Vyhledávání
Pruty ala Shakespeare
21.9.2010 | Mr. Vydra | 24.327 zobrazení | 43 odpovědí
Chtěl bych tu založit fórum hlavně na pruty ale i na ostatní nádobíčko. Značku Shakespeare mám asi nejradši, mají levné ale zároveň kvalitní zboží. Pište sem všechny úspěchy i neúspěchy a co si o této značce myslíte. Díky za bohaté opovědi =) .
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 1. září 2013 ve 23:05 ® jepice-zruseno reakce na …
-
double-j> Pořád nevím, na co to máš
reagovatty pruty z odkazů maj zase úplně jinou gramáž (tak na krmítko). Napřed se musíš rozmyslet, jestli budeš chytat na těžko nebo na plavanou. U těch prutů je vždycky dýlka a maximální odhozová zátěž. Na plavanou se většinou používají pruty s odhozovou zátěží do 15 nebo třeba až do 30 gramů. Na těžko bez krmítka na menší vodu bude stačit něco do 40 gramů, na ostatní položenou, tzn. lov s krmítkem nebo větším olovem na větší vzdálenosti nebo v proudu je lepší něco s odhozovou zátěží do 60 ale ještě líp třeba do 90 nebo i více gramů. Snažil jsem se to co nejvíce zobecnit. Naopak jestli to bude šejk, DAM nebo cormouš je asi šumák. Navíc tahle diskuze už hodně vybočuje z vlákna, možná by to vážně chtělo to dát jinam, jak psal regulus.
- Neděle 1. září 2013 ve 21:39 @ double-j reakce na …
-
Diky za nazory, patral jsem jeste mezi tim dal a dopatral se treba k tomuhle: http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…-g-4882.html http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…ma-6425.html http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…rd-5634.html Co jsem tak prochazel recenze, melo by to byt vyrazne lepsi, ale tezko rict, jak moc se tomu da nebo neda verit
reagovatPredem diky za nazory.
- Sobota 31. srpna 2013 v 17:19 ® jepice-zruseno
-
double-j> Pokud bys chtěl vážně prut na plavačku, tak můžu doporučit Trabucco Antrax TRT 400, kterej mám (má to 4m a složený 77cm). Pak existuje ještě podobný Trabucco Orbitron FX 4m, ale ten neznám (transportní délka stejná). Oba typy cenou nedosahují ani 900, takže by zbylo ještě pár stovek na nějaký menší naviják, který by se asi za těch 6–7 set dal koupit slušný. Možná by ještě zbylo pár korun na plechovku kukuřice
reagovat - Sobota 31. srpna 2013 v 17:02 ® jepice-zruseno reakce na …
-
double-j> Na druhou stranu musím dodat, že v relativně levné (pro mě) nebo hodně levné (pro některé majetnější rybáře vztaženo) věci shakespeare nabízí v rozumné kvalitě – alespoň pro pruty to tak je. Naviják pro občasnou plavačku nebo lehčí těžko bych moc neřešil, jinak bych si vybral asi nějakej jinej. Pokud to lze říci takto obecně. Vyšší a dražší a zřejmě také lepší věci se v ČR nabízejí od této firmy teď už velmi zřídka.
regulus> Před 20 lety jsem coby předškolák používal bič a chytal střevle a karásky, nebo se přehraboval tátovi ve splávkách. Nicméně některé věci z té doby nebo ještě starší stále používám, speciálně navijáky sigma a goldy jsem si koupil nedávno použité, protože jsou kvalitnější, než co za ty prachy sehnal nový. Stejně tak podobný teleskopy, jako je ten na odkazu, se za ty roky taky moc nezměnily. Od té doby se na těhle teleskopech akorát objevily a zase zmizely tenisové omotávky. Rozdíl je snad v tom, že v poslední době objevujou v ČR za podobné peníze speciály na feeder, plavanou, kaprařinu atd. (Předpokládám, že speciály se daly koupit už tenkrát, jen za víc peněz a nejlíp někde v Anglii). Na druhou stranu sehnat třeba teleskop na plavačku s menší transportní dýlkou je celkem kumšt i dneska.
reagovat - Čtvrtek 29. srpna 2013 v 10:21 ® regulus reakce na …
-
double-j> nedržel jsem to v ruce, ale jen tak pocit přes internetovou fotku. Prut je teleskop, patrně žádná hitparáda, takže možná průměr a hlavně 15–30g moc na plavanou jak uvádějí není. Za těch 20 let co jsi nechytal se toho příšerně moc změnilo. Pokud se týká navijáku, tak dle ceny http://www.obchod-rybareni.cz/…-brzda-18713 taky nic moc, ale pokud to bude tak jak jsi popisoval, asi to stačí, jen pokud je 35 ta velikost co si myslím, tak je zbytečně velkej. I když pominu, že sety nebývají obvykle to pravé ořechové a mám k nim tak trošinku despekt, tak tohle mi připadne možná vhodný pro mladýho kluka co úplně začíná, ale ne pro dospělýho rybáře. Myslím si, že za velmi podobnou cenu se dá pořídit něco co by ti vyhovovalo víc.
reagovat
Zkus upřesnit co jak a kde budeš chytat, ale ne tady, ale třeba zde http://www.chytej.cz/…ze/zaciname/ nebo v nějaké konkrétní diskusi (Plavaná, kaprařina atp.), tady to zapadne a spousta lidí si to ani nepřečte. - Čtvrtek 29. srpna 2013 v 9:34 @ double-j
-
Zdravím vás, pánové. Připojím se také do diskuse se svým dotazem. Dlouho jsem nechytal, jen ještě jako malý kluk a teď se mě po skoro 20 letech zmocnila chuť se k tomu vrátit. Neplánuji žádné velké vysedávání u vody, ale spíše tak pro odreagování si zajdu zachytat, abych si vyčistil hlavu od kancelářské práce atd. Vyhlédl jsem si právě set od Shakespeara a tak bych se vás chtěl zeptat na váš názor, co si o něm myslíte? Tady je link: http://www.e-rybarskepotreby.cz/…-35rd-zdarma
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 ve 23:46 ® jepice-zruseno reakce na …
-
osprey> Aha. Já myslel, že na něco z dřívějších dob
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 ve 23:21 ® osprey reakce na …
-
b.gun> Myslím, že zrovna na tento strojek jsem dole narážel.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 19:48 ® b.gun
-
Shakespeare a Pflueger jedno jest, společnost Pflueger byla Shakespearem koupena tuším již někdy v 60. letech. Obě značky navíc patří do stáje Pure Fishing, Inc., kdy pod křídly této společnosti se jen tak mimochodem nachází hned celá řada více či méně známých značek, kromě zmiňovaných Shakespeare a Pflueger jsou to např. Berkley, Penn, Mitchell, Fenwick, Abu Garcia, Stren a další.
reagovat
V nedávné historii se souznění těchto dvou značek projevilo např. na navijáku Pflueger Supreme, který byl – např. u nás – nabízen také pod značkou Shakespeare Supreme … - Úterý 25. ledna 2011 v 18:19 ® 55chrd
-
Ahoj všichni .Loni jsem se vrátil po dlouhé pauze k vodě , a tak jsem si začal dělat radost novým nádobíčkem . Musím konstatovat , že když si uděláte jako já 17let pauzu a pak se máte rozhodnou co koupit , a ke všemu je na výběr tak obrovké množství těch „nej“ značek a prutů a reklamy na vás vyskakují všude , tak jsem neváhal a koupil pruty a navijáky od Schakespera . Kdybych to neudělal tak ještě dnes se prodírám nabídkama různých firem a na vodu bych se nedostal . A o tom je podle mě Schakespear . Rybám je stejně jedno jakým klackem je vytáhnete .
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 9:19 ® Tino
-
jepice> dva takové pruty z Druchemy máme, nápisy shakespeare se znich už odloupaly před lety… jsou to děličky 2,7m(?) oranžový ovin drátěných oček a korková rukojeť. Chytal jsem na nich před 20ti lety a teď chytám znova.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 1:44 ® jepice-zruseno reakce na …
-
osprey> Nevím, zdali je to fáma, nebo ne, ale někdo mi tvrdil, že jistou dobu lepil šejkspír v podstatě „nálepky“ na pruty (možná i navijáky? i když ty jsou celkem typické šejkspírovské), které se vyráběly v různých podnicích a shakespeare usoudil, že jsou kvalitní. Nebo to možná bylo tak, že různé podniky vyráběly technologií shakespearu a pak dostaly ty nálepky. Každopádně nějakým takovým způsobem se dostaly nálepky shakespeare wonderrod na druchemáče (viděl jsem již i prut druchema s nápisem druchema – fialově vyvázaný mušák). Přitom např. wonderrod se vyráběl i v jiných barevných podobách (např. bílý, žlutý). Prý nebyl nikdy v druchemě problém s tím, že mizely (rozkradly se) blanky jako takové, ale byl problém s tím, že mnohé z nich byly již ocejchované nálepkou shakespeare a to byl průšvih, poněvadž těch nálepek měl být údajně omezený počet. Někdo ze šejka to tam asi trochu hlídal. Blanky bez nálepek prý nikdo nepočítal. Ostatně – jeden beználepkový prut na druchemáckém blanku doma máme. Je tedy možné, žejsou stejně oblepené některé výrobky jiných firem. Dnes je ale jiná doba. Vše se vyrobí v jedné fabrice v číně a jednou se to prodá jakožto ryobi, podruhé jako mikado a potřetí za uplně jinou cenu jako dragon nebo viva. Dnšení doba je vyloženě taková, že je velikánský výběr ve značkách i cenách jednoho a téhož výrobku.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 1:15 ® osprey reakce na …
-
jepice> Mám pocit, že to budou dost komplikované vztahy – nějaké fúze, zachovávání značek apod. Mám třeba pocit, že existuje magnesiový naviják, který v mírných obměnách nese značku Shakespeare, Pflueger, Mitchell a to možná není vše…
Soudě dle cen a té unifikace ale dnes výroba zjevně probíhá v Asii a Japonsko to nebude..
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 1:09 ® osprey reakce na …
-
jepice> Díky. Jestli budu mít čas, pokusím se porozhlédnout.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 0:52 ® jepice-zruseno
-
shakesperman u svých sbírkových pfluegerů uvádí: Navijáky Pflueger,byli součástí katalogů Shakespeare v letech 1970 až 1974.Vyráběny v Japonsku.Velká podobnost se serií Shakespeare Ball bearing
Setkal jsem se však s jistou návazností na shakespeare i dnes prodávaných navijáků. například pflugery současné navijáky nesou jméno President http://www.basspro.com/…/_/N-1z0x9cw mezi výrobky pflueger najdeme také muškařský automat velice podobný starému šejkspíru. Donedávna se přitom nápis flákal ještě na plasťáky šejkspír http://aukro.cz/…esident.html#… Původního presidenta zde představovat nemusím.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 0:30 ® jepice-zruseno reakce na …
-
osprey> například zde muškařský naviják: http://www.flickr.com/…/1047196468/
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 0:28 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Nápis pfluger se kdysi objevil (a možná i oběvuje) na v podstatě totožných navijácích, jaké vždy poněkud dříve nesly nápis shakespeare. Nemám nyní na mysli pouze velice podobné výrobky, ale věci, které musely vypadnout vyloženě ze stejné formy, abych to tak řekl. Nápis sanger jsem viděl na prutech z dob nedávno minulých, z jedné strany sanger, z druhé nápis shakespeare.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 0:18 ® osprey reakce na …
-
jepice> Z čeho usuzuješ na společné rysy těch tří firem. Já viděl některé navijáky velmi podobného ražení. Narážíš na totéž nebo je to něco jiného?
Shakespeare vůbec není špatný, ale úplně se u nás vykašlali na reklamu a na to se dá dneska i dojet.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 v 0:05 ® jepice-zruseno
-
Osobně nemám, ale setkal jsem se s několika současnýmy mušáky shakespeare (odysey, nebo nějak tak) a vzhledem k ceně jsem byl mile překvapen. Sám chytám občas na muškařský shakespeare, ale ten je cca 30 let starý a ten musím pochválit(nemá to ještě nic společného s druchemou, má ještě kovové spojky). Nové pruty od shakespeara se mi docela často líbí. Nevím ale, jak jsou na tom navijáky. Je to dnes trošku opomíjená značka. Dále by mne zajímalo, co má se značkou shakespeare (současnou i minulou) společného pfluger a německý sanger.
reagovat - Neděle 23. ledna 2011 ve 21:20 ® skipi007
-
Zdravím , ja mám trojděličky Shakespeare Cypry Carp 3,60 3 lbs už 4 roky , a jsou naprosto super , hážu s nima 80g – 100g helikoptérama od 130 do 150 metrů a zatím jsou v pohodě, teď jsou v akci 1+1 zdarma za cenu 1499 , ja je kupoval ještě za cenu 1999 za 2 kusy . docela uvažuji že si koupím ještě dva jen tak do rezervy protože nevím jak dlouho se budou ještě prodávat . každopádně až doslouží koupím je znova pokud budou ještě v prodeji pokud ne koupím jejich nástupce.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 21:47 @ shakespearman reakce na …
-
Děkuji za poklonu mé sbírce,pokud se Vám někomu něco podobného doma válí,a nepoužívate to,tak mi mužete i nabídnout.Pouze ale funkční a velmi pěkné kousky. Nabídky můžete posílat na e-mail : hcrabat@seznam.cz Děkuji Shakespearman.
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 9:46 ® Fídrlídr
-
Moooc pěkné
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:56 ® osprey reakce na …
-
b.gun> Díky. Pořádná sbírka…
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 11:56 ® b.gun reakce na …
-
osprey> Pro zájemce, na internetu už shakespearmanova sbírka ke zhlédnutí je … http://shakespearman.freepage.cz/
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 10:49 ® kerob
-
Muj prvni normalni prut a navijak byly od Shakespearu, dodnes to jeste nekde mam, prvni jakoze vlacak byl pred mnoha lety Wonderod, mam i wonderod bice, mam navijak Pro AM, coz vypada temer presne jako MK 100, jen je cernej… kdyz chce nekdo levnej obycejnej musak, s klidnym svedomim mu doporucim Shakespeara a ani soucasny smekaci navijaky nejsou uplne spatny po mechanicky strance – jsou i znacky vice protezovane a navi maji znatelne horsi. Nicmene z pohledu cloveka, co se propracoval k nejakemu vyssimu levelu, nema tahle znacka uz moc co nabidnout.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 10:42 ® kerob reakce na …
-
osprey> presne tak a ty casopisy jsou kolikrat vyrobeny za prijem z inzerce, to co se proda (penize od ctenaru), je vlastne zisk – vyroba uz je zaplacena.
reagovat - Neděle 26. září 2010 v 19:33 ® osprey reakce na …
-
shakespearman> A na Internetu bys svoji sbírku prezentovat nechtěl? Pokud ano, pošli mi osobku.
Pokud jde o ty jiné značky, ony vkládají obrovské peníze do reklamy. Být viděn dnes něco stojí.
Shakespeare ty peníze neinvestuje a tak vidět není.
Postoji redakce se až tak zcela nedivím, časopisy jsou živy právě z inzerce těch, kdo se chtějí zviditelnit. Peníze od čtenářů by to neutáhly.
reagovat - Neděle 26. září 2010 v 18:57 ®
-
Já vlastním 3 typy prutů v liceci – Wonderod. Mimo mušáku jsou vyzkoušené a super. Můj první dětský teleskop byl taky Shakespeare. Někdy od roku 1974–76. Ještě ho mám schovanej!! Jinak ulítávám na muškařských Shakespearech. Jak prutech, tak navijácích. Kdyby mi to Shakespeare nabídl, jezdil bych s jeho cajkem po světě a trumfnul bych J.V. .
reagovat - Neděle 26. září 2010 v 10:34 ® Fídrlídr reakce na …
-
Možná by nebylo od věci dát sem pár fotek, pls..
reagovat - Sobota 25. září 2010 v 0:40 @ shakespearman
-
Přiznám se,jakožto sběratel navijáků Shakespeare,že s novýma prutama od Shakespeare nemám téměř žádné zkušenosti,souhlasím také s tím,že tato značka je tu dnes hodně opovrhovaná a málo známá. Hold reklama je reklama a firmy jako například : Shimano,SPRO,Daiwa atd.si rádi reklamu v časopisech zaplatí,bez nich by totiž vydavatelé časopisy nebyli vůbec schopni vydávat a to se mi nelíbí.Rybářské časopisy by se měli věnovat spíše čtenářům,co je zajímá. Před dvěma roky jsem nabízel spolupráci redaktorovi z Řybářství p.Urbanov,návštěvu u mě doma ohledně mé sbírky navijáků Shakespeare,že by určitě toto téma zaujalo spousta rybářů,zavzpomínali by si na tu překrásnou nostalgii,se kterou jsme se i my tehdy mohli setkat. Jak jsem začal,kde se navijáky shánějí atd. Odpověď pana Urbana zněla,že by se urazili firmy,které ten časopis – řekněme to česky živý! Možná na to vydavatel jednou přijde,časopis musí mít 100 stran aby si čtenář – rybář taky něco kloudného přečetl,když je ze třičtvrtě jenom plný reklam… Přiznám se,že časopis už jenom proto nečtu.
reagovat