Vyhledávání
Kormoráni
3.12.2010 | osprey | 81.400 zobrazení | 554 odpovědíNapadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.
Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pondělí 6. května 2013 v 16:59 ® OBr
-
..no vidíte a už si toho všimli http://plzen.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
reagovat - Středa 6. února 2013 ve 21:22 ® rgb23 reakce na …
-
kamos007> pleteš hrušky a jablka…btw určitě víš, že jako myslivec musíš mít povolenku k lovu, ve které je mimo jiné vyznačen druh zvěře a počet kusů zvěře, na které je povolenka vydána. Bez povolenky se ti bude myslivecké stráži nebo policii horo těžko vysvětlovat, že se jen tak procházíš z malorážkou, neřeším jestli ve stavu vylučujícím její použití nebo ne… Střílet z malorážky na 100 m po zvířeti mě osobně přijde jako ultraprasárna, ale to už věc názoru zahrnující střelecké dovednosti a výkon zbraně.
reagovat - Středa 6. února 2013 ve 21:20 ® Zcuter reakce na …
-
heh… s dobrou optikou, dobrým střelivem, dobrou malorážkou… myslím, že ve tvém případě by to chtělo hlavně dobrého střelce … mám najít tvé staré terče ze střelnice na 25m? Ať si všichni udělají o tobě obrázek? … A kolik teda máš těch ran střelených?.. já mám několik tisícovek a pořád si netroufám mluvit, jak mluvíš ty !!!! zkus se nad sebou vážně zamyslet..
reagovat - Středa 6. února 2013 v 18:57 ® kamos007
-
a nebo jak chytáte na živou rybku to jí zajisté taky nebolí že? nebo jak se vozí dobytek na jatka kolik jich nepřežije transport,… toho je jenom se o tom nemluví, tak nač mít lítost nad nelítostnými dravci
reagovat - Středa 6. února 2013 v 17:37 ® kamos007 reakce na …
-
mastrof> ¨jelikoz aktivne robim rybarske brigady tak vim jaka je to jebacka vyprodukovat treba pstruhovou nasadu a pak prileti naci zmetci a vsecko ti sezerou
reagovat - Středa 6. února 2013 v 17:37 ® kamos007 reakce na …
-
mastrof> a ryby které on poraní a ony umírají dlouho to je v poho že
reagovat - Středa 6. února 2013 v 17:24 ® mastrof reakce na …
-
kamos007> to snad ani nemůžeš myslet vážně?!? opravdu ti přijde v pohodě střelit kormorána a nechat ho uletět aby někde pomalu umíral? myslim si že by to šlo řešit šetrnějc
reagovat - Středa 6. února 2013 v 17:12 ® kamos007
-
navic na vzduchovce mam silnejsi optiku nez tys mel na malorazce, a nevim proc by to nemelo usmrtit kormose na 100 metru kdyz chlapi na takovou vzdalenost strileji lisky malorazkou samozdrejme s nakym lepsim strelivem, mozna ten kormos odleti ale urco to neprezije.
reagovat - Středa 6. února 2013 v 16:59 ® kamos007 reakce na …
-
Zcuter> a navíc tady se neřeší nějaké tradice teďkom kdybys měl řešit nějaké pocty,… tak by se nenorovalo a nestřílely plné lišky,… škodná se musí hlušit hlava nehlava o ušlechtilé zvěři je to jiná.
reagovat - Středa 6. února 2013 v 16:54 ® kamos007 reakce na …
-
Zcuter> tak to pridej kamarade, navic s dobrym strelivem to jde a psal jsem mozna na tech sto metru, a o strileni dovzduchu pomlc ty strilis malorazkou holuby.
reagovat - Středa 6. února 2013 v 15:56 ® Zcuter
-
Nedá mi to, abych nezareagoval… Je sice fakt, že se musím zastat i Kamoše007 … Pravda pravdoucí je, že myslivec může chodit se zbraní pro lovecké účely viditelně v místě, kde má povolení k lovu… Ale ostatní keci až tak pravda nejsou… Jen tak informativně. K získání zbrojního průkazů pro skupinu ,,C,, (tedy lovecké účely) je nutno vlastnit lovecký lístek (tomu předchází asi roční kurz) dále pak umět zákony a legislativu, testy, rozborku, sborku zbraní potřebné k vyčistění, povely na střelnici, a hlavně testové otázky, pak je ještě na vašem praktickém lékaři, jestli vás pošle na psychotesty… a potom ano.. potom už je úplná hračka dostat zbrojní průkaz .. a co se týká lovu malorážkou.. nevím, ale střílet jen tak do vzduchu ,,kulovou,, zbraní není zrovna dvakrát ideální… pokud se minete, střela doletí cca 2,5km pod úhlem 45° … a co udělá potom, nikdo neví.. A já to ani vědět nechci… jinak to co ukazuješ kamos007– je proti všem mysliveckým poctám, tradicím apod… Zbraň v polymeru… to jako jít na ryby s lískovým prutem 0,35mm silon a ,,Vorvaň,, háček… jinak, že by ta malorážka byla tak silná aby na 100m zabila kormorána si taky nemyslím… navíc přesnost na 100m u téhle zbraně se rychle snižuje…vítr,gravitace,nepřesnost ve vyvážení nábojů apod. a nevím, proč tady vůbec rozhauješ rozumy… víš o tom úplné s prominutím hov*o .. a že máš odstřílené.. kolik ? z brokovnice 10 ran a z malorážky 20? .. snad nechceš, abych tady rozváděl jak si střílel na POUHÝCH 25m … to už bych s brokovnicí byl na tom lépe… Zkus nejprve zauvažovat nad tím, na jakém serveru jsi a co je kde vhodné publikovat…
reagovat - Sobota 2. února 2013 v 8:21 ® kamos007 reakce na …
-
regulus> krajně podezřelé? a jak poznáš že má malorážku a né kulovnici, což malorážka k odlovu škodné povolena je. Asi si ještě myslivce v lese nepotkal co? Může jít na lišky, nebo na cokoliv jiného a nikdo mu nemůže říct půl slova pokud se pohybuje na honebních pozemcích a nemává tak flintou v davu lidí, JohnyMad psal že lítají na hřad na slepé rameno řeky kde nikdo nechodí tak nevidím problém.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 22:37 ® regulus reakce na …
-
kamos007> psal jsem, že vím prd o myslivosti a stejný prd o zbrojáku. Nezajímá mě to, ale myslím si, že borec s malorážkou s puškohledem bude krajně podezřelej. Jestli je možný se takhle producírovat nebo ne netuším.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 22:01 ® kamos007
-
Nechápu proč by myslivec nemohl volně chodit po lese s malorážkou? nebo vy chodíte na ryby bez prutů?
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:58 ® kamos007 reakce na …
-
Kazan>
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:57 ® kamos007 reakce na …
-
regulus> já mám v rodině myslivce, teď si dělám papíry a něco odstřílené už taky mám, takže zas tak to složité není, samozřejmě podmínkou musí být povolení k lovu kormoránů jinak je to na každého triko, a navíc je v ČR lov vodního ptactva pouze neolověnými broky, takže ani ta malorážka nějak nepřipadá v úvahu ale jak říkám na slovensku to jde tak proč né u nás? je to jenom o tom chtít a když se chce tak to jde.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:54 ® Kazan reakce na …
-
kamos007> pokud by jsi měl ZP, nebo se trochu vážně zajímal o tuto záležitost, tak by jsi tu nemohl psát (s odpuštěním) takové hovadiny.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:52 ® kamos007 reakce na …
-
regulus> pokud máš lovecký lístek zp a jsi členem sdružení tak si můžeš chodit po lese s flintou jak chceš pokud někoho neohrožuješ.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:46 ® regulus reakce na …
-
kamos007> papíry na hlavu, tomu docela věřím, ale … nebudeme to rozvádět.
Vím prd o myslivosti, vím prd o zbrojácích, ale naprosto určitě nebude tak jednoduchý, aby ses jen tak kdykoliv potuloval po lese, slepým rameni nebo kdekoliv s malorážkou s puškohledem a o střílení už vůbec nemluvím. Mám dojem, že si to představuješ jak hurvínek válku, bordel tady máme řádnej, to teda jo, ale zase tak velikej asi ne.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:33 ® kamos007 reakce na …
-
Libor> nó když, myslíš, koupit se dá všechno i papíry, ale regulérně to zas tak jednoduché není.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:32 ® kamos007 reakce na …
-
Kazan> já kormoše nestřílím pač unás bohudík nejsou, ale ve zbraních a tak mám celkem přehled, ale celkem dost jsem o problému kormorán pročetl a je vidět že někde to jde, ale u nás to není.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:32 ® regulus reakce na …
-
Libor> myslíš myslivecký nebo zbroják???
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:24 ® Kazan reakce na …
-
kamos007> já jen že tu odborně radíš jak kdyby se jednalo o koupi sta metrů silonu a každý rok jsi sudal minimálně pět set kormošů
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:08 ® kamos007 reakce na …
-
Kazan>PS: V pondělí si nic neobjednáš protože zbraně a střelivo ti nepošlou na dobírku, pouze osobní odběr na prodejně po předložení ZP
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 21:05 ® kamos007 reakce na …
-
Kazan> U optiky je psáno: Pro uchycení na zbraň doporučujeme použít pevnou násuvnou ocelovou montáž pro tubus 30mm.
Montáž bych nějak nehrotil, u malorážky je zpětný ráz úplně minimální, který člověk při výstřelu ani nezaznamená, tudíž by se ta optika v té montáži pohnout neměla, něco jiného je když si koupíš 300 win. mag. tam už to by to chtělo něco lepšího.
reagovat - Pátek 1. února 2013 ve 20:55 ® Libor
-
To je neštěstí, dnes ty papíry daj každýmu lojzovi. Doba je zlá.
reagovat - Pátek 1. února 2013 v 19:31 ® Kazan reakce na …
-
kamos007> můžeš doporučit nějakou montáž na optiku?
reagovat - Pátek 1. února 2013 v 18:59 ® kamos007 reakce na …
-
Kazan> no vychazi to dost no
reagovat - Pátek 1. února 2013 v 17:59 ® Kazan reakce na …
-
kamos007> dobrej nápad, hned v pondělí vše objednám nebo skočím do zbraní pustit nějakou tu kačku
reagovat - Pátek 1. února 2013 v 16:30 ® kamos007
-
a ještě optika http://www.zbraneostrava.cz/…AN-HTC-IR-SF
reagovat