Chytej.cz

Rozdíl mezi Lovem na umělou mušku a Muškařením necteno

28.1.2005 | Klon | 9.312 zobrazení | 21 odpovědí

Petrův zdar všem nadšeným rybářům na Chytej. cz. Myslým že úvod je jasný takže jaký je rozdíl mezi těmito způsoby lovu a všeho co se jich týče – náčiní apod. Dííííííííík všem zůčastněným.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 20. března 2017 ve 12:07 ® mof243 reakce na …
mof243

Anebo rybaření,ať si chudinky šupinatý od nás odpočinou:-D :-D :-D

reagovat
Sobota 18. března 2017 ve 2:34 ® regulus reakce na …
regulus

Ringo> no to je řeč do pranice a co takhle zakázat kapra … :-D :-D :-D

reagovat
Pátek 17. března 2017 v 15:34 ® Ringo

To už je potom lepší a srozumitelnější zakázat na MP jakoukoliv mušku.

reagovat
Středa 22. února 2017 v 11:51 ® Sintrix reakce na …
Sintrix

Robur> Kdepak. Takto to proběhlo u nás asi před 3 roky. Na výročce MO padl návrh a delegát jej přednesl na jednání ÚS a ten jej zahrnul do bližších podmínek. MO může zahrnout je na svém revíru.

reagovat
Středa 22. února 2017 v 9:40 ® Robur reakce na …
Robur

Sintrix> to je te´dka nějaká moderní rada, že?

reagovat
Středa 22. února 2017 v 8:45 ® Sintrix reakce na …
Sintrix

Robur> pak je na vás, aby jste omezili velikost mušky-strýmra na daném revíru, nebo v celém ÚS. Jihočeský ÚS má omezení strýmra na 5cm a slyšel jsem, že někde jsou i 4cm. Cestou výročních schůzí MO.

reagovat
Středa 22. února 2017 v 1:00 ® regulus reakce na …
regulus

BigMike> to jsou ty definice způsobu rybolovu, který mě popravdě taky dost serou. Druhá strana věci je jak to v zákoně nebo BP správně formulovat, tak nějak se to za posledních „pár“ let změnilo, předpisy jsou poplatné přelomu 80 a 90 let minulého století nebo ještě hůř. Z mýho pohledu je strýmr vláčka i když z pohledu rybolovné techniky není, hlavně že řešíme korálky, plíšky a podobný p…viny. Je jasný, že nějaká definice být musí, ale je mi 56 let, takže kromě 2 let na vojně chytám v kuse více jak 40 let a tyto definice se za celou tuto dobu nezměnily. Myslím si že lze nastavit pravidla tak, aby to odpovídalo současnému stavu věcí. Netuším jestli by bylo třeba změny v zákoně (což by asi byl problém) nebo jen v BP, což by byl problém podstatně menší.

reagovat
Úterý 21. února 2017 ve 20:53 ® BigMike

U nás jsme si na krajské konferenci prosadili, že na Lužnici 6 a Černovickým potoce 1–2 je lov muškařením a lov na umělou mušku povolen jen s muškařským prutem, muškařskou šňůrou a muškařským navijákem. Jinak se všude okolo od 1.1. vláčí, tedy pardon loví na um.mušku a muškařením s vláčecím prutem a smekacím navijákem o 100 péro! Hnus velebnosti, jinak to nazvat nejde!

reagovat
Úterý 21. února 2017 ve 13:32 ® Robur
Robur

pěkné téma, v Brně už muškaři se strýmry atp. chodí. Teď byli na S4 pod hrází.

reagovat
Úterý 21. února 2017 ve 13:08 @ Pochybovač

Lov na streamer nebo jinéí nástr. z peří (hauzerovo peří) na MP je co?

Lov na streamer a jiné nástr. z peří na P je co?

Proč RS odpovídá pokaždé rozdílně na otázku, zda lov na P po 1.9. (a do 16.6. na MP) na streamer, luru, hauzerovo peří (bez ohledu na prut, naviják, vlasec, šňůru) je legální?

reagovat
Úterý 21. února 2017 ve 12:38 @ Mlin

Stacilo by jednoduse rict – na P. reviru se nesmi pouzivat zive ci mrtve organicke nastrahy. Na MP plati pravidlo: na jedne udice maximalne 2 navazce, vyjmka je pouze lov s umelimi muskami kdyz muzete pouzit 3 navazce s jednohackem, kdyz by jste pouzivali organicke nastrahy na muskarsky prut opet plati pravidlo max. 2 navazce… Dava to smysl?

reagovat
Středa 2. února 2005 v 8:32 ® toulovec
toulovec

Sice chápu v čem je rozdíl, jen jsem nepochopil proč se jedná o rozdílný způsob lovu. Navrhoval bych tedy ještě rozdělit přívlač na: „lov vlečením umělých nástrah“ a „přívlač“

reagovat
Neděle 30. ledna 2005 ve 20:50 ® Klon
Klon

občasný_pijak : jj sorry,fakt jsem si to přečetl už několikrát a až teď jsem si to přečetl z jiného zdroje a už mi to klaplo,hold někdo je na hle pomalejší,ale stejnak si neodpustím to že by to mohli psat jednodušeji

reagovat
Neděle 30. ledna 2005 ve 20:41 ® fikus
fikus

oprava : nástrahy

reagovat
Neděle 30. ledna 2005 ve 20:39 ® fikus
fikus

klon–} chytrému napověz, hloupého kopni. Neuraž se nemyslím si, že jsi hloupý, ale zkus to číst vícekrát a zkus u toho myslet. Pak ti dojde co je v tom zákoně napsáno a jaký je rozdíl mezi muškařením a lovem na umělou mušku. nápověda: na P revírech je zakázáno používat živé nebo mrtvé nástravy.

reagovat
Neděle 30. ledna 2005 ve 20:23 ® Klon
Klon

Lerák: RŘ je dole napsán a co s toho vyčteš. skoro nic ani to co psal HaD. Takže kde se pak člověk má dozvědět jak to doopravdy je. když v RŘ to stojí za houby

reagovat
Neděle 30. ledna 2005 v 9:30 ® Lerak

Rozdíl v tom je, musíš si to jen pořádně přečíst ve vyhlášce. Bohužel však naši diletanti (zákonodárci, MZe a ČRS) vše zkomolili. Na vysvětlenou : slovo muškaření je přeložené z anglosaských jazyků (kde jsou prvopočátky způsobu tohoto lovu) ze slova „flyfishing“. Tak se používá desítky let ve světě a znamená lov na uměle uvázanou mušku pomocí muškařského prutu, navijáku a muškařské šňůry!!!Tak až přijede nějaký anglicky hovořící muškař a zjistí v popisech revírů, že na P vodě je u nás zákaz muškaření (flyfishing disabled…) určitě si pomyslí co jsme za pranárod balkánského typu.....

reagovat
Neděle 30. ledna 2005 v 1:25 ® HaD
HaD

rozdíl je v tom, že lov muškařením je jen na MP a můžeš dát i přirozenou nástrahu a na um. mušku můžeš lovit všude, ale jen na umělý.

reagovat
Sobota 29. ledna 2005 ve 21:05 ® Klon
Klon

Moc toho není čekal jsem víc (((

reagovat
Pátek 28. ledna 2005 ve 23:07 ® Klon
Klon

jj ale není to hovadina,vždyt je to to samý tak proč to nespojej ani to jeden rybolovnej způsob,jen kvůli 2 věci to je jedno a to samy

reagovat
Pátek 28. ledna 2005 ve 22:45 ® playboy007

(5) Lov umělou muškou

Je lov pomocí jedné udice na umělou mušku, nahazovanou pomocí muškařské šňůry, jiná udice nesmí být nastražena. Muškařská šňůra může být nahrazena vlascem, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové, nebo jiné plovátko, případně jiná zátěž. Při lovu umělou muškou lze použít nejvýše tři návazce s tím, že na každém návazci lze použít jen jeden jednoháček. Pokud jsou nástrahy vybaveny dvojháčkem nebo trojháčkem, lze použít jen jeden návazec. Umělou muškou jsou nástrahy, imitující hmyz či jiné organizmy. Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky.

(6) Lov muškařením

Je lov jednou udicí za pomocí muškařské šňůry, jiná udice nesmí být nastražena. Muškařská šňůra může být nahrazena vlascem, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové plovátko nebo jiná zátěž. Při muškaření lze použít nejvýše dva návazce s tím, že na každém návazci lze použít jen jeden jednoháček. Pokud jsou nástrahy vybaveny dvojháčkem nebo trojháčkem, lze použít jen jeden návazec. Za nástrahy lze použiti i živý nebo mrtvý hmyz. Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při jejich pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky. Lov muškařením lze použít jen na mimopstruhových revírech.

toť rybářský řád…

reagovat