Chytej.cz

Kapr víc než 70cm pouštět necteno

5.1.2011 | pepíno | 10.035 zobrazení | 78 odpovědí

Jen se chci zeptat co si myslíte o tom že už na mnoha revírech se tomu tak děje a ted už i konečně na Lipně je určena horní míra kapra 70plus,tak ted už je i na několika revírech 60plus?Mne osobne nedela problém pouštět i menší kapry,chtel bych vědet kolika z vás by nedělalo problém pusti kapra mín než 60cm.U nás to ted višlo nově na jednom rybníku a myslim že to je dobrej pohled do budoucna a hlavne pro velikost kapra jako takového 60plus proste pouštět spět do revíru,podle mně dobrá myšlenka?A nemnělo by to platit i u jinech druhů ryb?Vím že je to ožehaví téma,ale za tu diskuzy to stojí,snad?Pří­klad:Takovej Candát 70plus nebo Štika80plus pouštět to by bylo čoro,a co by bylo nasranejch masařů podotýkám masařů né rybářů.Vym o čem mluvim,loni sem pustil pěknýho Candoše a za ten pohled jak na mně čumněli a křičeli že sem kretén tak to stálo v tu chvíli sem kretén byl rád.Nevim kdyby tam nebyli asi bych si ho vzal,tenkrát jo ale dnes,tod otázka?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Středa 5. ledna 2011 v 16:42 ® samotm reakce na …

sethy> Tak to právě bohužel není pravda. Nechytaly by se stejně. Oni by se té velikosti taky nedožily, protože prostě úmrtnost je. Ale myslím, že u kapra by mohlo fungovat nasazovat malý a nechta je dorůst.Nechápu, proč se musí vysazovat už mírový.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 16:39 ® samotm reakce na …

bjucek> Můžu dotaz? Co si udělal, když si viděl, jak ty ryby odnáší?

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 16:34 ® Robur reakce na …
Robur

bjucek> to že lidi podvádí je jiná věc, ale když je cyhtneš, tak mohou mít smůlu. Když to omezení mít nebudou, tak se teprve ničeho bát nemusí a ještě se k nim třeba přidají další. Prosím nearguementovat tím, že RS nechodí.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 15:44 ® sethy
sethy

Já bych raději zvedl spodní míry. Ono když si vemu metrovou štiku tak se zas tak moc nestane, ale když si budu brát 70ky, tak už nám pak ty metrovky nikdy nedorostou, nebudou mít z čeho. Horní míra je kravina.
Když to přeženu tak kdyby např. u té štiky byla spodní míra 90, tak všichni chytají metrovky a jsou spokojení (jasně prvních pár let by to nešlo). Kdežto když vychytámé ty prcky tak z čeho nám ty velké ryby vyrostou…
Netěším se na dobu, až budou rybníky plné velkých starých kaprů…

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 14:42 ® bjucek
bjucek

V dnešní době stejně nemají jak horní tak spodní míry žádnou cenu. U nás také platí k70, ale za minulou sezonu jsem viděl 4 kapry přes 70 co se odnesli + podmírové ryby, nebo víc než 2 kusy.Když někdo chce rybu, tak si jí veme i když nesmí. Sám taky občas chodím na kapry protože se dají nachytat, je jich v řece nejvíc, osobně bych uvítal ochranu ryb kterých tolik není a ani se moc nevysazují. Nerozumím tomu proč byl vybrán zrovna kapr, který se sype do revírů po tunách, asi je to proto, aby v tý vodě zůstalo aspoň něco

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 14:14 ® Barr reakce na …

kerob> A někde jsou to vyloženě parmové až lipanové revíry.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 13:59 ® kerob reakce na …
kerob

Mr. Vydra> tech reviru v ramci celosvazovky, kde plati K70, je vic nez 100…

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 13:54 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

401032 Labe 20A zde je kapra nad 70cm nutno pouštět

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 13:22 ® Barr

Mně kapr jako ryba nevadí.Že ho cpou všude,za to nemůže.Vadí mi ta skupina rádobyhospodá­řů,funkcionářů,bi­vakářů,líbačů,pří­poslechářů,ry­bářů,obchodní­ků,která na úkor jiných ryb,jiných rybářů prosazuje kapra.Ať si seženou – koupí své vlastní revíry na kterých jim ministerstvo zemědělství,ži­votního prostředí povolí se vyžívat v cíleném lovu kapra dle jejich představ.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 13:08 ® Alov reakce na …
Alov

kerob> Naprostý souhlas. :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 12:26 ® kerob reakce na …
kerob

Alov> ja bych byl pro pokud mozno rovnomerne zastoupeni vsech hlavne puvodnich druhu, tzn nekterym rybam venovat vic pozornosti (parma, ostra, podoustev, cejn…) a nekterym mene (kapr). Nechtel bych vody plny jen dravcu, stejne tak jako nechci vody plny jen kapru. Rovnovaha je to, oc tu bezi.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 12:22 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> priznam se, ze nesleduju, kde je K70 nove zavedeno, je mi to celkem jedno. Kapra jist nehodlam a tak ho pustim at ma 40 nebo 90cm. Ani to neni moje cilova ryba. Spis me sere K70 jako takova – kapr je z myho pohledu podradna ryba, ktera se vetsinou nekde vyrobi a pak hlava nehlava nasype do reviru (chleb a hry), kam treba ani nepatri a pokud patri, tak uplne jinej typ kapra, nez vysokej vyslechtenej vyrobek z rybnika. A k tomu jeste ma tahle ryba vysady o kterejch se muze jinej rybim druhum – puvodnejsim a hodnotnejsim z hlediska ekosystemu – jen zdat a to me sere uplne moc. Ale bohuzel (mozna bohudik, kdyby vsichni chytali dravce, bude to taky v prdeli) tahle ryba vladne svetu a velky mnozstvi rybaru ji ma za modlu.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 12:15 ® Alov
Alov

O tomhle už bylo popsáno spoustu stránek a většinou to vede k nějaké hádce mezi ortodoxním kaprařem CHaPákem, který by nejradši všude kapra 20kg plus a ortodoxním vláčkařem,pro kterého je kapr totální plevel a nejradši by ve vodě pouze tuny dravců. Do toho se občas vplete plavačkář,či feederář a ojediněle i muškař. Každý si mele tu svou a jednoty se těžko doberem.
Ale k věci. Před pár lety jsem byl jedním z iniciátorů k70 na vodách naší MO. Dnes již vím, že tato problematika není jednoduchá a stojím si za tím, že tato omezení by měl řešit hospodář individuálně na každém revíru. Ale to by všude museli být hospodáři znalí svého řemesla, ale bohužel tomu tak není. Plošná zavádění těchto omezení jsou totální hovadina jak u kapra, tak i u dravců. Všichni víme, že jsou velké rozdíly mezi rybníčkem 2ha,přehradou 500ha nebo řekou či potokem…
Takže kolem a kolem to tu opět skončí jako vždycky. :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 11:30 ® tomashr

kerob> Ono je to jak kde… Možná sis všiml, že od letoška máme K70 i na Sázavě 3B, kde se občas vyskytneš – tam mě to ale nějak netrápí, v podobné vodě je už kapr nad 60cm výjímečný a je to tak hezká a bojující ryba, že jsem stejně všechny tam chycené kapry nad 60cm pustil i bez jakékoli vyhlášky. Pokud K70 uchrání těch pár fakt trofejních, kteří tam určitě jsou, tak proč ne, reálně jich nikdy nebude tolik, aby škodili. Na druhé straně jsem ale docela v rozpacích, když se tohle vyhlásí na poměrně malém rybníku – tam už umělý tlak na nárůst počtu velkých kusů k poměrně negativním jevům vést může :-((

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 11:20 ® Radek M. reakce na …
Radek M.

kerob> Vždyť píše „Vym o čem mluvim“ :-D

Dokážu si představit jak na něj všichni křičeli, že je kretén.:-))

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 11:06 ® kerob
kerob

U kapra mi podobny aktivity prijdou zbytecny, kapr ve vode narozdil od vetsiny dravcu nedela nic pozitivniho, spis naopak. Zavedeni horni miry dravcu bych uvital, u kapra zrusil, jen at se masari napakujou radsi na kaprovi nez na dravcich. Ano, nemam kapry moc rad a nenavidim kaprovou politiku CRS. Jinak poustim vsechny ryby bez rozdilu rasy a vyznani. Pohled masare, kdyz poustim peknou rybu je k nezaplaceni.

PS: precetl sis to aspon jednou po sobe? Je fakt husty, ze 35 let stary clovek, dokaze splodit neco takoveho. Chodil jsi do skoly?

reagovat
Středa 5. ledna 2011 v 7:29 ® sus1 reakce na …

regulus> Oni ti z Jižních čech jsou všichni náký ,,divný".:-D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 2:20 ® regulus
regulus

Myslím, že to jednou stačí, tak jsem ti to duplicitní fórum smáznul, tu příšernou hrubku v nadpisu opravil (na text jsem neměl nervy) a když jsem nakoukl do tvojí karty, tak bych ti doporučil zkonzultovat to co tam máš uvedený s tímto http://www.pravidla.cz/ , protože když se tam někdo podívá, tak nebude věřit, že ti je tolik kolik tam máš napsaný.

No a pokud se týká smysluplnosti tohoto fóra, to nechám na zdějším osazenstvu, nicméně což takhle otevřít tohle fórum http://www.chytej.cz/…m/3849/k-70/ nebo rozvířit diskusi na dané téma tady http://www.chytej.cz/…e/kaprarina/

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1