Vyhledávání
Člun na rybaření
25.10.2009 | Jezinka | 64.672 zobrazení | 309 odpovědí
Rady pro toho, kdo si chce koupit člun, zkušenosti rybářů různými druhy člunů a motorů.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 23. ledna 2010 ve 21:08 ® Stroft reakce na …
-
AdamHT> Tak jsem se díval do mapy na ty souřadnice.To místo znám je to levá strana z výjezdu z Razovské zátoky.Mělčina volně pokračuje směrem od břehu kde z jedné tak z druhé strany padá do hlouby.Je to taková pařezovka a najíždějí tak Zubáči, ale zdrží se tam jen krátce.Na okyše jsem tam netrefil.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 13:14 ® Stroft reakce na …
-
AdamHT> díky,až pojedu na hartu tak to hodím do GPS a uvidíme.Takových míst je na hartě jako šafránu.Jen doufám ,žeto není ta cesta co vede z Roudna do Razové,ta je totiž „jalová“.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 9:01 ® AdamHT reakce na …
-
Stroft> Loc: 49°54'36.424"N, 17°31'0.686"E rozsah pahorku byl tak cca 6 m. Od břehu to šlo pozvolna dolu tak na 25 m pak se to zvedne tak na 20 m, potom ta plošina a pak to začne padat dolu. Ta pozice GPS je orientační tu jsem teď zaznamenal podle toho co si pamatuji od oka, tak to ber s rezervou. Jo a bacha jsou tam pařezy.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 21:42 ® Stroft reakce na …
-
AdamHT> Jak daleko od břehu a jak byl pahorek rozsáhly?
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 21:35 ® LeoC reakce na …
-
AdamHT> tam jsem ještě nechytal, buď jsem „Nad soutokem“ nebo jsem byl v zátoce „Za ostrovem“.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 v 16:07 ® AdamHT reakce na …
-
LeoC> mě tam teď kolega jak jsme byly 30.12. ukazal na sonaru naproti roudna v hloubce 20 m krásná pahorek snad to v letě zase najdu…
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 14:16 ® LeoC
-
Kdo má zkušenosti s elektromotory ZICO TURBO ET 40 nebo RHINO VX34 nebo VX44?
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:09 ® HaD
-
VÁŽENÍ NÁVŠTĚVNÍCI, OMLOUVÁME SE DLOUHÝ VÝPADEK ZPŮSOBENÝ S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ EXTERNÍM ÚTOKEM. PO DLOUHÝCH HODINÁCH SE NÁM PODAŘILO SYSTÉM OBNOVIT A DOŠLO POUZE K DROBNÝM ZTRÁTÁM – PŘÍSPĚVKY Z VČEREJŠÍHO DNE. PROVEDLI JSME BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A VĚŘÍME, ŽE SE SITUACE NEBUDE OPAKOVAT.
DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 14:04 ® Stroft reakce na …
-
LeoC> Jasně záleží na typu.Já jsem měl nějaký šid za cca 5OOO.-kč
reagovat - Úterý 19. ledna 2010 v 8:29 ® LeoC
-
Stroft> Naprostý souhlas jen s malou vyjímkou, po natáčení Johanky se vysadilo hodně stromů tam, kde kdysi nebyly, takže ne vždy jsou stromy ve vodě tam, kde jsou na břehu.
Jinak s tím Eaglem jsi mne trošku překvapil, v Ostravě je značková prodejna Semy, kde právě půjčují na víkend sonary a chlubí se tím, že mají nejkvalitnější Eagle. Tož jsem zvědavý…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 22:30 ® Stroft reakce na …
-
LeoC> Pokud chceš vědět kde jsou vázky a kde louka tak to se stačí podívat za sebe na břeh,když uvidíš stromy tak i ve vodě budou stromy,potažmo kořeny pokračovat a tak samo je to z loukou která pokračuje do vody.Co se týče sonaru,tak ne všechny ti ty kořeny ukážou.Já začinal se sonarem Eagle cuda čílo si už nepatuju,byl to hrozny šid,krom hloubky a vyrazné hrany neukázal nic.Je dobré mít v sonaru GPS,ta ti hodně pomůže.Ale jak píšeš,nejlépe si vše vyzkoušet a zmapovat sám.Harta je z lodi kouzelná ale nesmí fučet!!!
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 19:35 ® LeoC reakce na …
-
Stroft> Nepředpokládám, že z obrazovky sonaru budu u vytržení jak potápěč v Rudém moři, chodím na Hartu 2 roky a při debatách se spolulovícími „odborníky na Hartu na slovo vzatými“ jsem slyšel tolik protichůdných názorů na úplně stejná místa, že jsem si řekl, že nejlepší bude, když si o dané lokalitě udělám obrázek, resp. průzkům sám.
Vím, že někde je dno jen zalitá louka, ale jsou místa, která se nepodařila vyčistit před povodní v 97-mém a chci se vyvarovat zbytečných vázek.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 18:17 ® Stroft
-
LeoC> Jo a hlavně na Hartě nečekej, že s echolotem oběvíš podvodní svět plný zlomu,hran či jiných zajimavých míst.Harta, i když to tak nevypadá, je více méně rovné „fotbalové hřiště“
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 18:12 ® Stroft reakce na …
-
LeoC> Pozor na zátoky,ve všech větších, je zákaz rybolovu z lodě.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 17:17 ® Ciffik
-
na gumák bych vlezl jen na zakrmení fleku nebo vyvezení nástrah v případě, že bych věděl, že jsem do 10 minut zpátky a široko daleko není na obloze ani mráček…jinak by mě tam nikdo nedostal…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 15:42 ® LeoC reakce na …
-
Stroft> S tím zkoumáním Harty mám na mysli pár míst okolo Rázové a zátoky směrem k Nové pláni.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:18 ® džigit reakce na …
-
LeoC>neboj,taky stále sbírám zkušenosti a Ostrava není tak „velká“ abychom se někde nepotkali,třeba i na té Hartě.Tam to vlastně neznám vůbec.Pravda,za školních let jsme jezdili do okolí na len a brambor brigády,jenže to ještě nebyla Sl.Harta.Na rybách jsem tam byl pouze dvakrát,když jsem byl někde v okolí.
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 14:00 ® LeoC reakce na …
-
džigit> i Tobě díky za názory, moje odpověď viz níže Stroftovi. Zdálo se mi jen trochu přehnané ohánět se orkánem, když jak správně říkáš i vítr okolo 60km dá zahulit na břehu natož na vodní hladině.
Jinak taky doufám, že jak je mým dobrým zvyken u rybaření, časem vám předhodím nějakou úsměvnou historku z Harty a člunu…
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 ve 13:58 ® LeoC reakce na …
-
Stroft> díky moc za Tvé rady, tvoje argumenty celkem beru, protože i dalších věcí osobně razím heslo „nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci“, nicméně tento člun jsem koupil už použitý a za takovou cenu, že by to byl skoro hřích nekoupit. A vzhledem k tomu, že rybařím krátce a zkušenosti sbírám i na břehu, natož na loďce, tak pro začátek to zkusím s ním, i když Ty a džigit jste mi dost otevřeli oči. Ještě jednou dík
reagovat - Pondělí 18. ledna 2010 v 10:04 ® džigit
-
LeoC> jo a četnost Orkánu neřeš,on i vítr nad 65km/h Ti dá pokouřit
reagovatVšak získáš vlastní zkušenost,jen Ti přeji ať skončí humorným vyprávěním.
- Pondělí 18. ledna 2010 v 10:00 ® džigit
-
LeoC> nějak nechápu Tvůj dotaz na mne?
reagovatPokud si to dám do souvislosti s předchozími řádky,připadá mi to,že tu koupi obhajuješ hlavně před sebou.Já i Stroft jsme přidali názor.My v tom jezdit nebudem!Až porovnáš materiál mnou popisovaných a svého,třeba Ti to dojde.Měkčené PVC a plátna potažená oboustraně gumou mají hodně odlišné vlastnosti.
Stroft obhajuje pevný člun,já psal,že i kvalitní gumák stačí-jen při chytání je třeba dát pozor na háčky a jiné ostré předměty,které se rády zatoulají.O protržení nějakým stromem a šutrem bych takový strach neměl,vím co snesou gumáky na řece…
- Neděle 17. ledna 2010 ve 22:24 ® Stroft reakce na …
-
LeoC> Jasně,tomu rozumím.Taky jsem si tím prošel.Jen jsem ti chtěl tu cestu ulehčit a taky ušetřit peníze za zbytečné nákupy,které ti budou sloužít jen krátkodobě a potom se jich budeš pod cenu těžce zbavovat.Jinak aby jsi sonarem a elekromotorem zmapoval celou Hartu,budeš potřebovat cca.10let a to jen tak zběžně.Na takový lehoučký gumak ti bude stačit i ta 30ka.Pokud ti bude stačit rychlost cca.5km/hod.
reagovat - Neděle 17. ledna 2010 v 8:56 ® LeoC
-
Stroft> Ten člun jsem nekupoval proto, abych od jara do podzimu v něm seděl a chytal ryby. Jednak tolik času nemám a jednak nemám tolik zkušeností, abych vychutnal plnohodnotnou rybyřinu z loďky.
Koupil jsem ho proto, abych především na Slezské Hartě prozkoumal dno, které je hodně nevyzpytatelné pomocí sonaru, případně našel místa na chytání, které normálně ze břehu jsou hůře dostupné. Samozřejmě i na zakrmování a v létě i na to, abych svezl po Hartě rodinku.
Takže při úvahách o koupi jsem se řídil tím, co od toho čekám a kolik na to mám, a z toho mi vyšel Fishhunter jako optimální. Teď akorát řeším problém, jaký motor k němu dokoupit. Jestli stačí 30 lbs nebo raději přidat na tahu motoru .....
džigit> prosím tě, jak často se přežene orkán přes území ČR?
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 16:53 ® barn
-
my máme tento a to pouze na moře,každý víkend je na vodě a žádnej problém,když jsou vlny nad 2metry tak je to lepčí než laminátka,stou to řádně hází…
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 16:52 ® barn
-
my máme tento a to pouze na moře,každý víkend je na vodě a žádnej problém,když jsou vlny nad 2metry tak je to lepčí než laminátka,stou to řádně hází…
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 0:16 ® džigit reakce na …
-
Stroft> ti candáti to ovšem nechápou
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 18:49 ® Stroft
-
džigit> To je těžké, nepřesvědčíš toho kdo se přesvědčit nechce.Zvlášt se divím Tobě,když už tě jednou tahal vrtulník.Já to pozoruju na velké vodě,paradní počasí všude plno lodí prostě pohoda.Najednou jde tma zvedá se vítr a já koukám že na vodě jsem sám,zůstavám v klidu neb mám 4,5 metru dlouhou 100kg važící hlinikovou loď s 5HP motorem.A obvykle v tuto dobu do toho začnout tlouct Candáti jak blázen.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 20:25 ® džigit
-
Beer.Beda> to je přesně ono,než vyjedeš,dát tomu záhul a vyzkoušet,jak se to chová a co to vydrží-a tohle už MUSÍ vydržet
reagovatJen to nedělat jako kamarád s FishHunterem.Ten ho vytáhl na otvírání Moravice a málem to nerozdýchal.První malý jez/při normálu tam teče do 10cm/ a skládačka vejpůl…
- Středa 6. ledna 2010 ve 20:17 ® Beer.Beda
-
džigit> nenene To bych si nedovolil.Škoda že nemám fotky z akce u sebe.Dělali jsme s tím pořádný kejkle a vydržel.Trochu odřenej, ale jen na povrchu.Jinak žádný problém.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 20:06 ® džigit
-
Beer.Beda> zas mně provokuješ?
reagovat