Vyhledávání
Hrabe kaprařům?
26.3.2011 | Sander | 4.761 zobrazení | 21 odpovědíKdesi jsem se dočetl, že kapraři s oblibou aplikují projímadlo do boilíz, aby ryby rychle vytrávily a mohly brzy znova brát.
Není to už trošku přes čáru?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Středa 30. března 2011 v 11:17 ® Fischer reakce na …
-
superweb> Na zácpu není projímadlo vždy vysvobozením. Člověka může taková „technologie“ i zabít.
reagovat - Středa 30. března 2011 v 11:02 ® superweb
-
Otazka je jestli neni nejaky projimadlo pro ryby nacpane nevarenymi lusteninami vysvobozenim..
reagovat - Pondělí 28. března 2011 v 16:28 ® Fischer reakce na …
-
džigit> A nastuduj si laskavě http://vetvicka.blog.idnes.cz/…ypoviny.html, budu tě z toho zkoušet !
reagovat - Pondělí 28. března 2011 v 16:26 ® Fischer
-
džigit> Ostravaky ja mam rad. Když Větvička http://vetvicka.blog.idnes.cz/ zavalí „Nepovedli jsme se pánubohu. Jsme strrrašný kurrrvy…“, tak si oprskám monitor.Aspoň 3×. Větvičku žeru.
K tématu: myslím, že větší dávky olejů, olejnatých semen, aromatický olejnatých příchutí, přidávaných razantně do krmiva i do boilies, mají laxativní účinek.
reagovat - Pondělí 28. března 2011 v 16:26 ® Fischer reakce na …
-
džigit> Ostravaky ja mam rad. Když Větvička http://vetvicka.blog.idnes.cz/ zavalí „Nepovedli jsme se pánubohu. Jsme strrrašný kurrrvy…“, tak si oprskám monitor.Aspoň 3×. Větvičku žeru.
K tématu: myslím, že větší dávky olejů, olejnatých semen, aromatický olejnatých příchutí, přidávaných razantně do krmiva i do boilies, mají laxativní účinek.
reagovat - Pondělí 28. března 2011 v 15:32 ® džigit
-
Fischer> to neboj,nedotknul.Moje „výrazová technika“ je holt poněkud „Ostravská“
reagovat
Ale vrátím se k projímadlům.Když vezmu v úvahu,že jsem se o rybaření začal regulerně věnovat před rokem 90 a běžně se o projímavých účincích některých složek krmení mluvilo a psalo,tak to asi taková novinka nebude. - Pondělí 28. března 2011 v 15:29 ® Fischer reakce na …
-
džigit> Já jsem se té nechtěl dotknout s tím, že by si to měl skutečné konzumovat. Ale co by to s tebou udělalo, si asi umíš představit. Suché pokrutiny, zrní atd. zcela jistě absorbují tekutiny v trávícím traktu ryby (a jistě i člověka), bobtnají a vyvolaly by nepochybně vážný problém. Až fatální, řekl bych.
reagovat - Pondělí 28. března 2011 v 15:19 ® džigit reakce na …
-
Fischer> já bych to nežral,ale tvrdím to samé.Jenže jak to řeší na „panském“?Tam se tím,krom snad hrachu,krmí běžně.Něco nechat kvasit,či snad vařit asi pro velkovýkrmnu nebude to pravé…
reagovat - Pondělí 28. března 2011 v 15:15 ® Fischer reakce na …
-
džigit> Kéž by jsi mněl pravdu.Ale nemáš. Já jsem studovaný starý strojař, co si krom toho v emigraci za mořem za komoušů udělal další školu z úplně jiné oblasti, ale chemie to nebyla. Ale cosi o ní vím. Mladý chemik bude Sethy, pokud dostuduje (předpokládám, že ano). To ,na co se ptáš, ani nepatří do chemie, ale do fyziologie ryb. Myslím, a zkušenosti to potvrzují, že suchá tvrdá kukuřice, hrách, zrní atd. je pro trávení ryby problémem a trávení trvá dlouho a ryba jistý čas, co se nažere těchto dobrot, nepřijímá potravu. Představ si, že by jsi se nakrmil suchou kukuřicí ty…
reagovat - Pondělí 28. března 2011 ve 13:33 ® džigit
-
Fischer> vidíš a to by mně zajímal,jak se Ty coby studovaný mladý chemik díváš na krmení ryb nevařeným hrachem,kuku a pšenicí?
reagovat
Nebo spíš trávení těchto pochoutek rybami. - Pondělí 28. března 2011 ve 13:25 ® Fischer
-
Jako princip se mi prohánědlo v krmivu nelíbí, ale když si představím, co všechno se rve krmných směsí a do boilies, tak pochybuji, či něco nemá projímavý účinek i bez takto cíleného úmyslu. Existuje i obrácený postup. Vím, že jsou v některých organizacích dobráci, kteří proto, aby jim „cizáci“ nevychytali z „jejich rybníka“ všechny ryby, navalí před zahájením do vody surovou pšenici a kukuřici. A milí páni kapři se tím napráskají na prasknutí a pomalu tráví… A naivní rybáři krmí a krmí… A domáci si počkají, až opadné úvodní nápor.
reagovat - Pondělí 28. března 2011 ve 12:47 ® Raf
-
S projímadlem chytat neplánuju. Ale nevyvolává to ve mě ani žádné emoce. Nelíbilo by se mi, kdyby se to stalo standardem. Pokud si ale výjimečně kaprař uvaří koule v šaratici a udělá si on a jeho pes (určitě ochutná) hezký víkend, tak proti tomu nic nemám.
reagovat - Pondělí 28. března 2011 ve 12:23 ® Mary reakce na …
-
osprey> a pak, že jsou ryby zdravé.
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 21:56 ® kamos007 reakce na …
-
Fischer> to je pravda no.
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 20:42 ® džigit reakce na …
-
Fischer> to je dobré na srst
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 20:38 ® Fischer reakce na …
-
džigit> A semeno lnu? Z toho se p.....e i šutr.
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 20:36 ® Fischer reakce na …
-
kamos007> Nekontrolovatelné.
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 20:25 ® Libor reakce na …
-
osprey> jasan, ale já jsem v mnoha směrech konzerva a staromódní
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 20:21 ® osprey reakce na …
-
Libor> Není to tak drastické. Kapraři si na kapříky docela potrpí.
Ale vem si, že už se používají předtrávené (dělá se to enzymaticky) rybí moučky, tak logicky poslední krok je to, že těm rybám musejí ulehčit i to s…aní.
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 19:59 ® džigit reakce na …
-
Robur> a někdy i více
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 19:54 ® Libor
-
nelíbí se mi to, děs běs.. .
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 19:51 ® Robur reakce na …
-
džigit> a navíc ryby mají hubu od žábra k žábru
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 19:45 ® džigit
-
a o konopí nevíte?To má taky vliv na „trávení“.Spolu s řepkou se používá už hodně dlouho,určitě od doby co chytám já…
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 19:39 ® osprey
-
Používají se některé věci pro rychlejší trávení – ať už ty obyčejné jako řepka nebo to coco-belge a je i nějaká ta chemie. Taky jsou palatanty – látky, co probouzejí nezřízenou žravost. Možná ty projímací látky jsou pak jen milosrdná záležitost, aby ty přežrané ryby nepraskly.
Ale moc to neřeším. Nějak mám v téhle oblasti do profíka daleko. Navíc s mým přístupem k rybě není taková věc ani nijak přitažlivá.
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 18:54 ® kamos007
-
Co ti lidi ještě nevymyslí, já bych to zakázal, sobě taky nedávám projímadlo tak ho rybám cpát nebudu určitě jím to neprospívá ba spíš naopak.
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 18:41 ® Piranha
-
ANO, ANO, ANO. Treba od Krasy existuje sracka jmenem Bakterie Septik.Obsahuje to miliardy bakterii, ktery fungujou ve streve.Ryba behem chvilky stravi a vylouci to, co zbastila a vrha se dal po dalsim soustu. Co rict na to.Skodi, neskodi?Na to bych se chtel zeptat Kapru.Jen jsem ale slysel, ze si nejakej jkluk nevedome olízl prsty po ty sračce a 3 dny mel sracku jak bič. Ja osobne jsem proti tomu.Na lahvicce pritom neni zadna veterinarni podpora, tim myslim, ze je to veterinarne zkontrolovano a povoleno.Za ty prachy co to stoji by to melo mit.
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 18:35 ® Fischer
-
Ešče heroin, nebo LSD, aby se nabály.
To je vrchol…
Na druhou stranu – lidem se to taky dává. I klystýr.
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 18:29 ® chosebaits
-
Slyším to poprvé a znám spoustu kaprařu a utčitě toto nedělají. Pro rychlejší trávení se max. používá řepka .
reagovat - Sobota 26. března 2011 v 16:47 ® Robur
-
po lovu si můžeš říci, posraný ryby, zase nebraly.-D
reagovat - Sobota 26. března 2011 ve 12:30 ® Zbyndas
-
Dnešní doba je zvrácená…
reagovat