Chytej.cz

Kupujete rádi v e - shopech? Díky za názory. necteno

17.8.2010 | | 5.466 zobrazení | 51 odpovědí

Nakupujete v e-shopech (rybářských)? Co by jste si přes internetový obchod nekoupily a co naopak ano.Díky za Vaše názory.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 7. září 2010 ve 20:20 ® sonic
sonic

Mě osobně spíš zaráží, že za cenu jedné rapaly+poštovné mám z usa (přes ebay) ty samé rapaly dvě (poštovné 3 dolary). Takže nakupuji pokud se to vyplatí ze zahraničí – a většinou se to vyplatí. Pouze pokud chvátám tak nakupuji u nás…

reagovat
Úterý 7. září 2010 v 7:40 ® Robur
Robur

hoši, vy to řešíte a hledáte furt nějaké hnidy. Nemůžete říct: objednal jsem to a to a stálo to méně než v obchody XY. Je přece jasné, že každý obchdo do toho dává něco svého, někdo má nízký nájem jinému pomáhá balit zboží tchýně a ještě zadarmo, ale neumí si zase vyjednat zajímavé slevy ve velkoobchodě, někdo kompenzuje cenu poštovným zdarma, jiný přidá dárek. Někde zase poštovné neplatíte, až když nakoupíte za 5000. Myslím, že každý kupující ví, co pro něj osobně je dobrá cena a co už je lepší koupit mimo e-shop. A ta ceně, dle které se rozhoduje, je cena konečná a je úplně jedno, co si kdo do ní započítá. Ve výsledku musí být pro mne dobrá, jinak nekoupím.

reagovat
Úterý 7. září 2010 v 0:41 ® rgb23 reakce na …
rgb23

hraji> já tomu moc nerozumím, taky ale nemám internetový obchod…:-) Jako koncového zákazníka mě nezajímá kolik prodejce platí DPH ani jak dlouho to bude balit a kolik prodavačů bude s balíkem šlapat u okénka na poště . Kupuji za určitou cenu + poštovné. „prodej přes e-shop si vyžádá další náklady. Například práci zaměstnance, který zásilku zkompletuje, vyfakturuje, zabalí a dodá na poštu“ To zní jako bych měl v kamenném obchodě platit příplatek za to, že mi ustřihnou kus silonu z cívky v metráži nebo zabalí vystavený prut do obalu:-) Jen tak mimochodem, včera jsem si v jistém internetovém rybářském obchodě objednal zboží,na faktuře stojí – ctrl+c – ctrl+v Způsob doručení: Obchodní balík – Česká pošta Poštovné 89 Kč Balné 0 Kč. V akci to nebylo tak nevím proč platit 102/122,– s DPH.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 10:50 ® kerob reakce na …
kerob

hraji> pouziti pouzitych obalu neni nic spatneho – je to ekonomicke a ekologicke. A rec je o balnem plosne, protoze vetsina eshopu si ho plosne uctuje. Obal na prut muze stat stokoruny ale taky desetikoruny, zalezi na tom, kdo ho posila a toto balne opodstatneni ma, narozdil od vetsiny dalsich pripadu. U prutu s tim problem nemam, u drobnosti a „nerozbitnych“ veci ano. Na zbytek ti odpovim, az si odpustis ten ton delani debila z lidi, ktery neznas a nic o nich nevis.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 10:43 ® kerob reakce na …
kerob

mihy.san> jiste, vzdyt to celou dobu pisu…a pokud tomu zakaznikovi na krame nenauctujes svuj cas, kterej si mu venoval, tak nevidim duvod mu uctovat balne, pokud vec koupi pres net. Stejne jako mi v tiskarne nikdy nenauctujou baleni letaku do smrstovaci folie… jsou to jejich rezijni naklady a jsou uz v cene – pokud prodavam v kamenaku, tak cena uz taky obsahuje rezii- elektriku, dopravu…

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 8:21 ® hraji
hraji

kerob> jak dlouho provozuješ e-shop? Pokud vůbec, pak je to krásné, protože se vyjadřuješ k věci, o které vůbec nic nevíš. A co například poplatky za likvidaci obalů? Porovnávat situaci, kdy soukromá osoba pošle jeden dopis s opravdu podle legislativy fungujícím e-shopem je hloupost. A víš, že takový kartonový obal na rybářský prut může stát až stokoruny? A posílat zákazníkovi zboží v hodnotě pár tisíc v již jednou či vícekrát použitém obalu, tak to je česká specialita.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 0:27 ® mihy.san reakce na …
mihy.san

kerob> Není to blbost, na rozdíl od „kameňáku“ musíš to zboží skutečně zabalit. A to zabalení stojí minimálně stejný čas, který ti bude věnovat prodavač v obchodě, možná i víc. Takže pořád zůstavají navíc náklady za krabici, bublinkovou obálku, lepící pásku atd.

Vždyť je to tak jednoduché, stačí se jen zamyslet …

reagovat
Neděle 5. září 2010 ve 23:36 ® kerob reakce na …
kerob

MatesKGB> chtel jsem tim jenom rict, ze mi prijde uctovat balne jako nehoraznost, jako bych v kamenaku zakaznikovi nauctoval cas, kterej jsem s nim „promrhal“. Proste uplne stejna blbost.

reagovat
Středa 1. září 2010 v 18:43 ® troutkiller reakce na …

džigit> Tak až pojedeš přez Písek tak písni a zalovíme:-)

reagovat
Středa 1. září 2010 v 9:19 ® džigit reakce na …

troutkiller> a teď jsem si vpoměl,že mám v Bechyni rodinu a co vím,taky rybář :-) jsem to ostuda…

reagovat
Středa 1. září 2010 v 8:46 ® džigit

troutkiller> to jsem v Sedlici u Pelhřimova,vařím guláš pro „nerodinu“.Jinak bych se trhnul,jenže pozvání od slečny,kterou znám od jejich předškolních let se neodmítá :-) Snad se mi udělá volný víkend,až bude potlach v Protivíně na cihelně,to bych si zajel…

reagovat
Středa 1. září 2010 v 7:47 ® troutkiller reakce na …

džigit> Fotku mám:-) Pokud přijedeš na sraz ukážu ti originál:-)) )

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:51 ® džigit reakce na …

troutkiller> v e-shopech nakupuji rád,jen mi chybí ten vychvalovaný Vaněček :-)) Nemáš aspoň nějaké foto z krámku? :-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 19:53 ® troutkiller

V e-shopech občas nakupuju ale radši zajdu k Vaněčkum do krámu:-) Pokecám s kamarádama,dáme kafe,něco vemu do ruky a něco koupim:-) Nákup neni vždycky jen o nejnižší ceně!

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 v 16:42 ® tomashr reakce na …

MatesKGB> Popravdě si vůbec nevybavuji, že bych z nějakého rybářského shopu v ČR něco dostal ve speciálně kupované krabici – vesměs to bylo využití různých vhodných krabic třeba od velkého balení atd…
To mi přirozeně nevadí, naopak mi to přijde jako velmi rozumný ekonomický (a ve své podstatě i ekologický) přístup :-)

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 12:24 ® MatesKGB
MatesKGB

kerob> Trocha blbost ne srovnávat eshop s kamenou prodejnou ohledně balného. V kamenné prodejně dostaneš možná tak igelitku za kačku toď vše. Ale v eshopu se většinou neposílá v origoš baleních takže potřebuješ nějakou krabici, bub. folii nebo jinej materiál nebo bublinovou obálku a taky práci toho kdo to posílá. Neříkám, že to jsou pálky a že ty krabice vždy kupují. Věř tomu, že když eshop ti do objednávky nezahrne poštovný a balný při levnější objednávce tak tyhle položky máš už započítaný ve zboží.

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 v 11:37 ® tomashr reakce na …

hraji> Tak příklad s USA/UK je trochu mimo, zahraniční obchod má prokazatelné náklady navíc jak přímo u poštovného, tak s administrativou. Ze zahraničí toho beru hodně a je celkem jasně vidět, že některé obchody mají zahraniční zakázky jako primární nebo aspoň hodně významný příjem a tak vycházejí vstříc, naproti tomu jiné jsou jasně zaměřené na domácí trh a „international“ je pro ně jen doplněk, ty pak často mají ceny za shipping spíš záměrně odrazující.

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 v 11:06 ® Paja73

E-shopy určitě ano, zvlášť když se v místě bydliště nebo jeho blízkého okolí nachází pouze jedna kamenná ryb. prodejna, ještě navíc dooost předražená /např. 1,9kg krmení Lorpio o 30 Kč dražší než je běžné v E-shopech a to nemluvím o silonech nebo bižuterii prakticky všechno je předražené/ Jen je potřeba vybrat ty seriozní /myslím že většina toto splňuje/ já již léta využívám čtyři e-shopy, které pokryjí mou veškerou potřebu a také vím že se tam nemusím bát zaplatit předem přes účet.

reagovat
Sobota 28. srpna 2010 v 10:44 ® hraji reakce na …
hraji

kerob> no je vidět, že neprovozuješ žádný e-shop, jinak bys nemohl napsat takovou hloupost. Firma musí k poštovnému vyúčtovat DPH a na to se na poště samozřejmě nikdo neptá. Celá otázka vznikla na e-shopy, ne na soukromníčky, kteří občas něco prodají. Znovu opakuji, firmy mají zcela jiné podmínky a účtování poštovného v plné výši a v opodstatněných případech i balného považuji za zcela legální. Pro rejpaly, při objednání zboží z USA v hodnotě 150 USD nám naúčtovala firma poštovné a balné 51 USD a považovala to za normální a dokonce nám tu částku doložila. Při objednávkách z Británie je poštovné a balné také běžnou součástí faktury a pohybuje se kolem 300 až 450 korun

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 18:55 ® kerob reakce na …
kerob

kerob> tak ted uznavam, ze jsem se zmylil, skutecne to bylo do 100 g – nad je to za 37, koukal jsem na listky.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 17:47 ® 

Ano. Musím. Jako žiji poměrně daleko od speciálek a jako muškaři mi nic jiného nezbývá. U nás neseženu ani BP háčky. A zkušenosti mám dobré. A co bych nekoupil ? Pak asi prut, nebo naviják nad 1000kč. To raději vyrazím do světa a pěkně si ho osahám. I když i s reklamací mám dobré zkušenosti.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 17:40 ® kerob
kerob

Hraji – Kdyz prijdu na postu a podam balik k odeslani, nikdo se nepta a nikoho nezajima, jestli jsem soukroma osoba nebo firma. Zaplatim a jdu. I kdyz posilam vice baliku a odesilatel je firma, tak se pro me nic nemeni. Delam to tak leta.
Uctovat si balne je podle me naprosta nehoraznost – asi jako kdybys zakaznikovi na krame zapocital cas, kterej jsi se mu venoval nez zaplatil. Na tu vahu jeste kouknu na podaci listky ale nektere urcite byly pres 100g a vsechny za 34,–.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 12:58 ® Piranha
Piranha

Internetovy obchod je dobry, ale musim vedet co chci.Nejlepe pokud jsem si to nekde vyzkousel, mel to v ruce nebo uz kdysi jsem si to porizoval, nekoupil bych si tam asi obleceni a prskacky i kdyz se to v pripade spatne vybrane velikosti da vymenit, tak je lepsi osobni odber. Ja nakupuji pres e-shop dost a to hlavne muskarinu jako spis vazaci material a nejake drobnosti.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 12:57 ® bowler

Je to firma Vadiumlov u nás v České Lípě.Kontakty jsou na jejich stránkách www.vadiumlov.cz Na seznamu je nejlevnější Exage 300 Mrb za 1490.- kde ho najdu za tebou uváděných 1190.-?Ať můžu porovnat kamenou realitu s netovou fikcí.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 12:09 ® hraji
hraji

tomashr> zkus ale posuzovat situaci z hlediska firmy. Cena zboží je běžně nastavena na nákup v obchodě. Ale prodej přes e-shop si vyžádá další náklady. Například práci zaměstnance, který zásilku zkompletuje, vyfakturuje, zabalí a dodá na poštu. Pokud nechceš jako jojo chodit každý den na poštu s 30 balíkama a stát hodinu ve frontě ( a i tu hodinu musí zákazík zaplatit), pak máš šanci, zvolit takový způsob zasílání, při kterém ti pošta nebo jiný dopravce přijede balíky vyzvednout do firmy. Ale to už je vázáno na určité typy zásilek a jejich ceny. Takže Obchodní balík České pošty stojí 102 koruny, připočti DPH a jsi na 122,–Kč poštovné. A kde máš balné? Ono je snadné kritizovat, zejména bez znalosati problematiky.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 ve 12:04 ® hraji
hraji

kerob> posíláš zásilky do 100 gramů a nejsi firma, tudíž neplatíš DPH. Jak jednoduché milý Watsone. Ale firma, jakmile je plátcem DPH, je povinna naúčtovat i k poštovnému. A když něco posílá, většinou je to těžší než 100 gramů. Provozuji e-shop již pár let a tak docela přesně vím, o čem je řeč. Je pitomost srovnávat soukromou osobu a firmu.

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 9:28 ® tomashr reakce na …

LeoC> Za mě z onlineshopů TropicLiberec, ale spíš pro větší objednávky – nad 3k poštovné zdarma. Pak jsem víc věcí kupoval v Braunstaru, ale tam už musím říct, že pokládám jejich systém za dost zaostalý – asi dvakrát jsem se trefil do jejich akčních nabídek a doručili spolehlivě, to ano, ale jinak to vyložený zázrak není.
Z nástrahy.cz mi sice objednávka přišla dobře, ale tam už nastává ta situace, kde mám zásadní námitky proti příliš jednoduše pojatému poštovnému, to je totiž učebnicový příklad obchodu, kde by se spousta věcí dala realizovat jen tak obálkou…

reagovat
Pátek 27. srpna 2010 v 6:30 ® LeoC reakce na …
LeoC

tomashr> Taky mám s tímto obchodem velice dobré zkušenosti. Dále pak s Hobby G, s PARYSem a NÁSTRAHY.CZ.

Ono by možná neškodilo, kdyby se napsalo kdo s kým má jaké zkušeností.

Když něco kupuji na eBay, tak si u prodejců napřed pročítám hodnocení jejich služeb a celkem mi to vychází.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 18:35 ® tomashr reakce na …

MatesKGB> Ano, Tropic Liberec je jeden z obchodů, které celkem respektuji :-)

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2010 v 18:28 ® MatesKGB
MatesKGB

tomashr> Bral jsem to jako klasický obchodní balík s dobírkou. O obálce jsem ani neuvažoval. Pracuji totiž v eshopu (s rybařinou to nemá nic společnyho) a tam posíláme v obalkách halvně bez dobírky.

Jinak já často nakupuji v tropicliberec.cz, pristup k lidem naprosto perfektni, vzdy kdyz neco nemaji nebo clovek ceka o den dyl nez maji napsano u zbozi tak hned volaji, dnes mi volali 2×. Vcera sjem objednaval a zitra to jiz dostanu. Dopravny tam maji 99,–DPD a nebo i postu a pod…takze spokojenost:-) Stalo se mi taky ze nemeli jednoho woblera tak poslali ostatni veci a woba dodatecne o myslim 3 dny pozdeji…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1