Chytej.cz

pěstování žížal necteno

22.2.2010 | tomin | 29.675 zobrazení | 39 odpovědí

Je tu někdo trochu zahradník? Kamoš má hnojník kde má každý rok velký hnojáky a na našem hnojníku sem našel jen pár malinkatých žoužalek . neví někdo čím to muže být. složením kompostu,umístěním?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 23. února 2010 ve 14:41 ® hraji reakce na …
hraji

džigit> nevím, neslyšel jsem o tom, že by to někdo zkusil, ale logika věci říká, že ryba sežere všechno, co do vody spadne ze stromů, keřů i trav na břehu, housenky z květáku by asi žraly taky.

reagovat
Úterý 23. února 2010 ve 13:55 ® džigit reakce na …

hraji> máš pravdu předsedo,na čerstvě pěstovaný květák akorát housenky,ale na ty asi zase ryby nee :-)

reagovat
Úterý 23. února 2010 ve 13:43 ® hraji reakce na …
hraji

Moc ne, žížaly obecně dávají přednost prostředí s rozkladem biomasy a rozkládající se květák se již moc pěstovat nedá.

reagovat
Úterý 23. února 2010 ve 13:41 ® džigit reakce na …

hraji> ale taky se dají chovat na pěstovaném květáku,ne :-D

reagovat
Úterý 23. února 2010 ve 12:52 ® hraji
hraji

žízaly se chovají, pěstuje se květák.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 11:23 ® 

Povyprávím o mých zkušenostech s pěstováním žížal. Za mých mladých let jsem se rozhodl, že nebudu jako nějaký póvl chodit po dešti po místních komunikacích a hledat nějaké chudinky a že si vypěstuji svoje velikány.

Inu, pořídil jsem si přenosku bez otvorů, na dno jsem dal trochu hnoje a zasypal zeminou. Naposledy jsem se plížil tmavými uličkami a hledal chovné kusy. Poté jsem je umístil do přenosky a poctivě krmil logrem a zbytky rozmočeného pečiva. Obden jsem pečlivě rosil horní vrstvu zeminy.

Po nějaké době jsem zjistil, že žížalkám se daří natolik, že vypadají jako jejich vrstevnice od Černobylu. Na háček byly díky jejich enormnímu vzrůstu téměř nepoužitelné a nestačil jsem je spotřebovávat. Slepice měly tou dobou plné pupky. Skončil jsem tedy opět na ulici sbíráním standardních žížalek s uspokojujícím pocitem, že mám to, co mi vyhovuje, bez starostí.

reagovat
Úterý 23. února 2010 v 0:26 ® 

Hnojáčci mají rádi i tlející listí (to se ale prý do kompostu nedoporučuje) super je hodit i nějaké jablko – to pak když ryju v kompostu tak zhnilé jabka jsou plná žížal..

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 22:25 ® Robur reakce na …
Robur

základem je tam sypat i nějaké zbytky jídla, to budou přímo kynout

reagovat
Pondělí 22. února 2010 ve 21:41 ® tony.bobo
tony.bobo

Respektivě sis odpověděl sám ještě bych přidal nově založenej.Hnojiště by mělo být nějaký rok starý a v chládku.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1