Chytej.cz

Kormoráni necteno

4.12.2010 | osprey | 82.374 zobrazení | 554 odpovědí

Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.

Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 8. ledna 2011 v 0:20 ® rgb23 reakce na …
rgb23

sus1> pěkné, lehce vyostřené, ale zajímavé..... 84 labutí, 1 sova, 3× kalous, 37 kachen, 1 slípka, 4 lysky, 3 krahujci na vrub bordelu rybářů, bohužel neuvádí za jaké období, taky je to ale dost drsné… U nás kormoráni téměř nejsou, takže onu svazovou či vrozenou nenávist k nim nemám + plenění Berounky znám jenom z televize. Vynechám li ale stránku rybářského žalu nad kormoránem zprzněnou rybou, pak náhradu škody řeší zákon č. 115/2000 Sb. o poskytování náhrad způsobených zvláště chráněnými živočichy. Vztah mezi kormoránem a rybou tam byl jasně definován k uplatnění. Spíš mi to příjde jako mediální téma okurkové sezóny.....

reagovat
Pátek 7. ledna 2011 v 10:33 ® sus1

Něco ze z Plzně.:-)
http://www.mrk.cz/…ka-videa.php?…

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:01 ® Kazan reakce na …

osprey> Na Ústecku kormoráni hnízdí, rozhodně ne ty 2 tisíce co píše Piranha, určitě myslel že sedí na stromech. Jinak je pravdou že každoročně se na Ústecku zvyšuje počet kormoránů kteří zůstávají celoročně, staví hnízda a vyvádějí mladé.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 20:24 ® sus1 reakce na …

Libor> Psal jsem klukům do Plzně,tak snad......uvidm.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 19:25 ® Char reakce na …
Char

Libor> stačí aby posrali auto nebo kabát pánovi s kulatým razítkem a maj to spočítaný :-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> ještě to tak :-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:30 ® Libor
Libor

Vydra je hned po člověku druhá co loví ryby pro zábavu :-) , kormoráni mají jen hlad.

Až kormoši začnou dělat nálety na prodejny hamburgerů a hranolek, budou kálet na cyklostezky a golfová hřiště, bude se řešit jejich větší výskyt vážněji.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:29 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Taky si myslím, že platí tato varianta.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:25 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> oni nehnízdí ale stromy hyzdí ..

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:22 ® osprey reakce na …
osprey

Piranha> Hnízdí? U vás opravdu hnízdí tolik kormoránů? Stavějí hnízda, mají mladý…

Nebo tam jen dřepí přes zimu?

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:23 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> jsem myslel že to máš blíž.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:47 ® Piranha
Piranha

Ja hlasim z Usti nad Labem ze kazdorocne zde hnizdi na 2 tisice kormoranu a letos asi odleteli nejspis na tu Plzen, protoze jich tu moc neni.Bílina je taky temer bez nich.Vypada to, ze by letos mohla bejt bohata sezona na Labi, ale i kdyz tu jsou, tak byva porad bohata.Nestezuju si na ne co se tyce Labe, ale buh ochranuj pstruhovky. A stejne je nemam rad :-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:44 ® džigit reakce na …

AdamHT> a rozdat do zemí trpících hlady :-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:38 ® kerob reakce na …
kerob

Stroft> kolik dochazek na kolik reviru?

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:31 ® AdamHT
AdamHT

Harta plno černých kormoránských sviní střílet je všechny.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:46 ® džigit

Stroft> Čerta píšete vy ostatní,já nemusím.I já dnes vyplnil – jeden kapr.Dobrý ne? A druhého jsem vyplenil v Pasohlávkách :-))
A jsou tam u Vás letos h"romské" labutě,nebo stačilo zmrznout?

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:37 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Chybí ti tam čert:-) Ps.Včera jsem vyplňoval sumář.1× kapr,1× candát,1× sumec.Kuwa já jsem masař!!!

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:18 ® udo.joint

http://www.novinky.cz/…u-plzne.html

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:03 ® kety.vydra
kety.vydra

Jsem si ten článek přečetl taky.No,kdybych se tu vyjádřil jak to cítím,tak mě chytejko doživotně zablokuje…Ale tlak mi vyletěl pěkně vysoko.JÓ,AŤ ŽIJE REGULACE a jen tak dál páni ochranáři,jen tak dál…

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:02 ® kamos007
kamos007

Char> 4 mm brok to jisti 9-) .

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:53 ® džigit reakce na …

Stroft> jen nemaluj na zeď,tady stačíš Ty :-))

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:48 ® Stroft
Stroft

Ty jo, co to tam máte za uživné řeky? K nám přiletět 1000 hlavé hejno, tak je řeka vyluxována od pramene až po Baltské moře:-((

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:47 ® sus1 reakce na …

Libor> 50Km??Prdim na ně.:-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:46 ® OndruchM
OndruchM

fribble> tak jsem to četl a kdyby to nebylo tak smutný, tak mě pobavil komentář toho šéfa ekologa: rybáři by měli postavit hlídky a nedovolit kormoránům přistát na řece – to je ale pitomec

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:17 ® džigit

je to smutný pohled!!! Je mi jasné,že střílet ve městě nejde,ale jako vinaři proti špačkům by mohli něco použít a ne jen „krčit rameny…!“

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:15 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> zajeď tam něco nafotit..

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:49 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> To máš pravdu,někteří vůbec uvažujou o zakoupení letošní povolenky.
Jediný co udělají je,že zdraží povolenku a jede zase dál.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

kerob> to že se tu řeší problém až když je pozdě bez prevence tak na to jsem si už celkem zvykl, ale mě opravdu zaráží, že svaz o tom ani nepípne......­....žádné stanovisko...­.........žádný vyhled do budoucna.....­....žádná snaha........­.prostě nic. Všichni na to serou a po nás chtějí zázraky.....je to k pláči.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:44 ® sus1

A to je od letoška povolenej odstřel.

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:33 ® kerob
kerob

MP-E65mm> bohuzel se obavam, ze teprve tehdy, az bude pozde…

reagovat