Chytej.cz

Labe před pětadvaceti lety a dnes .Názory starších a mldých ryb. necteno

4.3.2011 | 1Mara | 40.800 zobrazení | 288 odpovědí

Takže proto že jsem se dostal do křížku s mími kamarády a dohadujem se jaké to bylo tenkrát na Labi zakládám toto fórum , kde bych byl rád za všechny názory lidí ( rybářů) co pamatujou Labko v té době , kde bylo mraky ryb.No a hlavně abych nezapomněl , tak je to fórum , my co pamatujem a mladí co nemohou pamatovat a ani si představit :-).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   10 9 8 ...
Čtvrtek 31. března 2011 ve 12:13 ® Fischer reakce na …

BlueShark> Těžké kovy, ani dioxiny, ani PCB v množství ohrozujícím zdraví nosem ani jazykem neucítíš. Akorát se v tobě usadí a škodí. Je to podobné jako s radiokativními látkami… Nebo jiným nebezpečným zářením. Už jsi někdy cítil rentgen? Možná akorát tak ozón …

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 11:50 ® BlueShark
BlueShark

mannice: Jojo musela, když vidím, kolik strávníků tu je, ať si nacpou pupky chemií. Já co si vezme pár ryb za rok, někdy ani to ne, to je OK, koncentrace chemikálií v těle je tedy v normě a třetí oko se mi ještě nedělá :-)

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 21:54 ®  reakce na …

BlueShark> Labská vydra se ozvala :-))

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 21:10 ® BlueShark
BlueShark

Fischer: Tak tak, ale mohu potvrdit holý fakt, že třeba u Ústí je Tonaso (továrna na sodu), v Neštěmicích a tam je zátoka, kde jsem si jednoho místího candoše vzal domů a „škoda-ho“ byla na světě. Ryba smrděla tak, jako ještě nikdy mě žádná, prostě tam pouští pořád srajdy a v tom bahně se ten smrad drží a to je něco (nutno podotknout, že už se hygiena volala nékolikrát, předloni myslím navečer vypustili cosi a na udání dostali asi milionovej flastr, tím to skončilo zase na pár mědíců). Říkal jsem si, třeba jen když se to udělá, bude to ok. Bohužel puch se snad ztrojnásobil, bylo to jak když jíš barvu. Hnus… Už nikdy tam odsud rybu, je nás víc, ale i tací, co tam vzali kapra a nic, prostě jen projel, ale domácí ryby co se tam zdržují jsou nepoživatelný. Dobře mi tak.

Jinak celkově si myslím, že až na toto místo neznám úsek, kde by to bylo nějaký znatelný, rozhodně né čichem a chutí. Naopak.

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 20:37 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Už jsou jedlejší…

A tak je žere, kdo má hubu. Nebo zobák.

reagovat
Úterý 29. března 2011 v 19:25 ® Fischer

Pánové z Polabí, já v Labi nikdy nechytal a bohužel, asi ani nebudu. V takové monumentální řece, by mělo být všechno. A dost. I krokodýli. Já ryby většinou pouštím, ale nedá mi to – jsou ryby z Labe vůbec jedlé bez rizika poškození zdraví? Kdysi se psalo, že nejíst dravce z Labe, že kumulují těžké kovy a jiná svinstva.

reagovat
Úterý 29. března 2011 v 18:05 ® BlueShark reakce na …
BlueShark

1Mara: Ruce kamaráde, ruce! :-D

reagovat
Úterý 29. března 2011 v 9:46 ® 1Mara reakce na …
1Mara

BlueShark> Pozlobit ? mě už sereš , jenom sem vlezeš :-))

reagovat
Pondělí 28. března 2011 v 15:41 ® BlueShark reakce na …
BlueShark

chosebaits: Mě to jen nějak nedávalo smysl :-)

Mára: Jinak na Labi už je po, se nám tam pověsilo asi pětačtyřicet ryb včera, no konec :-) Nejsou ryby, chápu, žádnej karas, candát, sumec, losos, okoun, štika, řezan, lín, jen pár druhů, jindy si po chytal za dopoledne celý atlas ryb :-) Pozlobit Tě musím :-D

reagovat
Neděle 20. března 2011 v 19:53 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

BlueShark> no tak,neber mě uplně za slovo.

reagovat
Neděle 20. března 2011 v 19:35 ® BlueShark reakce na …
BlueShark

chosebaits: Kde jsi sebral, že do Labe se vysazuje a bude tu jen duhák a kapr???

reagovat
Neděle 20. března 2011 v 15:41 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Salmo1> a proto budem chovat jen duhoně a kapra,aby byl rybář spokojen a ostatní hlavně puvodní ryby necháme osudu a dětem je budem ukazovat jen na chytej .cz v sekci atlas ryb.

reagovat
Neděle 20. března 2011 v 15:34 ® Salmo1 reakce na …

chosebaits> Odstavec je krásným důkazem, proč nemají mentálně postižení a hlupáci zastávat rozhodné funkce.A to ani v aktivitách volného času, kterým rybařina bezesporu je.

reagovat
Neděle 20. března 2011 ve 14:06 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Sander> Trochu smutné,nebo se mi to jen zdá???:-(

reagovat
Neděle 20. března 2011 ve 13:54 ® Sander reakce na …
Sander

chosebaits > eh?

reagovat
Neděle 20. března 2011 ve 13:50 ® chosebaits
chosebaits

Ochrana ryb a vod proto aby se populace ryb zvýšilá je cesta do pekel.Jediná pruchodná cesta jak toto změnit je na nás a na nasazování. Toto není z mé hlavy!! ČRS je tu pro rybáře a rybář by si měl vždy odnést rybu od vody,proto je rybářem.Myšlenka chytat ryby pro zábavu je mimo.Zavádět větší ochranu ryb před rybářem je napřípustné,protože rybář si tu rybu od vody musí odnést a ČRS mu v tom nemuže bránit.Jediná ochrana ryb je daná zákonem a tím je vše ujasněno a jiné spekulace jak chránit rybu jsou mimo.Pro nás řadové rybáře je jen jedna cesta a to doufat,že tu za pár let bude jěště něco plavat krom hojně nasazovaného kapra a duhoně.

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 21:46 @ Baitis

Stále zajímavé téma :-D

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 16:04 ® chosebaits
chosebaits

Vaclav III.> Pokud chceš uspět na kraji s nějakou žádostí na změnu rř,tak doporučuji mít podporu i z okolních MO. Jasně,o daný revír se staráte a jiná MO by na to neměla mít vliv,ale...... Tvá žádost od MO bude smetena,nebo uživatel revíru není MO,ale US!!!! Dokud nebude větší chuť změnit něco od více MO,nepovede toto vubec nikam.

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 14:10 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cercer> Tak tak :-((

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 12:34 ® 

BlueShark> chrr

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 12:18 ® BlueShark reakce na …
BlueShark

mannice: Ale bavili se tu o ní, tak jsem myslel totéž. Takže mi chceš říct, že na tom místě chodí dravcaři a celé to vybrakují? Já myslel, nedravé víš :-)

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 11:30 ®  reakce na …

cercer1> No dnes choděj masařky né s bambusákem,ale feedrem a chluběj se jak na něj tahaj 70ky už teď v březnu z labe.

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 11:20 ® sus1 reakce na …

cercer1> Jenomže dřív nebyli tak kvalitní mrazáky jako tet.:-))

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 10:56 ® cercer
cercer

Tak stačí,ne?Proč to tu furt řešíte a zbytečně se hádáte?Už jsem to psal jednou-nejvíc se tu ozývají proti ti,co před 25lety neměli o rybařině ani potuchy a NEMOHOU tedy srovnávat.Nikdo jim nebere jejich umění stále pěknou rybu na Labi ulovit a tudíž následnou spokojenost se stavem věci,nic to však nemění bohužel na faktu,že Labe je proti tomu před 30lety opravdu smutně prázdné.Což je ale logický problém většiny vodních ploch.Jen u Labe je to markantnější pro nás tím,že jsme to zažili a pamatujeme na „vlastní kůži“

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 10:29 ®  reakce na …

BlueShark> Já o houpačce nic neřek,psal sem o fleku a o rybách,že nejsou jenom migrující fishky :-P .O houpaččce sem nic neřek :-P :-)

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 1:37 ® BlueShark
BlueShark

mannice: A když ji nechytíš, může změnit stanoviště i tak :-) Jinak chceš mi naznačit, že na houpačku chytáš sumce, štiku atd? :-D

reagovat
Středa 16. března 2011 ve 13:27 ®  reakce na …

BlueShark> Nebuď zas chytrej :-P .Pokud vim/víš,tak sou i ryby který sou stanovištní a ty se „vychytat“ dají.Teda pak už je otázka,jestli/kdy jí nahradí jiná. ;-)

reagovat
Středa 16. března 2011 ve 12:17 ® BlueShark reakce na …
BlueShark

mannice: Vzhledme k tomu jak taková ryba za den cestuje, tak si myslím, že labe na jednom místě nevyrabuješ :-) Ale mlžem to zkusit :-D

reagovat
Středa 16. března 2011 v 11:24 ®  reakce na …

BlueShark> Já sem minulej rok chodil na jedno místo,kde houpačka ještě funguje,ale po tom co tam naši nepřispůsobivý občané rabujou vodu,tam nechodim.Bojim se tam jít,protože když si vzpomenu jaký tam byli ryby a teď už nebudou tak mám po náladě.:-((

Hering ví. Já mu taky říkám všechno co vim i nevim :-))

reagovat
Středa 16. března 2011 v 11:16 ® BlueShark
BlueShark

Neříkej mělo, buď rád, že řeší :-)

Jinak ohledně houpačky, slavila úspěch právě kvůli zmiňovaným kanalkům, dnes se na ní zachytat dá také, chce to ale klid, dobré místo a ryby jsou hodně dobře, za dva roky zpět jsem si párkrát takhle hezky zachytal. Ale jak říkám, dříve to byla klasika, ryby byly u břehu, teď co znaj Máru utíkají dál, aby si rybáři mysleli, že nejsou :-D

reagovat
novější starší
Stránky:   10 9 8 ...