Chytej.cz

PLUNDROVACÍ KOMANDA necteno

22.10.2009 | Beebo | 2.118 zobrazení | 16 odpovědí

Nejsem absolutní přívrženec hesla „chyť a pusť“, když mám na rybu chuť, tak si ji vezmu (většinou kapra), ale beru si ryby pouze tehdy, když ji opravdu chci sníst nebo když mě o ni požádá třeba můj tchán. Nechápu rybáře, kteří chodí na ryby a plní si normu danou rybářským řádem, jako že třeba „dokud nemám ve vezírku 2 kapry tak domů nejdu“ apod. Pak ty kapry rozdává po vsi, protože to doma nikdo nežere, „páč to má kosti a smrdí to bahnem“. Ale, „když už to stálo tolik peněz, tak se mi to musí přece vrátit“, sice to nechápu, ale budiž, i tací jsou mezi námi. Stalo se mi, že jsem denně potkával dědu, kterej si vozí 2 starý laminátový Lipna na štangli své Ukrajiny, přijede nahodí, chytí dva kapříky (37–40cm) a jede domů. Na moji otázku jestli mu to denně chutná mi odpověděl, že to nejí, ale že to doma rozseká sekyrkou pro slepice „to bys koukal mladej jaký maj pak dobrý vejce“ Nechápu to, ale budiž, povolenku si zaplatil a víc jak 2 kapry domů nevozí. Že jsou malí a že by ještě mohli dorůst a udělat radost někomu jinýmu? „To máš jedno, "oni“ sem nasadí jiný„. Co mě ale vadí nejvíc jsou bandy "profi kaprařů“ s boilies, echoloty a dalšími vymoženostmi moderní doby, kteří přijedou na víkend k rybníku, autem by nejraději zajeli až do vody a „jedou celou noc“. Vše co chytí šup do auta (čas chytání, počet prutů, ryb a jejich míry nikdo z nich neřeší) a pak po nich zůstane na místě jen samej nepořádek. Ryby, který nachytají pak prodávají do různých hospod atd. Že nechytám na boilies a někdo jinej jo, proti tomu samozřejmě nic nemám, tihle kluci chycené ryby stejně většinou pouští, jde jim o to povozit si pěknou rybu na prutu, vyfotit se s kaprem, daj mu pusu a vrátí ho vodě. Ale bandy plundrující naše revíry mě fakt vytáčí k nepříčetnosti. Jak se na to díváte vy? Děje se něco podobného i u vás?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 24. října 2009 v 10:06 ® Tommy reakce na …
Tommy

Mr.Hyde> Jo tak divoký prasata říkáš ? :-D

reagovat
Sobota 24. října 2009 ve 2:47 ® Beebo
:-))
reagovat
Pátek 23. října 2009 v 16:22 ® Kazan reakce na …

Beebo> tak to jo, to nejsi bobkař ale pohokřeslař :-D

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 15:40 ® Sander reakce na …
Sander

Beebo > bobkaři jsou igelitkáři, to kouleváleči (boilísáci) moc nejsou, ti berou kešky za maso, kdežto igelitkáři maso za kešky, směšné kešky.

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 11:56 ® Robur
Robur

mně vadí každý, kdo se nechová jak má. Pak se taky většinou snažím,dát to najevo. Nevidím rozdíl mezi malým a velkým zlodějem, pytlákem, darebákem.A taky nemám rád ty, co umí věci líp než já, ale to mě popohání vpřed a není to ve zlém. Ale stejně mě sejou:-)

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 11:23 ® Beebo reakce na …

Kazan> tak to je jasný že to nemůžu znát, já mám pohodlný křeslo :-)

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 10:44 ® Mr.Hyde
Mr.Hyde

No taky jsem takovou partičku zažil, nechytali pro hospodu, ale trofejáky do soukromého revíru, nevím jak se to mohlo stát, ale v noci jim divoká prasata zničila veškeré náční a už se u vody neukázali, asi se z pomstychtivosti dali na myslivost.....

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 7:32 ® Kazan reakce na …

Beebo> bobkař aneb rybář sedící na bobku u prutů, takže na co chytá je v tomto případě zcela jedno.

reagovat
Pátek 23. října 2009 v 0:29 ® Beebo reakce na …

Sander> hele, a bobkaři jsou boiliesáci? Chápu to správně? To víš já na to nechytám, tak mě některý termíny unikají :-) , sice teď vypadám jak debil, ale tenhle termín se mi líbí :-D

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:30 ® Sander
Sander

Mně se zdá, že tato komanda pracují stále dost neefektivně. Už je tomu nějaký pátek, co u nás nasadili prasečkiny a pořád je u vody tolik bobkařů, že čék ani nemá chuť jít žehlit. Nejraději bych jim pomohl, ryby rozdával kde se dá, aby už byl u vody klid. Ale díky výše uvedenému důvodu nemohu.

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:28 ® džigit

Beebo> přijeď se podívat na revíry kolem Ova na podzim. Vysadí ryby,měsíc je hájení a pak nastoupí „komanda“ masařů. V ty se změní celé rodiny a i jinak normální rybáři. :-((

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 v 15:40 ® Beebo reakce na …

:-) taky dobrý řešení, a zřejmě i účinné.

Líbí se mi třeba to co teď nevím v který zemi zavedli proti neplatičům alimentů, začali je trestat tím, že jim sbíraj řidičáky. To by byl pro mě asi nejtvrdší trest :-)

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 v 15:32 ® Beebo reakce na …

hraji> bohužel jsem toho nikdy nebyl přímým svědkem, a věř tomu, že bych to tak určitě nenechal, slyšel jsem to několikrát od lidí se kterými se potkávám v revíru. A byli naštvaní stejně jako já. A to že se o tom bude psát aspoň tady na netu si naopak myslím, že je dobře, protože si to tak může uvědomit víc lidí a na tenhle problém pak spíš zareagují třeba způsobem, který popisuješ ty.

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 v 15:18 ® -tom-

O krmení hus/kachen rybama vím, není to zase až tak neobvyklý, ale slyším prvně, že to někdo dělá s kapříkama. Lidi, o kterých vím, takhle krmí „jenom“ plotičky, cejnky, občas okounky, prostě to, čeho chytí za hodinu klidně 20–30 kousků a obtěžuje je to při „normálním“ chytání. Zkrátka plevel. Ostatně, je takovej rozdíl hodit kachnám plotičku, nebo šneka? Jsou ryby v něčem vyjímečnější a mají větší právo na úctu?

ad prodávání do hospod- si myslím, že tam je klasický chytání na prut dost nevýhodný, moc se toho většinou nenalapá, navíc do hospody ti nevezmou každou rybu, ale chtějí kvalitu- pstruhy, štiky, candáty, takže si nemyslím, že by byly škody způsobený konkrétně tímhle tak brutální… U nás byl trošku jinej případ, kdy borci jezdili se sítěma na chovný rybníky, pak úlovky prodávali do restaurací. Porybnej se je snažil chytit, navigovat na ně policajty, atd., ale poměrně dlouho se mu nedařilo, nakonec to vyřešil po svým- když je zas jednou načapal, nikam nevolal pro pomoc, na nic nečekal a nasypal jim plný prdele gumových broků. Od tý doby má na rybnících klid. Ale je to historka z doslechu ;-)

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 v 15:08 ® hraji
hraji

Zjevně o takových partách něco víš, dokonce jsi pravděpodobně i nějakou přímo viděl v akci. Co jsi udělal proti tomu, aby takovým způsobem mohli zneužívat povolenku? Zavolal jsi na ně RS nebo Policii ČR,když lovili přes noc? Porušili zákon, RŘ a dokonce i veškerá psaná i nepsaná etická pravidla. Čekáš že proti nim zasáhne nějaká vyšší moc? Já takové jednání odsuzuji a rozhodně bych udělal něco pro jeho zamezení. Ale psát o tom na internetu je na nic. Protože tady to odsoudí všichni, ale ono to nechce odsoudit, ono to chce potírat přímo v terénu. Obětovat ty dvě koruny na telefonický hovor RS nebo Policii ČR.

reagovat
Čtvrtek 22. října 2009 ve 14:55 @ Jouda_Boule

Ne.

reagovat