Chytej.cz

Nákup Daiwy z Japonska necteno

28.11.2010 | Vincnetibm | 10.151 zobrazení | 100 odpovědí

Ahoj, nakupoval jste někdo na www.japanprofishing.com ?? Je to spolehlivý obchod?? Vyhlídl sem si místní Daiwu caldii v bílém provedení http://www.japanprofishing.com/…-caldia.html , napište mi, prosím, jestli k tomu mátě někdo co dodat :-) Jestli ji někdo nemáte, znáte atd.. Pak mám otázečku na místní daiwáře. Co dělat, až praskne cvrček na cívkách?? Opraví mi to tu někdo nebo to mám zaslat do japonska ?? Díky za všechny odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:35 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

osprey> Snad!!Hned zítra jí lehce protáhnu:)A když se něco chytí oto budu radši:)

reagovat
Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:29 ® osprey reakce na …
osprey

KORNJD> Jestli je dobrá doma, bude dobrá i u vody.

reagovat
Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:28 ® KORNJD
KORNJD

Už jí mám!Prví dojem skvělej ale ukáže se až s ní někam zajedu!!!!!

reagovat
foto/forum/2010/th-img15943.jpg
Sobota 18. prosince 2010 ve 21:45 ® dam reakce na …
dam

osprey> :-) máš pravdu. Některé věci jakmile se začnou probírat hloubkově, tak hrozí jen průšvih9-)

reagovat
Pátek 17. prosince 2010 ve 23:04 ® osprey reakce na …
osprey

dam> Všiml sis, že bych nějak zdůrazňoval preferenci velkých nástrah? Já jen lidem nerad odporuju:-))

A znám poměrně málo pstruhových revírů a věnuju tomu jen omezený čas. Takže co umím, neumím, co dělám dobře nebo špatně nemá smysl řešit. V porovnání s většinou těch, co potkávám, jsem na tom líp. V porovnání s někým, kdo má na pstruhovce ročně desítky vycházek asi hůř. Ale sám víš, že je to vlastně jedno.

reagovat
Pátek 17. prosince 2010 v 9:10 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

sethy> Jo to máš taky pravdu asi jsem to vzal z mýho pohledu zapálenýho vláčkaře:)je pravda že i já si někdy zajdu se splávkem na plotice a kapříky!Jen mě na tom štve že se ty rybáři potom k těm rybám chovají tak nešetrně jenom protože to není kapr !!!A u nís jsou třeba schopný hodit plotici skoro 30cm slepicím to mi moc hlava nebere!!!

reagovat
Pátek 17. prosince 2010 v 0:11 ® sethy reakce na …
sethy

KORNJD> S kaprem je to tak všude. Na druhou stranu jsem za něj rád, věnuje se mu většina „rybářu“ a to je pro mě jen přínosem.

reagovat
Pátek 17. prosince 2010 v 0:01 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

sethy> Jen mě mrzí že tu není ani ta mimopstruhová řeka:)A co mi maší organizaci sere je KAPR!Kapr všude a co nejvíc!Lín mu jen žere potravu,plotice se hazí do vody co nejdál ob břehu,cejnby se mohl přemnožit tak zákaz vysazování a štik jen tak aby žrali jen raněný ryby, candát se chytá moc těžko tak se moc nevysazuje ale zase díky bohu celkem dobře tře!Sumec je nepřítel!!No a o pstruhách ani snad psát nemůžu nebo si budeš myset že u nás jsme asi zaostalí:)A tak se tady vesele chytá:)

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:41 ® sethy reakce na …
sethy

KORNJD> pstruhovka u nás jakoby téměř neexistovala, i proto nemám pstruhovou povolenku. To jsme na tom stejně, u nás v rodině taky nikdo nechytá.

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:34 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

sethy> To je mi největší záhadou kde se to ve mě bere když u mě v rodině není rybář:)No v mým okolí je pár stojáků největší 8ha ale jinak malinkatý vody který přehodíš:)A ptru­hový potoky mám nejblíž 15km dva a pak jeden 25km:) ale to jsou potoky který mají řířku max do 2m někde teda i víc ale málo kde!!:)Ale snažím zlepšovat na tom na co mám!U Nás je několik lidí co chytají pstruhy a byli jen jednou třeba na mži nebo otavě protože nic nechytnou neumí tam chytat!A já jsem začátečník a taky se někdy hlavně na veliký vodě trápím!!Ale zase je to výzva pro mě abych se zlepšoval jen to cestování!!!

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:24 ® KORNJD
KORNJD

osprey> Ano každej si chytá jak chce a to je dobře a někdy hroznej průser!!!Třeba u mě má ul prut výhodu s tím že když vyrazím někam day na ,,řeku" tak tlouště nachytám tam kde jsem o ně zavadit tak na žížalu nebo tak:)Samozřejmě že nechytíš na ul velikou rybu!!!Možná někdo jo ale to je náhoda a opravdu veliká ryba by se s tím asi jen těžko zdolal:)A já mám jednu metrovku u nás na rybníčku:)Jednou jsem měl tu čest když vlítla mezi malí kapříky když jeden dyl poraněnej!!Po­zorovat tak velikou rybu při útoku je nádhera!!!

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:23 ® dam reakce na …
dam

osprey> ahoj Míro, velikost nástrahy podle mě nic neřeší. Pokud půjdeš na mělčí vodu, tak použiješ jiné nástrahy než na hlubokou a táhlou. Ovlivnit velikost ryb můžeš pouze tam, kde to dobře znáš. Pokud půjdeš na vodu neznámou, tak prakticky nevíš co můžeš čekat. Nevěřím moc tomu, že když budeš na mělké a široké vodě, že použiješ např. minimálně 7cm nástrahu. Budeš se snažit zjistit, co zde žije. Možná máš k tomu ale opravdu jiný přístup… Nemyslím si, že jsem dobrý závodník, jsem jen jiný rybář, než ty ostatní, stejně jiný jako ty. Nevěřím, že si nechodíš k vodě něco vyzkoušet a nevěřím, že zkoušíš na pstruhovce jen velké nástrahy. Jak by jsi pak dosáhl zkušenosti s ní? Myslím si, že každá voda má své specifika a i ty se je budeš snažit objevit. O tom je snad také rybařina. (bez vztahování k závodění) Stejné je to přeci u všech jiných rybářských disciplín…malou plotici taky chytneš na 5 červů s kukuřicí…to je přece taky zkušenost, kterou asi těžko vždy můžeš ovlivnit

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:21 ® sethy reakce na …
sethy

KORNJD> Jj lidi jako ty obdivuju. Mám kamaráda, který nemá v okolí ŽÁDNOU vodu. Nevím jestli bych se takhle k rybařině vůbec dostal nemít řeku před domem.

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:20 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Já jednu měl na prutě a o druhé jsem věděl. Teď vím o třetí, ale v té kose tam dýl jak hodku nevydržím, stejně jí zítra pujdu zkusit :-)
Hlavně při honbou za velkou rybou se člověk musí donutit nepodlehnout tomu, že kolem ostatní tahají jednu průměrnou rybu za druhou, ikdyž. Já tomu letos podlehl, vlezl jsem kámošum na flek, nacpal se mezi ně a byl z toho okoun 43:-D

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:17 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

sethy> Tak na duháky když jsem vyrazil tak jsem žádnýho nechytil,ono to bude asi tím že tady vysadili letos jen jednou pro mě cestovně přijatelné místo kdy jsem se o ně mohl pokoušet víckrát!Podniknul jsem i několik výprav třeba na otavu!!Ale já má nejblíž k otavě přes 60km!A na mži to samý!A o řece se tady u mě můžu nechat jen slyšet:)

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 23:00 ® osprey
osprey

sethy> A myslíš, že jsem na tom jinak? Já letos o žádné metrovce v okolí 15 km ani nevěděl. Pokud jsem chytil něco většího, bylo to v podstatě o náhodných záběrech. Cílená snaha se většinou míjela účinkem. Ale při snaze o velkou rybu se člověk víc učí myslet.

Těch několik ryb jsem počítal na té pstruhovce – na MP, kde jsou i ryby kolem metru je to zase jiné.

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 22:54 ® sethy reakce na …
sethy

KORNJD> Upřímně když si jdu na MP kam se z P splavili vysazení duhaci, chytit večeři, tak ty mikromrdky taky použiju. Letos jsem byl 2× :-D

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 22:50 ® sethy
sethy

osprey> Ano, tak nějak jsem to myslel. Velká a ještě k tomu klidná řeka – mám jí před domem (středně velkou)- a lokalizovat ryby na klidných regulovaných úsecich mam stále problém i já (a ještě tomu tak dlouho bude).
Můj cíl je několik málo pěkných ryb (s ohledem na podmínky) za vycházku. – mně by stačila v průměru jedna pěkná ryba za vycházku :-1
K velké rybě – letos jsem věděl o dvou metrovkách, každé jsem věnoval hodně vycházek a hodně moc času (a že jsem ho letos fakt měl dost) ale stejně bez výsledku. Na druhou stranu to stálo za to – ta šance tam byla. Že jsem ji nedokázal zužitkovat je věc druhá :-|

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 22:47 ® osprey reakce na …
osprey

KORNJD> Ona je dnes otázka, kolik lidí se opravdu snaží o velkou rybu. Ani já si to nemůžu dovolit. To je jako s hlavatkou – můžu si dovolit nějaké ty plky na síti a dvě tři krátké výpravy k vodě. Takhle se velké ryby neloví. Ani velcí pstruzi, pokud někde ještě zbyli.

Ale snažím se vystupovat proti dnešní módě typu: koupím si UL cajk a budu mít spoustu záběrů. Malé ryby potřebují růst a ne se věčně zotavovat z toho, jak je někdo žmoulá v ruce.

Jenže lidi si stejně chytají jak chtějí – a já ostatně taky. Vlastně je to jen aby řeč nestála.

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 22:21 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

osprey> Jak jsi psal tak asi každej se snaží o velikou rybu ne??Na závodech je to asi něco jinýho tam se ,,honí" body!A souhlasím že je lepší používat větší nástrahy je tam menší pravděpodobnost že se ti na to vrhne malá ryba!!Ale i to se bohužel stane no!Ale pak je to taky o rybáři jak se k ní zachová!!A o si myslím že by mělo platit na všech pstruhovkách jsou jednoháčky bez protihrotu!!!

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 22:08 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> On je to tak nějak celý přístup – kde chytat, kde nechytat, na co chytat a tak. Samozřejmě hodně udělá i velikost nástrahy. Ale někdy velkou věc neudáš. Je to komplikované popsat, ale prostě používám dlouhé pruty, převážně měkké nástrahy na jednoháčcích, hodně vybírám místa a snažím se mít jinou techniku vedení než většina ostatních.

Taky můžu říct, že když jsem přišel na velkou řeku, kde je daleko těžší lokalizovat rybu, byl jsem dost v řiti.

KORNJD> Taky je to jeden z důvodů, proč nezávodím. Můj cíl je několik málo pěkných ryb (s ohledem na podmínky) za vycházku.

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 21:46 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

sethy> Já je taky nepoužívám!!!!Teda například plandavku v dýlce 5cm za to nepovažuju!

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 21:43 ® KORNJD reakce na …
KORNJD

osprey> tak já taky nepoužívám protihroty a na každý nástraze mám jen jednoháček!Asi jsem tě už alespoň trošku pochopil:)Akdyž to má uspokojivé výsledky pro rybáře tak se o zhovadilost ani nejedná ne??Zhovadilostí bych nazval úplně jiný věci který se dějou nejen na pstruhovkách ale tam mají bohužel asi největší dopad na pro mě nejkrásnější ryby u nás!!!

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 21:41 ® sethy reakce na …
sethy

KORNJD> Už jen třeba tím že nebudeš používat mikronástrahy se vyhneš malým rybám. Tohle asi Míra myslel, nebo se pletu?

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 21:24 ® osprey reakce na …
osprey

KORNJD> Nevybírám si jaká ryba mi skočí na wobblera. Už proto, že ho na pstruhovce používám jen okrajově – nosím čtyři s odstraněnými protihroty a používám je, když začnu mít potíže a nevím kudy kam. Nevím jestli je můj způsob nějak skvělý, možná je i zhovadilý. Ale ve své zhovadilosti je originální a výsledky jsou uspokojivé. Mimo jiné se mi podařilo silně omezit záběry ryb pod 20 cm.

Podrobnosti netřeba – kromě jiného by ses musel vzdát těch plánovaných Norstreamů, nejsou k tomu:-))

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 21:13 ® KORNJD
KORNJD

osprey> To moc nechápu??Jak vybíráš??Přece si nevybereš jaká ryba ti třeba skočí na woblera nebo tak???

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 20:54 ® osprey reakce na …
osprey

KORNJD> To určitě. Navíc to moje by u tam něj třeba nefungovalo a tady by mě možná přechytal, ale já si své ryby vybírám.

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 20:29 ® KORNJD
KORNJD

osprey> Já se ti ani moc nedivím! Někdy když někomu ukážeš jak na ně tak se to obrátí proti rybám!!Proto si třeba vážím toho když někdo jako Dam se dělí o svoje zkušenosti!A ra­dy!Ale je na každým jak s tím naloží!Každej má jinou představu o rybařině!!

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 ve 20:12 ® osprey
osprey

Hezká diskuze. A s tou rozdílností přístupů je to pravda. Já chytám pstruhy úplně jinak a myslím, že psát o tom nebudu:-)

reagovat
Čtvrtek 16. prosince 2010 v 16:50 ® KORNJD
KORNJD

dam>Já jsem se do pstuhový vláčky opravdu vžil a každej víkend jsem byl někde! No s těma třpytkama mám taky problém,jakmile jim uštípnu trojháček a dám tam jedhoháček tak mají jinej chod,ale už je používám na pstruhy minimálně!!A háčky bez protihrotu používám co jsem začal chodit na pstruhovky!Pamatuju si jak mi jednou řekl jeden starší pán že jsem blázen že mi všechno spadne a když jsem mu řekl že on zase zkurví 90% ryb že je mačká a sahá na ně protože jinak jim ten protihrot nevytáhne tak mi chtěl sebrat povolenku ale neměl za co:)Naštěstí jsem měl metr z práce v kapse u vesty:)Včera jsem měl celkem volno tak jsem si zajel do dvou rybářství a daiwu by mi nesehnali teda jo ale nižší řady ani exelera ne!V pondělí byla zaplacená tak už jen čekám až přijde:)Pak hned někam vyrazím alespoň si zaházem:)

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...