Chytej.cz

Brambory jako krmení necteno

3.4.2011 | Stingr | 9.111 zobrazení | 31 odpovědí

Nedávno mi můj strýc připoměl,jak jsme spolu za mých klukovských let chytaly kapry. Vždy před víkendem ve čtvrtek uvařil pařák brambor, v pátek do toho přimíchal půl kýble šrotu a v kolečku to dovezl na kraj rybníka a tam to lopatou rozházel. V sobotu ráno už jsme společně seděly na břehu a tahaly na žížalu či kůrku chleba jednu rybu za druhou. Máte někdo bližší zkušenosti s bramborami jako krmení? Nezacpou si ryby břicho na několik dnů?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 10. dubna 2011 ve 23:17 ® jepice-zruseno reakce na …

Radek M.> nojo, to dou i kapři na suchý z nosu, když dou, že ano…

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 ve 20:39 ® vondras

brambory jsou jednou z nejlepsich prirodnich krmeni na kapry samozrejme VARENE a klidne se daji pouzit rozmackane i se slupkami a take se nam nikdy nestalo ze by se s nimi misto prekrmilo o to jsme jich v 70+80 letech zkrmily za dva az tri mesice 150–300kg vody jako lipno,orlik,sec, vltava kolem prahy to krasne unesly,samozrejme do toho najizdely i jine ryby hlavne sumci asi proto ze se tam stahla bila ryba ale urcite je i konzumovali zkratka na brambory nedam dopustit a maji 1 obrovskou vyhodu funguji opravdu na vsech vodach kolikrat i bez toho krmeni bohuzel jsou dnes podstatne drazsi nez tenkrat !!!!?

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 ve 13:06 ® Radek M. reakce na …
Radek M.

jepice> Plotice jde i na suche z nosu když se ti povede dát na háček. :-))

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 ve 12:15 ® jepice-zruseno

Já loni chytal na malé kostičky brambor plotice. Docela na to šly.

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 8:51 ® LuboO
LuboO

a na grule ste niekto skusali chytat?

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 8:47 @ sus 1

Soudruzi, polibte mi korporativně prdel. 3× (třikrát)

reagovat
Neděle 10. dubna 2011 v 0:57 ® peta128 reakce na …
peta128

se non e vero e ben trovatto>Já bych to spíš viděl na SE NON E VERO E VELKÉ HOVADO.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 ve 20:19 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

se non e vero e ben trovatto> podle názvu ty nejsi Hanááák, ale italiáááno z Horky

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 ve 12:16 ® ladamaj
ladamaj

Stingr>krmím průzně rozkrájené brambory i ve šlupce ale jen při větším rozkrmení.Jinak přidám luštěniny,řep­ku,pšenici,boj­lí,peletya spoustu dalších dobrot pro kapry a nikdy se mě nestalo to překrmit všeho s mírou.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 11:04 ® 1Mara reakce na …
1Mara

sus1> Kašli na něj , zato nestojí ! :-)

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 10:31 ® sus1

se non e vero e ben trovatto> Tak seš nějakej trotl,co se sem cpe z venku a myslíš si,že si borec,když to dokážeš.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 10:27 @ sus 1 reakce na …

sus1> To je dobré. Vyhrál jsi právě v sazce 10 melounů, kokote.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 9:35 ® sus1 reakce na …

se non e vero e ben trovatto> Ty nejsi hanák,ty si Fischer a schováváš za jiné IP adresy a píšeš všude opět samé kokotiny.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 8:51 @ se non e vero e ben trovatto

Hlóposti jak sviňa.Já so Hanááák a u nás se řiká hertepla.A poz­dravojte Bárto.

reagovat
Sobota 9. dubna 2011 v 7:03 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

superweb> omlouvám se… na Hané je to běžný název brambory… Širda je Hanák od Olomouce. Ale nic neměníme na našem názoru, že jako nástraha na velké kapry a amury je erteple top.

reagovat
Čtvrtek 7. dubna 2011 v 19:50 ® superweb reakce na …
superweb

Radek M.> svata pravda..kdyz hledam neco k pripomenuti co jsem kdysi tady cetl, pouzivam tez google, nebot zdejsi hledani me nikdy nijak neoslnilo :-)

reagovat
Čtvrtek 7. dubna 2011 v 16:48 ® Radek M. reakce na …
Radek M.

superweb> Ještě, že ten google máme.:-D

reagovat
Čtvrtek 7. dubna 2011 v 15:42 ® superweb reakce na …
superweb

IV.TO.ŠIRDA> tak to sem si musel vygooglit co je erteple

reagovat
Úterý 5. dubna 2011 ve 20:03 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Můj T.I.M. používá rád erteple, na velké vykrojené kuličky berou velcí kapři.Krmíme tak, že nerozvařenou erteplu rozkrojíme na 6–8 dílků… prostě krmíme většími kousky, které hned nesežerou cejni a plotice. Na erteple nedáme dopustit.

reagovat
Úterý 5. dubna 2011 v 10:41 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

1Mara>ehm-ve vodě

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 23:12 ® 1Mara reakce na …
1Mara

chosebaits> Kde že ještě jsou takoví cejni ? :-)

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:54 ® Stingr reakce na …

Tak cejny na rybníku u nás vůbec nemáme. S těma 80+ nic moc. V létě na Mlýnech sice 80 neměly, ale když jsem tahal ty velký, tak to bylo jako když tahám hadr na podlahu, vůbec žádnej odpor, takže proti nim zlatej kapřík 40!!!!!

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:50 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Char> Já a pár lidí jim říkáme delfíni.Když jedou a ukazujou se na hladině,tak je to masakr na oko.Lojza rybka ti to potvrdí.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:39 ® Char reakce na …
Char

chosebaits> kdyby mi najeli cejni 80+ tak se poseru radostí a kapry budu odhánět :-D

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:36 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Char> To by si koukal,když to najdou cejni 80 ±

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:35 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Stingr>nic nepřidávej,nech je přírodní

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:26 ® Stingr reakce na …

To s těmi velkými kousky je dobrý nápad. Pokud ještě při do vaření přidám nějaké ochucovadlo či vůni, tak by to mohlo být selektivní vnadění, především na naší vodě kde je velké množství perlínů.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 21:07 ® Char
Char

Brambory nakrájené na velké kousky jsou dobré na stažení kaprů na krmné místo, jiná ryba je není schopná sežrat.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 ve 20:25 ® chosebaits
chosebaits

Brambor je dobrý,stále lepší než nevařená kukuřice či hrách.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2011 v 0:12 ® mvincik
mvincik

Pokud se krmí s rozumem, což dle mého znamená při každém lovu místo prohodit pár nakrájenými bramborami, ryby to sežerou. Plné kýble ale už jsou o něčem jiném. Pokud jde o kapry, na tekoucí vodě jsou brambory v celku dobré zkombinovat s bonduelkou. Krmit pravidelně ano, ale po hrstičkách, ne kilech.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1