Chytej.cz
Kajak HALIBUT - VÝPRODEJ

Srovnání rybího masa necteno

23.4.2010 | Robur | 5.357 zobrazení | 41 odpovědí

V rybářství 2/2010 jsem četl článek ve smyslu, že česká ryba, hlavně kapr je mnohem lepší než dovážená ryba. Dále autor rozvíjí myšlenku ve srovnání s losos. rybami, že jejich maso je uměle vyhoněné /rybí brojleři/oproti kaprovi. Motem článku je: Lidičky jezte české ryby. Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Reakce na téma
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Vaše reakce

Pro psaní smajlíků použijte zkratky a ikony. Nepoužívejte prosím HTML značky. Odkazy, odstavce a seznamy se vytvářejí automaticky podle syntaxe Texy.


Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 30. září ve 14:14 @ MichaelaKra

Ahoj,

pěkně sepsaný článek o rybách a jak nejlépe připravit rybí maso jsem našla zde:

https://receptyprokazdeho.cz/clanky/427/

reagovat
Čtvrtek 23. prosince 2010 v 10:11 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> a že ten řezník umí udělat dobré věci :-)

reagovat
Čtvrtek 23. prosince 2010 v 0:01 ® džigit reakce na …

osprey> jj,se dřevem je to stále hořší.Ostatně jako s rybama :-((

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 21:18 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Jo, v soli, tam se to srovná opravdu tělo na tělo. Ani chlup neprojde.

Já mám souseda řezníka, chodím si k němu. Nemusím shánět proschlé tvrdé dřevo do teplé boudy.

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 16:54 ® džigit

já nejraděj srovnávám maso v soli a poté ve visu v udírně :-D
Tam se rozdíly mažou, no ni :-))

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 15:28 ® LeoC reakce na …
LeoC

osprey> já taky, ale většinou to musím číst několikrát a mezi řádky, abych pochopil, co nám pinquin chtěl říct :-D

reagovat
Středa 22. prosince 2010 ve 13:49 ® osprey
osprey

Ve mě ten název fóra evokuje srovnání rybího masa na pánvi. Asi budu muset někdy vložit foto, jaké puzzle se dají skládat z rybích řízků:-)

A pokud jde o kolegu tučňáka, u něj co slovo to perla. Těším se na každý jeho komentář.

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 0:53 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

tucnak11> Jsi mě „zbořil“… :-D

reagovat
Středa 22. prosince 2010 v 0:52 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Robur> Ani mi nemluv…Myslím,že jsem měl co srovnat (i když to byl letos jen jeden případ),měl jsem na talíři potočáka se dvěma duhákama…a byl jsem na rozpacích.Potočák mi „nejel“,zato dva duháky jsme „zbodli“ jen to mlasklo.-Jen pro pořádek-potočák byl z revíru a ti duháci taky (i když z jiného revíru)…

reagovat
Úterý 21. prosince 2010 v 10:18 ® Robur
Robur

bíží se doba srovnávání, třeba přibudou názory:-)

reagovat
Pátek 30. dubna 2010 v 10:56 ® tucnak11
tucnak11

Nejlepši kapry jisou unas po nasazeni na pstruhove přehradě přes zimu se vytišti s bahna to je pohoutka:-) .Přehrada je vysoko tak potoky jen tečou doněj.Aco se jedna lososa tak takove co tu prodaveji tak zvane Aliaške ani aliašku neviděly:-D Každa ryba je dobra jen se lišou mořska a sladkovodni,mořska ma jod plus bilkoviny sladkovodni ma jen bilkoviny.Ja stejně nejratši mam mořske plody a nejvice hobotničky:-> pořadně je nestraviš a přy velke straně přysaji se hapadlama za hemorojdy ani nemusiš it operovat jemnym trhnutim vyrveš si je sam.:-D :-D

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:48 ® Tommy reakce na …
Tommy

spike> :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:47 ® spike reakce na …
spike

Tommy> nekecááááám:-P :-P

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:42 ® Tommy reakce na …
Tommy

spike> kecááááááš :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 22:01 ® spike reakce na …
spike

Tommy> :-D ne 80:-P

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 21:46 ® Tommy reakce na …
Tommy

spike> To už by si měl 50? :-P

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 20:01 ® spike reakce na …
spike

Tommy> no i když 2 kila bych ještě přibrat mohl aby to bylo pěkně zaokrouhleno:-D

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 v 19:56 ® Tommy reakce na …
Tommy

spike> :-D

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 v 19:53 ® spike reakce na …
spike

Tommy> neboj, bůček jím a se svou váhou jsem spokojený:-)

reagovat
Čtvrtek 29. dubna 2010 v 11:54 ® Tommy reakce na …
Tommy

spike> No vidíš to bejku:-) To máš z toho,že žereš ryby. Kdyby si žral bůček tak přibereš :-D :-P

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:01 ® spike reakce na …
spike

Robur> Já mám už od vánoc stejnou váhu ani kilo dolů ani nahoru. Je to dáno tím, že mám moc pohybu. Ted jsem dojedl pstruha a vskutku vynikající ryba. Měl jsem ho po roce a půl. Naposledy jsem jedl pstruha z Želivky co zabral na chleba:-)

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:49 ® Robur
Robur

0*2=0

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:30 ® spike reakce na …
spike

Robur> já ti dám teoretika:-) náhodou sice jsem hubeňour ale sním toho za 2:-)

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:14 ® toulovec reakce na …
toulovec

Robur> já bych nikoho nediskriminoval, voni i někteří ti hubeňouři mnohdy „věci“ rozumí. Gurmeta najdeš všude.

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:10 ® Robur
Robur

toulíku měli bychom stanovit, že do žracích fór se člověk musí kvalifikovat tělesnými proporcemi, k čemu jsou názory Spikeho a Ospreye, když jsou to jen teoretici:-D

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 19:59 ® osprey reakce na …
osprey

Robur> To skutečně záleží na tom, jak se o ty ryby pečovalo a co do nich stačili nacpat. Obecně v tom žádný zázrak nevidím.

Kapr mi chutná nejvíc z řeky a v únoru – to je totálně vysádkovaný. Jenže já ho chytím náhodně při lovu tloušťů tak jednou za tři roky.

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 19:57 ® toulovec
toulovec

dnes jsem lapil duháčka, který nějaký ten pátek v řece přežil a je to na něm vidět. Podotýkám že barva masa je opravdu taková jako na fotce. Kam se hrabe chuťově losos. Minulý týden jsem zavraždil jednoho padesátníka, barva naprosto stejná – z jednoho filetu jsme se najedli tři :o))) Někdo mi vyprávějte něco o hnusným kaprovi…

reagovat
foto/forum/2010/th-img13177.jpg
Pondělí 26. dubna 2010 v 19:54 ® spike
spike

osprey> :-) já loni zmasil ryby 3-cejna a 2 kapry. Letos 3 duháky(ze sobotních závodů) za chvilku budou na talíři:-)

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 19:37 ® Robur
Robur

spíš mně šlo o to, za jak kvalitní považujete lososovité ryby z velkochovu…

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 18:03 ® osprey
osprey

IV.TO.ŠIRDA> Byl z čisté řeky vysádkovaný po dlouhé zimě. Po technické stránce naprosto v pořádku.

Ale byl turbo (naturalizovaná říční ryba, velmi bojovná) – a ty nežeru:-))

Loni jsem čekal na sežratelného kapra až do října – jeden byl moc malej, další moc hezkej, třetí bojovnej… Když jsem v říjnu vytáhl baculatého lysce se zdeformovaným ocasním násadcem a pokousaného od vydry, hned jsem věděl, že „to je von“.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1