Chytej.cz

Kayakfishing necteno

28.4.2011 | kayakfishing.cz | 226.077 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit

KayakfishingAhoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku. Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 24. ledna 2012 ve 13:02 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> jeste ohledne ty vesty… pokud se vysypes z lodi daleko od brehu, tak ta vesta te udrzi na hladine a veskerou svou energii muzes vynalozit na volani o pomoc a na pohyb ke brehu. Bez vesty se placas na miste dokud ti sily stacej a pak je z tebe nedobrovolnej potapec. Vysypat se treba v letosnim prosinci tech 500m od brehu, tak s vestou si myslim, ze se dohrabes na breh, bez ni spis ne.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 23:41 ® CeP
CeP

doufam ze se neztrapnim a nedam sem neco co uz tu bylo.

Fishing Can Be A Dangerous Sport

Fishing can be a dangerous sport … See what happens when pro kayak angler Drew Gregory fishes in the company of two ‚friendly‘ geese.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 18:08 ® osprey reakce na …
osprey

All Armor> Ano, bylo nás tam víc, mohl mít téměř stejné fotky. Vlastně jich mohl mít i víc, měl větší rozsah objektivu.

Rybář je jasný. Píšu tam pravidelně. Dělal jsem to už dřív a mám tam dobré vztahy. Navíc občas rád vidím svoji fotku na papíře.:-))

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 18:00 ® All Armor reakce na …
All Armor

osprey>Že je to tvůj článek v ČR je jasné. Nakonec si tam uvedený jako autor a jsi i na fotce.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 17:58 ® All Armor reakce na …
All Armor

osprey>Mirku, je to jako opsané z tvé reportáže z Balatonu. I o tom lovení candátů místními a nošením úlovku na drátu provlečeném přez skřele. Podívej se na to. Ale pokud jste s Rozsypalem z Kajmana chodili spolu, tak je to jasné.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 17:52 ® osprey reakce na …
osprey

All Armor> Do Kajmana jsem roky nic nedal, to bude práce někoho jiného z té tlupy novinářů, co tam byla. Hádám, že je za tím Milan Rozsypal.

Č. Rybář je moje práce. Je to dost obecný článek, ale v časopisech jich zatím na tohle téma moc není.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 17:51 ® All Armor reakce na …
All Armor

Libor> Pokud nejseš trpaslík, tak je problém. Zvlášť v zimě, když jsi navlečený. Já na sebe vestu prostě nesehnal a to jsem byl ve Stockholmu v obchodě u Fladena, snad největšího výrobce takových krámů v zemi.

http://www.fly-fishing-tackle.co.uk/…systems.html

Neměli na mne nic. Jsem prostě velký. Na všechny strany. Teď si možná objednám toto: http://www.ebay.com/…260764525176

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 17:38 ® All Armor
All Armor

Doporučuju všem pěknej článek s vobrázkam na toto téma v lednovém Českém rybářovi. Ňákej Horáček to napsal. On je to vůbec ňákej psavec. Votevřu Kajmana a tam jé taky cosi vod něj. Daiwa na Balatónu. Ani se pod to nepodepsal…

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 16:53 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Nic proti vestě. Kdybych se ale dneska vysypal 500 m od břehu, pomůže mi jen v jediném – ti, co pro mě pojedou, mě najdou na hladině. Když budou rychlí, tak i živého.

Jinými slovy – musím si moc dobře rozmyslet, jestli se vůbec budu courat tak daleko od břehu anebo zvážit další výbavu.

Momentálně ji nemám, takže vytáhnu loď až někdy v předjaří a jen na řeku, kde se budu courat někde v nadjezí pár metrů od břehu. Do podzimu se musím dopracovat k ucelenému souboru oblečení, protože na kajaku je vesta jen jeho část a dokonce si myslím, že možná ani ne nejdůležitější.

Pro situace, které popisuješ, je fakt možná lepší ten plovoucí oblek.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 16:11 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> nj, jsou situace kdy druhá loď není, a jsou situace kdy, i když dáváš pozor, podělá se to.

V autě máš jako bezp. doplněk pásy pro zmírnění následků. Tady by to mohla být ta vesta.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 15:42 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> V takovém případě je lepší jezdit ve dvou lodích na dohled od sebe a neriskovat.

Když jde ožralec z hospody po nábřeží, riskuje víc než rybář na lodi, které se ve Švédech standardně používají a vestu taky nemá. To samé doprava – jedu autem a kolikrát si říkám, že stačí jeden blbec v protisměru… Takže spíš jde o to, dávat si maximálně pozor, nepřeceňovat se a nedělat blbiny.

Na opravdu velké vodě (Balt) jsem vestu poctivě nosil, ale říkal jsem si, jestli by nebylo v případě nehody lepší utopit se rychle.

Na sit on top kajaku třeba dost vadí, když na tebe cáká. Jsi nízko a můžou tě promočit vlny. Když jsem jel ten svůj zázrak začátkem ledna projet, vzal jsem si membránové hadry a bylo to fajn – když se pocintáš, nestudí to. Do detailu to oblečení pořeším v průběhu času.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:32 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> kajak nemám a hned tak mít nebudu. Jen jsme se bavili třeba o tom, jak jsme ve Švédsku jezdili nabalení jak pumpy (mikina, svetr,bunda atd.), a co by se asi stalo při nějaké nehodě třeba půl kilometru od břehu.

kerob> díky, fajn, alespon si udělám přehled toho co existuje…

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:03 ® kerob reakce na …
kerob

Libor> ja mel od Honzy ke kajaku pujcenou tuhle:

http://kayakfishing.cz/index.php?…

neprekazi, je lehoucka, v pripade problemu zatahnes za provazek a ona se nafoukne a udrzi te ve spravny pozici. Patrony na nafouknuti lze koupit pro opakovane pouziti. S klasickou vestou se to moc neda, prekazi pri padlovani i pri lovu, natoz kdyz je clovek uz tak vic oblecenej.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:20 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Samonafukovací systémy jsou, ale kajakář používá trochu jiné řešení než třeba rybáři na lodi v Norsku.

Jestli nechceš pádlovat na kajaku, ale počítáš spíš s něčím větším, tak jsou dobré obleky do Norska. Mnohé mají integrovanou i samonafukovací vestu a řada z nich tě dokáže udržet naživu i hodinu v několikastup­ňové vodě.

U kajakáře musí být to oblečení lehčí, daleko lépe utěsněné v oblasti manžet, krku a tak a přitom dovolovat lepší pohyb. Kajakář nebude používat samonafukovací systém – většinou se z vody celkem snadno vyhrabe, někteří se v tom v podstatě permanentně ráchají (jsou lidi, co si jdou v únoru zablbnout do vln pod jezem) a kajakářská vesta by měla být mechanicky odolná (kameny).

Takže záleží na tom, co chceš za loď.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 10:51 ® Libor
Libor

Vážení kayakfishingové, doporučíte ze zkušenosti nějakou záchrannou vestu. Jsou nějaké samonafukovací systémy? Měli jsme s kamarádem diskuzi jak by to asi dopadlo převrhnout se oblečený na nějaké větší vodě třeba i s lodí, která neplave.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:43 ® jiris
jiris

Pokud by měl někdo zájem o http://www.hgsport.cz/…tresni-nosic-​na-kanoe/546 (střešní nosič pro kajak na střechu), tak mám jedny nepoužité. Na ceně se dohodneme.

reagovat
Pátek 13. ledna 2012 ve 23:44 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Tak jsem to tak šacoval, že by se z kajaku dala v předjaří chytat taková ta tloušťová plavačka. Leží mi to v hlavě…

reagovat
Pátek 13. ledna 2012 v 17:19 ® kerob reakce na …
kerob

mascha> tak ti aspon drzim palce :-)

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 v 0:13 ® mascha reakce na …
mascha

kerob> to bylo první co jsem udělal a ještě dělám, ale vrakáče prostě můj typ (spíš atyp) nemaj. Oprava je téměř nereálná s šancí 1:10 a i chybný pokus budu muset uhradit, takže se do toho moc nehrnu.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 0:08 ® kerob reakce na …
kerob

mascha> zkusil bych vyhledat a obvolat vrakoviste Opel. Podle miry poskozeni by mohla jit i opravit.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 22:17 ® mascha
mascha

Ahoj vespolek, potřeboval bych pomoct – jeda na ryby (jo, na ten kajakosraz na Orlasu), prorazil jsem vanu u svýho Opla. Teď schánim novou. Jako na potvoru je moje Astra nějakej přechodovej typ mezi G a H a tu vanu žádný prodejce náhradních dílů (tedy Elit a Kelly) nenabízí. Sehnat jde originálka Oplovská, ale za jedenáct litrů, což je víc než dvojnásobek ceny, než se ostatní vany prodávají. Neznáte někdo někoho, kdo by věděl, jak z toho ven?

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 ve 12:08 ® mascha reakce na …
mascha

mascha> safra, to logo Chytej mi do toho zasahuje…

reagovat
Neděle 1. ledna 2012 ve 12:08 ® mascha
mascha

pozde, ale prece :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19299.jpg
Úterý 13. prosince 2011 v 18:11 ® match-oun reakce na …
match-oun

mascha> Ok, to beru.

Pracující podle všeho seš, namáš se tudíž za co stydět. Zbytek je tvoje věc.

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 ve 12:10 ® mascha reakce na …
mascha

match-oun> Osprey zcela přesně vystihl moje motivace i můj pohled na Coosu a vlastně kayakfishing jako takový. Stejně tak to, co píše o diskuzi. Jsem moc rád, že jsi se rozepsal. V zásadě s tvými argumenty souhlasím, jen mám na některé věci trochu jiný názor. Možná daný nezkušeností a za pár měsíců se sobě budu smát nebo se stydět. Možná.

Jsem rád, že se tu sejdou různé názory a zkušenosti, nemyslím, že bych byl zabejčenej, abych je nedokázal číst a přemýšlet o nich a třeba je i vzít za svý.

Moji finanční situaci klidně zhodnoť nahlas, je myslím zcela jasná nejen z fuseklí :-)

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 0:11 ® kayakfishing.cz
kayakfishing.cz

Ahoj vsem. Jen kratka reakce k teto diskuzi: ve finale je uplne jedno na jakem kajaku kde jezdite, je to o rukou, fyzicce a zkusenostech. Nektere kajaky jsou lepsi na to jine na ono. Uz jsem chytal ryby i z kajaku na divokou vodu mezi perejemi, i z rodeovky. Myslim ze pro rybare je nejdulezitejsi pohodli potom teprve resime dalsi zalezitosti proto popularita Jacksonu, ta sedacka je proste dobra. Ke stabilite- siroky kajak je stabilni ale pomaly (Coosa, Moken 10), uzky kajak je rychlejsi ale mene stabilni (Moken 12, Trident, Prowler). Ploche dno je stabilnejsi nez kulate. Katamaranove dno je stabilnejsi nez ploche dno (Mariner vs Coosa). Cim sou hrany na dne vyse tim je stabilnejsi, cim nize tim lepe jede rovne. Vic na tom neni. Kdo neveri at prijede na testovacku. Jezdil sem na vsech moznych kajacich a nejvic jsem se szil s Coosou ale od pristiho roku to bude Cuda, to uz vim ted. More- na mori se hodi nizky profil kajaku (Prowler,Trident, Cuda vs. Coosa) lepe se chova ve vetru. Take je potreba delsi kajak s sipkovitou pridi (Cuda, vsechny Oceany, Moken 12). Na more bych nikdy nevyjel bez guida, GPSky, vysilacky a svetelneho majaku a samozrejme na sitontopu. Jezdeni ve fjordech se neda povazovat za rybareni na otevrenem mori, to je uplne jina liga, i co se tyce velikosti lovenych ryb :-) .

reagovat
Pondělí 12. prosince 2011 ve 14:30 ® match-oun
match-oun

mascha> Těma bavlněnýma ponožkama jsem samozřejmě narážel na evidentně ne zcela typicky mořské podmínky, ve kterých jsi coosu používal.

Hodnotit tvou finanční situaci bych si nedovolil, takovej drzoun zas nejsem.

reagovat
Pondělí 12. prosince 2011 ve 13:14 ® Fugas reakce na …

osprey> je to tak. jinak gratuluji k objednávce!Doufám že se někdy ukážeš.

reagovat
Pondělí 12. prosince 2011 ve 13:00 ® osprey reakce na …
osprey

Fugas> Ono by to chtělo další lodě, vlny, vítr,… Stovky napádlovaných hodin. Srazy, kde si lidi vzájemně popůjčujou a vyzkoušejí co se dá.

Kajakochytání se u nás rodí, zkušenosti má pár lidí a zbytek si to spíš osahává. Ale já mám tyhle začátky čehokoli rád. Když se z toho stane rutina, začíná to být nudné.

Vezmi si jaké to bylo, když začínal feeder. Dneska už o tom pomalu nemá cenu psát.

reagovat
Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:50 ® Fugas

Mě Coosa svojí stabilitou celkem překvapila, na testování jsem jako první zvolil Daytripper (ne SOT), kde je těžiště poměrně nízko. Po přesednutí na Coosu jsem nepozoroval zásadní rozdíl, dokonce jsem měl pocit, že když je na Coose sedačka dole, je to i lepší… Naopak Moken 12 mi přišel celkem vratkej i když se sedí nízko. Na pohled sice rybář na Coose vypadá jak pojízdná Petřínská rozhledna, ale něco do sebe to má:-) . Na přesuny bych dal sedačku ale určitě dolu, lépe se mi pádlovalo.

reagovat