Chytej.cz

Kormoráni necteno

4.12.2010 | osprey | 82.409 zobrazení | 554 odpovědí

Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.

Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:29 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

fribble> docela smutná skutečnost...­..........kdy už se konečně někdo nad tím pozastaví !!!!!!!

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:21 ® Noodling reakce na …
Noodling

fribble> Chodím kolem každý den, tohle už je za hranicí…

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 12:17 ® fribble

/www.novinky.cz/kri­mi/221558-tisicovka-kormoranu-uz-dva-dny-masakruje-ryby-v-centru-plzne.html

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 10:00 ® džigit

http://hobby.idnes.cz/…mazlicci.asp?… =-|
Že tohle na ty ciká…é labutě nefunguje :-/

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:40 ® Char
Char

Jeden místní nimrod pronesl: „přírodu mám rád ale lišku bych si v kurníku nekrmil“ a má pravdu

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:22 ® vondras

co mi vadí NEJVÍC že nejvyšší představitelé ryb, svazu na tuto problematiku zcela kašlouj nebo dělají mrtvé brouky a přitom všem normálním rybářům je jasné že tento stav je nadále NEUNOSNÝ a mohl by být v brzkých letech kritický a to i přes usilovné vysazování bohužel jen některých druhů ryb ale co např, malé parmy, okouni,candáti,šti­ky a klasické druhy ryb říčních,tloušti,plo­tice, podoustve atd, tyto druhy si přeci také zaslouží naší ochranu a o volně žijících vydrách o kterých je známo že hlavně loví ze záliby už se mi psát ani nechce !!!???

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:10 ® Char reakce na …
Char

osprey> :-)) se ztrátama se počítá, zima je krutá, když se nevidí a nesliší tak se ani neřeší

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:05 ® osprey reakce na …
osprey

Char> Nemluví se o tom, co chceš nebo nechceš zkusit. Pokud se mluví, pak se nepíše a pokud se píše, pak se nepodepisuje. A pokud už se tohle všechno dělá, tak se ve finále nediví:-))

Teoreticky je ovšem možné, že v té či oné oblasti by se mohl vyskytnout zvýšený úhyn těchto opeřenců, což je s ohledem na kruté zimní počasí možné.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:58 ® Hrouzek73
Hrouzek73

Ty mrchy na Berounce pod Letovským mostem.Dnes odpoledne jsem napočítal 45 kusů.A jsou tam denně od rána do večera.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16096.jpg
Středa 5. ledna 2011 v 19:11 ® Char
Char

Na našem potůčku 2–3 metry širokém začalo byvakovat hejno kormoránů o zhruba 30 kusech, to bude asi konec zdejší skromné obsádky :-((

mám chutě zkusit nakolik jsou neprůstřelní o .....

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 ve 21:28 ® Barr reakce na …

Kantik> Ó děkuji.Na čtvrtý pokus.

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 ve 21:17 ® Kantik reakce na …

dobrý no

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 v 19:08 ® Barr

Odtud přilétají

reagovat
foto/forum/2011/th-img16086.jpg
Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:06 ® Kantik

Že nikde nejsou bych teda neřek

reagovat
Pondělí 3. ledna 2011 ve 13:13 ® kamos007
kamos007

http://www.myslivost-lovectvi.cz/…afie//25908/

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 ve 21:46 ® Barr

Snažil jsem se poslat snímek kormorány obsazeného ostrůvku z Norska.......kde mi nevadí,ale zkrátka to nejde.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 19:49 ® Kazan reakce na …

osprey> mám je docela prokouknutý, bohaté zkušenosti z Ústí z Labe a Bíliny, tady je zatím docela výhoda že jsou ještě dost plachý. Jinak jsem se poflakoval dnes venku zhruba od půl deváté do asi půl třetí. pak mě vyhnal hlad a zima :-) Létat začínají hned jak se začne rozednívat, pokud se nějaký opozdilec nevrátí zpět za světla, zůstává na nejbližším stromě. Tady mě mrzí, že jsem ještě neobjevil ty jejich stromy co mají jako základnu.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 19:38 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Jim stačí v osm ráno. Nejsou jako my. Je to problém. Člověk by v zimě měl přát zviřátkům kousek žvance, ale tahle černé mrchy trčí nad rovnováhu normálního ekosystému – přiletí, sežerou a odtáhnou do pr..yč. Pak ti tam tři roky sotva ocmrdujou, ale jen se to trochu zderchá, máš je tam zas.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 19:29 ® Kazan reakce na …

osprey> já vím, ale většinou to nestihnou všichni najednou, a když se nacpali tak pak postávali na ledu. Dnes tam chodila opravdu spousta lidí mezi městem a Harachovkou po obou stranách řeky, takže jim to vadilo.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 19:24 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Oni jsou na vodě jen když loví, na to jim stačí hodna denně.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 19:23 ® Kazan reakce na …

osprey> jj byli, ale zatím nešli dolů na vodu, tam je jen zatím spousta kachen, zítra tam půjdu mrknout zas jestli už se opráskli.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 19:11 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Hm, tam byli i loni, když jsme natáčeli zimní plavanou. Zjevně si myslí, že to zatím nesežrali všechno…

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 18:30 ® Kujawan

Na dnešní procházca kolem Hrázky (Moravice 3A) jsem napočítal hejno kormoránu 20–30 kusu, hnus velebnosti, jediný hezký pohled byl na labutě cca 70kusu, tolik labutí jsem v životě neviděl.

reagovat
Sobota 1. ledna 2011 v 16:04 ® Kazan

Takže hlásím zruba padesátku kormoránů na Lužnici pod Táborem, přelétavali kroužili ale sednout se zatím neodvážili, kolem vody chodilo hodně lidí na novoroční procházku.

reagovat
Pátek 31. prosince 2010 ve 12:40 ® osprey
osprey

Pokud jde o kormorány, mají to zatím špatné. Na řekách je spousta ledu a lítat v téhle zimě je energeticky náročné. Takže zatím budou dřepět někde, kde je volná hladina a aspoň trochu žrádla. Až to povolí, tak se hnou.

reagovat
Pátek 31. prosince 2010 ve 12:35 ® fishman123 reakce na …
fishman123

Tak to vubec netušim.

reagovat
Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 22:41 ® kerob reakce na …
kerob

fishman123> dik, nevis, jak to vypada vys? Kolem Blovic?

reagovat
Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 21:14 ® fishman123 reakce na …
fishman123

V Koterově

reagovat
Čtvrtek 30. prosince 2010 v 11:21 ® ART
ART

Dnes na Vltavě 2 jsem viděl hejníčko o 6 kusech. Kamarádi budou určitě někde poblíž.

reagovat
Čtvrtek 30. prosince 2010 v 10:54 ® kerob
kerob

fishman123> kde na Uslave?

reagovat