Vyhledávání
Která rybářská kniha je top?
31.12.2009 | Poldík | 20.524 zobrazení | 100 odpovědíAhoj,za posledních deset let,jsem koupil,nebo dostal několik krásných rybářských knížek,ke kterým se pořád rád vracím,ale zjistil jsem,že přece jen jedna je pro mne tou top. od Jaromíra Říhy 1000+1 rada pro rybáře.Které jsou pro Vás?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pátek 15. srpna 2014 v 16:11 @ Palivec reakce na …
-
Makin Tom> A co http://www.antikvariat-bosorka.cz/…ribehy-stiky
reagovat - Čtvrtek 14. srpna 2014 ve 14:45 ® jeewee
-
Petr Kettner – Ráj tichých bláznů…stylem je to takový Karel ČApek, ale vše o rybářích a o rybách. Královsky jsem se pobavil
reagovat - Středa 6. srpna 2014 ve 21:48 ® džigit reakce na …
-
pepanek> včil nehoři
reagovat - Středa 6. srpna 2014 ve 21:13 ® pepanek reakce na …
-
džigit> jsi mě předběhl,vidím že guglíš a udírna ti hoří.))http://antikvariat11.cz/kniha/tejcka-jaroslav-pribehy-stiky-1947
reagovat - Středa 6. srpna 2014 ve 20:01 ® džigit reakce na …
-
Makin Tom> http://muj-antikvariat.cz/…aroslav-1947
reagovat - Středa 6. srpna 2014 v 19:07 @ Makin Tom
-
Chlapi, nemohli byste někdo Příběhy Štiky od J. Tejčky naskenovat, hodit do pdf a pak nahrát třeba někam na Ulož to? Kniha už prakticky nejde sehnat, projel jsem všechny internetové antiky a nikdy už ji nejsou schopni objednat. Prosím, kdo ji má, podělte se o ni s námi. Nejen, že to udělá ohromnou radost zde přítomným, rovněž se, to jistě díky úžasným dobrodružstvím rybího dravce coby hlavní postavy, kdekdo naučí zacházet s rybami poněkud humánnějším způsobem. A to jistě stojí za tu námahu.
Díky všem, kdo by o tom jen uvažovali!
Tomáš
reagovat - Neděle 4. května 2014 v 17:15 @ Tereza223
-
Reklama smazána! admin
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 19:00 ® nnnap
-
ale bylo to fajn. Musím říct, že přicházím o dost fotek, kdy to chip, viděné v hledáčku, kdy to bylo u filmové emulze i přenositelné do filmu, do černobílé určitě, nezvládá. Zas na druhou stranu je pravda, že se mi po stole válej už druhý rok nějaké kodaky, kinofilmové zrcadlo mám také a ne a ne a vůbec jsem shnilý si i nechat vyvolat poslední naexponovaný film před rokem.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 18:41 ® Kazan reakce na …
-
osprey> no, ono kdo neměl pro materiál cit, tak se sakra nadřel.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 16:25 ® osprey reakce na …
-
Zby…> Lidi nejsou blbí. Předkové věděli a uměli. Jak nedávné generace, tak ti na úrovni doby kamenné.
Četl jsem nějaké texty zapsané jako projevy nějakého indiánského náčelníka a kvalita jazyka byla na dnešní dobu naprosto výjimečná, většina maturantů by neměla nárok.
Nebo jsem pozoroval cit starých řemeslníků pro materiál, to už dneska taky není moc často k vidění.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 ve 12:02 ® Prichy
-
Přívlač na mimopstruhových vodách od autora Václava Fikara – to je základ.
Jinak je dobrá záležitost Říční rybolov-přívlač Autor: Marek Szymaňski
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 7:11 ® Neutron reakce na …
-
Zby…> Z knihy „Rybářský sport“ bych vyzdvihl ještě ponaučení ze strany 45. „Také nejsem velkým přítelem ocelových (teleskopických) prutů, zvláště muškových, poněvadž mají značný zpáteční výkyv a dlouhotrvající chvění (vibraci) špičky, čímž mušku strhují, mimo to jsou při bouřce jako dobří vodiči nebezpečné, a kdyby náhodou lovec zavadil jím o drát s elektrickým proudem o vysokém napětí, více již sportovati nebude.“
reagovat - Neděle 7. října 2012 ve 20:46 ® Zby...
-
A mně se nedávno podařilo DOSTAT knihu od Jaroslava Tejčka „Rybářský sport“,vydáno v r 1934,„ZEMĚDĚLSKÉ KNIHKUPECTVÍ A.NEUBERT“.Původně přečtu a zbavím se.No a po přečtení pár stránek,např.o chování k rybám,tuto používám k výchově mládeže v kroužku.Samozřejmě,že se nedá použít celá,ale jsou v ní statě,které bych doporučil přečíst i těm debilním blbům z různých našich povodí!Např. str 189 atd. A jinak pánové,třeba to co se píše dnes v muškařských knihách,naši předkové věděli(jenom na to neměli ten správný materiál).
reagovat - Sobota 6. října 2012 ve 13:12 ® Neutron reakce na …
-
osprey> To máme velmi podobné.Knížek které bych chtěl a nemám,je ještě poměrně hodně,nejsou drahé,ale špatně se chytají.U prutů a navijáků,které si nutně pořizuji,mám výčitky dlouhé týdny.Nebojuji s tím,jen si to musím nějak logicky zdůvodnit a hlavně tomu i uvěřit .
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 11:58 ® osprey reakce na …
-
Neutron> Zjistil jsem, že u nás je několik stěžejních publikací, které vlastnit chci, ba musím.
Zbytek nepotřebuju a tak ho nemám. Jediná věc, u níž nejsem schopen ovládnout své pudy a vášně jsou vláčecí pruty a navijáky. A to s tím bojuju ze všech sil…
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 7:49 ® Neutron reakce na …
-
Kazan> Docela mě ten počet zajímá a tak jak různě otravuji sběratele s dotazy,padařilo se mi zjistit,že pokud započítáš i literaturu příbuznou,jako řeky,řasy a vše s rybařinou nějak související,tak to číslo je kolem tisíce.Kolik té literatury je,asi stejně nikdo nespočítá.To, že jsou tam i slabší kusy, je jasné.
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 7:23 ® Kazan reakce na …
-
Neutron> ono asi bylo vydáno poměrně dost literatury a rybařině ale něktré tituly byly s odpuštěním totální sračky.
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 6:24 ® Neutron reakce na …
-
osprey> Klidně bys to mohl mít u mě .
reagovat - Sobota 6. října 2012 v 1:49 ® osprey reakce na …
-
Neutron> To asi jo. Ale mít doma bych to nechtěl.
reagovat - Pátek 5. října 2012 v 19:15 ® Neutron reakce na …
-
osprey> Já si myslím, že když sběratel započítá do své sbírky i učebnice, zdravovědu, rybníkářství, sportovní rybolov, beletrii, odborné příručky různých ministerstev, atlasy, historii atd. Tak by na ten počet mohl vystačit i s češtinou a slovenštinou.
reagovat - Pátek 5. října 2012 v 15:52 ® osprey reakce na …
-
Neutron> Já myslím, že člověk, kterého se ptáš, bude mít ty knihy ve vícero jazycích. Dokonce i já mám doma několik knih v cizích řečech. Nějak se to tak sešlo. V češtině bys asi 300 titulů nedohledal.
reagovat - Pátek 5. října 2012 ve 12:12 ® sunet
-
Dovolil bych si vyzdvihnut knihu od ing. Zdeňka Šimka „Z rybářova zápisníku“. Nenápadné dílko, ale jeho hloubka je nedocenitelná. Vždy, když se potřebuji odreagovat a na chvíli zapomenout, ponořím se do ní a nechám se vtáhnout do jejich příběhů.
Vřele doporučuji a nejen rybářům.
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 ve 20:57 ® Neutron reakce na …
-
osprey> Myslel jsem knihy psané česky a slovensky. Vím,že třeba knížky Slávy Štochla byly překládány do mnoha dalších jazyků a tiskly se u nás,ale ty nepočítám.
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 19:58 ® osprey reakce na …
-
Neutron> Jde o to, v kolika jazycích
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 19:14 ® Neutron reakce na …
-
odpovídač> Děkuji,úctyhodné číslo. Zajímalo by mě kolik toho opravdu vyšlo, řekněme od první republiky do roku 1989, včetně beletrie a nepočítaje časopisy a věstníky.
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 9:21 ®
-
Sice je již trochu „přežitá“, ale u mě to je 1000+1 rada. Ukazuje směr a možnosti a je jen na fantazii a chuti rybáře si z toho něco vzít a umět použít. Obsahuje spoustu dnes již zapomenutých a stále 100% fungujcích rad a informací „mezi řádky“.. a hlavně není to komerční sračka. Učí rybáře vnímat přírodu a zkoušet, objevovat, radovat se..
reagovat - Čtvrtek 4. října 2012 v 9:17 @ odpovídač
-
Neutron> No co já vím, s fotopublikacemi snad 300.
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 21:35 ® pepanek
-
RH> Měl jsem tu knihu,je dobrá.
reagovat - Středa 3. října 2012 ve 21:34 ® pepanek
-
1000+1rada je pro malé děti.
reagovat - Středa 3. října 2012 v 7:38 ® valdos
-
Říha a jeho 1000+1 je sice stará ale dobrá
reagovat