Chytej.cz

přívlačové pruty Shimano Force Master necteno

21.11.2010 | rybař13 | 6.291 zobrazení | 27 odpovědí

Uvažuji o nákupu vlačecích prutů Shimano Force Master 3m Medium Spining 10 30g a Medium Light 3m 5 20g.Prosím jestli má někdo zkušenosti s těmi to pruty,aby napsal do fora.Rád bych slyšel a četl více názorů na tyto pruty dik rybař 13

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. února 2011 v 17:13 ® břitva
břitva

mám force master 2,70 do 40g

reagovat
Středa 24. listopadu 2010 v 17:01 ® rybař13
rybař13

dík za diskuzi k tématu fora určitě se ozvu co jsem vybral a jak jsem s prutem spokojen.

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 18:09 ® LeoC reakce na …
LeoC

kerob> Normark má nyní bezkonkurenční slevy, zmíněné ForceMastry tak koupíš za 900, menší ještě levněji. Osobně jsem letos koupil 270 M a 210 M do lodě a tele Catanu. Osobně mě vyhovují Shimana, i když ForceMaster je nižší třída proti Skeletoru nebo Dragonu.

rybař13> pokud nemáš ještě tolik toho odházeno, stejně jako já, tak si myslím, že vzhledem k cenové relaci jsou tyhle pruty optimální. Ale každý má jiný názor, u Ostraváků jeden nedá dopustit na Berklyho, jiný na Dragony, další na Shimana..... Je to o vlastních pocitech a obsahu peněženky…

reagovat
Úterý 23. listopadu 2010 v 10:24 ® kerob reakce na …
kerob

rybař13> Dragony neznam, Skeletor mi prijde dost tezkej a humpolackej, ale lidi jsou s nim spokojeny. Speed ve 3m nevim jestli vubec je k sehnani – pred rokem jsem se na nej chtel kouknout v Normarku a nebyl a nemel byt dlouhodobe, ale treba ted uz k sehnani je. Schvalne se priste v Normarku zeptam/kouknu. Jeste bych k pozornosti doporucil klacky Robinson Diaflex, konkretne Diaflex Spin nebo Light Spin. Kdyz si odmyslis, ze to je Robinson, tak ty klacky nemaj chybu, krasny, rychly a stihly blanky, kvalitni ocka, perfektni rukojet, nizka vaha… mam z tyhle rady chvejivku a na krame nejaky mame a jsou to moc povedeny klacky. Cena je do tech 4000 (na netu maj vyssi ceny, nez jsou realne na krame). Jinak ja mam v 3m Berkley ProSelect Series One 8–32g a ten prut je naprosto uzasnej, jenze ho mam 12 let a uz ho nikde nesezenes, platil jsem ho skoro 7000, Skeletor by mel byt jakoze nastupce, ale podle me mu nesaha ani po kotniky.

http://www.robinson-europe.cz/?…

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:04 ® osprey reakce na …
osprey

rybař13> U Dragona existuje ještě série Team, která vyjde levněji než ten Thril ze série Guide Select. Je lehčí a o něco křehčí. Na bolena taky velice dobré.

Ale tuhle volbu za tebe nikdo nerozlouskne. Ty pruty prostě jsou, mají nějaké vlastnosti, nějakou cenu a budeš z nich mít nějaký pocit. Volba bude na tobě.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 ve 22:01 ® kubas reakce na …
kubas

rybař13> 4000Kč už je možná zbytečně moc. Kolem 3000Kč už koupíš hódně dobrej proutek ;-)

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 ve 21:31 ® rybař13 reakce na …
rybař13

pánové dik za obsahlou diskuzi výbér jsem zužil na tři pruty a to Dragon Thrill 2,95 7–28g,Skeletor od Berkley myslím 3,05 a Shimano Speed master ve třech m. chtěl bych zainvestovat strop 4000kč tak bych se mohl vlést ne? Ted byste mohli ty pruty ve foru trochu proroštovat ,až si udělém i o nich trochu nějaký obraz diky.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:46 ® osprey
osprey

Cormoran dělá i dost zajímavé pruty. Třeba jejich ULX je velmi povedená věc a zachytal jsem si s krátkým multíkovým kouskem Black Bull 185 cm / 28 g a za nějakých 1200 vočí je to luxus.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 ve 13:13 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> tak to kazdopadne :-)

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 ve 12:35 ® inspo reakce na …

kerob> To je určitě lepší případ, než když člověk pořídí něco drahého a pak zjistí, že to za ty prachy vůbec nestojí.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 11:29 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> v zivote jsem nemel nic od Cormoranu, ta znacka mi nemela moc co nabidnout, ale tenhle prut se mi zalibil driv, nez jsem si precet, co to je vubec za klacek. Provedeni je sice laciny, levny sedlo navijaku, levny ocka (ale jsou v lajne), nijak uzasna rukojet, ale blank je docela slusnej, celkove je to docela vyvazenej a pouzitelnej klacek. Tipoval jsem to rozhodne na vyssi cenu, kdyz jsem to vzal poprve do ruky.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 11:18 ® inspo reakce na …

kerob> O těch Cormoranech už se tu zmiňovalo dost lidí, to asi nebudou tak špatné klacky. :-) A máš pravdu, že u delších prutu už je třeba trochu připlatit. U krátkách proutků se díky jejich délce některé nedostatky ztrácí.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 11:12 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> taky mam pruty za litr…posledni prirustek je Cormoran Carb-O-star 2.00 5–30g dropshot, coz je klacek se kterym si ted vystacim (dropshot neaplikuju, ale da se na nem utahnout jak malej pop, tak rotacka a na gumy do 12g je super). Stal 1300, ale da se sehnat i kolem litru. Nicmene neni problem v ty cene, ale v ty kombinaci cena a delka, 3m a tisic kc je podle me nekombinovatelny. A ze se po netu da blbe radit (potazmo nekomu, koho neznam) mas samozrejme pravdu.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:53 ® inspo reakce na …

kerob> Ono radit takhle přes net je obecně těžké. Každému vyhovuje něco jiného a má jiné nároky. Od klacků za litr toho člověk nemůže očekávat bůhví kolik, ale sám mám dva, které stály bez korunky litr a jako za ten poměr cena/výkon proti nim nemůžu říct křivého slova.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:47 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> fakt tezko rict, v ruce jsem moc dragonu nemel a odhadnout si to netroufam. Se shimanama jsem byl vzdy spokojenej, ale zadnej klacek za litr od nich nemam.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:33 ® inspo reakce na …

kerob> Taky neznám. Jak jsem psal, ja jsem zaměřen na kratší kousky. Až začnu lovit na přehradách nebo velkých řekách, tak možná něco delšího pořídím, ale zatím nemám důvod. Každopádně už jen kvůli akci prutu, bych šel raději do toho dragona než do zmíněného shimana.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:28 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> mozna, nevypada zle, ale neznam. Ja mam vetsinu ve 2,70, jeden trimetr a dvoumetr do lode… kratky pruty mi nic moc nerikaj az na nektery specificky situace.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:22 ® inspo reakce na …

kerob> Ale to už odbíháme od tématu. Tak se vraťme na začátek. Já sice preferuji krátké pruty, cokoliv nad 240 cm už mi „nesmí“ přes práh, ale pokud bych měl splnit podmínky zadání (dlouhý prut někde kolem tisícovky), tak bych možná uvažoval o tomto: http://www.rsp-fishing.cz/…-2-85m-5-25g.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:17 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> to asi jo :-)

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:11 ® inspo reakce na …

kerob> Těžký byl prut, s kterým jsem začínal vláčet před xx lety. Myslím, že i dnešní nejtěžší třímetr bude mít poloviční váhu. :-)

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:06 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> pokud nekomu vyhovuje tezka, levna zvejkacka, budiz… me ne :-)

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 9:57 ® inspo reakce na …

kerob> O tom žádná. Ale na druhou stranu veřím, že se najde člověk, kterému to vyhovuje.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 9:53 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> levnej prut v 3m bude malokdy stat za neco (ja takovej jeste nevidel)…v te delce se proste projevi material, ze kteryho to je udelany. Pokud chces levnej ale slusnej prut, tak ne v 3m a pokud chces slusnej trimetr, tak budes muset priplatit.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2010 v 9:13 ® inspo reakce na …

osprey> Jenže oproti zmíněnému shimanu, je ta cena podstatně jinde.

reagovat
Neděle 21. listopadu 2010 ve 23:14 ® osprey reakce na …
osprey

rybař13> Koupil bych živější a rychlejší prut. Klidně třeba 290 cm, ale musí to mít švih. Napadá mě třeba tohle:

http://www.rsp-fishing.cz/…-2-95m-7-28g

reagovat
Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:06 ® rybař13 reakce na …
rybař13

chci si koupit něco ve 3metru na boleny,kteří u nás na přehradě loví ve vzdalenostech kolem 60metrů tak jsem si myslel,že s 3metrem se k nim dostanu trochu blíž,není řečeno,že to bude zrovna jeden z nich možná mi někdo porádí jaky prut by vyhovoval co se týče cenové relace tak spíš kolem té střední třídy vlačáku mam doma dost,ale trojmetrovku žádnou tak si chci nechat poradit,proto že něco jiného je na prut chytat a nebo ho jen držet o obchodě.

reagovat
Neděle 21. listopadu 2010 ve 20:48 ® osprey
osprey

Pokud jsi limitován penězi, tak dejme tomu, ale ve třímetru už jsou tyhle levnější řady trochu těžší a žvejkóznější. Doporučil bych ti si to vyzkoušet.

Jsou lidi, kterým takové pruty vyhovují a jiným zase ne. Mě moc ne. Ale ryby to chytat bude, niz z toho neupadne, jsou to celkem blbovzdorné pruty a nejsou drahé. Za tu cenu je těch pozitiv docela dost. Jesli chceš v téhle délce lehčí, svižnější prut, tak tě to bude stát víc. Asi bych pak doporučil Skeletora do 12 g (ve třímetru). Vlastní ho Sander, můžeš se ho poptat. Odchytá zhruba to, co ten Force Master do 20 g (nemá takovou gramáž, ale má jinou akci, v praxi se výkonově skoro vyrovná).

reagovat