprey> taky je někdy fajn si uvědomit jak dlouhý je metr. zejména pokud jich má být vela. to platí jak na 100m náhozy woblerem, o nichž občas čtu, nebo o 500m plavání. on světový rekord na 400m v 50m bazénu (ano otáčky zrychlují, ale stejně) je 3:40.07. tak hádám, že ve volné vodě by 500m v létě velmi dobře fyzicky vybavený smrtelník v plavkách dával za 10minut. V oblečení a ve studené vodě by to byla min půlhodina a to posledních 20minut z té půlhodiny by dotyčný plaval im memoriam . jestli mi rozumíš.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 v 19:00 ® osprey reakce na …
-
pepa-č> Zdravím.
Zkusil jsem kdysi v lednu přejít Otavu v místě, kde je po kolena vody – tím je také to místo dáno
Ušetřil bych si pěkný kus cesty a chtěl jsem si dokázat, jak jsem drsnej. Po dvou metrech jsem vycouval. Nebyl jsem si jist, jestli by mi nohy po pár dalších krocích nevypověděly službu a zkoušet jsem to nechtěl. Mám i jiné veselé zážitky a jsem si jist, že bych 500 m v téhle době a pokud by se mi voda normálně dostala na tělo, neuplaval.
kerob> Už jsem to jednou nechtěně zkoušel a to ta voda nebyla moc studená. Adrenalin na mě hodil bobek. Bylo to pár metrů a tělo tuhlo pěkně rychle.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 v 18:51 ® CeP
-
panove nekdy vam predvedu jak se da utopit na 15 metrech, cimz nemyslim hloubku, ale vzdalenost.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 14:37 ®
-
kerob> 500m ve studený vodě v oblečení je jistá smrt i kdybys byl olympijský vítěz v plavání.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 13:42 ® kerob
-
osprey> myslim, ze adrenalin te aspon chvilku zdechnout nenecha a 500m neni tak strasna vzdalenost, zvlast kdyz ti jde o kejhak…ale nevim, oblecenej a v zime jsem to nezkousel a ani to zkouset pokud mozno nehodlam.
Jinak rodicu pes (border terier) pred 14ti dnama vyplasil hodujiciho orla morskyho (asi si zalit do drive-in behem preletu nekam), zvedl se od malyho lesniho rybniku cca 25m od nasich. Na brehu nechal napul sezranyho kapra cca 6kg. Ja ho zatim videl vzdy jen z dalky, zato pomerne casto.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 13:31 ® osprey reakce na …
-
kerob> Orlů mořských je tady u nás dost a berou před člověkem kramle na 100 m a spíš daleko dřív.
Proti vestě nejsem. Ale v takhle studený vodě daleko nedoplavu. 500 m od břehu bych zdechl tak jako tak. Prostě to chce komplexní řešení.
Vzpomněl jsem si na tu Jahelkovo soudní hlášku: Hrozně nás překvapilo, že si tu ruku zlomil, protože ten den nám spadl z lešení třikrát a tvrdil, že se mu nemůže nic stát, protože měl podle předpisů na hlavě přílbu
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 13:05 ® kerob
-
CeP> tam, kde chytam ja, jsou obcas videt orli morsti, tak doufam, ze se nerozhodne na me zautocit jako v tom videu
reagovat