Chytej.cz

Jak vést kroužek? necteno

21.12.2009 | MB | 10.409 zobrazení | 63 odpovědí

Takže… Je mi 17, rybařím 5 let. Na příští rok mám nabídku na vedení rybářského kroužku. Rád bych ji přijal, rybaření mě baví a myslím si, že jim i mám co předat, zvláště když kroužky u nás nijak extra vedené nejsou… Potřeboval bych ale poradit co zařadit do začátečnického kurzu a v jakém pořadí, do jaké hloubky brát jednotlivé způsoby lovu a jak řešit situaci kdy se mě zeptají na něco z přívlače, na kterou již 3 roky nelovím (lovím na mušku)?:-D Moc díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 21. prosince 2009 ve 21:57 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

osprey> To víš takové posluchače už asi nenajdeš.Takové jako jsme byli mi.:-))

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 21:44 ® osprey reakce na …
osprey

To je hodně těžká věc – já toho nechal poté, co se mi do ruky dostala nová generace odkojená na počítačích a mobilech. Neměl jsem si s nimi co říct. Navíc jsem byl poměrně náročný a nelíbilo se to. Chtěl jsem, aby ty ryby opravdu poznali, aby opravdu věděli, jakou mají míru a dobu hájení a aby znali aspoň základní předpisy. Nevěřil bys, jaký to byl u některých problém.

Takže ti neporadím, protože děcka jsou různá. Třeba máš kliku na fajn lidi.

Důležité je si s nimi povídat, vysvětlit jim proč se chytá, co si od toho slibovat, ukázat, jak se zachází s cajkem, s rybou, jak se míchá krmení a klidně i jak se váže moucha.

Ono už se to dál vyvrbí.

No a když se tě zeptají na něco, co nevíš, tak jim řekneš, že to nevíš a zjistíš jim to – nebo je naučíš, aby si tu informaci našli sami na Internetu.

reagovat
Pondělí 21. prosince 2009 ve 21:29 ® Sander
Sander

Kontaktuj zdejšího redaktora, ospreye, donedávna se tímto zabýval.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1