Chytej.cz

Co si myslíte o přívlači na malých potocích? necteno

10.2.2011 | Depuči | 6.335 zobrazení | 31 odpovědí

Já osobně mam takové vody velmi rad.Každá,i se­bemenší ryba zde dovede velmi potěšit a ,,nakopnout" k příští návštěvě.A co vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 27. února 2011 ve 23:35 ® osprey
osprey

Já jsem rád, že se tu našlo dost „potůčkářů“. Mám tyhle vody moc rád. Kubu Vágnera na nich asi nedoženu, ale jinak je to úžasné chytání.

reagovat
Neděle 27. února 2011 ve 20:24 ® Honza Štraus
Honza Štraus

Přívlač na malém potoce je balzám na nervy. Nikde nikdo, ryby většinou spolupracují, občas překvapí i nějaká větší a pak to stojí za to…

reagovat
Neděle 27. února 2011 v 10:34 ® perch2
perch2

Ahoj, takové vody mám nejraději. Projdu si s lehkým prutem pár kilometrů většinou si i zachytám a jsem šťastnej. Bohužel i tyhle vody se v poslední době ničí…ať už zmiňovaní kormoráni nebo lidská blbosti.

reagovat
Sobota 26. února 2011 ve 22:46 ® osprey reakce na …
osprey

Zbyndas> Jsou možná už na tahu a vracejí se na sever anebo prostě hledají. V Čechách zbylo málo vod, kde se ještě nažerou.

Možná letos zaznamenají ornitologové pokles počtu kormoránů a začnou mluvit o tom, jak si příroda pěkně poradila sama. Je to fakt, pták, který nemá co žrát, buď chcípne anebo odletí.

reagovat
Sobota 26. února 2011 ve 22:37 ® hecht reakce na …
hecht

Zbyndas> jdu za ta místa zapálit svíčku …

reagovat
Sobota 26. února 2011 v 19:04 ® Zbyndas reakce na …
Zbyndas

osprey> Tak dnes okolo Blanice v Milenovicích lítalo kolem 30-ti kormoránů. Je mi z toho smutno :-((

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 17:40 ® osprey reakce na …
osprey

Zbyndas> Nekoukej po vydře, pokud tě zajímá, jestli tam je, hledej stopy. Jsou tu pořád, ale protože ubylo potravy, ubylo i vyder a teritoria se natáhla. Taky už nevidím, že by se někde hromadily zbytky, šupiny a trus, jako to bylo v době, kdy na řece bývaly úseky, kde zimovaly stovky ryb. Prostě jen šmejdí kolem řeky a sem tam něco uloví.

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 17:36 ® Zbyndas reakce na …
Zbyndas

osprey> Je to smutný pohled na vyrybněnou řeku.. Vydra v Milenovicích žila, ale už jsem ji tady dlouho neviděl. Loni jsem chytal hlavně štiky, tlouště, okouny a sem tam nějakého candáta, tak jsem měl radost, že tam aspoň nějaké ryby zbyly. Jednu štiku, která má jizvu u tlamy jsem chytil dokonce 8× :-)

reagovat
Sobota 19. února 2011 v 15:22 ® kamos007
kamos007

Taky chodím na malou říčku, nebo spíš potok a nejkrásnější jsou prázdninové sluneční rána jak je vidět ta vlna jak velká ryba vyjíždí z plytinky aby zaútočila na nástrahu pivo

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 14:57 ® osprey reakce na …
osprey

Zbyndas> Povodně, lidi, vydry a kormoráni taky. Lítali se tam jenom nažrat – v osm ráno na place, v deset zpátky na klacku nad Otavou. Když jsem jezdíval do práce, ráno jsem vždycky z vlaku viděl to hejno, jak letí proti proudu Blanice. Stačila jedna zima, spíš jen její druhá část. Od té doby tam skoro nelítají. Ono není moc proč.

reagovat
Sobota 19. února 2011 ve 13:16 ® Zbyndas reakce na …
Zbyndas

osprey> Máš pravdu. Ryby tady nějaké jsou.. Ale když jsem začínal chytat jako kluk v roce 88, pamatuju, že na Blanici bylo mnohem víc ryb než nyní. Hlavně bych řekl, že byla mnohem větší druhová pestrost. Chodívali jsme s dědou na líny, úhoře, chytali jsme nespočet plotic, cejnů, okounů atd.. Loni jsem se po delší přestávce (cca 18 let) k rybařině vrátil a zjistil, že je vše jinak. Je pravdou, že jsem se věnoval převážně vláčení, ale příležitostně jsem chytal i na položenou.. Bohužel se zcela jiným výsledkem než kdysi :-(( Nevím jestli s rybí osádkou tak zahýbala povodeň, nebo kde se stala chyba.. Neřekl bych, že okolo Milenovic rybaří víc lidí než tehdy, spíš naopak.. Ale kormorány jsem tady naštěstí ještě neviděl. Naštěstí…

reagovat
Pátek 18. února 2011 ve 2:19 ® osprey reakce na …
osprey

Zbyndas> Už nejsou. Taky ti garantuju, že třeba nad Myšeňákem je rybařina pěknej vopruz – a před pár lety jsem je tam viděl sedět ve třech řadách přímo na trávě. Ryby jim vydržely asi týden. U vás ještě něco zbylo, ale pamatuju mnohem lepší časy.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 15:38 @ Fiser

Hodně záleží, co je to za voda, ten „malý potok“. Pod rybníky jsou i v malých potocích v jámách pěkné štiky a okouni (ti co se ještě nedali sežrat). Pstruhové potoky jsou také různé. Rozdíly mohou být velké. Když je tam dost potravy, narostou pěkné ryby, pokud je chudší, je typickou rybou kamenáč s velkou hlavou a malým tělíčkem. Mi se nejvíc osvědčilo „Hauserovo peří“.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 15:26 ® Zbyndas reakce na …
Zbyndas

osprey> Ještěže u nás kormoráni nejsou..

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 17:11 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> A ty jsi ten čtvrtej:-))

Malé toky trpí spíš na jiné potvory než na kormorána. Prim hraje vydra s norkem. Srovná se to na řece velikosti B a na větších tocích už je vydra celkem akceptovatelná, ale obsádku likviduje kormorán.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 12:49 ® rokiman reakce na …

Bohužel máš pravdu :-((

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:25 ® hecht reakce na …
hecht

Osprey> Tvrdí to 6 kormoránů z pěti :-))

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 0:02 ® osprey reakce na …
osprey

mckvak8> Ony by rostly, ale poslední dobou jim není dáno. Aa taky tam musí být co žrát – ideální je, když tam ústí rybniční stoky. To pak dostává potok každoročně dotaci malých rybek a je v něm co žrát.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:41 ® ART reakce na …
ART

osprey : Tak to je paráda. Já měl vždy spojené potoky s tím, že ryby v takových revírech nerostou.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 23:33 ® osprey reakce na …
osprey

mckvak8> Když jsem byl dítě, tak se z celkem malého potoka tahaly štiky 80 – 90 cm. Jo, to bejvaly časy. Ale tenkrát jsem ještě neměl prut.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 13:06 ® ART
ART

Přívlač na malých potocích je někdy příjemná. Bohužel mám jen zkušenosti s okounkama, ale viděl jsem i lidi co z celek mmalého potoka vytáhnou i půlmetrové štíhle

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 20:13 ® nedby

určitě to má svoje kouzlo tak ti fandím petru zdar

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 16:53 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

Padis>Take mam par takovych malych do 2–3 m šižka,jen tam jisou nej potočaky.Uš nejednoho jisem chytil přes 40 cm a pustil spatky,vuli tym malym potokum jisem šel do prutu 2 metroveho semoparabolika,nad­herna chytačka na vobiky plovoucy vuli plytkemu potoku,nahodiš a vidiš jak ponorka těži vodu pstroužek a rana jako s děla.člověk ma s toho orgazmus:-D

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 15:34 ®  reakce na …

Padis> nádherný potůček – tam budou ;-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:54 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Já vím, to napsal obecní kronikář do kroniky v roce 2002:-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:52 ® jižan reakce na …

osprey> U nás je tolik ryb, že po hřbetech přejdeš a ani se nenamočíš:-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:14 ® Padis
Padis

Taky mám rád takové vody a rád na ně chodím chytat.Přijde mě,že na nich není takový ryb. tlak.A občas se tam dá chytnout i slušnější ryba.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16455.jpg
Čtvrtek 10. února 2011 ve 20:57 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Ta zas tak malá není. Nepřeskočím ji:-))

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 20:46 ® jižan

Malé vody mám rád. Jedna taková mi teče za barákem. Když je dost úkrytů, dá se chytnou i slušná ryba.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16454.jpg
Čtvrtek 10. února 2011 ve 20:22 ® osprey
osprey

Chytám na takových vodách často, i když každá i sebemenší ryba mě nezajímá – když ji vidím, klidně jí to seberu, aby si nepotrhala hubu. Ona se ta jedna slušnější většinou za vycházku najde. Sice to nebývá nic trofejního, ale něco se vydrape.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1