Chytej.cz

spánek u vody? necteno

1.1.2010 | Ciffik | 61.298 zobrazení | 491 odpovědí

Zdravím všechny, jaký je váš pohled na rybáře, co si nahodí, dají pruty do pípáků a odeberou se do bivaku spat? (přes večerní a ranní hodiny) a tímto stylem chytají třeba týden…za jakékoliv reakce díky…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:03 ® HaD reakce na …
HaD

Adam.46> nicméně v kontextu se zadáním otázky, si myslím, že se nemýlím. Sory.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:02 ® HaD reakce na …
HaD

Robur> no, jenže . vypadá jinak než TEČKA

Adam.46> jo hochu, tak na mě působíš. Pokud je to jinak, přijmi mou hlubokou omluvu. Do svědomí si sáhni sám.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:57 ® Adam.46
Adam.46

HaD : :-D :-D :-D :-D :-D Diky za radu, ale myslím, že mi přeletěla do jednoho ucha a hned VEN ! Polovenky bych se nezvdal ani za nic !!!!!! A kdo tu říkal, že porušuju pravidla, ja jsem tady nic o non-stop a chytání a a 3 pruty nepsal, a už vůbec to neporušuju !!!!!!!!! :p

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:53 ® Robur reakce na …
Robur

HaD> TEČKA je nad pravým Alt:-D

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:48 ® HaD reakce na …
HaD

Adam.46> a ty bohužel představuješ tu skupinu těch arogantní blbů, kteří to takhle řvou do světa. Dám Ti radu. Roztrhej povolenku, vrať legitku a táhni do p...... Teda na soukromák. Oni Tě s takovýmhle přístupem vyštípou i odsud. Nikdo Tě nenutí být v naší organizaci a dodržovat její pravidla.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:44 ® HaD
HaD

Whau :-) a já tohle téma málem přehlédl:-)

Nebudu se vyjadřovat k různým příspěvkům a osobám, kdo je moudrý, bude tušit, co bych řekl, či co si o kom myslím :-)

A teď jak to vidím já a zřejmě mnohé překvapím. Jsem univerzální rybář, který v průběhu svého rybářského života vyzkoušel ledacos a v průběhu doby jen se mírně mění oblíbenost rybolovných technik. Jak asi leckdo ví, převládá u mě kladný vztah k přívlači a sumcařině. Tedy zcela odlišným způsobům lovu. Současně za sebou mám i moře hodin strávených plavanou, feederem, muškařením, ale i lovem na živou rybku, úhořů, dokonce i kaprařinou na boilies apod. Proto si myslím, že se dokáži dívat na věc „spravedlivýma“ o­čima.

Spaní u vody, na rybách má pro mě dvě roviny. Jedna je ta „legislativní“, druhá praktická.

K té legislativní mohu říct jedno: pokud u vody jakkoliv poruším předpisy, a je zhola jedno, zda to dokážu okecat milionem vět, zasloužím si dostat po tlamě (sebrání povolenky, nebo napomenutí se zápisem apod.).

MLUVILO SE TU O KAPRAŘÍCH – Co mi hodně vadí, jsou právě někteří arogantní kapraři (ne všichni, ale i tyhle arogantní „syčáky“ jsem osobně zažil), kteří nejen že naprosto bez jakéhokoliv respektu chytají nonstop na tři pruty, ale ještě o tom veřejně melou a rovnou se obhajují tím, že vlastně neškodí apod. Možná neškodí, ale porušují. TEČKA. Takže – pokud porušíš a budeš lapen = zaplatíš. TEČKA. Nelíbí se ti zákony či předpisy nepovinné organizace ČRS? Vystup a chytej tam kde Ti to bude vyhovovat, nebo jdi do „politiky“ a předpisy změň. Teď jsou takové jaké jsou. Stejně jako na silnici.

K praktickému stavu věci, jak to provozuji, nebo vidím já? Je celá řada rybolovných způsobů, kde je spánek zcela nemyslitelný a i nesmyslný – přívlač, feeder, muška… I když už se mi párkrát stalo, že jsem u přívlače či u mouchy málem zabrozen ve vodě usnul :-)) ) Pak jsou způsoby lovu, kde je sice spánek reálný je, ale nemyslím si, že by se s rybolovem slučoval a bylo to moc reálné. Pod tím vidím jakýkoliv trochu akční noční rybolov – parmy, běžní kapři, cejni, candáti, úhoři – zkrátka taková ta normální rybařina. Lidé, kteří takto chytají a nezaujaly je následující rybolovné metody tedy mívají radikálnější názor na věc. Ale myslím, že hlavně díky neznalosti. Tato skupina lovů je podle mého názoru se spánkem reálná. Cílený lov velkých sumců a lov velkých kaprů. Ale je tu ovšem jedno velké ALE:

Rybář může spát/usnout, ovšem přímo u prutů a musí být schopen okamžitě reagovat, nikoliv někde mimo v bivaku apod, byť má pípáky sebelepší a zcela jednoznačně musí být povolen lov 24 hodin denně, jinak to ztrácí jakýkoliv význam. Cesta za velkou rybou je náročná a není nutné ji za každou cenu stěžovat něčím, co nic nepřinese. Já jsem na rybách a chytám je i když spím. A podle toho taky reaguji. Už mockrát se mnou byl někdo na sumcích a já, i když jsme nechytali přes noc, usnul. Ale na záběr jsem vždy reagoval rychleji, než můj bdící kolega. Jsem tak naprogramovanej. Prostě i ve spánku slyším rolničku a jak udělá ten správnej zvuk, jsem okamžitě na nohou. Ale podotýkám, že vždy ležím přímo u prutů, mnohdy si přes ně opřu ruku, abych to víc vnímal. A takový lidi já neodsuzuju.

Neskutečně mi ale vadí lidi typu „pán na Orlíku v hausbotu“, „děda na Orlíku v chatě“ a jim podobní rybáři zalezlí a zašpuntovaní v zazipovaných bivacích, mnohdy i ožralí na motyku :-) .

Tzn. že já osobně to posuzuji případ od případu. Některý spáč mi vadit nebude a kdyby mu chtěla RS sebrat papíry, orodoval bych za něj, seč by mi síly stačily a u některý se mi kroutí telefon v kapse s chutí vytočit nějakého porybného. Nejvíce by se mi líbilo posuzování RS podle toho, jak rybář zareaguje na signalizátor záběru s tím, že musí být přítomen u prutů (řekněme max do 3 metrů). A pak je zhola jedno, jestli leží na zemi, sedí v křesle, leží na lehátku ve spacáku (rybářském, který je uzpůsoben k rychlému vylézání) apod. Pak už by to bylo na každém z nás. Jsi si jistý, že neusneš tvrdě a zareaguješ? OK. Nezareaguješ? Papíry papa.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:27 ® Adam.46
Adam.46

Njn, ale je to trostě DMC abych na rybach nespal..... To už k tomu patří !

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:23 ® Robur
Robur

ja vidím rozdíl v nenažranosti, promiň. Z téhož důvodu se nechytá do sítí, pastí atp. Bu´d musí lovec ukázat, že na to má nabo ať si spí.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:18 ® Adam.46
Adam.46

Robur: Myslivec a rybář, je dost velký rozdil !!!!

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:15 ® Sander reakce na …
Sander

Robur > nemaj dost patron.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:13 ® Robur reakce na …
Robur

Adam.46> proč myslivci nestřílí 48 hodin nonstop?

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:09 ® Adam.46
Adam.46

Naprosto souhlasím s Luk888!!!!! Chtěl bych vás vidět jak z týdení vypravy vydržíte spát jenom 4 hod. deně ( v létě ) teda pokud chcete chytat celou dobu…A nejezdím na ryby kvůli toho abych, když se mi chce spát tak stahoval pruty, a šel si lehnou, to je úplná DEMENCE :-D :-D :-D Jo a na reakci: Bral bych za to papíry..... SMĚJU SE VÁM !!!!!!!! Za co by jste chtěli brát papíry, OMG..... :-D Za to,že odpočíváš u vody :-D :-D :-D :-D :-D Radši bych sebral papíry těm, co sedí u vody a jsou tam jenom kvůli toho aby sebrali nějakou ryby domů na panvičku, tak takavé bych STŘÍLEL !!!!!! :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 20:49 ® RedTom

já se domnívám, že každá ryba pokud je tam dostatečný klid a dost hluboká voda, tak zavítá i ke břehu.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 19:34 ® Robur
Robur

je pravda, že dřív se tak nějak chytalo ze břehu, nahazoval se dost často i na položenou spodem a stačilo aby to padlo pár metrů od břehu, pak se objevila krmítka a cpalo se to ce nejdál. Pak jsem viděl dalščí level např. na Rozkoši. Majitel prsaček dobrodil tam, kde ostatní nahazovali ze břehu a auž to měl po uši, tak nahodil co nejdál. Pak přijeli nějací kulaci z Olmiku, na loďku dali dva pyltel kuku s hrachem /nevařené/ a nasypali to před svoje vidličky, které zásaně nevyndávali. Zbytek kempu nelenil, sehnal co mohl, panímám se postavila na břeh a navigovala hlavu rodiny, která zavážela na nafuk- lehátku nebo pokud byla hlava rodiny zdatný plavec, tak tlačila před sebou lavór se šrotem. Prostě rybáři si sami vytlačili rybu od břehu. Osobně by mne zajímalo, zda je na normální vodě schonen 10kilový kapr přijet ke břehu. Myslím, že je.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 19:16 ® luk888
luk888

Joo poslední slovo to slíchávám často :-D a nejvíc jsem za to pikal 6 let v házené, kde jsem musel makat 2× více než ostatní xDD, ale žijeme ve svobodné zemi, takže svoboda projevu :p… A na co se tam mám koukat xDD? Vídím jen moje příspěvky… Nikdy jsem se zde na Chytej neprosazoval a neměl poslední slovo, choval jsem se slušně, ale tato diskuze mě celkem naštvala takže proto dělám to co dělám… Tímto končím tuto diskuzi a víceméně i zde…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 18:25 ® regulus reakce na …
regulus

luk888> tak za prvé jsem nenapsal, že ty tam hážeš tunu krmení, taky jsem nenapsal že každej, ale skoro všichni. Fakt, že si borec co jde chytat na položenou zavnadí je vcelku logickej, ale bohužel bývá běžným obrazem to, že k vodě nesou plnej desetikilovej kýbl šrotu a za pár hodin odcházení s prázdným. A to bůbec neberu ty extrémy třeba na Mušově, kdy tam borci nasypou z loďky třeba dva pytle krmení, pravda tohle zas až tak běžný není, ale děje se to. Ještě k tý plavačce feederu, na plavanou jsem nikdy nevnadil a když jdu náhodou s feederem na stoják, tak si jezmu jen malou krabičku šrotu do krmítka, což je asi tak 10 deka, na řece nevnadím vůbec i když tam zdaleka nenadělá tolik škody jako na stojácích. Ve svojí podstatě se v minulosti vnadilo minimálně, pokud se chytalo u břehu, tak se to jen lehce prohodilo nebo se návnada dávala jen do krmítek, s kýblem šrotu k vodě nikdo nechodil. Tohle se stalo módní až v posledních 15–20 letech.

Ještě malá poznámka ke tvému diskutování. Zdá se, že musíš mít vždycky poslední slovo i když nemáš pravdu, to je nejlepší cesta k tomu, jak si nadělat spoustu nepřátel, zkus vždycky, když něco napíšeš, si to před odesláním po sobě přečíst. Myslím to všeobecně ne jen poslední příspěvky. Mrkni se semka http://www.chytej.cz/…um-odpovedi/ . Mimochodem jsem si nevšimnul, že by tě někdo napadal, jenom ty se chováš jako bys sežral Šalamounovo howno.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:53 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

luk888>To bychom se dostali do slovíčkaření a to ne.Ber to tak jak to je.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:47 ® luk888
luk888

Ano ciffik na MRKu diskuzi uzavřel, psali jsme si o tom i na ICQ… Zde se zmiňovalo, že to nemá cenu a když vidím „některé“ lidi, tak to opravdu nemá, tak jsem to chtěl taky uzavřít a nerýpat se v tom, ale někteří si musí pořád něco dokazovat… Líbilo se mi jak si zmínil na Tvém oblíbeném MRKu, nevím jestli od toho čekáš, že budou všichni proti mě, když už raději chodím na MRK, mě už je to celkem jedno…

Beer.Beda> Diskutuji:)… Odpověděl jsem na dané téma a na další které se v této diskuzi objevovaly… Nemůžu za to, že mě začali někteří napadat…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:38 ® džigit

luk888> možná se diskuze uzavřela na Tvém oblíbeném MRKU.Tady se fórum neustále jmenuje „spánek u vody“.A o té huse si to přeber sám!

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:37 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

luk888> Tak proč nediskutuješ na to dané téma?

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:34 ® luk888
luk888

potrefená husa? Nemyslím… A proč tady zpátky taháš spaní? Já myslel, že se diskuze už uzavřela, ale pokud to znova otvíráš oka ;-) … Mi je úplně jedno jak ti připadám a když jsem o XX let mladší jako ty, tak nemůžu mít nějaké zkušenosti? Toto je „diskuze“ vííš? To znamenááá diskutovat na dané téma…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:25 ® Robur
Robur

omyl, nejhorší jsou vláčkaři, když urvou cyankáli, tak je to jasné

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:18 ® džigit

luk888> potrefená husa? O co Ti jde?Pokud jsi zastánce spaní,prosím,ale neustále prudíš se svým postojem tak trochu mimo.Připadáš mi jak Brouk Pytlík se spoustou životních a rybářských zkušeností…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:15 ® luk888
luk888

Při té vaší plavce a feederu se do vody narve více směsky než při kaprařině…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:13 ® luk888
luk888

Asi bych musel hooodně zavzpomínat, kdy jsem do vody naházet „moc kilo směsi“ jak píšeš, ale stejně si nevzpomenu, protože jsem to nikdy nedělal a myslím že většina kaprařů chytá na boilie a směskám se absolutně vyhýbá, neboť to přitahuje menši ryby. Třeba s kamarádem za 4 dny jsme do vody narvali 1kg boilie a to jsme tím krmili i chytali… Zdá se ti to být moc? 1kg na 4 dny na 2 lidi? A žádná směska…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 17:08 ® Robur
Robur

z Regula mluví závist, že nevzepře 20kg bobků.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 15:05 ® RedTom

regulus> Dobře jsi to napsal a s tím šrotem jsi to vystihnul.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 6:58 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

regulus> Pod todhle se ti klidně podepíšu.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 2:40 ® regulus
regulus

Se nám to tu trošinku zradikalizovalo … :-)) )

b.gun> tvoje argumenty jsou tak trochu pravda a tak trochu k smíchu. Borec s nahozenejma prutama zalezlej v bivaku ve spacáku není rybář, ale jak jsi sám napsal vandrák, alespoň z mýho pohledu. Vůbec se nebudu bavit o tom, že někdo zdříme v křesílku nebo na lehátku vedle prutů, případně pod přístřeškem, ale člověk kterej jde vědomě cíleně chrápat s tím, že má nahozeno, to se na mě nezlob, to já fakt neskousnu.
Načnul jsi tu jedno téma (asi udělám trochu vzrůšo), že jsou lidi co kapraře nemusí nebo je přímo nemají rádi. Dobrovolně se přiznám a taky ti řeknu proč. Kromě toho, že jsu rybář tak mám rád přírodu (nejsu žádnej ekoterorista) a právě ti kapraři jsou především na menších stojatejch vodách největší škodná. Skoro každej nasere do vody několik kilo chemie v podobě různejch krmnejch směsí při každý vycházce, když to znásobíš počtem rybářů co na danej revír přijde, tak jsou to tuny. Ty ryby to nemají nárok zfutrovat ani omylem, zbytek začne hnít a kvasit, po čase následuje otrava danýho stojáku. No a pochopitelně ryby neberou, protože jsou přežraný, nemají důvod jezdit a hledat potravu, jen lehce hejbnou ploutví a jsou u kusu šrotu, co tam někdo včera hodil. Je to problém, kterej si nechcete připustit a když na to někdo poukáže tak řvete jako sviňa. Pokud se vnadění týká, tak se o tom drží huba, úplně to vypadlo z rybářskýho řádu (dřív bylo daný množstí vnadící směsi na den), protože podle nějakýho jinýho zákona je zakázáno vhazovat cizí předměty do vody (v tomto případě návnadu) a rybáři proto zarytě mlčí. Chytám už dost dlouho na to, abych si o některých věcech udělal dostatečně relevantní úsudek. Bobkařinu jsem nikdy nemusel, ale z druhé strany, protože mám stojáky kousek od baráku, tak jsem sem tam na brčko k rybníku zašel. Jenže ouha na relativně frekventovaných místech přestaly ryby brát, přesto, že by tam dle toho co se nasadilo a co se chytilo mělo být přerybněno (nejsou limity, není důvod nijak moc šidit). Naopak, tam kde tihle moderní kapraři nejezdí to funguje tak jako dřív. Už několik let bojuju s omezením návnady, dřív to tak bylo, zrovna tak jako s přítomností u prutů. Těmto novodobým kaprařům nic nezávidím, protože z mýho pohledu není co, jediný co chci, aby nedevastovali vody, nemyslím tím to, že si k vodě vozí tunu vybavení, stojáky, pípáky, bivaky, to je mi úpně u prdele, hlavně ať nekurví vodu nepřiměřeným množstvím krmení, ideální je domácí, dobře zpracovaný a rozumný množství, aby tím neuškodili rybám, ne chemický sračky z rybářskejch obchodů. Jenže to je boj s větrnýma mlýnama, i kdyby se podle toho začalo řídit to mizivý procento lidí, co chodí na net, tak furt zbývá víc jak 80% těch ostatních, bohužel.

reagovat
Neděle 3. ledna 2010 ve 23:41 ® džigit

b.gun> http://www.chytej.cz/…y_chytej_tv/?… abys nemusel hledat :-)

reagovat