Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 229.519 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 16:18 ® kerob reakce na …
kerob

regulus> multik budu kupovat pristi tyden. Prut bych chtel vybrat na Forfishingu, pocitam s nejakym do cca 100–120g, max 2m delky. Co se multiku tyka, tak podle dostupnosti bych asi vybiral mezi Revo Toro, Record, C4 a C3. Uvidim co a jak az na miste. Ale jakykoliv info vitam. Nejradsi bych asi C4 – je rychla a cervena :-D , ale netusim jak mi sedne do ruky.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 16:12 ® regulus reakce na …
regulus

kerob> ani tak nejde o multík jako o prut. Já takovýto příšery tahám asi na 100g jerkáču, silon 0,45mm a ABU C4 6601. Nejde o to, že by menší multík nebo vajíčko nevydrželo, jde o kapacitu. Z mýho pohledu je tahání jerků na pletence nevhodný, upálíš to jako nic a měkčím prutem to pořádně nerozchodíš.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 16:06 ® sethy reakce na …
sethy

kerob> Klidně i vajíčko. Táhám podobné věci na obyčejne Citice a žádný problém.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 15:28 ® kerob
kerob

Jaky multik by byl vhodny k vlaceni podobnych priser jako je na obrazku – Buster Jerk 15cm 75g, apod? Na vajicko mam asi zapomenout, co?

reagovat
foto/forum/2011/th-img16303.jpg
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 0:32 ® džigit

regulus> tady mi to moc prohnuté nepřijde,máš jiný pohled?Asi by mi to taky vadilo-to brnkání. Já si všeobecně na dvokličku divně zvykal :-))

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 0:29 ® regulus reakce na …
regulus

džigit> přijde mi to jako ta moje Daiwa, ta prohnutá klička je z mýho pohledu úplně na pikaču, popravdě to je to, co mi na tom navijáku nejvíc vadí, co chvíla zavadím o ten středový šroub, ale někomu jinýmu to může vyhovovat.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 0:19 ® džigit

osprey> no právě te „dizajn“ mně zaujal a nějaký SN jsem v ruce měl a zpracování docela o.k.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 0:16 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Quantum je v Americe známá a oblíbená značka, v Evropě se naopak skoro neprodává. Zrovna to, na které jsi dal odkaz, se mi oticky docela líbí. Ale nikdy jsem nedržel naviják této firmy v ruce. Víc ti říct nemůžu.

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 23:38 ® džigit reakce na …

osprey> a co soudíš o Quantum? Koukal jsem na nějaké Reva-kvůli orientacia narazil na tohle „jajo“ http://www.cabelas.com/…/product.jsp?…

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 23:33 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Například. Record je dobrý stroj.

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 23:32 ® sethy
sethy

…ale stály ty 4 hodiny za to. Citica šlape jak nová ;-)

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 23:26 ® džigit reakce na …

osprey> myslíš tohle :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img16296.jpg
Středa 26. ledna 2011 ve 23:12 ® osprey reakce na …
osprey

LeoC> Dělají toho víc a s různou výbavou. Pokud chceš vajíčko od Abu, tak ať se to jmenuje Revo. Tam je kvalita jinde.

Ale Abu se proslavilo kulatými multíky a tam bych v případě této zančky upínal největší pozornost.

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 21:49 ® LeoC reakce na …
LeoC

osprey> sorry, já si nevšimnul, že je to stejný model jen s jinou barvou…

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 21:46 ® džigit

LeoC> to je jen variace Blacku,je i Blue :-) http://www.fishing-mart.com.pl/…5-p1494.html

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 21:16 ® sethy
sethy

4 hodiny, už nikdy víc…

reagovat
Středa 26. ledna 2011 ve 20:54 ® regulus
regulus

LeoC> zkušenost s tímto konkrétním nemám, ale já ti mám na to takovej možná docela divnej názor. V prvé řadě ty vajíčka moc nemusím, za druhý se vajíčka od ABU dělají v šikmovočkově, takže bych docela věřil tomu, že se u nich hledí spíš na co nejnižší výrobní náklady se zachováním jakéstakés kvality, než na kvalitu samotnou. No a protože jsem od ABU žádný vajíčko vyráběný ve Švédsku neviděl, tak to patrně bude tak, že se firma pouze přizpůsobila trendu „modernosti“ nízkoprofiláčů a počala je chrlit na trh, jenže výroba a dost možná i vývoj je někde z dálnýho východu a řekl bych, že alespoň u těch levnějších modelů to bude tuctovka srovnatelná s jakýmkoliv multíkem od jakékoliv konkurence. Možná si to namlouvám, ale multík made in Swerige ve mě vzbuzuje daleko více důvěry než multík made in strýček Lee. Navíc váhový rozdíl mezi vajíčkem a klasickým multíkem (tím nejužším 4XXX) je minimální. Pro mne je Record, C4 a konec konců i C3 lepší varianta než vajíčko.

reagovat
Středa 26. ledna 2011 v 19:42 ® osprey reakce na …
osprey

LeoC> Já už to své řekl. Použitelný, za ty prachy dobrý, je to multík, takže vydrží víc než smekáče za stejnou cenu (a pravděpodobně o dost víc). Ale prostě to tak nějak není úplně vono. To je jako Shimano Exage – za ty prachy můžeš být dost spokojen, zvlášť když padneš na dobrý kus, ale…

reagovat
Středa 26. ledna 2011 v 19:38 ® LeoC
LeoC

Vrátíme se k multíkům. Máte někdo zkušenosti s tímhle…?

Je to Abu Garcia Ambassadeur Silver Max-L SMAX

reagovat
foto/forum/2011/th-img16295.jpg
Středa 26. ledna 2011 v 1:01 ® LeoC
LeoC

džigit> čertíku ber to tak, vloni jsem díky Champixu přestal kouřit, letos jsem si dal předsevzetí, že zhubnu. Ale když mě už za holkama běhat moc nebaví, sportovat kvůli kolenům taky moc nejde, na ryby se teď taky nedá chodit, tak jaká radosto ze života mi zbývá…? ŽRÁDLO !!!! A když chci zhubnout a nechci se moc omezovat v pochutinách, tak ti pomuže Xenical. Akorát si musíš měnit častěji spodní prádlo, neb výtok vlastního sádýlka je celkem běžný jev. :-))

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 16:54 ® sethy reakce na …
sethy

jiris> nepochopils. Proč jím tam ty peníze nechat, když je můžu mít. Je to jen něco navíc, ale tobě by nevadilo kdybys v prací jako odměnu místo 6000 dostal 500? jsou to peníze navíc, jen tak, ale proč toho nevyužít. Předloni jsem si za to koupil broďáky.

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 16:36 ® PetrC reakce na …

Fugas> ono to přijde a ani to není o metrovkách. Ale to probereme až se uvidíme.

Tak ať se ti daří a měj hezký den.

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 16:34 ® PetrC reakce na …

džigit> jenže je posrání se a se posrat, víš? Je v tom velký rozdíl.

;-) :-D

Přesně tak, je to o té kázni a vůli nejíst, jenže zkus nežrat, že?

:-93; :-93;

Jó krkovička, tu mám moc rád. Plecko ani ne, stejně tak kýtu. Moc suché.
Ani nevím co jsem obědval. Hmmm, zajímavé.
Mám pocit, že jsem vůbec neobědval.

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 16:31 ® Fugas reakce na …

PetrC> no byl jsem s ním u vody asi 4× a pokoušel se o metrovku, tak asi tak:-) . Umím hold prd. Jedu makat, tak zatim.

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 16:14 ® džigit

LeoC> PetrC> co to na mně hrajete?Až se budu chtítpo.rat,tak si dám vodu z kupovaného zelí :-D Ono by šlo i nežrat,ale když mně se chce :-)) Zrovna jsem byl zkontrolovat jak probíhá naložení plecka s kostí,krčky a lavor bůčku :-D
Ale obědval jsem rybu,heč! :-))

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 16:10 ® PetrC reakce na …

Fugas> konec světa? I to se může stát, ale otázkou je kdy konec nastane.

:-) :-)

Lítání okolo domu vidím u rodičů a je to nekonečné. Ale děláš to pro rodinu, pro sebe a být ve svým je k nezaplacení.
Na zahradě má růst jen tráva, nic jiného. Co se týká údržby, tak trávník je to nejlepší. Jednou za pár dnů se projedeš traktůrkem a máš klid.

Ty jsi ho ještě nepokřtil? Ty jsi číslo.
Před pár týdny jsem si na tebe i tvůj MP vzpomněl.

:-) :-)
reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 15:48 ® Fugas reakce na …

PetrC> no vzhledem k tomu že za rok je vlastně konec světa tak máš pravdu:-) . Barák sice stojí, ale práce je ještě dost, teď doděláváme koupelny a vzpomínal jsem na tvůj zážitek se zedníkem… Jak na jaře zkolauduju, tak si dávám prázdniny, zahrada počká a ani pro mě není důležitá, za plotem je les. Tak snad si letos trochu zachytám a končně pokřtím multík. zatím nedostal moc příležitostí..

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 15:35 ® PetrC reakce na …

Fugas> jak jsme spolu mluvili na podzim, tak jsem nabyl dojmu, že už máš postaveno. Ale je fakt, že okolo domu je stále co dělat a rodina s malým tátu potřebují, takže ryby jdou samo sebou stranou.
Mohu tě uklidnit, naposledy jsem byl na rybách začátkem října a od té doby nic.

A abych tě uklidnil ještě víc, tak jsem přesvědčen, že bude hůř, o dost hůř. Bude to blbý.

;-) ;-)
reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 15:08 ® jiris
jiris

sethy> studuješ pro sebe ne pro Abu. A Porche je víc potřeba.

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 ve 14:57 ® Fugas

PetrC> no stojí to celkem za prd, pendluju mezi prácí a barákem…Když už je čas, věnuju se rodině aby mě dítě znalo:-) . Takže ryby flákám jak to jen jde. Ale snad bude líp:-)

reagovat