Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 226.391 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:10 ® PetrC reakce na …
-
sethy> cokoliv povoluješ nebo otáčíš, to opotřebováváš. Schválně se podívej, v čem je uložená osa cívky. Pak mi řekni, jo?
Podle mě to děláš přesně obráceně. Máš lehčí věc, která nemá takovou setrvačnost, takže ti víc hrozí předběhnutí cívky. Proto je lepší mít zapojené víc „kamínků“/pinů a naopak.
Hergot, proč to píšu, když to máš dobře. Ale já to předtím také napsal dobře, nebo jak to tedy je?!
Že ty jsi editoval, že?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:10 ® sethy reakce na …
-
osprey> dá se s obojím – OK
reagovat
PetrC> o nic nepřicházím – Ok
troutkiller> znáš – Ok - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:07 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Je to ten s tím kriplíkem na palec (nemusím ho).
Magnetická brzda mi vyhovuje tím, že je regulovatelná. U menších nástrah to oceníš. Když házíš 50 g a víc a nástraha si pořádně bere vlasec, stačí palec na cívce.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:06 ® troutkiller reakce na …
-
sethy> Znám
reagovatPluton pro Japonskej trh!
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:05 ® PetrC reakce na …
-
sethy> o nic nepřicházíš. Zatím jsem v ruce neměl magnetickou, která by měla lineární účinnost jako brzda odstředivá. Ale je to můj názor.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:05 ® osprey reakce na …
-
sethy> Dá se s obojím – piny nebo magnety, oboje funguje. Ale u magnetické je možnost plynulejší regulace (piny se dají jen „vypínat“ (některé nebo všechny).
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:03 ® PetrC reakce na …
-
osprey> jí vím. Moc nerad se pletu.
Jo a díky za info. Jo a je to ten MP s tím čudlem na palec, který když zmáčkneš, tak navíjíš?
Míro, jak na tebe působí magnetická brzda? Co máš raději?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:03 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> no jo už ten název říká že je jen pro snoby
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:03 ® sethy reakce na …
-
PetrC> na deklu žádná vůle není a to vážně. Nepovoluji ani žádný šrub, jen otočíš takový udělátor.
reagovat
Dělám to přesně obráceně, možná je to blbě, ale mě to tak funguje(když dám lehkou nástrahu tak přídám jeden pin, jinak tam mám standartně 1)
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:01 ® troutkiller reakce na …
-
sethy> Milouš je Milouš milionair
reagovat)
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:01 ® sethy
-
V čem je magnetická lepší než odstředívá? Já nic s magnetkama neměl. Měl bych to napravit nebo se bez toho obejdu?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:00 ® PetrC reakce na …
-
sethy> ale ta brzda až takovou roli při výměně nástrah nehraje.
Takže dáš lehčí wobbler a ubíráš a naopak?
Jo? Nebo ne? No, jsem zvědav.Ale opotřebováváš. Musíš povolit minimálně dekl, takže si zvětšuješ už tak znatelné vůle!
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:00 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Vlastně máš pravdu – je tam regulátor. Takže magnetická.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:58 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Hele převlečený pluton: http://www.multiplikator.pl/index.php?…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:57 ® PetrC reakce na …
-
osprey> to přece nemusíš vidět, abys poznal, zda je tam odstředivá nebo magnetická.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:57 ® sethy
-
Ten korek je pěkný, to by se hodilo i na mou calcuttu
reagovat
http://www.multiplikator.pl/index.php?… - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:56 ® sethy reakce na …
-
PetrC> během lovu jo, když dám místo 50g woba 10g woba, tak seřídím. Houby opotřebovávám, otočím jeden čudl a jsem u ní.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:54 ® PetrC reakce na …
-
sethy> jak často odstředivou seřizuješ? Pětkrát za hodinu, za den, za týden?
A čím víc seřizuješ, tím víc si opotřebováváš bajonet se vším, co co k tomu patří.
Heč!reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:54 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Nečteš. Psal jsem o kus níž, že brzdu Megaforce jsem neviděl. Je na to nějaký fígl, dá se to nějak odklopit či co, ale na první ani druhý pohled jsem to neviděl.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:52 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> milouš je co? Vím že máš ještě jinou daiwu, ale co to bylo zač už si nějak nevybavuju.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:52 ® PetrC reakce na …
-
osprey> na srazu jsem nezkoušel jsem vlastně žádnou daiwu, byla to chyba.
Megaforce je ten s tím čudlem na navíjení palcem? Co má za brzdu?U malých nástrah hodně záleží na tvaru, aerodynamika je svinstvo a u těch prťavostí hraje velkou roli. Samozřejmě, že se SN je odhodím dál a pohodlněji, ale když je celek sehraný, tak se dá čarovat.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:51 ® sethy reakce na …
-
PetrC> to víš že jo 240ku
reagovat
Mě se u šima líbí ta rychlost nastavení odstředivky (a nemusím mít ani DC), nemusím to složitě rozdělávat jak Abu - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:46 ® PetrC reakce na …
-
sethy> i to se může stát. Je to divné a nerad to přiznávám.
Hergot, že jsem nedržel klapačku.reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:45 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Já s plutonem neházel. Házel jsem jen Zillionem a ten má magnetickou brzdu. A pak ještě jsem zkoušel Megaforce, ale tam se k té brzdě leze nějak divně a radši jsem to nezkoušel.
U těch malých nástrah není takový problém v tom nějak nahodit, ale nahodit tak plynule, aby si to z té cívky něco odmotalo a letělo to aspoň trochu daleko.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:43 ® PetrC
-
sethy> tak kraťas je epesní, měl bys zkusit tu 240.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:42 ® PetrC
-
sethy> nepochybuji o tom, že to funguje, ale zajímalo by mě, jak moc je průběh brzdění lineární, protože…
Další věcí je to nastavování podle podmínek, no a to se mi nezdá.
reagovat
Fakt by to chtělo vyzkoušet. Jenže kdo to má? - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:41 ® troutkiller
-
sethy> Na tyhle lehčí věci mám milouše a na něm PP 0.15mm,je to menší lehčí a stylovější
reagovat)
- Pondělí 17. ledna 2011 v 19:41 ® sethy reakce na …
-
PetrC> takže šimem za 16 stovek odhodím totéž co pluton za desítku
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:39 ® PetrC
-
osprey> měl jsem si to na srazu zkusit. Pluton má odstředivou, že?
Takže jsi s ním házel i 5g gumy? Tak to je shodné s tím, co háže Kuba i já.
A ten strop by měl vážně napsat majitel. Jsem zvědavý.Proč k vodě tahat prut se SN, když to zvládne MP.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 v 19:37 ® osprey
-
troutkiller> Je to něco jako test schopností toho multíku – prostě meze odkud kam funguje. Pluton je dobrý, dostaneš se hodně pod 10 g. Teď už je jenom otázka jak moc.
reagovat