Chytej.cz

Člun na rybaření necteno

25.10.2009 | Jezinka | 64.672 zobrazení | 309 odpovědí

Rady pro toho, kdo si chce koupit člun, zkušenosti rybářů různými druhy člunů a motorů.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 6. ledna 2010 ve 20:05 ® džigit

Stroft> kdybys věděl co dělaj cizinci a mnohdy i našinci s raftama z půjčoven,nebyl bys takový skeptik.Ono pokud to vydrží sezónu jim,tak při slušném zacházení tyto gumáky musí mít životnost daleko daleko delší.FishHunter jedinej z níže jmenovaných bych nebral taky!!!Materiál jako lepší zahradní bazének :-/ A navíc u dražších modelů jsou propracované i bezpečnostní prvky.Někomu to opravdu stačí,ale je třeba si uvědomit,co to umí,unese,mané­vrovatelnost,o­dolnost proti protržení apod.Vodáci taky na expedicích prožívají krušné chvíle,ale jsou vybaveni a především prošli nějakým školením,což vřele doporučuji každému novému uživateli plavidla.Za krásného počasí se to pluje,ale až budou mít zkušenost s utopenci,nebo je bude tahat vrtulník,jako mně… Prostě jsou nějaké zásady,které je třeba dodržovat a nepřeceňovat schopnosti a možnosti-v krizi se pak lidi chovají hodně jinak!!!

reagovat
Středa 6. ledna 2010 v 19:57 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Stroft> Bereš to moc dramaticky.Toto je ucházející ne?

reagovat
foto/forum/2010/th-img11444.jpg
Středa 6. ledna 2010 v 19:37 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Já bych nesedl do žádného gumáku,obzvláště na našich vodách kde se mnohdy pod hladinou skrývají,potopené stromy,kůly či dokonce železné trubky.Takové napichnutí gumáku ve vodě která má 5° mě opravdu neláká.Jak jsem psal,život máme jen jeden,tak pokud nemám peníze na bezpečnou loď,nebudu z vody rybařit.

reagovat
Středa 6. ledna 2010 v 16:30 ® džigit

Stroft> souhlasím :-) Z těch „velmi“ levných bych nešel níž než Mariner a solidní gumáky jsou myslím už kolem 18000 kč – viz. Komando u Nikla a snad teď v zimě i méně/akce/

reagovat
Středa 6. ledna 2010 ve 13:12 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Moderní gumáky jsou za jiné peníze než se tady bavíte.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:44 ® džigit

Stroft> a myslíš,ža při rychlém orkánu Ti pevná loď pomůže?Při těhle rozměrech a nastolené situaci/silný vítr/si nemyslím.To je trochu zcestný názor.Moderní čluny používané armádou jsou na to stavěné.Navíc je to podpořené používáním moderních gumáků na divokých řekách,při těchto situacích je pevná loď jako křehká skořápka.Něco jiného je při zdolávání ryby-opatrnost ohledně velkých trojháků…

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:33 ® cercer reakce na …
cercer

Stroft> já vím..máš určitě pravdu..zažil jsem..a jentaktak přežil dvě bouřky na Lipně..a to jsem měl slušnou jezerní loď..samosebou že ta opatrnost je na místě..a že loď je loď,to taky od začátku tvrdím..

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:30 ® Stroft reakce na …
Stroft

cercer1> Ano,na rybařinu,typu vyvézt,převezt.Ale na plnohodnotnou rybařinu ani náhodou.Nezapomeň signalní rakety,kyž ti bouchne člun,nebo příjde rychlý orkán.Uvědom si co je pro Tebe nejcennější…já jsem to zažil a to nebyl obyčejný gumák!

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:15 ® cercer reakce na …
cercer

Stroft> nevím proč by to byly vyhozené peníze.Dostanu se s ním,kam potřebuji,zavezu nástrahy,zdolám z něj rybu tam,kde bych o ni jinak přišel,docela slušně se mi z něj i vláčelo,v ne­poslední řadě se děcka vyřádí:-) je jasné,že na klasickou několika hodinovou,,těž­kou"rybařinu to není..klasický člun či pramici nic nenahradí.Ale já věděl,co o něj mohu očekávat..to mi splnil..

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:59 ® Stroft
Stroft

Nevím kolikrát se tady musí napsat,že nafukovací člun není vhodný na rybačení, aby jste to pochopili???Jsou to vyhozený peníze(i já jsem je z neznalosti,vy­hodil)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:33 ® cercer reakce na …
cercer

LuboO> loni jsem si ho koupil..zatím bez motoru..moc jsem ho ještě nezajel ale vcelku spokojenost,jediné mínus asi váha.Pokusím se zaměnit podlážku za nějakou překližku.Hmotnost stávající podlážky je snad polovina celé hmotnosti lodi a stejně to s ní není uplně ono.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 7:45 ® LeoC reakce na …
LeoC

candos> Nabízí to Carpproduct, tak si myslím, že ví co prodávají. Navíc jsem ji našel na více rybářských e-shopech. K Tvojí Minn kotě bych se chtěl zeptat, udává se výkon 10A na výstupu, znamená to, že 110 Ah baterii nabiješ za 11 hodin?

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 v 16:52 ® candos

já mám MINN KOTA MK 110P – nabíječka,ta baterie nevím jestli je vhodná

reagovat
foto/forum/2010/th-img11414.jpg
Sobota 2. ledna 2010 v 16:27 ® LeoC
LeoC

candos> Co se týče baterie, uvažuju o následující: http://www.santec-fishing.cz/…d-100Ah-900A. a nabíječka MAC 812 http://www.carpproduct.cz/…baterie.html.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11412.jpgfoto/forum/2010/th-img11413.jpg
Sobota 2. ledna 2010 v 16:03 ® candos reakce na …

já osobně mám ten první,shakespeare¨' ten zico má zase delší tyč,ještě počítej jakou baterii(mám 105Ah),a nabíječku k tomu

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 v 8:58 ® LuboO
LuboO

tak uz som sa rozhodol, idem kupit tento cln

http://www.hawaj.sk/…mariner.html

ak ma niekto skusenosti, nech napise.

reagovat
Sobota 2. ledna 2010 v 8:51 ® LeoC
LeoC

candos> A jaký typ motoru používáš? Já váhám mezi Minn Kotou (Enduro 30, 40 nebo 38P)nebo ZICO TURBO ET 40. Když jsem porovnával hodnoty tahu a spotřeby, tak v podstatě do 3 rychlostního stupně jsou stejné, u těch 40 je čtvrtá rychlost vyšší a největší rozdíl je u 5 rychlosti.

P.S. přikládám tabulku porovnání několika typů motorů.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11405.jpg
Pátek 1. ledna 2010 ve 20:42 ® candos reakce na …

mám to na nafukovacím sedáku,který je k člunu, nepoužívám jej, sedím na boku člunu, nevím jak jinak by se dalo manévrovat s motorem

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 20:33 ® LeoC reakce na …
LeoC

candos> a máš ho položený přímo na dně nebo jsi tam dal nějakou podlážku?

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 20:31 ® candos reakce na …

baterii mám vzadu,pro jistotu přikrytou igelitem kdyby náhodou

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 13:14 ® slune reakce na …
slune

LeoC> tak to nevím protože my jsme na něm měli jen vesla a to nám stačilo

reagovat
Pátek 1. ledna 2010 ve 12:41 ® LeoC reakce na …
LeoC

Loďku nemám jak vozit a navíc investice do loďky a přívěsu je někde jinde než do nafukovacího člunu, zvlášť když jsem koupil už opotřebovaný včetně zrcadla na uchycení motoru za 3 tis. Budu ho používat především na Slezské Hartě, převážně na průzkum dna, zakrmování, přemístění nádobíčka na málo přístupná místa a posléze i na chytaní ryb. Teď řeším problém, jaký typ elektromotoru a baterie přikoupit. A k tomu mám jeden dotaz. Kde nejlépe umístit baterii a jestli je potřeba na ni nějaký obal nebo kryt?

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:50 ® slune
slune

Fishhunter 360 je náhodou dobrej člun pokud nemáš jak vozit lod´ku a jen tak ho neprotrhneš ani nepropíchneš

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:50 ® slune
slune

Fishhunter 360 je náhodou dobrej člun pokud nemáš jak vozit lod´ku a jen tak ho neprotrhneš ani nepropíchneš

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 13:53 ® candos reakce na …

ja ho mám a jsem s ním spokojen

reagovat
Středa 30. prosince 2009 ve 20:56 ® LuboO reakce na …
LuboO

vondras> priatelu, pekne si to napisal, ale ked nemam laminat kde skladovat a ako prepravovat, tak mam na rybacku z clna zabudnut?

reagovat
Středa 30. prosince 2009 v 19:14 ® vondras

řeknu to takhle jestli chceš trávit dost času na rybách ve člunu tak nikdy ne nafukovací ale vždy pevnou lod má pevnou konstrukci a chytání na ní je i po několika hodinách snesitelný a má to spoustu dalších výhod, kotva,nejde propíchnout,sta­bilita, vysoký poses na nohy a prokrvení a spoustu dalších výhod ale na převážení věcí či zavážení nebo krmení stačí gumák !!???

reagovat
Středa 30. prosince 2009 v 16:28 ® slune reakce na …
slune

LeoC> Fishhuntera 360ku má můj děda a je to super člun má ho sice bez motoru jen s vesly v pohodě uveze 4 do lidi pokud se tam naskládají nás na tom s děckama bylo i 7

reagovat
Úterý 29. prosince 2009 v 10:09 ® LeoC
LeoC

Máte někdo zkušenosti a Fishhunterem HF 360?

reagovat
foto/forum/2009/th-img11371.jpg
Neděle 20. prosince 2009 ve 14:01 ® LuboO
LuboO

džigit> ked budu zlobit, nahadzem ich do vody:DDD

reagovat