Vyhledávání
HOME MADE aneb udělej si sám ...
4.4.2011 | regulus | 80.186 zobrazení | 122 odpovědí
Inspirace není nikdy dost a na tomto serveru je spousta šikovných lidí. Někteří si dělají jen triviální věci, jiní něco do čeho by se spousta lidí vůbec nepustilo. Proto asi není úplně od věci mít fórum, ve kterém by jste se mohli podělit o svoje zkušenosti, zeptat se na rady, načerpat inspiraci a pokecat o výrobních postupech čehokoliv co souvisí s rybařinou a nebo třeba tak úplně taky ne, dle vaší libosti.
Nějakou chvíli jsem přemýšlel, jestli tohle fórum nebude tak trochu dublovat encyklopedii Tipy&triky, ale tam nelze diskutovat, takže není nic jednoduššího než se o těchto vychytávkách pobavit tady.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 22. dubna 2012 v 7:35 ® pan_Karel
-
Tak taky sem právě dokončil druhej pokus, zde je místo bambusu na rám použito tří latiček o síle 2mm
reagovat - Sobota 21. dubna 2012 v 18:17 ® reakce na …
-
..pro oživení tématu a inspiraci..
reagovat - Sobota 21. dubna 2012 v 18:16 ® reakce na …
-
Chorchus> Díky moc. Pustil jsem se ještě do výroby pstruhové verze.
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 0:01 ® Chorchus
-
Fakt jsou pěkné, petrikveprik> jinak gratuluji k potomkovi.
reagovat - Pátek 23. března 2012 ve 21:04 ® Segoves
-
ty podběráky jsou vážně božský:)
reagovat - Pátek 23. března 2012 ve 13:22 ®
-
.. a veškerá ta „výrobní“ motivace pro tohoto malého rybáře
reagovat - Pátek 23. března 2012 ve 13:21 ®
-
..postupoval jsem přesně podle rad chorchuse akorát s výrobou šablony podle které by se to mělo ohnout jsem měl problém, proto jsem trochu improvizoval..
reagovat - Pátek 23. března 2012 ve 13:19 ® reakce na …
-
pan_Karel> hmm ten je teda opravdu krásný!! Nechal jsem se chorchusem také inspirovat tak přikládám pár foteček z výroby mého podběráku ve „šikové verzi“
reagovat - Čtvrtek 22. března 2012 ve 13:55 ® Segoves
-
není to nic světoborného jen moje panelákoví zátiší na vázání much a rozjímání nad rybařinou
reagovat…výrobek spočívá v tom že sem přidělal 4 nohy k dřevěný desce
- Středa 21. března 2012 v 10:13 ® pan_Karel
-
Chorchus> tak konečně první výtvor kompletně hotov, díky moc za super návod a rady
reagovat - Pondělí 12. března 2012 v 11:04 ® nnnap
-
já, když se mi snažili tuniští domorodci vnutit něco ze svých rukodělných šmejdů, jsem je vždy rozplakal s názorem, že i rukodělná, originální práce má své minimum, a že jestli jim němci kupujou tu jižanskou aroganci, zabalenou do prostinkosti, pak jsou na hlavu oba národy. Prakticky jsem měl problém si od tama odvézt drobný souvenyr. A to jsem docela stál o stínítko z nějaké té pohanské kůže.
reagovat - Neděle 11. března 2012 ve 20:52 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Chorchus> Napadla mě jedle, borovice a z listnatejch ještě jasan – ten má větve taky docela pěkně proti sobě a roste místama jako plevel, takže se dá fiknout někde u kravína.
reagovat - Neděle 11. března 2012 ve 20:13 ® Chorchus reakce na …
-
jepice> nejvíce materiálu je po vánocích, ideální jsou jedličky, případně borovice – za čerstva to ohneš, sundáš kůru a nechaš rok schnout – a pak dotvoříš.
reagovat - Neděle 11. března 2012 v 19:47 ® jepice-zruseno
-
Chorchus: To sem už taky zjistil, že to drží i bez toho. U minulýho podběráku sem to lepil nějakým kanagonem a nějak se mi to rozjiíždělo na všechny strany svorky nesvorky, tak sem to sešrouboval. U tohodle sem to udělal taky tak, i když jsem tušil, že uhu drží dobře. Je to vývoj, příští bude třeba už bez šroubků. Ale jak říkám, na detaily si já zase tak moc nepotrpím. Líbí se mi ty tenkara-podběráky. Už z toho občas se zájmem koukám po stromech a hledam větve.
reagovat - Neděle 11. března 2012 v 16:03 ® Chorchus reakce na …
-
jepice> pěkné, trošku kazí dojem ty šrubiky, když to slepíš bílým voděodolným lepidlem, udrží to, dřív praskne dřevo, než ten lepený spoj.
reagovat - Neděle 11. března 2012 v 15:17 ® jepice-zruseno
-
Na jedné z fotek je vidět vzájemná poloha let u slepených lišt.
reagovat - Neděle 11. března 2012 v 15:14 ® jepice-zruseno
-
Dřevěný podběrák nebambusový.
reagovat - Středa 29. února 2012 ve 22:45 ® pan_Karel reakce na …
-
Chorchus> díky moc…před chvíli sem to naohejbal, zítra připravím rukojeť a možna jí tam i vlepím. No je fakt že dřevěnej podběrák z dálného východu jde sehnat za pár korun ,ale neměl bych z toho pocit jako z vlastnoručně vyrobeného…jestli to teda vyjde =))
reagovat - Středa 29. února 2012 v 16:29 ® Chorchus
-
pan_Karel> slíbené foto podruhé;
reagovat - Středa 29. února 2012 v 16:23 ® Chorchus
-
pan_Karel> slíbené foto; čert> jo,jo, průser je v tom, že to samodomo tě vyjde 10× dráž, než od soudruhů z asie.
reagovat - Středa 29. února 2012 v 16:19 ® All Armor
-
Toto na oživení snad stačí. O žlučník zareaguje.
reagovat - Středa 29. února 2012 v 9:03 ® džigit reakce na …
-
regulus> jj,s těma vládníma nesmyslama si asi budem „samodomovat“ stále častěji
reagovat - Středa 29. února 2012 v 9:01 ® nnnap
-
udělane.
reagovat - Středa 29. února 2012 ve 2:27 ® regulus
-
No možná není od věci tohle fórum trochu oživit
reagovat - Neděle 24. července 2011 v 18:42 ® Robur
-
obnova
reagovat - Středa 13. dubna 2011 ve 13:49 ® regulus reakce na …
-
Luban> blanky jsem ničím nelakoval, alespoň u těch co jsem použil to nebylo potřeba, ovin u oček jsem „zapiplal“ tímto http://www.flexcoat.com/…s/super-kit/ je to prakticky epoxyd, ale raděj jsem si objednal to co je na to určený než laborovat s něčím co je k dostání u nás i když to asi bude jedno.
reagovat - Středa 13. dubna 2011 v 9:53 ®
-
regulus:prosím ťa,aký lak si použil na zalakovanie viazania očiek a na samotný blank?
reagovat - Pondělí 11. dubna 2011 v 0:50 ® jepice-zruseno
-
tuten můj je z korku http://www.chytej.cz/…img40620.jpg v korku drží hůře lopatka a hůře se korek opracovává, zbytek jsou jenom výhody (u malejch). Mimo jiné korek nenasakuje vodu.
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 20:39 ® LuboO
-
fishman123> tu je odkaz
http://www.plavana.cz/…yceni-wagler
reagovat - Neděle 10. dubna 2011 ve 20:27 ® regulus
-
fishman123> otázka je čemu říkáš malý, korek na woblera teda určitě ne. No a taky je asi lépe se zeptat u kováře než u kováříčka když tu je na to spejšl diskuse http://www.chytej.cz/…oba_wobleru/ .
reagovat