Chytej.cz

Jakou pletenou šňůru na štiku necteno

25.11.2009 | Vsety.18 | 8.550 zobrazení | 10 odpovědí | upravit

Čau chapi jakou mám použít pletenou šňůru při lovu na položenou(šti­ka,candát) aby mi jí štika neukousla a naopak nevadila candátovi?Díky za rady

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 28. listopadu 2009 v 11:41 ® tucnak11
tucnak11

No štika tobě každou šnuru překosne.Ja davam lanko 7X7 je tenkejak nič.Co se jedna šnury, 3 rokem SUFIX-PERFOMACE-17mm spokojenost velka daleko se nahazuje i menšima nastrahami bo je kulata netřepi se.Inne neznam bo nemusim spokojen jisem s tej.

reagovat
Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 16:36 ® džigit

Vsety.18> hele,mrkni na odkaz co dal Robur,najdeš názor odborníka na vhodnost materiálů.Já Svým příspěvkem myslel nastražení na candáta,kde je nějaká menší pravděpodobnost záběru štiky,ale cíleně na štiku dávám lanko!

reagovat
Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 16:30 ® hraji reakce na …
hraji

Vsety.18> je to pouze na tahání peněz z kapes nepoučitelných jedinců, kup si jí nejmíň kilometr.

reagovat
Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 16:23 @ Vsety.18 reakce na …

včera jsem objevil šňůru která by měla být přímo na lov dravců jaký na ní máte názor?http://w­ww.primarybolov­.cz/65-pletenky-kruhoveho-prurezu-potapive-extremne-oderuvzdorne-s-kevlarem-a-teflonem/

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 ve 22:07 ® osprey
osprey

Proboha, kdy už bude konec těm experimentátorům s pletenkama?

To je tak těžký pochopit, že je to jen obyčejná niť co hodně unese? Štika to přepiluje jako nic, pokud se jí to dostane pořádně na zuby a přejede to po nich.

Existují lanka. Lanka jsou z oceli. Ocel je těžké překousnout nebo předřít (ale i to se dá – ovšem fakt špatně). Z moderních lanek se dá navázat cokoli a 99.5 % štik nemá nárok to překousat nebo předřít.

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 18:26 ® Robur
Robur

nemícháš trošku hrušky a jabka, třeba ti pomůže toto http://www.chytej.cz/…ro-lov-stik/

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 18:04 ® džigit

Vsety.18> A jakou pletenku tam máš? Těch je na trhu taky spousta druhů.Buď budeš zkoušet,což dělá hodně rybářů,neboť každému vyhovuje něco jiného a nebo zkušíš doporučení.Zas pak zjistíš,že co vychválí jeden,druhý pohaní.Taky to samé platí o montáži.Já používám pleténky na sumce, wolfram i klasické lanka.Někdy jsem použil i kevlar.Faktorů co,kdy a na co je hodně.Stejně si to nakonec musíš určit jen Ty sám a nejlíp z vlastních zkušeností.Pa­matuj,že kdyby byl „jediný zaručený“ způsob,jsme bez ryb!Na trhu a na netu je spousta ifo,hledej,čti a diskutuj.Hodně ůspěchů a Petrův zdar :-)

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 17:47 @ Vsety.18 reakce na …

Používám systemek dvou jednoháčů návazec pletenka sekám hned po záběru ale když mi přijde vetší štika po chvilce mi to ukousne!Dneska 10 záběrů z toho 8 úspěšných ale všechno štičky 35cm našel jsem na netu šůru od Prima pletenka určenou přímo na dravce tak jí zkusím měla by to vydžet!!!

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 15:52 ® džigit

Hlavně bys měl trošku upřesnit dotaz jestli chceš použít jen na návazec a nebo jak. Jinak myslím,že máš trochu přehnané obavy ze strany candáta.Už několikrát jsem měl candáta na „velkou“ montáž na sumce.Když si vezmeš 1.0 návazec obalený v bužírce se 4/0 trojhákem,pak mu lanko až tak vadit nebude,leda bys použil „drát“.Nauč se nastražit tak,abys mohl sekat co nejdřív a nedej na rady typu- v klidu zakuř apod.Pak už to bude jedno jestli lanko nebo šňůru.Na to už dojela spousta ryb!

reagovat
Středa 25. listopadu 2009 v 15:22 ® hraji
hraji

Při lovu na položenou nemá cenu používat pletenou šňůru, už proto, protožeji štika neukousne, ale uřeže o zuby i kdyby byla sebetlustější (štika ne, šňůra – relativně). Takže na položenou použij vlasec 0,26 a na jeho konec dej wolframové lanko s nosností 5 kg a máš sestavu, kterou ti vezme i candát i štika a oba bezpečně zdoláš.

reagovat