Vyhledávání
Labe před pětadvaceti lety a dnes .Názory starších a mldých ryb.
4.3.2011 | 1Mara | 42.821 zobrazení | 288 odpovědí
Takže proto že jsem se dostal do křížku s mími kamarády a dohadujem se jaké to bylo tenkrát na Labi zakládám toto fórum , kde bych byl rád za všechny názory lidí ( rybářů) co pamatujou Labko v té době , kde bylo mraky ryb.No a hlavně abych nezapomněl , tak je to fórum , my co pamatujem a mladí co nemohou pamatovat a ani si představit :-).
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 ve 23:28 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> No hlavně že se schodnem na jednom , řeky jsou prázdný, voda čistějši,lidí jak máku, kormoráni ,a Cormoš,Foksík, a Bluhsark jako hovnolapky
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:26 ® CeP reakce na …
-
chosebaits> no nezlob se na mne ale ty fakt chces tvrdit ze na nechranky davaj 10 tisic sumcu rocne??
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:19 ® devils9
-
hering: To je slovo do pranice chyt a ud:D
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:14 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara> další
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:13 ® chosebaits reakce na …
-
hering> no tak
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:13 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> Jo já nic proti nim nemám , ale je jich moc a chce to trochu též zregulovat přez udírnu
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:12 ® chosebaits
-
Nejde to poslat
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:11 ® chosebaits
-
1Mara> U nás na Ohři byl. Pravdou je,že na malém revíru udělá víc neplechy než užitku.Jenže ,já je moc rád a tak je budu bránit.
reagovatNení to fešák??? Za toho mi nechtěl dát hospodář nové papíry.Doufám,že ho ještě jednou pocejtim v pazouře.
- Úterý 8. března 2011 ve 23:05 ® 1Mara
-
hering> A ještě , to je přesně ono , lidi ho začali chytat , právě proto že jich je dost a jsou ty možnosti , si vem , kdyby nasadili kosatky na Labe , tak si lidi okamžitě koupí pruty na ně a budou je chytat a vykašlali by se na parmy
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:03 ® 1Mara reakce na …
-
hering> Já to nejím , loni jsem slíbyl mamině jednoho , že jí donesu , hm a chytil jsem howno
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 23:02 ® hering reakce na …
-
1Mara> udit,udit,udit a zase udit
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 22:58 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> Pepí , jak píšu , dříve nebyl a když , tak byl jen na velkých vodách , pamatuju si jak jsem jen listoval v rybáři a koukal kde chytili sumce , Vranov, Orlík,Lipno, Vltava , ale teď je opravdu každé louži , a tam dělá obrovské škody , znám rybníky kde bylo vždy plno okonů,karasů,línů , teď máš problém tam chytit plotici .-(
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 22:56 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara> Je to pravda.Třeba u nás se sumec nenasazuje a je tu.Na Nechranice jich dávají ročně cca 10000,to je druhá pravda.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 22:50 ® 1Mara
-
chosebaits> To není pravda , už 5 let se sumec vysazuje v obrovských množstvích , třeba co vím od Hospodáře tak do Labe šlo předloni asi 5000 ks sumíka , před tím asi tři roky ještě více , a je to i vidět , nechytneš trofejního , ale těch okolo 1m. je tam mrak
reagovatNo a ještě , před léty taky tolik sumců nebylo , dnes jesou všude v každé louži a to taky není dobře
- Úterý 8. března 2011 ve 22:38 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara> Ty myslíš ty sumce v modrých montétkách a s kladívkem??
reagovatJá nevím,ale sumec tu byl vždy a své místo tu má.To že se víc chytá je dnešním náčiním a kde kdo se snaží chytat sumce a proto se tahaj.Před 10–15 lety tu skoro nikdo nevěděl co je to bojka na sumce a dnes je tu každej druhej sumcař.
- Úterý 8. března 2011 ve 22:33 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara>Legálně jde vše udělat,ale když se nechce,tak je to v … Nej. zádrhel je na kraji,to si buď naprosto jist!!! U nás štika na 60 cm prošla bez zaváhání,ale neprošla přez kraj. Zákon o rybářství umožňuje změny,ale někdo to stále brzdí na břehu Labe-snad přímo na Střekově.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 22:28 ® 1Mara reakce na …
-
JohnyMad> Ktěm sumcům , můj názor je , že kde jich je hodně , a to aspoň u nás na Labi je , tak za pár let se to odrazí na bílé rybě a zároveň i dravcích , úbytek okouna,candáta, vytlačená štika, bolenů a pak ti tam zbydou jen krásní velcí sumci co nebudou pomalu mít co žrát , a těžko se budou chytat , když jsou už několikrát popíchaný od woblerů atd. Já osobně si myslím , že sumec by měl být na Labi na každém 1 km. jeden . Stačí co teď s bílou rybou provádí člověk , kormorán a finále sumec , k tomu nějaká otrava a je to
reagovat.
- Úterý 8. března 2011 ve 22:22 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> Pepíno , je to v klidu neboj
reagovatOno něco je jiného s pár lidma ze stejné organizace něco domluvit a dohodnout , než z organizace kde jsou ze 80% jen bobkaři kteří na to se…o pááááč už to mají za pár a slyšet o něčem jako je zvýšit lovnou míru a nebo hájení , tak tě pošlou do kelu a jeto , těch pár mladejch lidí co by pro to hlasovalo je k ničemu. No a do finále něco jiného je změnit míru a něco jiného je změnit vedení , to už je trocha jinej oříšek . Samosebou jsem pro , ale otázka zní , když to nezmnění ti staří ač kvůli zákonům,nebo politice , tak jestli by to mohli zmněnit ti mladí ? Hele ono je to težký , někde to funguje dobře a někde né , a to by chtělo doladit
Jinak o Ohři mi ani nemluv , když jsem tam měl ještě chatu v Klášterci , bylo tam též hafo ryb , po dešti šli Parmi , v proudu tloušti , u břehu boleni , štiky candáti , dnes jsou rádi za pár kapříků a štičku
- Úterý 8. března 2011 ve 21:59 ® JohnyMad
-
Ahoj, před 6 lety jsem se naplavil do Pardubic. Nemohu tedy moc porovnávat časy minulé. Jen nedávnou současnost. Můj názor asi bude dost zkreslený, neb velká řeka byl vždy můj sen. Jsem odkojen rybníkem místního významu (Svitavy) a o říčních druzích ryb jsem si mohl nechat jen zdát. Teď už několik let objevuji Labe v okolí Pardubic a už teď vím, že na prozkoumání všech tajů téhle řeky mi nebude stačit celý můj život. Každopádně Labe (v okolí Pic) teď maximálně naplňuje všechny moje sny. Dá se tady chytnout skoro každá fiška. Pravda ne zrovna v trofejních velikostech, ale o to mi vůbec nejde. Baví mě všechny rybářské techniky a Labe mi je také umožňuje všechny vyzkoušet. Co mě trochu vadí je povolení 24 hod lovu za účem potlačení populace sumce. Nerad bych se pouštěl do polemiky, ale nejsem úplně přesvědčen o tom, že je to nutné. Výjimka byla platná už vloni:o( Nikdo mi nevymluví, že to drasticky neovlivnilo celou sumčí populaci. Takový slalom bójek se na Labi asi jen tak nevidí. Les karavanů, stanů, bojek…masokombinát. Jednou jsem zůstal přes půlnoc jen abych viděl co se bude dít. Když naproti zacinkala rolnička, zašplouchala voda a bouchlo víko od kufru auta, tak jsem radši jel domů. Nevadí mi když si někdo vezme rybu domů. Sám si občas nějakého toho kapříka vezmu domů, ale tohle není regulace „přemnoženého druhu“… Rapidně se mi snížily záběry sumců na vláčku. Už ani nezvu kámoše na sumce, protože pravděpodobnost, že nějakého dostanem na prut se rapidně snižuje…škoda. 24 hodinovka by fakt byla super…jen kdyby se víc vracely ryby zpět…pak by všechno bylo Ok. Doufám, že to nezní jako nostalgie. NA Labi je pořád spousta krásných ryb.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 21:54 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara> Hlavně v klidu
reagovat.O té parmě mi povídej.Máme tu stejný problém,možná ještě větší než na lábku.Já mám sehnaný roček parmy,ale kraj nemá korunky a tak se parma nasazovat nebude a tak je to i s mníkem atd.Byla od nás podána žádost na ochranu okouna na Nechranicích a loni byla smetena.Podali jsme odvolání a letos to už dopadlo dobře.Od příštího roku bude hájen do 16,6 a pak bude lovná míra 20 cm.Vše jde,jen se musí trochu tlačit na strunu.
- Úterý 8. března 2011 ve 21:24 ® foks01 reakce na …
-
hering>
reagovatto už nechám na tobě
- Úterý 8. března 2011 ve 21:13 ® hering reakce na …
-
foks01> Neboj,nevztahuji to na sebe
reagovatJá jsem ještě mladý,krásný jinoch
- Úterý 8. března 2011 ve 20:55 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> Nejsem prospěchář ! Ale makám s dalšími 70 rybáři na brigádách , aby u nás rybníky fungovali , to není málo , co víc já jako obyč. rybář můžu ještě více dělat ? Mám říct hospodářovi a jednateli ať jdou do řitě a místo nich schánět někoho jiného ? Náš pán jednatel má dlouhé prstíky , vše sežene , stará se o naše vody dobře ,tak nevím proč bych to měl měnit ? něco jiného je třeba na kraji , kde slyším jak pan Kava na vše sere , dle něho je parem v laby dost a tudíš se nemusí nic měnit v rybářském řádu a atd. Ale co stím já můžu dělat ? Poraď ?
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:43 ® chosebaits reakce na …
-
mannice> Ono to není těžké,jen musí být vule něco chtít dělat,což považuji za VELKÝ problém.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:42 ® foks01
-
hering> no ták,jak si to vůbec můžeš stáhnout na sebe
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:37 ® chosebaits
-
1Mara> No právě,já tluču za řeku. Rybníky nechávám dědkum a kaprum
reagovatSPOKOJEN?-to znamená,že si prospěchář
- Úterý 8. března 2011 ve 20:35 ® reakce na …
-
1Mara> Přesně když člověk vidí jaký sou zarybňovací plány pro rybníky tak ještě se to dá..Ale řeky to určitě neni sranda obhospodařovat.Ale nějaká obměna přijít musí v systému,jinak začnem fakt sbírat ty známky,nebo jezdit chytat jen na soukromáky,bo do zahraničí.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:32 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits> No každá MO je jinná , já jsem s naší docela spokojenej , vysazujem všechno na naše rybníky a ryby tu nějaký jsou , je fakt že je mraky rybářů a vše se vychytá , ale rybníky a řeky je obrovskej rozdíl
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:30 ®
-
chosebaits> Plkánim rozhodně ne,já tu s tebou jenom diskutuju..Věc co dělám v reálnym životě je druhá,třeba už sem členem místního vedení a nebo jen spřádám plány jak vše zprivatizovat
..
hering> Psal sem ti osobku
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:29 ® chosebaits
-
1Mara> Znám spoustu mladých lidí kteří mají zájem toto dělat,ale né za současného stavu.Ono neboj,ti staří pánové se drží co mužou!!!
reagovat