Vyhledávání
Labe před pětadvaceti lety a dnes .Názory starších a mldých ryb.
4.3.2011 | 1Mara | 42.815 zobrazení | 288 odpovědí
Takže proto že jsem se dostal do křížku s mími kamarády a dohadujem se jaké to bylo tenkrát na Labi zakládám toto fórum , kde bych byl rád za všechny názory lidí ( rybářů) co pamatujou Labko v té době , kde bylo mraky ryb.No a hlavně abych nezapomněl , tak je to fórum , my co pamatujem a mladí co nemohou pamatovat a ani si představit :-).
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 v 16:26 ® 1Mara reakce na …
-
ladamaj> Buď v poho , nikdo nejsme dokonalí , se podívej na mou češtinu , ve škole jsem na to kašlal a klepal jsem se až zazvoní a rychle k vodě , teď mám češtinu jako prase kost a sic mě to štve , ale už se do té mé duté hlavy toho moc nenavalí . Hering je supr chlap a určo to tak nemyslel , však on se ktomu ještě vyjádří .
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:24 ® 1Mara reakce na …
-
devils9> F prdeli ti to řeknu na rovinu
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 16:17 ® devils9 reakce na …
-
1Mara> Tak co mi vyprávěl děda co jezdil na lodi. tak třeba v zimním přistavu byli kapři jak polena a chytit Lina i 60 cm nebylo vzácností, ale hold kde ty ryby asi jsou
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 15:48 ® ladamaj reakce na …
-
CeP>to stou češtinou je opravdu hrůza no vše začlo až po mé nemoci.Jinak mám strojní průmku ale kolikrát když píšu tak se zhrozím co sem vůbec napsal i když mě to pálí ale ty hrubky ty už mě nikdo neodpáře to už nelze,sem rád že sem se naučil aspoň trochu na pc které jsem koupil povrvé až po mé nemoci takže se i tím to omlouvám ale lepší to už nebude to moje datlování.Beru to s nadhledem takže se nijak nezlobím.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 15:37 ® ladamaj reakce na …
-
hering>špatně jsi četl píšu že Labe se zarybňuje akorát když dojde k záplavám nebo otravě ta spočítat škody to nikdo nedokáže.Ryba jede skrátka s vodou,rovněž otrávené je to samé pak je zarybnění uplně jinde a kor když se propojí staré Labské tůně tak rovněž ryba jede do hlavního toku.Proto jsou místa kde je ryb a jakých dostatek no a někde to je naopak,raků je také spousta ale rovněž úsekově proč to sám nechápu.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:37 ® CeP reakce na …
-
cercer1> ty taky kus ty huso potrefena..
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:31 ® CeP
-
hering> Nic ve zlem, ale Tvoje veta „Takže když o tom nic nevíš tak neplácej,anebo konkretizuj prosímtě.Ano!“ urcena ladamaj.ovi pro Tebe plati dvojnasob.
Vim ze se tady pohybujes dost dlouho abys mohl vedet, ze ladovi cestina obcas malicko ujede a je treba trochu zapremyslet co a jak vlastne myyslel. Ja to tedy vidim takto:Jinak labe se zarybňuje , (čárka) akorát když přijdou povodně nebo otrava tak to nikdo nikdy nedokáže co to nadělá za škody které jsou opravdu tragické.
Tim veta – souveti nabyva zcela jiny vyznam. Prvni cast jasne znamena ze ANO, Labe se zarybnuje, druha dle meho vyjadruje ze ztraty pri povodnich, otravach atd.. si nedovedeme docela presne predstavit, natoz pak vycislit a pouhym zarybnovanim dle litery zarybnovaciho planu je nenahradime.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:07 ® kerob reakce na …
-
1Mara> pamatuju si jak kdyz mi bylo tak 7 (23let zpatky), jak jsem v Nymburce sedel u labe s rodicema a ptal jsem se, odkud jsou ty oblacky duhovy peny a proc ta voda tak smrdi… nevim kolik tam bylo tehdy ryb, ale vubec se mi u ty vody nelibilo.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 11:58 ® 1Mara reakce na …
-
devils9> Asi tak , ale to si ta mladší generace nedokáže ani představit , jak se to Labe za těch 20 let hodně zmněnilo a můj názor je že k horšímu
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 10:52 ® devils9
-
Labe co se týče ryb, tak proti minulosti je to co se týče množství úplně někde jinde. Prakticky od svých začátků jsem trávil většinu času na Labi 2 a co se týče úlovků je to úplně jiná písnička. CO jsem chodil jako malý kluk s tátou tak to bylo cejnů,plotic proudnici kolem 50 cm, stačilo chytat jen na pařenou housku a člověk měl za hodinku lovu na chytáno a už se tím jen bavil. A dneska třeba okounů kolik ubylo, štik po povodních 2002 úplně vymizeli. V dnešní době už se začínají objevovat díky vysazovaní štiček. Zachytat si se dá ale musí si člověk dát práci tu rybu najít, ale jestli to takhle půjde dál tak budeme všichni chytat akorat oukleje na červi. Já osobně co se tyče nějakých druhů ryb, bych úplně překopal RŘ a myslím si že by se tu našlo víc takových
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 20:16 ®
-
Druhá věc je ta že to zarybňování nestačí..
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 19:42 ® Piranha reakce na …
-
hering> labe 6–7 se zarybnuje taktez to vim jiste a 4–5 nevim, ale nejspis taky.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 19:32 ® cercer reakce na …
-
ladamaj> hering má pravdu
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 18:59 ® hering reakce na …
-
ladamaj>>Kolego musím Ti v tvém pomýleném názoru,že se Labe nezarybňuje oponovat.Nevím jak je to na Labi vejš,ale my Labe 1,2 a 3 zarybňujem podle zarybňovacího plánu nehledě na povodně či otravy!!!Každoročně do Labe příjde štika,candát,sumec,kapr,lín,ostroretka,jesen.Když se podaří sehnat bílá ryba (jako bílá ryba se považuje i okoun),bolen tak i tyto ryby do vody příjdou.Jestli je to málo nebo hodně je už jiná otázka.Takže když o tom nic nevíš tak neplácej,anebo konkretizuj prosímtě.Ano!
reagovat - Pondělí 7. března 2011 v 18:23 ® ladamaj reakce na …
-
1Mara,olda>naprosto souhlasím pamatuji to samé ale nad Ústím ryby chytaj ale to co to bívalo už není.Jinak labe se zarybňuje akorát když přijdou povodně nebo otrava tak to nikdo nikdy nedokáže co to nadělá za škody které jsou opravdu tragické.Pamatuji Labe tak smradlavé že by člověk blyl dnes je to opak nehledě tomu že dochází k drancování a spousta ryb končí na soukromácích kterých je dnes velká spousta.Rybářů kteří se tímto i živí nemluvě a to je moc špatné.
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 7:55 ® 1Mara
-
Jinak jsem moc rád , že zde každý píše své pocity a zážitky a svůj názor , to je dobře , to je asi jedna kapka v moři , jak upozornit lidi že se něco děje a jestli se stím něco rychle nezačne dělat , bude to mít nedozírné následky .
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 7:52 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> Oprašte , Labe smrdělo, ale člověk si krásně zachytal a takové ryby co jsem tahal dříve , dnes už asi na háček nechytím
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 7:49 ® 1Mara
-
Né je to smutné , pár parem co se tam letos vytáhlo , tak 50 % jí dostalo kladívkem a zbytek lidi pustili. No jen tak jsem v noci přemešlel jak aspoň trochu přizpět ke stavu dnešní doby ohledně zarybnění na Laby v Ústí , třeba by hodně pomohlo vytisknout nějaký leták , kde by byl problém Labe , kormoráni.lidi a atd. natom napsaný , a vy všichní včetně nás co jsme z Ústeckého kraje , by jsme při každé docházce k vodě rozdali letáky rybářům. Jsem přesvědčen , že plno lidí nemá možnost se dostat na internet a vůbec nevědí co se odehrává za poslední roky s Labem kam chodíme všichní chytat. Netvrdím že by to fungovalo na 100 % , ale určitě by to otevřelo oči spoustě rybářů a začali by se otom u vody bavit a snad by našli též společnou cestu s námi , kde si mi vážíme vody a jeho bohatství . Tady jen otom se dohadujem , ale nikdo jsme ještě neudělali ani krok k zlepšení . Jen je otázka kdo by leták navrhnul a kdo by sehnal někoho kdo by nám je vytisknul. Já si myslím že vím o člověku který by mě stímhle možná pomohl to vytisknout a dát tomu nějakou tu fazónu, ale nejsem schopnej to já dát dohromady . Co si otom myslíte ?
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 1:53 ® cercer
-
CeP> počítat se za mladého už sice dávno nemůžeš
reagovat,ale zato máme podobné vzpomínky.. každopádně se móóc těším,jestli nám to vyjde,až ty vzpomínky na starý Labe letos společně oprášíme
- Neděle 6. března 2011 v 1:48 ® cercer
-
olda> ale jo,to já vím moc dobře,brali to na skrmení(ikdyž občas mi přišlo,že je to jen výmluva a fakt to žerou sami) ale zas takové množství,aby se to vyrovnalo klasickému braní si ryb dnes,to nebylo…alespoň co jsem vídával já u Děčína.A co si pamatuji nejvíc?Ten neskutečný smrad u vody,hnijící hromady plotic,cejnů jak lopaty,candátů či úhořů,kterým do metru nechybělo kolikrát mnoho…vše se hýbalo červi..a když to vše člověk ustál a dokonce riskl otravu a vzal a napíchl toho bílého červa,kdekoliv kdykoliv měl do minutky záběr.Hodně moc ryb bylo ošklivě bolavých..tohle mi utkvělo v paměti.Vše bylo jen o náhozu,záseku,zdolání,a znova.. nához,záběr,zásek,zdolání-jen výjimečně proplul splávek netknutě cca 25m úsekem bez povšimnutí-většinou znamenalo 50náhozů=40–45ryb. A to jsem zdaleka nebyl v té době zkušený rybář..
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 20:01 ® olda reakce na …
-
cercer1> Ryby se brali i v 70letech a ve velkém,parmy,cejni,plotice,kaprů bylo fakt málo a většinu ryb sekali kachnám,z jara u kanálků byla jatka,parmy zhruba kolem 40cm,těch odnášeli pytle,když někdo tahal rybu a ostatní koukli, zase tloušť.nejvíc mne mrzí okouni těch bývalo opravdu veliké množství,na vláčku tě to po hodině nebavilo,nebyli velcí ale hafo.Ale pravda je že podél břehu bylo často hodně asi oleje,všude se psalo že Labe u Ustí je mrtvá řeka.Bylo zde i velké množství raků,troufnu si říct že pod každým 5tým kamenem byl rak,dnes ho ani nezahlédnu.
reagovat - Sobota 5. března 2011 v 15:09 ® 1Mara reakce na …
-
foks01> To se neboj hade
reagovat - Sobota 5. března 2011 v 15:01 ® foks01 reakce na …
-
1Mara> nahlaš každou výpravu a výsledek,abych se ti pak mohl smát nebo se klanět
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 14:55 ® 1Mara reakce na …
-
foks01> Neboj se , ukážu ti jak se chytá voe
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 14:47 ® foks01 reakce na …
-
1Mara> už to překrucuješ,to že mluvíš o úseku od Lovosic čtu poprvé,máš to napsat v titulku a není se o čem bavit,tam na ryby nechodím,ta voda mě netáhne,ale kluci co tam chodí na kapry tak tahaj i parmy a velký tlouště,tak nevím jak to dělají..přeju hodně štestí s novými fleky,..ryby jsou,tak nechci slyšet že si nic nechytil
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 14:12 ® 1Mara reakce na …
-
foks01> Já mluvím o úseku od Lovosic po konec Ústí, to je hodně kilometrů , kde se ryby zdržovali , a dnes ? Od Píšťanského jezu až po zdymadla v Ústí tam všude jsme chytávali , a ryby jsou dnes kde ? Kolikrát jsi byl loni na tomto úseku Labe ? Tipnu , ani jednou , jezdíš jinam na Labe a tvrdíš že v tomhle úseku je ryb hafo ? Péťo , každej má svůj názor , a mile rád vás tři tam vemu autem a uvidíme , projedem všechny fleky , a jestli uvidím u břehu aspoň poťěr , tak vám dám za pravdu , že neumím chytat a přečíst řeku ! Je fakt že loni jsem byl na Labku jen párkrát , a to 5 na vláčce,dvakrát na feder,a asi třkrát na sumíkovi , nechodím na místa co tenkrát jsem nachytal z jednoho důvodu , pááááč ryby tam nejsou !Sám tebe otom přesvědčím , bavím se o úseku Lovosice , Ústí zdymadla , né níž ! Jinak letos musím jezdit též na Labe jinam , jestli že budu chtít a chci , aby si Línka taky zachytala , takže mám už zmapované asi 4 nové fleky , co chci letos zkusit , jak feder tak i houpačku , jsem zvědavej jestli něco bude . Sic to pro mě bude docela už z ruky , ale uvidíme .
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 13:05 ® CeP
-
Ted nevim esli se jeste muzu pocitat mezi mlady, nebo uz (blee-e-e) mezi stary. Kazdopadne na mem rodnem Labku (Labe 13) jsem naposledy chytal cca pred 30 lety a kdo nenachytal za hodinu alespon kybl ryb tak byl neuveritelny kopyto. Na tunich haldy perlinu, karasu, na koryte cejni, skalaci, tloušti, krasny rizci, trumani vsude, kapru si tolik nepamatuju, ale oukleje s tasemnici co se nemohly potopit bylo spousta. Joo to bejvaly doby co jsem stravil celej vikend s dvema krajicema chleba v kapse na lodi a dvouma kolinkama na motylka na hacku jsi pri nahozeni ve vode omracil nejmin deset ryb. Stacilo je posbirat. No letos se tam s brasulakem, kamaradickem a sanyboj po letech znovu chystam, tak jsem zvedavy.
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 12:42 ® BlueShark
-
1Mara: Určitě rád já, cormorán i foks na místo jedodenní přijedeme, zkusíme
reagovatNezajímá mě tak ani jak to bude ve srovnání, ale chci si někde zachytat a pak uvidíš
- Sobota 5. března 2011 v 11:12 ® cercer
-
zajímavé názory..ovšem až na asi 2výjimky vesměs od lidí,kteří tu dobu,o které mluví Mára,nepamatují…je to ale stejné prakticky všude,jako by jste porovnávali Orlík či Lipno před 25–30lety či Vltavu nebo Lužnici..ovšem u Labe je ještě jiná specifická vlastnost,ryby se tu dlouhá léta a léta prakticky ,,netěžily"kvůli nemožnosti konzumace ale přesto se jim tu velice dařilo a tak tu vlastně vznikla početná obsádka ryb v ničem si nezadající s množstvím ryb na chovném rybníce či rybí rezervaci.No a důsledky ,,vyčištění" řeky,její stárnutí a zanášení,příliv nových druhů ryb i predátorů,tlak rybářů i moderní doba jako taková a dalších faktorů,jsou znát na první pohled-vlastně spíš na první nához.Líbí se mi,že si mladí nestěžují a spíše hledají chyby v sobě a svém umění lovu,a opravdu,Labe je řeka,kde při troše snahy se krásná ryba jistojistě chytit dá…přesto:
reagovat
Kdo nepamatuje,nepochopí. - Sobota 5. března 2011 v 10:53 ® foks01
-
1Mara> řeka se prostě od tvých dob hodnééé změnila,musíš jít prostě s dobou,kdybys viděl jak sem si minulej rok zachytal já,ty furt pořád mluvíš o Ústí,nevidíš Labe jako celek,ty místa které sem našel a chytal tam,na jeden prut sem někdy nestíhal ,parma za parmou a to bez krmení,…jeden den bylo mrtvo a druhej masakr…tobě unikaj zdánlivé banálnosti na kterých dost záleží,když sem byl tenkrát v zakázaným,to si nezažil tenkrát ani ty,okoun za okounem,během slabých 2 h 6 candátů.....ale neberu ti to že jich bylo dřív mraky,taky si pamatuju jako prcek kanálek u Lovosic…dnes už se nevypouští a ryby tam vidět nejsou…řekl bych dát rybám šanci tak je zas za pár let Labe plné,v rozmnožování jim nic nebrání.
reagovat