Chytej.cz

Kormoráni necteno

4.12.2010 | osprey | 82.361 zobrazení | 554 odpovědí

Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.

Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 20:23 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

přátelé,přečetla jsem skoro všěechny vaše příspěvky a zjistila jsem,že mezi námi jsou velmi zarytí Bursíkovci s velmi malým přehledem. Co se týče kaprů,tak kormorán nám dělá velké škody na plůdku a ročku kapra v našich rybochovech…

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 19:19 ® Pitrys reakce na …

Ale to je fatální omyl, kolego. Ta vyvržená ryba nebyla důvodem exitu, ale jeho důsledkem. :-) Je třeba umět číst mezi řádky…

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:48 ® JohnyMad reakce na …

Ještě mě napadá jeden upgrade. Značení K-2 by pak mohlo označovat stupeň sebevražednosti.

K = Kamikadze 2 = Skáče do zobáku, ale nedusí 3 = Skáče do zobáku a dusí 4 = Dokáže sežrat Kormorána sám

Haleluja pivo

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:46 ® JohnyMad reakce na …

Pitrys> Sádkaři budou muset vypěstovat sebevražednou formu kapra, který bude skákat kormoránům přímo do zobáku a pak je dusit:-93; Jinak to nevidím. To by nakonec mohlo být řešením našeho problému. Ti co bezmezně milují kapříky by se dočkali masivního nasazení kaprů v našich řekách a my ostatní, co máme v lásce i jiné rybičky, by jsme nakonec mohli dosáhnout nějaké té biodiversity.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 12:47 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Pitrys> Dobře mu tak…Když to tak vemu,tak to je jeden z mála případů,kdy v podstatě vyhrála ryba,ovšem,musela se obětovat…

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 12:04 ® Pitrys

Problém se vyřeší jedině u vody, ne tady. U nás kormoránů ubývá…

reagovat
foto/forum/2011/th-img16145.jpgfoto/forum/2011/th-img16146.jpg
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 0:48 ® Salmo1

Tak to bude těžké pořízení pane Votke.Těžko vysvětlovat veřejnosti něco co nechápou ani rybářští funkcionáři na všech úrovních.Mám obavu, no skoro jistotu, že i za oněch hypotetických 200000Kč by se nakoupil stejně jenom K2–3.Nakonec dojdete k závěru, že celá situace rmoutí pouze malou nevýznamnou skupinku rybářů.Pokud shodou okolností patříte do skupinky rybářských závodníků, pak můžete být bez obav neb granulovaní soupeři jsou vždy na sádkách připraveni abych tak řekl na písknutí.Kdo by nám tak mohl ještě pomoci…pusto a prázdno.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 22:45 ® 1Mara
1Mara

Axamith> ten pán Vladimír Votke , by moh něco jako " konečně někdo kdo má šanci něco zmněnit na počátku problému kormorán " změnit :-) To je jen dobře , ale pošpěšmesi jinak , jak jsem psal , jinak nám zbydou oči pro pláč .:-((

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 22:42 ® 1Mara
1Mara

No dle tvé karty , a přínosu pro Chytej toho raději nechám , sic má každý právo na svůj názor ať je jakýkoliv , a proto stebou já svou debatu uzavírám. Měj se fajn a ať ti kapři koušou ještě pár let , teda jestli vůbec něco ve vodě bude .

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 22:37 ® 1Mara
1Mara

Jen do toho , neboj se :-))

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 22:32 ® kapr1

.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 22:26 ® 1Mara
1Mara

kapr1> Co ti ktomu více říct , než odpověděli kolegové ? U mě jsi prudič , a jdi se svým kaprem do řiti ! Né kvůli rybě , ale kvůli tobě samotnému !A jsem rád že jsem se tohodle nezůčastnil , bo by mě museli na Chytej na pár dní vypnout , jsi to samí co potkávám dnes a deně u vody !To upravím trochu !!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 21:20 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Tady je to opačně a 50 cm má máloco.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 21:14 ® 

® Barr:V ČR som naposledy chytal na Orlíku a to už je pár rokov.Dávam prednosť južnej morave:)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 21:12 ® 

® regulus:Vzhľadom na to,že mi dnes skončila kontrola z berňáku a bez závad,tak tie tvoje poznámky nechám bez odozvy:D

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 20:48 ® regulus reakce na …
regulus

Luban> se ani nedivím, pokud je chytáš ta to tvoje spejšl boilis … :-D

Černý uhlí je stravitelnější … :-))

reagovat
Středa 12. ledna 2011 ve 20:43 ® Barr reakce na …

Luban> Přijeď do ČR! Jsou všude!

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 19:54 ® 

® osprey:Na druhú stranu…Ja by som rád na Váhu vymenil 50cm nosáka za rovnako veľkého kapríka :-) Neviem kedy som vôbec na rieke chytil kapra…

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 19:21 ® sus1 reakce na …

osprey> Děkuji za vysvětlení.Sem myslel,že jsem na nějakém odborném foru.:-)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 19:15 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Museli jsme si vysvětlit, že stav, kdy normální ryby sežere kormoš a v řece zbyde jen kapr není ani v nejmenším ideální. Chvilku to trvalo.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 18:43 ® sus1 reakce na …

Barr> V Plzni a v Klatovech v Lázních.Kur­wy.!!!!:-)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 18:42 ® Barr reakce na …

sus1> Nějaký plzeňský dialekt.Viděl jsi někde kormoránýý?

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 18:37 ® sus1 reakce na …

osprey> Helééé??vočempa se to tady bavíte???:-O

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 18:32 ® Barr reakce na …

osprey> já se bojím,že i ten náš celosvazový třeboňský si dobře zvyká na tažnou vodu,na proud.Chytil jsem ho na místech parmových na Sázavě1,v lipa­nových místech Otavy 5A,Ohři 8,na Úhlavě s lipany.Jinak si dobře pamatuji vyprávění svých strýců o dolní Sázavě ve dvacátých ,třicátých letech minulého století – cejn,parma,po­doustev,candát,ka­pr nebyl.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 18:15 ® 

® osprey:Bola to tuším jeho publikácia Dunaj-rieka života.Ja som sa s ním osobne stretol pred pár rokmi, pri potápaní na mŕtvych dunajských ramenách v okolí Gabčíkova.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 17:44 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Já vím, že Peter Áč kdesi psal o jiných životních návycích těchto ryb s tím, že jsou jiné než u šlechtěných kaprů. Je mi ale jasné, že v prostředí, kde dochází k neomezenému křížení se zdomácnělými kapry bude problém na stoprocentně čistého sazana narazit.

Že ho lidi jedí, o tom nepochybuju. Vysloveně v řece by ho mohlo chránit to, že je schopen se vyskytovat i v poměrně tažné vodě, kde se nechce každému chytat.

Z dlouhodobého hlediska je ale asi potřeba se smířit s tím, že úplně čistý sazan vymizí.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 17:10 ® 

® osprey:K tomu pomaly vymierajúcemu sazanovi,hoci je celoročne chránený,tak v podstate neexistujú určovacie znaky,takže pokiaľ niekto náhodou uloví originál dunajskú formu(o čom pochybujem) skončil by pravdepodobne zaknihovaný vo výkaze úlovkov…

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 16:24 ® kerob reakce na …
kerob

kapr1> pletes se, ja v tom zamotanej nejsem ani malo, mam naprosto jasno, ale kdyz uz sis takhle pekne rekl, necham te pro tentokrat zit. :-D

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 16:19 ® kapr1

kerob>řeknu ti jen nech to plavat. jsem v tom zamotanej a ty ještě víc.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 16:19 ® kerob
kerob

kapr1> uprimne, jedinej, kdo je tu mimo, jses ty :-)

reagovat