Vyhledávání
Jakou pletenou šňůru na štiku
25.11.2009 | Vsety.18 | 8.550 zobrazení | 10 odpovědí | upravit
Čau chapi jakou mám použít pletenou šňůru při lovu na položenou(štika,candát) aby mi jí štika neukousla a naopak nevadila candátovi?Díky za rady
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 28. listopadu 2009 v 11:41 ® tucnak11
-
No štika tobě každou šnuru překosne.Ja davam lanko 7X7 je tenkejak nič.Co se jedna šnury, 3 rokem SUFIX-PERFOMACE-17mm spokojenost velka daleko se nahazuje i menšima nastrahami bo je kulata netřepi se.Inne neznam bo nemusim spokojen jisem s tej.
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 16:36 ® džigit
-
Vsety.18> hele,mrkni na odkaz co dal Robur,najdeš názor odborníka na vhodnost materiálů.Já Svým příspěvkem myslel nastražení na candáta,kde je nějaká menší pravděpodobnost záběru štiky,ale cíleně na štiku dávám lanko!
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 16:30 ® hraji reakce na …
-
Vsety.18> je to pouze na tahání peněz z kapes nepoučitelných jedinců, kup si jí nejmíň kilometr.
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 16:23 @ Vsety.18 reakce na …
-
včera jsem objevil šňůru která by měla být přímo na lov dravců jaký na ní máte názor?http://www.primarybolov.cz/65-pletenky-kruhoveho-prurezu-potapive-extremne-oderuvzdorne-s-kevlarem-a-teflonem/
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 22:07 ® osprey
-
Proboha, kdy už bude konec těm experimentátorům s pletenkama?
To je tak těžký pochopit, že je to jen obyčejná niť co hodně unese? Štika to přepiluje jako nic, pokud se jí to dostane pořádně na zuby a přejede to po nich.
Existují lanka. Lanka jsou z oceli. Ocel je těžké překousnout nebo předřít (ale i to se dá – ovšem fakt špatně). Z moderních lanek se dá navázat cokoli a 99.5 % štik nemá nárok to překousat nebo předřít.
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 v 18:26 ® Robur
-
nemícháš trošku hrušky a jabka, třeba ti pomůže toto http://www.chytej.cz/…ro-lov-stik/
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 v 18:04 ® džigit
-
Vsety.18> A jakou pletenku tam máš? Těch je na trhu taky spousta druhů.Buď budeš zkoušet,což dělá hodně rybářů,neboť každému vyhovuje něco jiného a nebo zkušíš doporučení.Zas pak zjistíš,že co vychválí jeden,druhý pohaní.Taky to samé platí o montáži.Já používám pleténky na sumce, wolfram i klasické lanka.Někdy jsem použil i kevlar.Faktorů co,kdy a na co je hodně.Stejně si to nakonec musíš určit jen Ty sám a nejlíp z vlastních zkušeností.Pamatuj,že kdyby byl „jediný zaručený“ způsob,jsme bez ryb!Na trhu a na netu je spousta ifo,hledej,čti a diskutuj.Hodně ůspěchů a Petrův zdar
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 v 17:47 @ Vsety.18 reakce na …
-
Používám systemek dvou jednoháčů návazec pletenka sekám hned po záběru ale když mi přijde vetší štika po chvilce mi to ukousne!Dneska 10 záběrů z toho 8 úspěšných ale všechno štičky 35cm našel jsem na netu šůru od Prima pletenka určenou přímo na dravce tak jí zkusím měla by to vydžet!!!
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 v 15:52 ® džigit
-
Hlavně bys měl trošku upřesnit dotaz jestli chceš použít jen na návazec a nebo jak. Jinak myslím,že máš trochu přehnané obavy ze strany candáta.Už několikrát jsem měl candáta na „velkou“ montáž na sumce.Když si vezmeš 1.0 návazec obalený v bužírce se 4/0 trojhákem,pak mu lanko až tak vadit nebude,leda bys použil „drát“.Nauč se nastražit tak,abys mohl sekat co nejdřív a nedej na rady typu- v klidu zakuř apod.Pak už to bude jedno jestli lanko nebo šňůru.Na to už dojela spousta ryb!
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 v 15:22 ® hraji
-
Při lovu na položenou nemá cenu používat pletenou šňůru, už proto, protožeji štika neukousne, ale uřeže o zuby i kdyby byla sebetlustější (štika ne, šňůra – relativně). Takže na položenou použij vlasec 0,26 a na jeho konec dej wolframové lanko s nosností 5 kg a máš sestavu, kterou ti vezme i candát i štika a oba bezpečně zdoláš.
reagovat