Vyhledávání
Co si myslíte o přívlači na malých potocích?
10.2.2011 | Depuči | 6.335 zobrazení | 31 odpovědíJá osobně mam takové vody velmi rad.Každá,i sebemenší ryba zde dovede velmi potěšit a ,,nakopnout" k příští návštěvě.A co vy?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Neděle 27. února 2011 ve 23:35 ® osprey
-
Já jsem rád, že se tu našlo dost „potůčkářů“. Mám tyhle vody moc rád. Kubu Vágnera na nich asi nedoženu, ale jinak je to úžasné chytání.
reagovat - Neděle 27. února 2011 ve 20:24 ® Honza Štraus
-
Přívlač na malém potoce je balzám na nervy. Nikde nikdo, ryby většinou spolupracují, občas překvapí i nějaká větší a pak to stojí za to…
reagovat - Neděle 27. února 2011 v 10:34 ® perch2
-
Ahoj, takové vody mám nejraději. Projdu si s lehkým prutem pár kilometrů většinou si i zachytám a jsem šťastnej. Bohužel i tyhle vody se v poslední době ničí…ať už zmiňovaní kormoráni nebo lidská blbosti.
reagovat - Sobota 26. února 2011 ve 22:46 ® osprey reakce na …
-
Zbyndas> Jsou možná už na tahu a vracejí se na sever anebo prostě hledají. V Čechách zbylo málo vod, kde se ještě nažerou.
Možná letos zaznamenají ornitologové pokles počtu kormoránů a začnou mluvit o tom, jak si příroda pěkně poradila sama. Je to fakt, pták, který nemá co žrát, buď chcípne anebo odletí.
reagovat - Sobota 26. února 2011 ve 22:37 ® hecht reakce na …
-
Zbyndas> jdu za ta místa zapálit svíčku …
reagovat - Sobota 26. února 2011 v 19:04 ® Zbyndas reakce na …
-
osprey> Tak dnes okolo Blanice v Milenovicích lítalo kolem 30-ti kormoránů. Je mi z toho smutno
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 17:40 ® osprey reakce na …
-
Zbyndas> Nekoukej po vydře, pokud tě zajímá, jestli tam je, hledej stopy. Jsou tu pořád, ale protože ubylo potravy, ubylo i vyder a teritoria se natáhla. Taky už nevidím, že by se někde hromadily zbytky, šupiny a trus, jako to bylo v době, kdy na řece bývaly úseky, kde zimovaly stovky ryb. Prostě jen šmejdí kolem řeky a sem tam něco uloví.
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 17:36 ® Zbyndas reakce na …
-
osprey> Je to smutný pohled na vyrybněnou řeku.. Vydra v Milenovicích žila, ale už jsem ji tady dlouho neviděl. Loni jsem chytal hlavně štiky, tlouště, okouny a sem tam nějakého candáta, tak jsem měl radost, že tam aspoň nějaké ryby zbyly. Jednu štiku, která má jizvu u tlamy jsem chytil dokonce 8×
reagovat - Sobota 19. února 2011 v 15:22 ® kamos007
-
Taky chodím na malou říčku, nebo spíš potok a nejkrásnější jsou prázdninové sluneční rána jak je vidět ta vlna jak velká ryba vyjíždí z plytinky aby zaútočila na nástrahu
reagovat - Sobota 19. února 2011 ve 14:57 ® osprey reakce na …
-
Zbyndas> Povodně, lidi, vydry a kormoráni taky. Lítali se tam jenom nažrat – v osm ráno na place, v deset zpátky na klacku nad Otavou. Když jsem jezdíval do práce, ráno jsem vždycky z vlaku viděl to hejno, jak letí proti proudu Blanice. Stačila jedna zima, spíš jen její druhá část. Od té doby tam skoro nelítají. Ono není moc proč.
reagovat - Sobota 19. února 2011 ve 13:16 ® Zbyndas reakce na …
-
osprey> Máš pravdu. Ryby tady nějaké jsou.. Ale když jsem začínal chytat jako kluk v roce 88, pamatuju, že na Blanici bylo mnohem víc ryb než nyní. Hlavně bych řekl, že byla mnohem větší druhová pestrost. Chodívali jsme s dědou na líny, úhoře, chytali jsme nespočet plotic, cejnů, okounů atd.. Loni jsem se po delší přestávce (cca 18 let) k rybařině vrátil a zjistil, že je vše jinak. Je pravdou, že jsem se věnoval převážně vláčení, ale příležitostně jsem chytal i na položenou.. Bohužel se zcela jiným výsledkem než kdysi Nevím jestli s rybí osádkou tak zahýbala povodeň, nebo kde se stala chyba.. Neřekl bych, že okolo Milenovic rybaří víc lidí než tehdy, spíš naopak.. Ale kormorány jsem tady naštěstí ještě neviděl. Naštěstí…
reagovat - Pátek 18. února 2011 ve 2:19 ® osprey reakce na …
-
Zbyndas> Už nejsou. Taky ti garantuju, že třeba nad Myšeňákem je rybařina pěknej vopruz – a před pár lety jsem je tam viděl sedět ve třech řadách přímo na trávě. Ryby jim vydržely asi týden. U vás ještě něco zbylo, ale pamatuju mnohem lepší časy.
reagovat - Čtvrtek 17. února 2011 v 15:38 @ Fiser
-
Hodně záleží, co je to za voda, ten „malý potok“. Pod rybníky jsou i v malých potocích v jámách pěkné štiky a okouni (ti co se ještě nedali sežrat). Pstruhové potoky jsou také různé. Rozdíly mohou být velké. Když je tam dost potravy, narostou pěkné ryby, pokud je chudší, je typickou rybou kamenáč s velkou hlavou a malým tělíčkem. Mi se nejvíc osvědčilo „Hauserovo peří“.
reagovat - Čtvrtek 17. února 2011 v 15:26 ® Zbyndas reakce na …
-
osprey> Ještěže u nás kormoráni nejsou..
reagovat - Neděle 13. února 2011 v 17:11 ® osprey reakce na …
-
hecht> A ty jsi ten čtvrtej
Malé toky trpí spíš na jiné potvory než na kormorána. Prim hraje vydra s norkem. Srovná se to na řece velikosti B a na větších tocích už je vydra celkem akceptovatelná, ale obsádku likviduje kormorán.
reagovat - Neděle 13. února 2011 ve 12:49 ® rokiman reakce na …
-
Bohužel máš pravdu
reagovat - Neděle 13. února 2011 v 0:25 ® hecht reakce na …
-
Osprey> Tvrdí to 6 kormoránů z pěti
reagovat - Neděle 13. února 2011 v 0:02 ® osprey reakce na …
-
mckvak8> Ony by rostly, ale poslední dobou jim není dáno. Aa taky tam musí být co žrát – ideální je, když tam ústí rybniční stoky. To pak dostává potok každoročně dotaci malých rybek a je v něm co žrát.
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 23:41 ® ART reakce na …
-
osprey : Tak to je paráda. Já měl vždy spojené potoky s tím, že ryby v takových revírech nerostou.
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 23:33 ® osprey reakce na …
-
mckvak8> Když jsem byl dítě, tak se z celkem malého potoka tahaly štiky 80 – 90 cm. Jo, to bejvaly časy. Ale tenkrát jsem ještě neměl prut.
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 13:06 ® ART
-
Přívlač na malých potocích je někdy příjemná. Bohužel mám jen zkušenosti s okounkama, ale viděl jsem i lidi co z celek mmalého potoka vytáhnou i půlmetrové štíhle
reagovat - Pátek 11. února 2011 ve 20:13 ® nedby
-
určitě to má svoje kouzlo tak ti fandím petru zdar
reagovat - Pátek 11. února 2011 v 16:53 ® tucnak11 reakce na …
-
Padis>Take mam par takovych malych do 2–3 m šižka,jen tam jisou nej potočaky.Uš nejednoho jisem chytil přes 40 cm a pustil spatky,vuli tym malym potokum jisem šel do prutu 2 metroveho semoparabolika,nadherna chytačka na vobiky plovoucy vuli plytkemu potoku,nahodiš a vidiš jak ponorka těži vodu pstroužek a rana jako s děla.člověk ma s toho orgazmus
reagovat - Pátek 11. února 2011 v 15:34 ® reakce na …
-
Padis> nádherný potůček – tam budou
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:54 ® osprey reakce na …
-
jižan> Já vím, to napsal obecní kronikář do kroniky v roce 2002
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:52 ® jižan reakce na …
-
osprey> U nás je tolik ryb, že po hřbetech přejdeš a ani se nenamočíš
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:14 ® Padis
-
Taky mám rád takové vody a rád na ně chodím chytat.Přijde mě,že na nich není takový ryb. tlak.A občas se tam dá chytnout i slušnější ryba.
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 ve 20:57 ® osprey reakce na …
-
jižan> Ta zas tak malá není. Nepřeskočím ji
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 ve 20:46 ® jižan
-
Malé vody mám rád. Jedna taková mi teče za barákem. Když je dost úkrytů, dá se chytnou i slušná ryba.
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 ve 20:22 ® osprey
-
Chytám na takových vodách často, i když každá i sebemenší ryba mě nezajímá – když ji vidím, klidně jí to seberu, aby si nepotrhala hubu. Ona se ta jedna slušnější většinou za vycházku najde. Sice to nebývá nic trofejního, ale něco se vydrape.
reagovat