Vyhledávání
Labe před pětadvaceti lety a dnes .Názory starších a mldých ryb.
4.3.2011 | 1Mara | 43.156 zobrazení | 288 odpovědí
Takže proto že jsem se dostal do křížku s mími kamarády a dohadujem se jaké to bylo tenkrát na Labi zakládám toto fórum , kde bych byl rád za všechny názory lidí ( rybářů) co pamatujou Labko v té době , kde bylo mraky ryb.No a hlavně abych nezapomněl , tak je to fórum , my co pamatujem a mladí co nemohou pamatovat a ani si představit :-).
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 ve 20:25 ® chosebaits reakce na …
-
foks01>Víš jak je dostat z MO?? Až budete na schuzy a budete řešit a schvalovat rozpočet,tak ho neschvalte,nebo složka na odměny je velká. Snížíte odměny a ti prospěcháři pujdou do řiti a zustanou tam pouze lidé-rybáři.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:25 ® 1Mara reakce na …
-
hering>
reagovat, to né , ale než se něco zmnění , tak budeš
- Úterý 8. března 2011 ve 20:24 ® 1Mara
-
chosebaits> No ono je taky otázka , zdali by vůbec třeba v té oné organizaci chtěl někdo to dělat , ono hospodáře a ostatní věci nemůže dělat kdejakej rybář , na to musí mít školy a hlavně čas , a to v dnešní době má málokdo
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:24 ® hering reakce na …
-
foks01> Já jěště dědkem nejsem
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:21 ® chosebaits reakce na …
-
mannice> Plkáním na netu určitě ČRS nepomužeš. K –70 také přišla od spodu a podívej. Loni unás hlasování o lovnou míru štiky na 60 cm prošlo a to tam sedělo spoustu duchodcu.Až dostaneš možnost dělat v dozorčí komisi,tak to vem a poznáš uplně všechno a bude ti šoufl.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:20 ® foks01 reakce na …
-
chosebaits> takže revoluce??…už by bylo na čase těm dědkům utnout tipec.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:12 ® reakce na …
-
chosebaits> víš o co jde?Že dnešní systém je založenej na úplně „archaickym“ systému a kupodivu pořád funguje. Ale je tam pořád ta „demokracie“,když já zvednu hlas a ostatním to bude jedno protože přepočítávaj vložený peníze za povolenku do počtu ryb a nezvednou ruku,tak to má stejnej výsledek..Můžu dělat brigády a dělat je budu protože mě to baví a aspoň mám dobrej pocit,ale čim pomůžu k chodu ČRS? Ničemu.Vidíš nějakou změnu s dobou?Nevidíš,tak mi řekni co má člověk dělat?
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:06 ® reakce na …
-
foks01> Jak říkáš je to všechno se všim a v dnešní době je těžký snad všechno..Zarybňovací plán vidět nejspíš moc neni.Já ho nevnímám,ale je možný že i slouží jako opora a pomoc pro vodní ekosystém a ty ryby co rostou z většiny sou vysazený a né přirozeně vyprodukovaný. U věci který se poslední dobou zastavuju a nechci tim útočit na hospodaření je způsob/poměr vysazování. Proč je vysazováno kvanta dravých ryb,když logicky ta voda to nemůže v dnešní době uživit?K tomu jak říkáš nejsou přirozený stanoviště a tak se např.štiky stejnak požerou mezi sebou..
Možná to zní blbě a je mi jasný,že nikdo by pro to ruku nezvednul,ale já bych byl pro aby se z velký většiny vysazovali původní druhy ryb.+ bílá ryba. V dnešní době prostě opačnej způsob zarybňování.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 20:03 ® chosebaits reakce na …
-
foks01> Rybářský řád se nebude měnit,dokud nepřijde hlas ze spodu-to je od nás.Jako člen máš právo podat podmět a případně se muže o tomto návrhu hlasovat.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:57 ® chosebaits
-
mannice> Chodit na schuze , zajímat se o chod organizace a hlavně dávat těm starej páprdum najevo,že už máme kapru plný zuby a chceme jiné ryby.Né žádné zvlaštní druhy,jen ty obecné,říční a puvodní. Ryby obecný (parma,plotice,štika,karas) jsou tak obecný,že je pomalu je problém chytit!!!! Ono také je dobré se podívat na rozpočet co schvalujete páprdum!! Jen si poslechni kolik mají odměny a cesťáky???? Pod cesťáky se dá skovat mnoho.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:54 ® foks01
-
mannice> obávám se,že my,prostí rybáři nezmůžem mnoho,to je tak velký problém který můžou vyřešit pouze ti u moci.Hering psal že se vysazuje,je to vůbec znát??…Nárůst rybářů je enormní ale rybářský řád se pomalu léta nemění.Řeky se jen stále upravují a rybám mizí jejich přirozené prostředí.U nás ted na Bělu dostalo povodí Ohře dotace od EU na vykamenování břehů a úpravy toku,takže se bude kácet,hrabat,dláždit,…a co proti tomu zmůžem?..nic.Ono takových ochránců přírody a různých hnutí je mnoho,ale jak vidíš,je to boj s větrnými mlýny.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:50 ® reakce na …
-
chosebaits> No poraď mi,co dělat pro to aby se to tu hýbalo opačnym/správnym směrem.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:44 ® chosebaits reakce na …
-
mannice>Kde začít se změnou tohoto stavu???
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:33 ®
-
Je zase pravda,že když bude každej jenom Fňukat a nic nedělat,tak tomu stejnak rozhodně nepomůžeme.Jenže kde začít
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:24 ® ladamaj reakce na …
-
hering> já to tak neberu bylo to blbě podaný a Labe na naší organizaci bylo otraveno.Byl to hrozný pohled.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:15 ® CeP
-
to vite.. ja jsem vyCePovanej ze cteni ruznejch smluv atd. tam taky staci slovicko a uz litaj desitky a stovky tisic. no a ta veta mi prisla podezrela hned na prvni precteni. Tt..
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 19:06 ® reakce na …
-
Vy ste se tu ale rozpovídali
. Já tu větu chápal stejně jako Hering,takže sem jeden z dalších koho to zmátlo,ale dík Cepovi za vysvětlení.
devils9> Ryby sou hold v čudu,je těžký je hledat a ještě horší je chytit.Dřív to byla hold brnkačka,teď to je pravej kumšt
reagovat.My s tim nejspíš stejnak nic neuděláme,můžem jenom doufat že pár z těch faktorů se zlepší a bude líp.Mě to taky štve tomu věř,protože když si pamatuju jak v každym točáku byla ryba a teď obcházíš kilometr labe a sou místa kde o rybu ani nezavadíš tak to je smutný..Přitom před pár rokama,by tam byla z pohledu ryb velká tlačenka a po jedný rybě by tam byla druhej den hned další.
- Úterý 8. března 2011 v 18:33 ® foks01 reakce na …
-
1Mara>to je přesně ono,tenkrát si tam prostě hodil cokoliv a rybu si ze zákona prostě musel chytit,ale když se dnes musíš snažit tak se ti to nelíbí
reagovat,si pamatuju jak sme byli na Labi,já nějaké okouny,pak candoše,cormorán drbance od parem a pak sumára,a ty si jen křičel na břehu že to stále trháš o koberce
…
- Úterý 8. března 2011 v 17:54 ® cercer
-
ladamaj> hering má pravdu
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 17:37 ® 1Mara
-
ladamaj> Sem ti to říkal
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 17:35 ® hering
-
ladamaj> Cep> Teď vidím,jak je jedna blbá čárka někdy důležitá
reagovatPochopil jsem to ve smyslu,že se Labe zarybňuje jen když příjdou povodně,otrava a pak se něco přisype.Beru zpět můj poněkud ostřejší nástup na „ladamaje“ Sorry
- Úterý 8. března 2011 v 16:57 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> Jo letos jó , Línka se už těší
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:54 ® cercer reakce na …
-
1Mara> mělo by to letos vyjít,jedete taky?
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:42 ® devils9 reakce na …
-
1Mara> Tak podle mě ty ryby už umí taky chodit na chytej.cz protože v místech kde je hledáme by být měli ale nejsou a to jsou i ukazková místa a proste ani prd. a to chodím hodně na ryby s mannicem a to zkoušíme všechno možné a žádná sláva
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:41 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> Nazdar draku , jedeš na sraz Chytej až bude letos ?
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:40 ® 1Mara reakce na …
-
devils9> To neříkej mě , ale lidem co tady mluví otom , že neumíme chytat a hledat ryby
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:37 ® devils9 reakce na …
-
1Mara> To já lapal hlavně na pařenou housku,hnojáky občas medovky. A lapalo se ryb a nebyli potreba nějaký červy. Na přívlač na okouny a tlouště jen s rotačkou a to se to chytalo a dneska? když se dostanu s ulovenýma rybama do dvouciferných čísel tak to beru jako bomba chytačka
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:36 ® cercer
-
CeP> ty woe,tebe tu je fakt škoda!!!
no..ale je fakt,že mě to taky nenapadlo hluboce se nad tou větou zamyslet a pochopil jsem to uplně stejně,co hering..
ladamaj> nezlob se,ale herihg nečte špatně,to ty špatně
reagovat
píšeš,čímž tě nijak nesoudím,jen konstatuji,že
tak,jak jsi to napsal,jsi zmátl více lidí než
jen nás dva a nemůžeš se pak divit jeho reakci.
…jinak po vysvětlení již lze souhlasit - Úterý 8. března 2011 v 16:34 ® 1Mara reakce na …
-
devils9> Cejny pamatuji od 40-do 80cm. toho když jsi táhnul , tak to bylo jako poklice , jel do boku a né a né ke břehu
reagovatTenkrát bylo i dosti složité sehnat červy , teda měli je jen ti co si je sami dělali doma
a na ně brali cejni jako pitomí
- Úterý 8. března 2011 v 16:27 ® devils9
-
1Mara> Je to rok od roku horší jaký jsme tu chytali půlkilové plotice a o ně člověk nezavadí, cejni to samé.
reagovat