Chytej.cz

Knížky pro děti necteno

2.1.2010 | -tom- | 2.128 zobrazení | 13 odpovědí

Máte tip na knížky, které by k rybařině přitáhly děti? Sám jsem vyrůstal na „Prvních lovech“ (mimochodem, znovu vyšly), ale v podstatě to je asi jediná knížka tohoto druhu, kterou znám. Nejde mi o popis konkrétních technik a souhrn rad, ale o něco čtivého s pěkným příběhem.

Díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:49 ® Dawee reakce na …
Dawee

jo tak ta je velice dobrá já ji čet asi pětkrát a nemohl sem se jí nabažit

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 15:55 ® Robur
Robur

čtivá je definice muškaření v RŘ, pak by mohla následovat diskuse, jak to svišti chápou:-D

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 15:00 ® petrcech reakce na …
petrcech

Sander> No, to asi ne. Já sám jsem si ho přečetl až později.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 19:22 ® -tom-

Jde o děti kolem 6 let, čerstvě do kroužku chodící. Ještě jsem si uvědomil, že jsem docela čítával „Na pytlácké stezce“, ale tam už to nebylo jako jednolitej příběh. Nicméně taky dobrá.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 19:05 ® Sander
Sander

Nevím jak staré má autor otázky děti, ale Stříbrný lipan by malému děcku myslím nic moc neřekl.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 19:03 ® petrcech
petrcech

Stříbrný lipan.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 19:01 ® Robur
Robur

Vitalij Bianki Pohádky a povídky

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 18:45 ® Robur
Robur

Rybaříci na modré zátoce o ledňáčcích,

Karel Patočka – Hledání přírody

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 18:43 ® Robur
Robur

kdysi dávno vycházely lesní noviny, možná je ještě budou mít v knihovně. Byly tam příběhy o lesa, zvířatech, lovcích. Dál je o přírodě čtívý E. T. Seton, Vlk Rahů tuším autor Deyl či Doyl ale ne A. C. Až se vydrápu do patra, tak napíšu ještě jednu slušnou knihu o zvířatech. Kžadopádně psát o rybách a zvířatech je nebetyčný rozdíl, asi bude něco o dlefínech, žralocích a Bílé velrybě. V. Čtvrtek nebo kdo napsal My tři a pes z pětipes, Ota Pavel povídky. Něco se jmenovalo Stříbrný lipan. Těžko takhle z placu napsat.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 17:18 ® Sander
Sander

Tato byla fajn. První vydání jsem četl snad před patnácti lety. Je trošku pytlácky laděná, jsou to celkem fajn příběhy. Jestli chceš, tak ti ji dám.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11429.jpg
Neděle 3. ledna 2010 v 17:01 ® FISHERBOY
FISHERBOY

ikdyž na férovku..co si budem povídat, dnešní děcka až na vyjímky vůbec nemají chuť číst a nečtou..a s knížkou tě pošlou někam i kdyby byla sebelepší..dětskou pozornost přilákáš nejvíc samotnou akcí… a hlavně chce to, aby si to vyzkoušely sami…tj dej prckovi proutek se splávkem a háčkem, píchni mu tam hnojáka a modli se, aby mu brali aspoň okouni nebo plotice, protože jakmile ti děcko zjistí, že jen sedí a nic se neděje, začne se nudit a jeho zájem je na to tata pryč..

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 16:54 ® Jak.novi
Jak.novi

Ferda mravenec :-))

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 v 16:38 ® FISHERBOY
FISHERBOY

První lovy…také jinou neznam, ale doba pokročila, určitě se někde něco najde…

reagovat