Chytej.cz

Člun na rybaření necteno

25.10.2009 | Jezinka | 64.676 zobrazení | 309 odpovědí

Rady pro toho, kdo si chce koupit člun, zkušenosti rybářů různými druhy člunů a motorů.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 22. července 2011 v 8:18 ® Shrek reakce na …
Shrek

Aeromotor? Pán je zřejmě fanda tuningu :-D

reagovat
Pátek 22. července 2011 ve 2:08 ®  reakce na …

Alivio> a co tohle? :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17974.jpg
Čtvrtek 21. července 2011 v 10:06 ® džigit reakce na …

LeoC> si právě myslím,že na zavážku dobrý,ale taková přívlač ve dvou asi nic moc

reagovat
Čtvrtek 21. července 2011 v 9:05 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> to se Ti nezdá, je menší než jsem si myslel. Dneska vím, že kdybych šel znovu do tohoto typu, tak alespoň 360. Ta moje 310 sice má nosnost 500 kg, což jsme skoro vyzkoušeli (ve 4 lidech+2 baterky + motor + nádobíčko cca 460 kg), ale místa je málo. Pro 2 to stačí, ve trojko už je přetlak (beru to já+ 2 synáčci, výška v cm 180, 183 a 185), ve čtyřech lidech, kdy k nám 3 přisedl ještě „drobeček“ 188cm/135kg, už třeba motor na 2 stupeň proti vlnám v podstatě stál, takže na trolling byla 3 a na přesuny pátý rychl. stupeň. A lavičku jsem nechali raději na břehu a seděli jsme na válcích. Když vezmu nás dva, tak to bude na hraně, ale vejdeme se.....

reagovat
Středa 20. července 2011 ve 20:14 ® džigit reakce na …

LeoC> hlavně jsem zvědavý na ten Tvůj gumák,se mi to zdá malé …

reagovat
Středa 20. července 2011 v 18:48 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> není problém, v srpnu bych měl mít volněji, tak snad najdeme vhodný termín a vodu.

reagovat
Úterý 19. července 2011 ve 14:41 ® džigit reakce na …

LeoC> někdy to musíme porovnat,jsem si jistší když „vím“ :-)

reagovat
Úterý 19. července 2011 ve 13:51 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> Jarvis Marine FTB 54

reagovat
foto/forum/2011/th-img17946.jpg
Úterý 19. července 2011 v 11:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

Robur> tak figuru na to mám, ještě někde sehnat červený plovák :-)) )

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 22:11 ® džigit reakce na …

LeoC> ahoj námořníku,jaký že to máš vlastně ten motor?

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 21:46 ® LeoC reakce na …
LeoC

džigit> vypadá to se mnou tak, jak po dovolené v zápřahu daňových přiznání = tzn. fekálně. Co se týče člunu a křižování Harty byl jsem uchvácen a mimo jiné spálen Oskarovými paprsky. Musel jsem uznat, že prodavači v Cadoxu v Mošnově měli pravdu, když mi vnutili motor o tahu 55 lbs místo mnou prferovaných cca 40 lbs. Při středně naloženém člunu (Z-Ray 400 o nosnosti 500 kg) na druhý rychlostní stupeń jsme proti vlnám prakticky stáli, takže netuším jak by to dopadlo se slabším motorem a při zatížení cca 460 kg… Baterie 100 Ah vydržela jednou dokonce více jak 5 hodin a to byla skoro třetina času jízda na 5 rychl.stup., ale byly tam jen synátorové, kteří hmotní cca 150 kg. Při 4 členech posádky a váze zhruba těch 460 kg, tak došla baterka po necelých 3 hoďkách.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 21:44 ® Robur
Robur

Alivio, ten záchranářský ber. změníme ti nick na Mitche či jak se to píše.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 20:27 ® džigit

LeoC – jak to s Tebou vypadá?Čekal jsem nějaké zpravodajství z křižování Harty a okolních vod Ostravských…
Nebo nevíte někdo jak to s ním vypadá?

reagovat
Pátek 1. července 2011 v 18:15 ® ladamaj
ladamaj

Alivio>teď mám něco v placu a nemuselo by to být tak drahé jedná se o hasičský záchr.člun nevím jak vypadá je starší možná by ti to pomohlo

reagovat
Čtvrtek 30. června 2011 v 10:36 ® Shrek reakce na …
Shrek

ladamaj: pokecáme na Skype, ať to tu nezasíráme plkama :-)) )

reagovat
Čtvrtek 30. června 2011 v 10:19 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Alivio>Ahoj Tome kdybys řek tak jsem prodával ten člun co jsem měl na Jesenici.Dnes mám Hondu a jiný zatím kupovat nehodlám mám ji upravenou stejně jako ten předešlí.Jestli mohu tak jdi do něčeho takového podobný prodává Marine a přijde levněji zatím čusky a když budeš potřebovat tak se se mnou spoj něco vymyslíme.Láďa

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 14:50 ® džigit reakce na …

Alivio> http://www.hawaj.cz/…ntex-17.html

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 14:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

pod slovem šetřit jsem měl na mysli „koupit to nejlevnější“.Jasně, mít na ruce 15 kolíků na člun,tak to neřešim, neptám se a něco koupim, ve smyslu mojí otázky bych vidě něco ve stylu: Co koupit, aby to vydrželo nějakej pátek a nestálo to majlant. Opravdu neřešim jestli 3500 nebo 5000. Ten Seahawk II taky nevypadá zle. Na zavezení a zakrmení by mohl stačit. Ještě zkusim pročíst pár recenzí, jestli nějaké najdu. Každopádně ještě jednou díky všem za názory na ten Excursion. Už jsem na něj zapomněl :-D

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 14:09 ® Stroft reakce na …
Stroft

Alivio> Je jedno kolikrát pojedeš na ryby, stačí i jedna otrávená rybačka. Pokud nešetříš, tak co řešíš, zajdi do krámu a kup např. Hondu za 40 000,– a „nějaký“ čas budeš spokojen.

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 13:41 ® Shrek reakce na …
Shrek

Stroft: Nejde o to ušetřit – ale jde o to, že nechci kupovat člun za desítku kvůli tomu, že 3× do roka jedeme na víkend na ryby a chci si zavézt a zakrmit. Proto se ptám.

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 13:21 ® Stroft reakce na …
Stroft

Alivio> Pokud chceš ušetřit, tak objednej nafukovačku z Číny, par lidí tady a u sousedu to udělalo a jsou spokojeni.www­.alibaba.com.

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 13:08 ® tomashr

Alivio> Obecně musíš rozlišovat čluny z PVC (což jsou spíše hračky) od člunů z vyztužených materiálů, které jsou jednak daleko odolnější a za druhé je lze nafouknout na vyšší tlak… Typicky u Inteku je Excursion ještě „hračka“, zlomem je až Seahawk II (pozor, nikoliv Seahawk 2, to je něco jiného!!!). Seahawk II už má plášť z lepšího materiálů a už je použitelný. Další zlom je pak zmíněný Mariner, který přináší tuhou podlážku, což také není marné.

Osobně ti jako ekonomickou variantu radím Seahawk II, s ním se dá existovat, níže bych ale fakt nešel. Pokud bys počítal s častějším využitím, tak není od věci ani úvaha o Marineru, nicméně tam už je cena přeci jen citelně vyšší…

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 12:52 ® Shrek reakce na …
Shrek

OK, Excursion 5 mi byl rozmluven. Děkuji vám za záchranu mých nervů a života. :-)

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 12:52 ® džigit reakce na …

Stroft> kámoš na něm chtěl sjet Moravici a na minijezu v Jánských ho to složilo.Člun přeložený vjpůl a on v něm na dně :-D

reagovat
Středa 29. června 2011 ve 12:46 ® Stroft reakce na …
Stroft

Alivio> Tento, tebou vybraný člun si koupili kamarádi, na zakrmování, vydržel přesně 2,5hodiny a pak se na sluníčku udělala boule a následný výjezd s kukuřicí skončil plaveckým závodem dvou maskáčových plavců. Zdraví a míru zdar:-)

reagovat
Úterý 28. června 2011 v 15:15 ® Shrek reakce na …
Shrek

Díky za názor a zkušenost.

reagovat
Úterý 28. června 2011 v 15:13 ® Shrek reakce na …
Shrek

Podle parametrů jsem na nižší nosnosti, větší přepravní hmotnosti a dvojnásobné ceně. Na těch pár výprav do roka si myslím, že to je zbytečný luxus. Ale děkuji za názor a tip.

reagovat
Úterý 28. června 2011 ve 14:57 ® džigit reakce na …

Alivio> kup aspoň tohle http://www.santec-fishing.cz/…ntex-Mariner

reagovat
Úterý 28. června 2011 ve 14:47 ® Hony reakce na …

Alivio> Zásadně nedoporučuji.Mám jej, jeto na rekreaci. je stále měký , nedá se nafouknout do tvrda.Potah se vytahuje. Radši si připlať a kup si solidnější. Takový co se dá nafouknout do dvrda, že můžeš případně sedět na boku lodě.

reagovat
Úterý 28. června 2011 ve 14:35 ® Shrek
Shrek

Tak a teď vás tu zase malinko namíchnu já. Předem říkám, že se neptám na člun na rybaření, ale na 55% zavážení, 40% rekreaci a pouze 5% přívlač na menších vodách. Řešil jsem samozřejmě cenu, jako většina lidí v dnešní době, transport autem, skladnost a v mém případě i nosnost. Zalíbil se mi INTEX Excursion 5. http://www.nejlevnejsisport.cz/…-p-1044.html http://youtu.be/I_q2PTjPhfI

Máte s ním někdo zkušenost? Děkuji všem za věcné odpovědi.

reagovat