Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 226.135 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 13:03 ® osprey reakce na …
-
zedus> Coosa, která mi nakonec pro mé potřeby přijde optimální, má právě těch 28 kg. Zjistil jsem, že je to tak akorát. Problematický terén bude můj denní chleba. Dokonce jsem uvažoval i o Nomadovi. To je mrňavá lodička a dokážu ho nosit v jedné ruce jako tašku. Bohužel už je to až moc mrňavá lodička. Nic si tam nedáš.
Kvůli ceně a nízké váze jsem uvažoval i nad Prowlerem od Ocean Kayak. Jenže ten typ sedačky, co je tam použitý, moc nesvědčí mým zádům.
Myslím, že jsem našel kompromis svých požadavků a jakkoli je Cuda skvostná loď, už to se mnou nehne.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:56 ® Fugas reakce na …
-
osprey> mě se Cuda celkem líbí, vlastně by se dalo říct že na ní čekám. Ale vzhledem k vývoji světa a kurzu USD mam pocit že budu taky zatim jen za diváka
reagovat. A bez metrovky, páč bez kajaku jsem v řiti
).
- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:45 ® zedus reakce na …
-
osprey> A kolik to má vážit? Já co si pamatuju, když sem si vybíral plavítko tak měl mít 28kg? To je zlatý.
reagovatPopravdě ta moje mrcha váží 41kg, když to plně osadím včetně downringeru a koule na něj a svačinou a prutama a echem, baterkou, tak můžu být někde u 70kg. To už je rachot, ale kolečka to k vodě dovezou, ovšem nějakým těžkým terénem bych to k vodě asi nedostal.
- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:36 ® osprey reakce na …
-
zedus> Nepochybně skvělá loď a skutečně se při konstrukci přemýšlelo. Já ale tak trochu honím délku, váhu a cenu – takže pro mě už je to asi moc luxusu a to nemluvím o tom, že by to mělo nějaký šlapohyb – to bych na to smutně koukal ještě za dva roky
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:32 ® zedus reakce na …
-
kayakfishing.cz> Moc pěkné plavítko. Jde vidět, že o tom přemýšlí. Vychytávky super. Škoda, že je to „jenom pádlák“.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2011 v 11:08 ® kayakfishing.cz
-
Tak panove, tohle je finalni podoba Jackson Kayak Cuda. Coosa uz neni nej kajak, posudte sami. Mam dojem, ze pro vltavskou kaskadu budete tezko hledat lepsi kajak. http://jacksonkayak.com/…promo-video/
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:45 ® match-oun reakce na …
-
osprey> Myslel jsem to spíš obecně. Například můj kajak je vpodstatě „jednokomorový“ – tj. jakmile by voda jednou proudila do úložného prostoru, mohl by jít teoreticky ke dnu, tedy pokud by v sobě neměl onu plovoucí pěnu. Je to víc kajak než plovoucí rybářská platforma, takže nemá tolik vychytávek, jako coosa. Ochranu před vodou řeším loďákem.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:18 ® osprey reakce na …
-
match-oun> On by se tenhle konkrétní kus nepotopil, zůstaly by v něm stovky litrů zavřeného vzduchu. Ale zejména příď je hodně vystouplá vzhůru, takže při otočení lodi se ocitá dost pod hladinou a nabere těch několik desítek litrů. Problém vidím spíš v ochraně bagáže než v obavě ze ztráty lodi.
Pokud se cvakneš někde v peřejích a budeš mít všechno mokré, není to dobře. Utopit tuhle loď (Coosa) by bylo hodně těžké, myslím, že i nemožné.
reagovat - Pondělí 21. listopadu 2011 v 10:06 ® match-oun
-
Pokud má být SOT kajak skutečně nepotopitelný, musí mít určitou část uvniř trupu vyplněnou plovoucí pěnou. Tuším že ve Francii nebo Španělsku kajak bez této úpravy ani nesmí na moře. I z toho vyplývá, že se zaplavením úložných prostor se musí vždy trochu počítat. Bohužel.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 23:33 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Já myslím, že než jsme dorazili. Tj. dva hovory plus ta cesta než jsme tam dojeli.
Když jsem lodi zvednul špic, steklo to k maschovi a ten to nezved, kolik toho bylo. A to už bylo pár litrů venku.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 ve 21:28 ® kayakfishing.cz
-
Jak dlouho byla Coosa vzhuru nohama? nemelo by do ni tect takhle silene…
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 1:27 ® osprey reakce na …
-
hecht> Celé se to podle mě nikdy nepotopí, vždycky tam zůstane vzduchová kapsa.
Ale řešíš zbytečnou věc. Když vypadneš z kajaku, musíš se na něj vydrápat zpátky a doplácat se ke břehu. U nás to je maximálně pár set metrů. Na to je vodotěsný dost, i kdybys na něm jel a měl ho dnem nahoru.
Radši špekuluj o oblečení, jak to tu nastiňoval pepa-č.
reagovat - Neděle 20. listopadu 2011 v 1:04 ® hecht reakce na …
-
Pepa R.> teoreticky, kdyby to nabíralo vodu delší čas, mohlo by dojít i k potopení ???
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:39 ® Pepa R.
-
Ahojte Zdraví dobrý a vody tam bylo tolik, že se kajak nedal řídit při pádlování jak se hýbeš se voda přelívá a kajak je nestabilní, ale byl převrácený tak 10–15min. No voda v kajaku a mých 100kg není se co divit. Tak jsme museli na mělčinu, odstrojit a vypustit.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:34 ® hecht reakce na …
-
osprey> no jo, co nadělám, když na mě nic jiného nezbývá.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:21 ® osprey reakce na …
-
hecht> Ta voda se tam dostane, byly jí tam desítky litrů.
Nechodím k vodě kvůli japonským stíhačkám.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:18 ® hecht reakce na …
-
osprey> já sem si dal další ze svých letošních nul.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:15 ® hecht reakce na …
-
Pepa R.> co zdraví, neodsral jsi to koupání ? Hele, chtěl jsem se zeptat, jestli se při tom převrácení nedostane Čůze voda do těch úložných prostorů ?
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:13 ® osprey reakce na …
-
hecht> Já za ním.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:08 ® hecht reakce na …
-
osprey> to za tebou ten candoš došel do kutlochu, či co ???
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 v 19:39 ® osprey reakce na …
-
Pepa R.> Ahoj. Já něco málo včera. Dnes jsem nedokázal vstát, něco na mě leze či co.
reagovat - Sobota 19. listopadu 2011 v 19:30 ® Pepa R.
-
Ahoj Chlapci Zdraví Vás Pepa plavčík z Orlíku, jak je a co berou a já dnes za 0 bodů.
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 ve 23:55 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> To je právě ono. Na závodech by mu spočítali milimetry a vyhrál by. Myslím, že z nás prokázal i největší umění, takže by to bylo pozásluze.
Ale rybu, kvůli které by skočil v půlce listopadu do přehrady prostě neměl. A já bych tu kudlu nevyměnil za pytel půlmetrových candátů.
Uznávám ale, že je to otázka přístupu.
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 v 15:28 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
no to teda jo
reagovatAckoliv Peca tam nachytal 4 candaty kolem 50 cm… to taky neni nejhorsi.
- Středa 16. listopadu 2011 v 15:07 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Dělej srazy a setkání a můžeš ty lidi motivovat třeba odměnou za rybu dne.
Ale třeba jsou ostatní soutěživější.
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 v 15:05 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> V tom případě máme závod už za sebou. Pepa Rebroš nám to nandal všem
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 ve 14:48 ® kayakfishing.cz
-
No ja myslim spis sraz kajakorybaru, kazdej pres den nafoti co chytil a vecer promitacka a nejake drobne ceny za nej fotku/ulovek… zadny mereni casu, sektoru a centimetru
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 ve 14:34 ®
-
Já jsem pro závod. Třeba kdo dojede od Podoláku k žel. mostu na Červené a zpět rychleji. to by byla hlína. Závody tohoto typu beru. Závodit v lovu ryb je magořina.
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 ve 12:36 ® osprey reakce na …
-
kayakfishing.cz> Závody nejsou pro mě. Ale myslím, že se lidí najde dost.
reagovat - Středa 16. listopadu 2011 v 11:49 ® kayakfishing.cz
-
Premyslim pristi rok udelat zavod v rybareni z kajaku/kanoe. http://kayakfishingcz.blogspot.com/ Na blogu je hlasovani, pripojte svuj hlas at mam motivaci to zacit planovat. Nejake ceny pro viteze budou take
reagovatUvitam navrhy na reviry pro uskutecneni akce.